Sta je ovdje problem? Pogodovali nekome? Kako? Tender tako koncipiran da se javi samo jedna ponuda? Moze li visei nfo?HelaS wrote: ↑27/02/2024 23:57 "Trojka" vlada Kantonom Sarajevo![]()
sarajevo-dobija-novi-sistem-za-evidentiranje-nepropisnog-parkiranja... Ponuda MIBO koja je odabrana kao najpovoljniji isporučilac. Ujedno, to je bila i jedina zaprimljena ponuda na tenderu, a upravo toliko je bila i procijenjena vrijednost projekta.
Postupak javne nabavke putem otvorenog postupka provela je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provela.
"Trojka"
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#576 Re: "Trojka"
- Dupli_skalp
#577 Re: "Trojka"
ove dodikove i čovićeve podguzne muhe mi za vijeke vjekova ogadiše izbore i učiniše da više nikad ne izađem na iste.
dupelisci SANU politika, nesposobnjakovići, lopovi i izdajnici kao i sda!
dupelisci SANU politika, nesposobnjakovići, lopovi i izdajnici kao i sda!
-
Hakiz
#578 Re: "Trojka"
A MIBO, neće niko smjeti osporiti tender kao što rade za akcelerator za bolnicu u Tuzli.laserShow wrote: ↑29/02/2024 10:30Sta je ovdje problem? Pogodovali nekome? Kako? Tender tako koncipiran da se javi samo jedna ponuda? Moze li visei nfo?HelaS wrote: ↑27/02/2024 23:57 "Trojka" vlada Kantonom Sarajevo![]()
sarajevo-dobija-novi-sistem-za-evidentiranje-nepropisnog-parkiranja... Ponuda MIBO koja je odabrana kao najpovoljniji isporučilac. Ujedno, to je bila i jedina zaprimljena ponuda na tenderu, a upravo toliko je bila i procijenjena vrijednost projekta.
Postupak javne nabavke putem otvorenog postupka provela je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provela.
-
toska
#579 Re: "Trojka"
Hrvatska šampion, jedini apsolutni pobjednik 20. vijeka/stoljeća.dr_Evil wrote: ↑27/02/2024 09:00Uvijek se protura da je ZAVNOBIH vratio BIH. A Slabo se spominje da je ZAVNOH vratio Hrvatsku, osim ako racunamo NDH, sto je opet bila federacijaŠkobo Habu wrote: ↑27/02/2024 08:56SpoilerShowNo, što ćemo sa štovanim teologom Daliborom Milasom, šjor Truba?Truba wrote: ↑14/02/2024 15:14
ja sam primijetio da bošnjaci totalka ignoriraju rezolucije EU o osudi nacizma fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija
to je totalka nepoznanica u BiH zbog srba i bosnjaka koji vole komunizam u nekom iskrivljenom obliku... najprije srbi što su bili u jednoj državi i imali sve... bosnjaci sto su im vaskrsnuli bosnu nakon 400 godina tavorenja pod pašalucima vilajetima periferijama carstavaa i tome slično
tu su na kraju hrvati kao mikro mravi čiji se svaki glas okarakterizira kao ujke uzp škripari itd.
https://www.vrisak.info/kolumne/oslobod ... m-fratara/
Radoslav Glavaš nije bio običan franjevac nego "načelnik bogoštovlja" u Pavelićevoj vladi i jedan od najutjecajnijih ljudi u NDH.
Željana Zovko nedavno je u Europskom parlamentu predstavila nematerijalnu i materijalnu baštinu RH i BiH. Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu svečano je otvorila jednu umjetničku izložbu koja na poseban način prikazuje opstanak Hrvata u BiH te najvažnije povijesne epizode Hrvata kroz stoljeća. Problem predstavlja prilično skandalozna činjenica da se pod krinkom priče o "opstanku Hrvata uz BiH" predstavlja i jedan hercegovački franjevac, fra Radoslav Glavaš (1909-1945). Glavaš se nalazi u skupini od 66 ubijenih hercegovačkih franjevaca koje se smatra mučenicima jugoslavenskog režima koje su partizani ubili iz "mržnje prema vjeri". No Radoslav Glavaš nije bio običan franjevac nego "načelnik bogoštovlja" u Pavelićevoj vladi i jedan od najutjecajnijih ljudi u NDH. Slično kao Mussolini, Glavaš je uhvaćen u Zagrebu i pogubljen po kratkom postupku. Ali ne zato što je bio franjevac nego zato što je bio deklarirani ustaša. Unatoč tome što je na izborima za EP dobila samo 2392 glasa, Željana Zovko do svoje lukrativne funkcije u EP-u nije došla zbog svojih kompetencija nego zbog poznanstva i vjernosti predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću. Ako joj je već sjekira pala u med bez truda, onda bi trebala paziti na koji način promovira Hrvatsku i Hrvate u Europi.
