Narod i Pravda (Konakovic)

denis.istok

#32876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Styling wrote: 22/04/2024 14:58
MMM1977 wrote: 22/04/2024 14:56 Jebo ovu državu. Jasno se vidjelo kako NIP skreće na stranputicu čim su se smjestili na vlast i pokupili šljam iz SDA (da ne bude zabune, ostalo je tamo šljama i više nego dovoljno). Imao je i SDP sasvim dovoljno aferima u prošlosti, imamo manje stranke koje se prodaju za kikiriki i tako to. NS djeluje najpoštenije ali sad i to sumnjam a svakako neće nikad osvojiti ozbiljniji broj glasova. I onda još dodamo SNSD i HDZ i komotno mozemo zaključiti kako nam državom vlada kriminal.

Fuj fuj fuj
Kakve veze ima Memija sa NIP-om, osim sto je Dinin jaran? Je li clan stranke? Neki cimbenik? je li negdje imenovan?
Nikakve, zato nam i nije jasno zasto lik pravi press konferencije radi nekog nebitnog?? A ovo mu je druga po redu tek...
DonieBrasco

#32877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

Glup potez Dine samo ce mu na nos izaci ako se pokaze da mu je prijatelj odgovoran za sta se privodi a onda to otvara mnogo pitanja.
Styling

#32878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

noviforumas wrote: 22/04/2024 14:25
Styling wrote: 22/04/2024 13:18
noviforumas wrote: 22/04/2024 13:17

Kraljice, ovo samo ti mozes rijesit. Vidim da kljuca u tebi. Kad Dino, ako Bog da, bude imao apsolutnu vlast, tebe mora postaviti na celo nekog vanrednog odbora koji ce prvenstveno proganjati novinare i twirterase. Ja vjerujem da hoce, jer je pametan i brzo uci. Sacuvaj bijes, trebace ti. Ne trosi se na forumske SDFA botove.
Bolje da me ne imenuje. Ja bih proganjala i tuzila svakoga ko bez ikakvih argumenata unaprijed osudjuje i donosi zakljucke. Medijski i javni prostor se mora ocistiti od onih koji svojim insinuacijama i neargumentovanim pretpostavkama kreira javno mijenje.
Ma ti bi dominirala na toj poziciji, u gulage bi ih slala. Sta god neko mislio o tebi, 10 puta si hrabrija od ostalih NiP botova. Dodjes ovdje na temu i branis sefa, pa kako god. Dok oni svi cekaju instrukcije iz centrale da im se kaze kako i sta. Ti si na celu kolone i, da prostis, ne jebes zivu silu. To je odlika pravih lidera, ali i liderica.
Problem je sto nas narod ne zna zivjeti u demokratji. Demokratija za neke je jednaka anarhiji "mogu sta hocu i kako hocu" bez posljedica. Tako misle i novinari. Sloboda govora bez granica i posljedica. Ne moze tako. AvAv ima mentore koji placaju nejgove presude po kleveti i web stranicu gdje pise a on bez posljedica nastavlja da blati i pljuje po ljudima. kao da bi on mogao to sve finansirati. Priblizava se Infomreru po nacinu pisanja. Postace tabloidni novinar jos malo. Niko ga nece uzimati za ozbiljno.
axe22

#32879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

Ocekivao sam makar da ce Dritan reci:
"Pred nama su teski dani, ali mi cemo pobjediti, BiH ce pobjediti, BiH nikad nece stati"
Styling

#32880 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ezel Bayraktar wrote: 22/04/2024 14:22
sinuhe wrote: 22/04/2024 14:07 "Pravosudna mafija". Čime ga je taj Memija zadužio da napada državu :-)
Malo Dino sam sebi skače u stomak. Eki sad pravosudna mafija, bliska režimu, neki sinovi režimaca, bezbeli dobro uticajni. Ko su ti, brale? Koji režim, čiji režim? Poletio ko zene na kafi da brani havera i kuma, a eno i drugi samo što nije pao. Pa zar nisi vlast, zar nije pao rezim, Osmica, Fadil, Sebe, SDA mafija je pala, kako su oni rezim, a ti preuzeo poluge vlasti sa Dodom i Čovketom, Čampare nisu taj rezim? Zar Čampi ne bi ministar preko 8 godina ovim strukturama? Komičan ispada, majke mi.
Oni su preuzeli zakonodavnu i izvrsnu vlast a pravosudje je nedodirljivo jer imas VSTV koji imenuje sudije i tuzioce. Tamo jos uvijek ima leglo SDA ekipe koje i dalje radi. Vidis da nisu mogli Sarajliju smijeniti dok joj nije istekao mandat. Oni su sebi gradili sistem 30 godina. Ne moze se to pocistiti preko noci.
aston_martin

