Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hoces reci da je 186KS mjera za 8.2 do stotke i 216kmh?
mjera je sto auto trosi jako malo za tu snagu, zaboravi perfomanse neke sjajne jer su brzine preduge i nije podesen da bude trkac
A krivulje koje hvalite i slike koje kačite? Razlog?
Ako je to namjena uredu, posteno, malo trosi, svaka cast. Al nas ubijediste da je to najbolje od svih svjetova a evo vidimo da nije?
canvra888 wrote: ↑22/04/2024 18:10
Ja koliko vidim da je u ovoj recenziji i Leon i Astra dobila više bodova za voznu dinamiku. Toliko o vozačkom autu...
I 216 km/h top speed za 186 konja u kompaktu je kriminalno loše.
ti ocigledno nisi nikad sjeo za volan jedne mazde pa kenjas po obicaju, to vozna dinamika im je vjerovatno sto ne moraju mjenjac koristi u tom leshicu i sto su oba turbo, pa poklopi i ide to laga, mjenjac im i ne treba..
cuj astra bolja dinamika, da nisam vozio obje vjerovao bi
jest i on nasao, mazda najvise gubi u prakticnosti ako je hatch, nema mjesta, mogli su je komotno i sa 2 vrata napravit
Nekad mi se cini da nikad nisu sjeli u auto ikakvo
1,5s do 100, 1+s od 60 do 100, od 100 do 200 zilion sekundi, za manje para i litru manje goriva, opet nevalja
Ja koliko vidim da je u ovoj recenziji i Leon i Astra dobila više bodova za voznu dinamiku. Toliko o vozačkom autu...
Katalog trpi svasta i našiljen tacho, vidio sam oktaviju na satu 240 a stvarnih 210.
I zaboli me najzad je li 216 ili 221 ili 224, svakako ce do 200 doci debelo brze od tu svih, neka oni nabiru ona zadnja 3km/h po 3 dodatne minute
Ma ja, svi sad lažu
Uostalom, ne pričamo o tahu, nego o fabričkim deklaracijama. 216 km/h u 186 ks u "vozački orijentisanom" kompaktu je kriminal pa ti pričaj šta hoćeš... Pa moje prašće od tonu i sedamsto hvata više...
Katalog trpi svasta i našiljen tacho, vidio sam oktaviju na satu 240 a stvarnih 210.
I zaboli me najzad je li 216 ili 221 ili 224, svakako ce do 200 doci debelo brze od tu svih, neka oni nabiru ona zadnja 3km/h po 3 dodatne minute
Ma ja, svi sad lažu
Uostalom, ne pričamo o tahu, nego o fabričkim vrijednostima. 216 km/h u 186 ks u "vozački orijentisanom" kompaktu je kriminal pa ti pričaj šta hoćeš... Pa moje prašće od tonu i sedamsto hvata više...
Pise i za benvej 7 sekundi pa ga tito ne spusti ispod 8,5.
Koliko si puta vozio 200+ duze od pola minute ?
ti ocigledno nisi nikad sjeo za volan jedne mazde pa kenjas po obicaju, to vozna dinamika im je vjerovatno sto ne moraju mjenjac koristi u tom leshicu i sto su oba turbo, pa poklopi i ide to laga, mjenjac im i ne treba..
Da si pročitao članak uopće, znao bi da to nisu razlozi koje su naveli...
Ma ja, svi sad lažu
Uostalom, ne pričamo o tahu, nego o fabričkim vrijednostima. 216 km/h u 186 ks u "vozački orijentisanom" kompaktu je kriminal pa ti pričaj šta hoćeš... Pa moje prašće od tonu i sedamsto hvata više...
Pise i za benvej 7 sekundi pa ga tito ne spusti ispod 8,5.
Kakve to veze ima Eno M5 CS je redovno ispod fabričkih vrijednosti. I ne pričamo o ubrzanju, nego o vmaxu
Koliko si puta vozio 200+ duze od pola minute ?
Opet, po čemu je ovo relevantno za diskusiju?
Ovo je relevantno skoro kao i to što je Mazda brža do stotke, a pri tome manje elastična iz istih brzina od tog Leona 1.5 TSI - a to je ono što zapravo ogromnoj većini svijeta i igra najveću ulogu.
Ma ja, kad se nema argumenata onda se valjaju gluposti
P.S. Od ova 4 na testu bih izabrao mazdu bez da trepnem.
Al je cinjenica da je taj motor mozda ispred po potrosnji al je dosta iza po performansama. Ta snaga u kompaktu vozi 7.5 ili ispod i ide dosta brže maksimalno, što je nebitno, pogotovo ovo drugo al je prikaz snage motora, uparenosti mjenjača s motorom i toga za šta nas ubijediste da je u mazdi savršeno. Stanje na terenu pokazuje drugačije, barem u slučaju ovog motora.
Hebajiga, matirali ste se
Throttle wrote: ↑22/04/2024 18:31
Ma ja, kad se nema argumenata onda se valjaju gluposti
P.S. Od ova 4 na testu bih izabrao mazdu bez da trepnem.