Pročitajte više na: https://express.24sata.hr/top-news/pod- ... tasu-26814 - express.24sata.hrKao da je 'rvatska pod ugarskom cizmom bila zemlja cvijeca, a ne podijeljena na tri pasaluka gdje su ugari kolo vodili.
- dr_Evil
-
JovicSA
#581 Re: "Trojka"
MIBO dobiva većinu tendera (nije to od Trojke, to je počelo mnogo ranije), od radara kamera, pa do body kamera za policiju KS...mislim da tu ima dosta politčke korupcije i štimanja tendera. Zna se kako se to elegantno uradi. Firma koja bi propala da nema takvih tendera i koja doslovno živi od tih tendera javnih ustanova, državnih firmi i agencija.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#582 Re: "Trojka"
A kako vi mislite da se treba sprovesti nabavka opreme u javnoj ustamovi?
Molim vas napisite mi evo za sta god zelite, kako bi je vi najispravnije sproveli, a onda ću vam napisati šta neće funkcionisati.
Je li mislite da u JU postoje osobe koje znaju napisati specifikaciju tendera sta oni hoce?
mislim da je daleko veći problem u "polu javnim" objavama do 6000KM gdje se ugrađuje i kunto i panto, pa jedan posao razvuku na 300 ugovora po 5000
ovo što je javno, pogotovo što je na nekoj eaukciji, kunem vam se za kikiriki se radi... ako ima i za kikirikija.,
Molim vas napisite mi evo za sta god zelite, kako bi je vi najispravnije sproveli, a onda ću vam napisati šta neće funkcionisati.
Je li mislite da u JU postoje osobe koje znaju napisati specifikaciju tendera sta oni hoce?
mislim da je daleko veći problem u "polu javnim" objavama do 6000KM gdje se ugrađuje i kunto i panto, pa jedan posao razvuku na 300 ugovora po 5000
ovo što je javno, pogotovo što je na nekoj eaukciji, kunem vam se za kikiriki se radi... ako ima i za kikirikija.,
- Prpa.ba
#583 Re: "Trojka"
Kakvo nam je stanje na KCUS-u otkako je svanulo? Je li pospremljeno iz temelja?
ps
Izvinjavam se svima sto remetim kolazni program na ovom podforumu, koji se u zadnje vrijeme specijalizovao iskljucivo za vanjsku politiku.
ps
Izvinjavam se svima sto remetim kolazni program na ovom podforumu, koji se u zadnje vrijeme specijalizovao iskljucivo za vanjsku politiku.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#584 Re: "Trojka"
stanje je takvo da se čak i Majka, Žena, Kraljica počela javljati da dijeli savjete
- Prpa.ba
#585 Re: "Trojka"
Da sumiramo, kapije su otvorene nakon duge borbe za slobodu. Privatnog rada doktorima. 
- nivla
#586 Re: "Trojka"
zato nemaju posteljine za pacijente, za hranu dijele konzerve koje nisam vidio da ima kupiti u slobodnoj prodaji, pokvarene pastete nepoznatih makedonskih proizvodjaca, al nek su kapije otvorene
-
SuperHans
#587 Re: "Trojka"
Mislio sam ne izaci na izbore na jesen, ali cu izaci samo da dam glas kontra Cengica makar mu Iblis bio protivkandidat
-
HelaS
-
Hakiz
#589 Re: "Trojka"
MIBO i jeste isključivo tenderska firma. Ima ih još.JovicSA wrote: ↑22/04/2024 07:48MIBO dobiva većinu tendera (nije to od Trojke, to je počelo mnogo ranije), od radara kamera, pa do body kamera za policiju KS...mislim da tu ima dosta politčke korupcije i štimanja tendera. Zna se kako se to elegantno uradi. Firma koja bi propala da nema takvih tendera i koja doslovno živi od tih tendera javnih ustanova, državnih firmi i agencija.