#32881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by aston_martin »

vernes81 wrote: 22/04/2024 14:43 Mozemo li kako dati drzavu pod koncesiju amerikancima, na jedno 50 godina
Ovo. :thumbup:
denis.istok

#32882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Styling wrote: 22/04/2024 15:07
sinuhe wrote: 22/04/2024 14:07 "Pravosudna mafija". Čime ga je taj Memija zadužio da napada državu :-)
Malo Dino sam sebi skače u stomak. Eki sad pravosudna mafija, bliska režimu, neki sinovi režimaca, bezbeli dobro uticajni. Ko su ti, brale? Koji režim, čiji režim? Poletio ko zene na kafi da brani havera i kuma, a eno i drugi samo što nije pao. Pa zar nisi vlast, zar nije pao rezim, Osmica, Fadil, Sebe, SDA mafija je pala, kako su oni rezim, a ti preuzeo poluge vlasti sa Dodom i Čovketom, Čampare nisu taj rezim? Zar Čampi ne bi ministar preko 8 godina ovim strukturama? Komičan ispada, majke mi.
Oni su preuzeli zakonodavnu i izvrsnu vlast a pravosudje je nedodirljivo jer imas VSTV koji imenuje sudije i tuzioce. Tamo jos uvijek ima leglo SDA ekipe koje i dalje radi. Vidis da nisu mogli Sarajliju smijeniti dok joj nije istekao mandat. Oni su sebi gradili sistem 30 godina. Ne moze se to pocistiti preko noci.
Evo poceli su danas lagano cistiti, pa vidjet cemo kud ide dalje metla. SDA je kriva za sve, tugy plaky i tako te floskule. Zaista ti se divim za ovome, na stranu sto su nevjerovatne nebuloze ali sam pristup odbrani ove ekipe me fascinira. A cini mi se i vecinu drugih forumasa.
Styling

#32883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KONAKOVIĆ O KUMU MEMIJI I DANAŠNJOJ AKCIJI: On je moj prijatelj, institucije trebaju raditi svoj posao (FOTO)

“Pošto sam imao dosta upita, htio sam da odgovorim na upite. Pisanje pojedinih kolega govore da ova istraga ima neke veze sa mnom. Želim da odgovorim na sve. Podržavam rad institucija u BiH. Predmet stalnog interesovanja moraju biti svi političari. Od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića, mene… Ne možete imati vjeru u instituciju, ako imate sumnju u procese koje oni vode. Nemam problem sa tim”, kazao je Konaković.

Ovaj naslov "Konaković sumnja da "pravosudna mafija" pakuje procese njegovom prijatelju Gordanu Memiji i drugima" nema veze sa onim sto je u tekstu i sta je Dino izjavio. Ako je i od Klixa, previse je.
Styling

#32884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

denis.istok wrote: 22/04/2024 15:15

Evo poceli su danas lagano cistiti, pa vidjet cemo kud ide dalje metla. SDA je kriva za sve, tugy plaky i tako te floskule. Zaista ti se divim za ovome, na stranu sto su nevjerovatne nebuloze ali sam pristup odbrani ove ekipe me fascinira. A cini mi se i vecinu drugih forumasa.
Ja nisam ovdje da fasciniram bilo koga, ovdje sam da branim svoje misljenje i stavove i da pokusam ispraviti "krive navode" i maliciozna pisanja koja nemaju veze sa istinom.
denis.istok

#32885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Styling wrote: 22/04/2024 15:19

