Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
suspect_zero

#26176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by suspect_zero »

No Mind wrote: 23/04/2024 00:03
Login77777 wrote: 22/04/2024 21:47 Svi smo mi Fadil. :bih:
"Lazna rezolucija" Bogte kakva gamad i narodni neprijatelji, totalno su izgubili kompas 🤦

Ma gledaj samo nevinih okica :D
babonja

#26177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by babonja »

Nedavno su neki likovali, ode Fadil u ćuzu, Sebija osta bez diploma i pozicije, SDA se rasula, Bake kapituliro. Danas likuju drugi, kazu Konaković šurovo sa mafijasima, dileri ga finansiraju. Niko ne primjecuje isti obrazac i pristup, razvaljuje se i ovo malo Bosnjackog politickog korpusa. Isti obrazac je bio i Bijediću, Pozdercima, Agrokomerc i td. Pakuje se svima, nisu oni čisti 100% daleko od toga, ali vidi se kako sluzbe rade, nisu ni Blumu dali disati jer je iskoracio previse, sve je isto. A S i H komponenta politicara rade očiti kriminal, iiii nista, nema procesa, nema privodjenja a vladaju 20-30 godina u kontinuitetu. Ispade samo kod Bosnjaka politicari imaju afere i lopovi su, ostali su svi goli postenjacina. Pravo je pitanje zasto sada udar i disciplinovanje Konakovica, za sta i radi cega ga treba slomiti da prihvati i potpise: Drzavna imovina? Izborni? Treći? Disolucija? omer paša latas odnosno mihajlo je tu i sječa kadrova je na djelu, pa ko hoće da vidi da se sprema ili je već odavno spremno konačno rjesenje. Ostala dvojica od trojice šute, kontaju jesu li oni na redu ili cekaju svoju priliku, a mozda su oni svoje dilove vec postigli.
ljubijankic

#26178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

babonja wrote: 23/04/2024 06:06 Nedavno su neki likovali, ode Fadil u ćuzu, Sebija osta bez diploma i pozicije, SDA se rasula, Bake kapituliro. Danas likuju drugi, kazu Konaković šurovo sa mafijasima, dileri ga finansiraju. Niko ne primjecuje isti obrazac i pristup, razvaljuje se i ovo malo Bosnjackog politickog korpusa. Isti obrazac je bio i Bijediću, Pozdercima, Agrokomerc i td. Pakuje se svima, nisu oni čisti 100% daleko od toga, ali vidi se kako sluzbe rade, nisu ni Blumu dali disati jer je iskoracio previse, sve je isto. A S i H komponenta politicara rade očiti kriminal, iiii nista, nema procesa, nema privodjenja a vladaju 20-30 godina u kontinuitetu. Ispade samo kod Bosnjaka politicari imaju afere i lopovi su, ostali su svi goli postenjacina. Pravo je pitanje zasto sada udar i disciplinovanje Konakovica, za sta i radi cega ga treba slomiti da prihvati i potpise: Drzavna imovina? Izborni? Treći? Disolucija? omer paša latas odnosno mihajlo je tu i sječa kadrova je na djelu, pa ko hoće da vidi da se sprema ili je već odavno spremno konačno rjesenje. Ostala dvojica od trojice šute, kontaju jesu li oni na redu ili cekaju svoju priliku, a mozda su oni svoje dilove vec postigli.
Kao i sa Fadilom i Sebijom nije ni ovdje nista montirano. Operacijom je radjena u suradnji sa FBI, DEA i Europolom, tako da je glupo pricati o nekakvim pakovanjima i montiranim procesima. Jest uhapsen iDinin kum, ako i Dino ima kakve veze sa njegovim poslovima nek ide i on. Mene sto se tice nek slobodno pociste sve Bosnjacke politicare, odlaskom lopova i krilimanalaca u zatvor drzava i narod sigurno nece nista izgubiti, naprotiv mozda jednog dana i dobijemo pravog Bosnjackog politicara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 22/04/2024 22:58 mi smo stvarno čudo, kakve smo zlotvore sa brda i debile u vlastitim redovima otrpili.
:thumbup: :bih:
Ova ti je bas jaka, kolega.
Chmoljo wrote: 22/04/2024 23:01
da, Mato Tadić ima neki pedigre, Vukoja nema.