To je ta promjena u odnosu na 30 najgorih godina.
- nivla
#590 Re: "Trojka"
nikad gore nije otkako pospremise, pitaj hematoloske i onkoloske pacijente, pitaj ih sta imaju za obroke, imaju li posteljinu kad dodju da legnu na odjel ili moraju cekati po nekoliko sati da se odnekud donese poluosusena posteljina
o izboru hrane koja se daje pacijentima ne bih govorio nista osim da je jako tesko naci vecinu mlijecnih proizvoda, pasteta i narezaka u slobodnoj prodaji, npr erviks pileca pasteta, neki senex medovi i marmelade koji svi smrde na neke plastike, premalo kadrova pa jedna sestra u smjeni pokriva preko 20 pacijenata od kojih je polovina nepokretno, itd itsl
ovi sto su se lijecili na odjelu za vrijeme sebije kazu da je bilo daleko bolje
-
SuperHans
#591 Re: "Trojka"
Zato što radi od Barica ono što je Berilo od Bjelašnice. Bolje u korijenu sasjec
- JoseMujica
-
Novak20
#593 Re: "Trojka"
Sirota mala "Trojka". Nije mi jasno kako Bošnjaci žive bez budžeta kojeg u startu uzme HDZ.
Sa druge strane ne shvatam ni nezahvalni HDZ. Nekako mi se čini da bi i pored svih "bošnjačkih" para u kojima uživaju, bili daleko sretniji da nemaju zajedničku kesu ni sa Trojkom ni sa SDA.
- JoseMujica
#594 Re: "Trojka"
treba to Danisa Tanovića pitatNovak20 wrote: ↑17/08/2024 23:35Sirota mala "Trojka". Nije mi jasno kako Bošnjaci žive bez budžeta kojeg u startu uzme HDZ.
Sa druge strane ne shvatam ni nezahvalni HDZ. Nekako mi se čini da bi i pored svih "bošnjačkih" para u kojima uživaju, bili daleko sretniji da nemaju zajedničku kesu ni sa Trojkom ni sa SDA.
![]()
- Prpa.ba
#595 Re: "Trojka"
Nije Trojka sirota, Trojka je na HDZ pipi kao pocasni dio HNS-a.
Bosnjaci jesu siroti u ovoj jednacini, ali to smo sami sebi krivi jer vas pustamo. Ne krivim vas sto koristite svoje mogucnosti, zaista.
Ja bih licno bio sretniji kada bi se PIO fond razdvojio medju kantonima, kao sto je uradjeno sa ZO. Federalna ministarstva bez portfelja, ovo kultura, sport i obrazovanje da se ukinu. Licno ne volim ni sto teoretski ti i tvoji mozete dobiti pristup i nasim kompanijama namjenske industrije kroz kolaboracioniste u tzv Vladi FBiH.
Ima i ovih ministarstava koja nazalost moraju ostati, tipa autoputevi, mada nas vec na magistralama potkradate i mozda to ne bi bilo lose spustiti na kantonalni nivo. Dosta je vala i seste sjeverne obilaznice oko Gruda, dok tendere za nase ceste stavljate u varijanti "hoce li ko dzaba graditi mikro-dionicu od 100 metara" ne bi li padali.
-
Novak20
#596 Re: "Trojka"
Da napomenem da mi je seljačka priča MI-VI pa ću ti odgovoriti što ja mislim.Prpa.ba wrote: ↑17/08/2024 23:51Nije Trojka sirota, Trojka je na HDZ pipi kao pocasni dio HNS-a.![]()
Bosnjaci jesu siroti u ovoj jednacini, ali to smo sami sebi krivi jer vas pustamo. Ne krivim vas sto koristite svoje mogucnosti, zaista.
Ja bih licno bio sretniji kada bi se PIO fond razdvojio medju kantonima, kao sto je uradjeno sa ZO. Federalna ministarstva bez portfelja, ovo kultura, sport i obrazovanje da se ukinu. Licno ne volim ni sto teoretski ti i tvoji mozete dobiti pristup i nasim kompanijama namjenske industrije kroz kolaboracioniste u tzv Vladi FBiH.