Ja nisam ovdje da fasciniram bilo koga, ovdje sam da branim svoje misljenje i stavove i da pokusam ispraviti "krive navode" i maliciozna pisanja koja nemaju veze sa istinom.
Ali su ulgavnom vezana za NiPadiju, ne sjecam se da si ispravljala "krive navode" za neku drugu ekipu. Kako god loše ti ide, jer pisanja mogu biti svakakva, a desavanja samo onakva kakva su, tipa vjeruj Dini ili svojim očima. Hajd vidjet cemo u kom pravcu ovo ide, ali samo znam da NIP lagano broji unazad dane kada se za bilo šta pitaju. Jednostavno kako god su mediji tipa Face, ABA3 i sl.pljuvali po SDA i ogadili je narodu, tako cinjenice lagano gade i ovu bulumentu oko Dine. A tesko da ce stati na ovome, stalo bi da se ista pitaju naši, no cini se da ipak strangeri vode glavnu rijec.

A pravo na misljenje imaju svi i treba ga jasno iznositi, to sigurno.
Styling

#32886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

denis.istok wrote: 22/04/2024 15:24
Styling wrote: 22/04/2024 15:19

Ali su ulgavnom vezana za NiPadiju, ne sjecam se da si ispravljala "krive navode" za neku drugu ekipu. Kako god loše ti ide, jer pisanja mogu biti svakakva, a desavanja samo onakva kakva su, tipa vjeruj Dini ili svojim očima. Hajd vidjet cemo u kom pravcu ovo ide, ali samo znam da NIP lagano broji unazad dane kada se za bilo šta pitaju. Jednostavno kako god su mediji tipa Face, ABA3 i sl.pljuvali po SDA i ogadili je narodu, tako cinjenice lagano gade i ovu bulumentu oko Dine. A tesko da ce stati na ovome, stalo bi da se ista pitaju naši, no cini se da ipak strangeri vode glavnu rijec.

A pravo na misljenje imaju svi i treba ga jasno iznositi, to sigurno.
Ja cu braniti svoje misljenje a SDP, NS, SDA, DF ekipe neka brane svoje stavove i misljenje. Ja se za druge necu zalagati osim ako se ne radi o bas ocitoj lazi ili neznanju.
ANamelessGhoul

#32887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ANamelessGhoul »

Gledaj ovog smrada vidi se da ga je sda skola okotila
cvrčak_na_hedonizmu

#32888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Styling wrote: 22/04/2024 15:03
Styling wrote: 22/04/2024 13:18

Bolje da me ne imenuje. Ja bih proganjala i tuzila svakoga ko bez ikakvih argumenata unaprijed osudjuje i donosi zakljucke. Medijski i javni prostor se mora ocistiti od onih koji svojim insinuacijama i neargumentovanim pretpostavkama kreira javno mijenje.
Ma ti bi dominirala na toj poziciji, u gulage bi ih slala. Sta god neko mislio o tebi, 10 puta si hrabrija od ostalih NiP botova. Dodjes ovdje na temu i branis sefa, pa kako god. Dok oni svi cekaju instrukcije iz centrale da im se kaze kako i sta. Ti si na celu kolone i, da prostis, ne jebes zivu silu. To je odlika pravih lidera, ali i liderica.
Problem je sto nas narod ne zna zivjeti u demokratji. Demokratija za neke je jednaka anarhiji "mogu sta hocu i kako hocu" bez posljedica. Tako misle i novinari. Sloboda govora bez granica i posljedica. Ne moze tako. AvAv ima mentore koji placaju nejgove presude po kleveti i web stranicu gdje pise a on bez posljedica nastavlja da blati i pljuje po ljudima. kao da bi on mogao to sve finansirati. Priblizava se Infomreru po nacinu pisanja. Postace tabloidni novinar jos malo. Niko ga nece uzimati za ozbiljno.
Ova danasnja demokratija je prevara, za pocetak. Ona izvorna iz Atene je ukljucivala 15-20% stanovnista sa pravom odlucivanja, ostali nisu imali pravo glasa. Usput, ozbiljnom politikom su se bavili ostvareni ljudi tako da tvoj (pre)hrabri Dino ne bi mogao ni primirisati bilo cemu ozbiljnom. Zohar koji je dio sistema u rezima 20+ godina. Unistio bi givikt da mu ga daju na cuvanje toliko je sposoban. Isto govno kao Bakir, Neka Njiva, Rumeni, Fahro.

