A_A_AKCIJA wrote: ↑23/04/2024 00:40
caros wrote: ↑23/04/2024 00:36
Svi ste vi obični SDA preletači i malo pismenija varijanta.
Mi smo otjerali SDA u opoziciju poslije 30 godina, preporodili Sarajevo,
prvi počeli pričati i prijavljivati korupciju,
vratili državu na EU put...
A šta si ti uradio?
Ja to ne sporim, često sam ovdje na forumu isticao tu činjenicu kao veoma pozitivnu a bogami i Dininu ulogu ali NIP je tek sada na pravom ispitu. SDA se nije snašla odmah nakon izbora, nisu vjerovali da će HDZ i SNSD odlučiti da idu sa Trojkom ali sada su se dozvali i uzvraćaju udarac.
Ono što mi se kod NIP nikako nije svidjelo:
- Primanje u stranu ljudi koji su veoma upitnog morala iako se tvrdilo da do toga neće doći, posebno se to odnosi na SDA otpatke;
- Reakcija na izlazak Memićke iz stranke;
- Postojanje jakih frakcija sa različitim interesima a to je uglavnom rezultat prijema SDA smetlja;
- Bogami i ovo danas ako nije montirano, a teško da je obzirom na DEA, FBI jer pipci očito vode do vrha NIP;
Za Dinu bih i dalje bio šokiran da je uključen u sve ovo. Možda je čak i uzeo lovu za kampanju a da nije znao odakle dolazi jer mu je pogrešno predstavljeno ali nadam se da nije. Međutim, očito će imati jako puno problema da provede stranku kroz ove turbulencije. Sretno mu, uglavnom.
Moj glas neće nikad imati jer principijelno ne glasam za stranke sa desnog spektra ali mu želim sve najbolje.