Ima i ovih ministarstava koja nazalost moraju ostati, tipa autoputevi, mada nas vec na magistralama potkradate i mozda to ne bi bilo lose spustiti na kantonalni nivo. Dosta je vala i seste sjeverne obilaznice oko Gruda, dok tendere za nase ceste stavljate u varijanti "hoce li ko dzaba graditi mikro-dionicu od 100 metara" ne bi li padali.![]()
A mislim da je bošnjačka politika uzela milijarde na neplaćanju doprinosa za radnike Bošnjake u F BiH. Sada im HDZ i Trojka uvezuju staž desetinama milijuna iz budžeta.
U bošnjačkoj namjenskoj industriji ne znam da radi neki Hrvat ni kao kurir a kamo li da netko ima pristupa tajnama sa mindera na kojem se bistri mudra bošnjačka politika sračunata na rahat patnju, tugu, i poraz u svakoj sferi života u nastojanju da se Hrvatima biraju predstavnici koji bi tebi ostvarili mokre snove.
-
last mohicans
#597 Re: "Trojka"
Pa isto tako sto ne radi Bošnjak ni u Eronetu, ni hrvatskoj posti, ni elektroprovredi i sl. A mi tebi cemo pobrojati Hrvata na mnogobrojnim i prekobrojnim funkcijama s obzirom na čunjenično stanje broja Hrvata koji žive u FBiH uopće. Ne znam gdje nađosmo te milione za uvezivanje staža kad se ćešće ukaže gospa nego fiskalni račun u Međugorju, recimo.
- Prpa.ba
#598 Re: "Trojka"
Patolosku potrebu da verbalno uriniras po Bosnjacima (ili "politickim Bosnjacima", kako si virtuozno nekad bio napisao) na stranu, ali ovo je i lahko provjerljiva laz.
Recimo, Bosnjaci su ugasili katolicku teroristicku paradrzavu tzv. HZ HB, u uslovima agresije Republike Hrvatske na RBiH.
E to bih nazvao patnjom, tugom i porazom u svakoj sferi politickog katolicanstva u BiH.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#599 Re: "Trojka"
Rece forumski HDZ portparol.Novak20 wrote: ↑18/08/2024 00:28Da napomenem da mi je seljačka priča MI-VI pa ću ti odgovoriti što ja mislim.Prpa.ba wrote: ↑17/08/2024 23:51Nije Trojka sirota, Trojka je na HDZ pipi kao pocasni dio HNS-a.![]()
Ima i ovih ministarstava koja nazalost moraju ostati, tipa autoputevi, mada nas vec na magistralama potkradate i mozda to ne bi bilo lose spustiti na kantonalni nivo. Dosta je vala i seste sjeverne obilaznice oko Gruda, dok tendere za nase ceste stavljate u varijanti "hoce li ko dzaba graditi mikro-dionicu od 100 metara" ne bi li padali.![]()
A mislim da je bošnjačka politika uzela milijarde na neplaćanju doprinosa za radnike Bošnjake u F BiH. Sada im HDZ i Trojka uvezuju staž desetinama milijuna iz budžeta.
U bošnjačkoj namjenskoj industriji ne znam da radi neki Hrvat ni kao kurir a kamo li da netko ima pristupa tajnama sa mindera na kojem se bistri mudra bošnjačka politika sračunata na rahat patnju, tugu, i poraz u svakoj sferi života u nastojanju da se Hrvatima biraju predstavnici koji bi tebi ostvarili mokre snove.![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#600 Re: "Trojka"
Po tome kome odgovara tačno znaš koga smatra "političkim Hrvatima"Prpa.ba wrote: ↑18/08/2024 01:05Patolosku potrebu da verbalno uriniras po Bosnjacima (ili "politickim Bosnjacima", kako si virtuozno nekad bio napisao) na stranu, ali ovo je i lahko provjerljiva laz.
Recimo, Bosnjaci su ugasili katolicku teroristicku paradrzavu tzv. HZ HB, u uslovima agresije Republike Hrvatske na RBiH.![]()
E to bih nazvao patnjom, tugom i porazom u svakoj sferi politickog katolicanstva u BiH.