Kada se vec hvatamo ove danasnje prevare zvana demokratija gdje svaka budala ima pravo glasa i gdje se svako moze baviti politikom bez koje ne bi dobacio dalje od komercijaliste ( ne vrijedjam zanimanje, samo konstatujem ) ipak trebamo koristiti "blagodeti" u vidu slobode govora koju bi predstavnici rezima, a to svakako jesi, ogranicili zarad vlastitog interesa :hmpf:

Nadji sebi kakvu riginu koministicku drzavu, naFataj novog Dinu i pocni da progonis neistomisljsnike, vjerujem da bi bila dobar i revnostan dzelat, agent provokator, potkazivac :stidljiv:
cvrčak_na_hedonizmu

#32889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Ne brani ona njih, ona brani svoje, novostecene, privilegije i sinekuru. To je barem jasno.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

denis.istok wrote: 22/04/2024 15:00
MMM1977 wrote: 22/04/2024 14:56 Jebo ovu državu. Jasno se vidjelo kako NIP skreće na stranputicu čim su se smjestili na vlast i pokupili šljam iz SDA (da ne bude zabune, ostalo je tamo šljama i više nego dovoljno). Imao je i SDP sasvim dovoljno aferima u prošlosti, imamo manje stranke koje se prodaju za kikiriki i tako to. NS djeluje najpoštenije ali sad i to sumnjam a svakako neće nikad osvojiti ozbiljniji broj glasova. I onda još dodamo SNSD i HDZ i komotno mozemo zaključiti kako nam državom vlada kriminal.

Fuj fuj fuj
Kakve veze ima Memija sa NIP-om, osim sto je Dinin jaran? Je li clan stranke? Neki cimbenik? je li negdje imenovan?
Nikakve, zato nam i nije jasno zasto lik pravi press konferencije radi nekog nebitnog?? A ovo mu je druga po redu tek...
Ne bih ja rekao nikakve. Da nema nikakv veze ne bi ga ovako ni branio. Mislim da ima tu veze, da li u finansiranju kampanje ili cega vec, ali da nema ne bi sigurno ovako ga branio i sazivao press i kao sto su prije svi clanovi NIPa slavili njegovu oslobadjajucu presudu.
cvrčak_na_hedonizmu

#32891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

F&N wrote: 22/04/2024 14:25 Bolje da je sutio.
Cak i da ima, a ima 100% pravosudne mafije, samo se ofiras sa takvim komentarima.

Zajahali su konja kojeg ne mogu jahati i sad kmece.

Nek se jebu i koji ce mu kura. Memija. Je li mu pare davao za kampanju pa sada mora da se oduzi.
I Ademovic lopinas.

Kako cujem iz nekih izvora mali Ademovic ce biti kandidat trojke za centar. Uzas koliko guraju ovog malog smrlju. Koji je nespoban za bilo sta osim za rastaljivanje.

Btw koji je bio u organizacijskom odboru EYOFa gdje su pokradeni miloni.

FKt nemas vise ni za koga glasati. Sve ili debili ili kriminalci.
:thumbup:

Nikad nisi ni imao, vjeruj da je tako. Lopovi, lazovi, prevaranti, interesdzije, neuki, bezobrazni koji imaju iskljucivo jedan cilj - licni interes dok se narod glodje ko je gori :lol:

Cirkus, realno.
Styling

#32892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2024 15:28

Ova danasnja demokratija je prevara, za pocetak. Ona izvorna iz Atene je ukljucivala 15-20% stanovnista sa pravom odlucivanja, ostali nisu imali pravo glasa. Usput, ozbiljnom politikom su se bavili ostvareni ljudi tako da tvoj (pre)hrabri Dino ne bi mogao ni primirisati bilo cemu ozbiljnom. Zohar koji je dio sistema u rezima 20+ godina. Unistio bi givikt da mu ga daju na cuvanje toliko je sposoban. Isto govno kao Bakir, Neka Njiva, Rumeni, Fahro.