ali je zamajavanje reći da je Tadić manje za hrvatsku stvar, HDZ, Čovića ili Herceg Bosnu od Vukoje. istina je možda i da je opasniji kao sposobniji.
Tacno tako.
Sva ova galama oko Vukoje je DFSDA spin i botovanje.
Oni bi to zavrsili u prva 3 mjeseca mandata.
mayab

#26180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mayab »

bitno je da se kriminalno banditski "korpus" ukloni sa funkcija ove države ,
a onda će mo lako i za Bošnjake , i za Hrvate i za Srbe i sve ostale normalne poštene ljude
giannibelif

#26181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Daj nemoj mi porediti Bluma, Dzemu, aferu Agrokomerc sa klasičnim narko kartelom..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 23/04/2024 06:24
Chmoljo wrote: 22/04/2024 22:58 mi smo stvarno čudo, kakve smo zlotvore sa brda i debile u vlastitim redovima otrpili.
:thumbup: :bih:
Ova ti je bas jaka, kolega.

Nema jače, nego kad je puklo '92, ubiše ovi s brda, pokradoše Boga oca ovi dole iz granapa i preduzeća, pitaju jednu gospođu kako devera:

A kako sine? Gore Arkan, dole Salkan.

:lol:
made_in_sarajevo

#26183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Opet evropa je kurva treba se iranu i rusiji okrenuti. Opet sda kmece i mole boga svaki dan da im dodik zvizne u vlast da ide blokada na blokadu, a oni junacki stoje na budzetu i tale se
relativno84

#26184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

#iztemelja
Styling

#26185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Ja bih ipak sačekala dalji razvoj situacije. Da ne letimo pred rudu.

Polahko će tokom istrage otpadati jedan po jedan privedeni, možda na kraju maksimalno 10-tak da bude pod optužnicom.
skrbavi-admin

#26186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by skrbavi-admin »

kupovale se policijske uniforme drogom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cesto se cudim kako smo uopste dosli do drzave al evo svjedocim i kako nam otalizava ista pod stolom.....
Point.

#26187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Prođe Vukoja.

Aferim.
Škobo Habu

#26188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

upitan wrote: 23/04/2024 00:10
Evo jedan podatak HR je napustilo od ulaska u EU,cca 400.000 stanovnika a sada do 2030 god. ocekuju 500.000 radnih dozvola.
Dakle jeftina radna snaga,najvise iz Nepala.
I kod nas bi bilo isto.
Koliko je to stanovnika napustilo BiH od Daytona do danas?

Koliko je Alija sa SDA žrtvovao radnika nekadašnjih državnik kombinata i fabrika da bi stvorio klasu tajkuna i firmi kako bi mu nesmetano funkcionisao stranačko-ahbabski sistem?

Oni koji odlaze u EU - odlaze zbog standarda, mogućnosti obrazovanja i napredovanja. One koje je - prvenstveno - otjerala SDA i njihovi robovlasnici su otišli zbog nemogućnosti življenja ovdje.

To su dvije posve različite stvari. Mješaš babe i žabe.
plavi_E

#26189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

skrbavi-admin wrote: 23/04/2024 07:24 kupovale se policijske uniforme drogom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cesto se cudim kako smo uopste dosli do drzave al evo svjedocim i kako nam otalizava ista pod stolom.....

Uniforme su ovdje nisu najveci problem. Veliki problem ce biti ako se uspostavi da je neko nekom finansirao stranku, izbornu kampanju i slicno od novca trgovanja drogom. Cak i da finansijer stisne guzove i ne "propjeva" u nadi da ce ga finansirani politicar izvuci iz zatvora bit ce veliki skandal.
plavi_E

#26190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Malo je cudno sto se ova hapsenja dogadjaju bas sad kad je "Trojka svojim genijalnim potezima sabila Dodika u cosak". I sad dok jedni kmece "ne tovarite mi kumu" uza zid "pritisnuti" Dodik:
Dodik otputovao u Rusiju, poveo i Nešića: Podijelili fotografiju iz aviona s podignutih tri prsta
Image

Idiotima iz Trojke bi najkasnije sad trebalo biti jasno da ni za njih licno nije dobro sto Dodik ima svoj komunikacioni kanal sa internacionalnim policijama i drugim sluzbama u "drzavnom" kontakt pointu sa EUROPOL-om. Ako vec nisu mislili na drzavnu sigurnost mogli su misliti na svoju. Dodik je prije nekoliko mjeseci najavio "probleme znog nekih narko kartela iz Dubaje". Neki su se smijali.
Novak20

#26191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Point. wrote: 23/04/2024 07:31 Prođe Vukoja.