Al je cinjenica da je taj motor mozda ispred po potrosnji al je dosta iza po performansama. Ta snaga u kompaktu vozi 7.5 ili ispod i ide dosta brže maksimalno, što je nebitno, pogotovo ovo drugo al je prikaz snage motora, uparenosti mjenjača s motorom i toga za šta nas ubijediste da je u mazdi savršeno. Stanje na terenu pokazuje drugačije, barem u slučaju ovog motora.
Hebajiga, matirali ste se
Matirali se jer najbrze auto u toj cjenovnoj klasi trosi najmanje (minus hibridi), how yes no.
Da ti opet ponovim, to 0 do 216 vrijeme je većini svijeta relevantno kao što mu je relevantno to, kako ti kažeš, "koliko dugo vozi neko iznad 200".
Većini kupaca je bitnije kako se auto ponaša pri povlačenju iz istog stepena prenosa. Baš iz tog razloga je svaka skoro recenzija to i spomenula Mazdi kao nedostatak.
A i za auto za koje konstantno tvrdite da je vozačko, minimum očekivanja je da u apsolutno svim segmentima performanse bude na vrhu, još posebno uzevši u obzir da ima ubjedljivo najviše snage na papiru od svih navedenih.
canvra888 wrote: ↑22/04/2024 18:35
Da ti opet ponovim, to 0 do 216 vrijeme je većini svijeta relevantno kao što mu je relevantno to, kako ti kažeš, "koliko dugo vozi neko iznad 200".
Većini kupaca je bitnije kako se auto ponaša pri povlačenju iz istog stepena prenosa. Baš iz tog razloga je svaka skoro recenzija to i spomenula Mazdi kao nedostatak.
Da, sa 186KS a performanse auta od 160.
Ako i toliko. De nam sad stavi sliku krivulje.
Treba bit čovjek i priznati a ne kao neki sektaš zadrti i dalje gađat nekim skicama krivulja a ko zna koliko su relevantne. U praksi očito nisu
Throttle wrote: ↑22/04/2024 18:38
Treba bit čovjek i priznati a ne kao neki sektaš zadrti i dalje gađat nekim skicama krivulja a ko zna koliko su relevantne. U praksi očito nisu
Od 0 do 200 jednako brzo kao 120d/320d sa 190 konja i 120i/320i sa 184 konja, kako je to moguce sa 160 konja
canvra888 wrote: ↑22/04/2024 18:35
Medjuubrzanja opet najbolja u klasi, buncas.
Nađi mi međuubrzanja iz iste, ne minimalna, za 1.5 tsi vs 2.0 sa-x.
Throttle wrote: ↑22/04/2024 18:38
Od 0 do 200 jednako brzo kao 120d/320d sa 190 konja i 120i/320i sa 184 konja, kako je to moguce sa 160 konja
Ja stvarno ne mogu da vjerujem o čemu vi diskutujete.
Zar za iste pare nije bolje dobiti jači motor koji je uglađeniji i manje troši. Koga briga da li je moglo bolje kada auto sa kojim ga porediš nema to bolje u ponudi. Ja bih uvijek, ali uvijek prije izabrao taj 2.0 atmo benzinac sa 4 cilindra, nego taj mali troklipaš sa turbinom. Još ako nije rastrošan, tim bolje. Naravno da svaki motor ima neku prednost, ali ovaj u Mazdi ima više prednosti nego mana u odnosu na taj u Astri recimo.
citroen xm wrote: ↑22/04/2024 18:45
Zar za iste pare nije bolje dobiti jači motor koji je uglađeniji i manje troši. Koga briga da li je moglo bolje kada auto sa kojim ga porediš nema to bolje u ponudi. Ja bih uvijek, ali uvijek prije izabrao taj 2.0 atmo benzinac sa 4 cilindra, nego taj mali troklipaš sa turbinom. Još ako nije rastrošan, tim bolje. Naravno da svaki motor ima neku prednost, ali ovaj u Mazdi ima više prednosti nego mana u odnosu na taj u Astri recimo.
Poenta linka je bila koje su gnjide svabe sa svojim uporednim testovima, ali uvijek ode rasprava u istom debilnom pravcu jel nesto 216 ili 219 ili 8,1 ili 8,3.
canvra888 wrote: ↑22/04/2024 18:47
Kakav jači motor, 1.5 TSI sa 4 cilindra u više segmenata performansi potentniji od motora koji nominalno ima 36 ks više.
Kojima ? 0-100 nije, 60-100 nije, 100-200 nije, 0- 200 nije, potrosnja nije, kojima onda ?
citroen xm wrote: ↑22/04/2024 18:45
Naravno da je bolje, u svakom segmentu. Medjutim, bombardovani specifikacijama, krivuljama, tvrdnjama, gradjanska duznost nam je da neke od njih opovrgnemo
Auto ne ide kako bi trebalo za svoju snagu, sto znaci da je kompromis izmedju performansi i potrosnje. Vjerovatno se dosta toga vise dobilo nego izgubilo sto je plus koji niko ne osporava. Al na ovoj temi je bilo sve med i mlijeko, izgleda motor pije malo mlijeka al i malo meda daje
kravamuzara wrote: ↑22/04/2024 18:50
Poenta linka je bila koje su gnjide svabe sa svojim uporednim testovima, ali uvijek ode rasprava u istom debilnom pravcu jel nesto 216 ili 219 ili 8,1 ili 8,3.
Ja ne znam ko više vjeruje švabama u bilo kojoj sferi?