Kada se vec hvatamo ove danasnje prevare zvana demokratija gdje svaka budala ima pravo glasa i gdje se svako moze baviti politikom bez koje ne bi dobacio dalje od komercijaliste ( ne vrijedjam zanimanje, samo konstatujem ) ipak trebamo koristiti "blagodeti" u vidu slobode govora koju bi predstavnici rezima, a to svakako jesi, ogranicili zarad vlastitog interesa :hmpf:

Nadji sebi kakvu riginu koministicku drzavu, naFataj novog Dinu i pocni da progonis neistomisljsnike, vjerujem da bi bila dobar i revnostan dzelat, agent provokator, potkazivac :stidljiv:
Takve kao ti bih progonila sa apetitom. :D
Styling

#32893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

F&N wrote: 22/04/2024 15:31

Ne bih ja rekao nikakve. Da nema nikakv veze ne bi ga ovako ni branio. Mislim da ima tu veze, da li u finansiranju kampanje ili cega vec, ali da nema ne bi sigurno ovako ga branio i sazivao press i kao sto su prije svi clanovi NIPa slavili njegovu oslobadjajucu presudu.
Nije nikakva pres konferencija, vidite li da su ga nafatali za izjavu pred zgradom Parlamenta. Sta vi gledate i citate?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

Styling wrote: 22/04/2024 15:43

Nije nikakva pres konferencija, vidite li da su ga nafatali za izjavu pred zgradom Parlamenta. Sta vi gledate i citate?
Kako nafatali, kad je najavljeno obracanje medijima.
Sad je li ispred zgradi ili u press salonu isti k...
denis.istok

#32895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

F&N wrote: 22/04/2024 15:45
Styling wrote: 22/04/2024 15:43
Kako nafatali, kad je najavljeno obracanje medijima.
Sad je li ispred zgradi ili u press salonu isti k...
2h ranije na raportu pise press. daj molim te skontaj da ljudi citaju vise portala
cvrčak_na_hedonizmu

#32896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Styling wrote: 22/04/2024 15:41
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/04/2024 15:28

Takve kao ti bih progonila sa apetitom. :D
Sto, mene bi progonila da bude bolje BiH ili zbog svog vlastitog interesa i sinekurice ? Ko veli stoka ne zna sta je demokratija pa ce doci DinOva Styling iz NiP-a da joj objasni sta moze, a sta ne moze da govori i radi :lol:

Jebo to, prezvakana tema, borite se za poslove ko da su vam zadnji na svijetu, nemoguce je da ste toliko nesposobni :mrgreen: nego dje ti je kolega @A_A_AKCIJA nije valjda u suprotnom taboru il da je gluho bilo pao :shock:

@A_A_AKCIJA javi se, sta kaze pravosudna mafija, :lol:
wrote: 22/04/2024 15:25 Podsjećanja radi, u toku je akcija "Black Tie 2", po nalogu Tužilaštva BiH, kojom rukovodi SIPA-e uz pomoć Europola, DEA i FBI.
dje su Campare, sta bi ovo moj ti :D Dino brani Memiju ko da mu je stranku finansirao na pocetku, il je to bio Smrk kako rece onaj Karisik preko Sky aplikacije :stidljiv:

Kupio sam kokice, drama zanimljivo.
no_sekirli

#32897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by no_sekirli »

Mozda je u toku "whitewashing" aktera i sudionika kartela, ako isti i postoji.
SmokingMan

#32898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SmokingMan »

Šmrk je toliko ocinkario likova i usrao svoj život. Prije ili kasnije neko će ga smjestiti u horizontalni položaj.
Ezel Bayraktar

#32899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ezel Bayraktar »

Ima, ima, pa ti osudiše Fadila i ekipu. Ko i kad je preuzeo zakonadavnu i izvršnu vlast?
Haris.ba

#32900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 22/04/2024 15:18 KONAKOVIĆ O KUMU MEMIJI I DANAŠNJOJ AKCIJI: On je moj prijatelj, institucije trebaju raditi svoj posao (FOTO)

“Pošto sam imao dosta upita, htio sam da odgovorim na upite. Pisanje pojedinih kolega govore da ova istraga ima neke veze sa mnom. Želim da odgovorim na sve. Podržavam rad institucija u BiH. Predmet stalnog interesovanja moraju biti svi političari. Od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića, mene… Ne možete imati vjeru u instituciju, ako imate sumnju u procese koje oni vode. Nemam problem sa tim”, kazao je Konaković.