Aferim.
:-)

Ne samo Vukoja nego još 15 ljudi čiji je izbor opstruiran od strane DF i SBB.
Sada je Komisija kompletirana te je omogućeno da se krene u imenovanja 16 pozicija. Između ostalog, to su imenovanja Upravnog odbora Federalne radiotelevizije i Nezavisnog odbora za izbor i praćenje rada direktora Federalne uprave policije
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#26192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Škobo Habu wrote: 23/04/2024 07:38
Evo jedan podatak HR je napustilo od ulaska u EU,cca 400.000 stanovnika a sada do 2030 god. ocekuju 500.000 radnih dozvola.
I kod nas bi bilo isto.
Koliko je to stanovnika napustilo BiH od Daytona do danas?

Koliko je Alija sa SDA žrtvovao radnika nekadašnjih državnik kombinata i fabrika da bi stvorio klasu tajkuna i firmi kako bi mu nesmetano funkcionisao stranačko-ahbabski sistem?

Oni koji odlaze u EU - odlaze zbog standarda, mogućnosti obrazovanja i napredovanja. One koje je - prvenstveno - otjerala SDA i njihovi robovlasnici su otišli zbog nemogućnosti življenja ovdje.

To su dvije posve različite stvari. Mješaš babe i žabe.
Nije druze mene otjerala SDA... Mislim stanje se nije promijenilo ni kad je Trojka dosla i usla u kantonalnu vlast, nije kao da mi je skocila mogucnost da nadjem posao... Zapravo je isto ostalo sto se tice posla, sigurnost ako nije i na gorem nivou (sto se tice KS).

Tako da ono, te price otjerala ljude SDA, su nigdje veze... eno u Tz je SDP godinama na vlasti, i? jel sta bolje? Imam rodbine u Mostaru, Hr papire imaju, 2 radi u De, 3ce se konta... ako ti geografski znaci u "Zapadnom" Mostaru su, mijesani brak, HDZ tu dominira. Mislis da im je sta bolje?

Ta suplja da je jedna stranka kriva je preuvelicana. Ima tu dosta i kolektivne krivice, jer smo narod koji NE IZLAZI na izbore, pa 40% biraca odlucuje sudbine i od onih 60% potencijalnih glasaca, kad to kazes "glup si, sta ce moj glas promijeniti, itd.", da ne idem u detalje jer je ovo prezavakano 100x.
The BEN10

#26193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by The BEN10 »

A_A_AKCIJA wrote: 22/04/2024 23:51 Tako si mi naletio na volej, da ti se ne mogu zahvaliti za ovako dobru potvrdu ko je protiv EU i sa kim ste se uhvatili pod ruke da odigrate tu glupu igru.

Tačno profil SDAovaca koji su protiv rezolucije o Srebrenici.
Prva stvar koju sam vec pisao,objasni mi u cemu se razlikuju stavovi Miroljuba Petrovica i nekog politicara iz tkz.rs...
I druga stvar za razliku od tebe nisam u organima stranke,niti sam bio na listi i moji stavovi su licno vezani za mene a ne kako mi iz centrale napisu.
Od svakog covjeka,kakve god stavove imao mozes uzeti dio korisnog znanja za sebe.
Ja nemam problem sa tobom da se ne slazes sa mnom,i tu se sva diskusija sa tobom zavrsava.
Imam svoj stav zasto je ovaj put EU los put,nije to EU prije 20ak godina.
I kod nas bi bilo isto.
Ma prestanite zaboga više širiti laži i lagati ovaj napaćeni narod!
Ljudi iz Hrvatske ne odlaze samo zato što su im otvorena vrata EU, već odlaze zbog korupcije, jer je Hrvatska uhljebistan (samo ne u tolikoj mjeri kao Bosna). Plenković je smijenio koliko ministara u svom mandatu, preko 20!
Pa onda - pravosuđe: prije par mjeseci ministar skrivi udes gdje čovjek pogine, još nije ni u pritvoru. Pa djeca političara šta rade...

Anketa od prije par godina:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mas ... 25994.aspx
Image

Nije ni u Sloveniji toliko bolji standard, članica su EU, pa mladi ne odlaze u tolikoj mjeri.