Ovaj naslov "Konaković sumnja da "pravosudna mafija" pakuje procese njegovom prijatelju Gordanu Memiji i drugima" nema veze sa onim sto je u tekstu i sta je Dino izjavio. Ako je i od Klixa, previse je.
Da je samo to izjavio. Nikakav problem ne bi bio. Cak bi Dino usao u anale.

Ali, hajde de pronadji razliku.
Presuda kojom je pred Sudom BiH osuđen Fadil Novalić je izvršna i on se nalazi u zatvoru.
Trebalo bi da je to "zadovoljenje pravde“. Umjesto toga, dobili smo nepravdu na djelu.

Većini javnosti, pogotovo stručnoj pravničkoj, postaje sve jasnije da je u zatvor poslan nedužan čovjek koji je osuđen u montiranom pravosudno-medijskom procesu.

Kada se nedužnim ljudima čini nepravda, ne smijemo šutjeti. Nasilje i nepravda se šire i ne zaustavljaju se šutnjom.

Fadil Novalić je samo posljednja u nizu žrtava instrumentaliziranog dijela pravosuđa, koje umjesto primjene zakona jednako na sve, pravosudni sistem koristi selektivno kako bi se po nalozima inetresnih grupa, proganjali ljudi koji im smetaju.

Montiranim optužnicama, presudama i medijskim hajkama, od kojih gotovo da nije pošteđen nijedan general, komandant, privrednik ili političar koji je dokazao sposobnost da štiti i vodi narod, planski i sistematski se reducira snaga bh. patriota

Nije prvi put da gledamo takve scenarije u kojima su se uklanjali sposobni, da bi se nametnuli poslušni. Takvih slučajeva je bilo i prije početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i u kratkim periodima nakon toga.

Scenariji su u pravilu pisani izvan Bosne i Hercegovine, a provođeni u Sarajevu sa ovdašnjim poslušnicima. Cilj je uvijek bio isti: oslabiti državu Bosnu i Hercegovinu i smanjiti utjecaj bošnjačkog političkog faktora, posebno onog sa muslimanskom komponentnom.

Zato se nepravda učinjena Fadilu Novaliću ne tiče samo njega i njegove porodice, već svakoga od nas.
"Pozivam institucije da ozbiljno rade svoj posao, upozoravam sve da koji pakuju u ovom procesu, da se neće dobro provesti jer koliko je nedozvoljen kriminal toliko je nedozvoljeno i pakovanje kriminala, ukoliko to radi neko iz pravosudnih institucija, kao što to rade dugi niz godina"

Ističe da njega niko od policijskih i pravosudnih agencija nije kontaktirao, kao i da postoji mogućnost da "pravosudna mafija" to radi zarad nekih interesa i političke budućnosti. Na pitanje ko je pravosudna mafija, odgovara: "Oni koji su bili bliski režimu, čija djeca su zaposlena u neke javne institucije, koji zaista u ladicama drže neke stvari".

"Interesantna je ova današnja priča, čini mi se da su i neki od advokata to komunicirali. Nemaju naloga za hapšenje i privođenje, nego samo za pretres na osnovu svjedočenja njihovih kolega, koji su ranije sklonjeni s predmeta zbog kontakta s kriminalnim organizacijama. To se mora dovesti do kraja, ili ove što prijavljuju i lažu ili ovi zaista imaju neki kontakt. Mi ćemo učiniti sve da ta priča dođe do kraja i ugleda svjetlo dana, niko nikoga neće štititi, ali niko nikome neće ni pakovati
Post Reply