I treća laž - ne možete upoređivati intenzitet odlazaka iz Hrvatske i Bosne: kod nas je stanje 3 puta gore. To pokazuju svi parametri: od broja novorođenih, preko broja učenika u školama do broja studenata.
luxferre

#26194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by luxferre »

Što mi je interesantna šutnja naših političara na jučerašnju sjednicu u UN
Ovi čete ubiše sa maltratiranjem a kod nas čak i mediji ništa ne poduzimaju trebalo je razamet pičkoustastog nakom jučerašnjeg rasturanja od Osmani,
BIla je šansa sad da se razapnu jer ne vidim drugog načina nego vratiti im onako kako to oni rade a Osmani je bila briljatna tamo.
Pravi lider u odnosu na ove naše makijaveliste...
Prpa.ba

#26195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 23/04/2024 08:38 Ne samo Vukoja nego još 15 ljudi čiji je izbor opstruiran od strane DF i SBB.
Lijepa prilika da uzmete jos bosnjackih pozicija u institucijama. Mozda i sve. :thumbup:
Novak20

#26196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 23/04/2024 08:58
Novak20 wrote: 23/04/2024 08:38 Ne samo Vukoja nego još 15 ljudi čiji je izbor opstruiran od strane DF i SBB.
Lijepa prilika da uzmete jos bosnjackih pozicija u institucijama. Mozda i sve. :thumbup:
Ja neću uzeti ništa.

Bošnjačka pozicija u instituciji me ne zanima ali me zanima zašto Hrvati poput Galića ili Hoffmanna ne mogu biti ravnatelji MUP F BiH čak i kada su prvi na javnom konkursu.

Zašto se oni godinama opstruiraju i ne mogu imenovati, a može v.d. Vahidin Munjić ili sličan Bošnjak sa Sky aplikacijom ?
A_A_AKCIJA

#26197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

ljubijankic wrote: 23/04/2024 06:16 Jest uhapsen iDinin kum, ako i Dino ima kakve veze sa njegovim poslovima nek ide i on
Upravo tako.

:bih: :thumbup:

Ni jedan političar ne može i ne smije biti iznad društva, niti se smije rušiti sistem zbog njega.
A_A_AKCIJA

#26198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

upitan wrote: 23/04/2024 00:10 Evo jedan podatak HR je napustilo od ulaska u EU,cca 400.000 stanovnika a sada do 2030 god. ocekuju 500.000 radnih dozvola.
I kod nas bi bilo isto.
A kao, sada ljudi ne idu? :D

Jeste, mrski krstaši sa zapada hoće da nas unište, odvuku stanovništvo i uzmu resurse.

Kakve veze imaju Nepalci? Ako nećeš ti da kopaš, oni hoće. Jel problem što su crni?

Anti EU priča je toliko glupa, kratkovida i naopaka, da zaslužuje svoju temu.

Posebna priča je šljam koji se okupio oko ideje euroskepticima. Pro ruski ološ, četnici, hrvatski suverenisti, neobrazovani muslimani, teoretičari zavjera, anti vaxeri...
Prpa.ba

#26199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 23/04/2024 09:20 Ja neću uzeti ništa.
A dobro, nisam mislio na tebe konkretno, samo je meni isto koji god katolik da mu Trojka da bosnjacku poziciju. Majku mu, je li drzava konstitutivnih naroda, ili je drzava konstitutivnih katolika i pravoslavaca, i ostalih. :mrgreen:
Novak20 wrote: 23/04/2024 09:20 Bošnjačka pozicija u instituciji me ne zanima ali me zanima zašto Hrvati poput Galića ili Hoffmanna ne mogu biti ravnatelji MUP F BiH čak i kada su prvi na javnom konkursu.

Zašto se oni godinama opstruiraju i ne mogu imenovati, a može v.d. Vahidin Munjić ili sličan Bošnjak sa Sky aplikacijom ?
Ne znam sta znaci ravnatelj, pa ti ne mogu odgovoriti na to pitanje. Morat ces mi prevesti na bosanski.
Prpa.ba

#26200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 23/04/2024 09:42 Posebna priča je šljam koji se okupio oko ideje euroskepticima. Pro ruski ološ, četnici, hrvatski suverenisti, neobrazovani muslimani, teoretičari zavjera, anti vaxeri...
Previse se sjedilo sa HDZ-om i SNSD-om, tukne ovo. Bas tukne.
Locked