Nisi pročitao dobro tekst.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Athlon64
#25951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
geoxx
#25952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2i
Ista je poenta. On pise da ovaj valjda u sluzbi Zagreba dize euforiju oko rezolucije. A sve ovo sto sam napisao 50 puta vise dize euforiju. Najvecu pak dizu Srbi.
Ivo Puljic izvjestava bukvalno o svemu sto se tice BiH u UN-u. I ovo nije izuzetak.
Kako god, provaljuje se. Slazem se i ja da je stvar preuvelicana, ali sigurno nije zbog covjeka kojeg prati par hiljada ljudi na tviteru i koji, da ponovim, redovno izvjestava o temama koje se tice BiH, a povezane su sa UN-om.
- Athlon64
#25953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2i
Pa iskreno i ja mislim da nije trebao ovoliko napasti Puljića.geoxx wrote: ↑20/04/2024 16:30Ista je poenta. On pise da ovaj valjda u sluzbi Zagreba dize euforiju oko rezolucije. A sve ovo sto sam napisao 50 puta vise dize euforiju. Najvecu pak dizu Srbi.
Ivo Puljic izvjestava bukvalno o svemu sto se tice BiH u UN-u. I ovo nije izuzetak.
Kako god, provaljuje se. Slazem se i ja da je stvar preuvelicana, ali sigurno nije zbog covjeka kojeg prati par hiljada ljudi na tviteru i koji, da ponovim, redovno izvjestava o temama koje se tice BiH, a povezane su sa UN-om.
Bezveze je narušio kredibilitet inače odličnom tekstu.
-
A_A_AKCIJA
#25954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima Twitter prepiska Reufa Bajrovića i Nebojše Krstića, Krleta, bivšeg člana Idola, a danas Vučićevog političara, gdje Reuf žali zašto Vučić nije pristao na dogovor Srba i Bošnjaka koji je on trebao da progura kao novi deal na Balkanu
Mene je blokirao, ali kome se da da pronađe, bujrum..
Priča o okretanju Srbiji, Rusima nije ni malo naivna i izmišljena, a pošteno govoreći, dio SDA jurišnika je tu da je gura.
Priča o okretanju Srbiji, Rusima nije ni malo naivna i izmišljena, a pošteno govoreći, dio SDA jurišnika je tu da je gura.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na Reufovom profilu?A_A_AKCIJA wrote: ↑20/04/2024 16:36 Ima Twitter prepiska Reufa Bajrovića i Nebojše Krstića, Krleta, bivšeg člana Idola, a danas Vučićevog političara, gdje Reuf žali zašto Vučić nije pristao na dogovor Srba i Bošnjaka koji je on trebao da progura kao novi deal na Balkanu
- Prpa.ba
#25956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mi smo sa pitanjem legitimnosti RS-a zavrsili u momentu kad je Alija potpisao Dejton. Nikakve okolnosti u svijetu nece to promijeniti. Samo promjena stanja na terenu. A ova neobavezujuca rezolucija ne mijenja stanje na terenu.neon-x wrote: ↑20/04/2024 15:55 Nevenka Tromp, koja je postala "agent Zagreba" za Avdu i ostale ove tvoje ideologe, otkako je ekipicu prozvala za izdaju revizije, je upravo i rekla da da je presuda jaci argument, a da je rezolucija pokazatelj trenutnih okolnosti u svijetu koje bi mogle ici na ruku Bosnjacima u potezanju pitanja legitimnosti RS i ponovne tuzbe prema Srbiji.
Dzaba pises ovolike floskule, kad ti je polazna teza netacna.neon-x wrote: ↑20/04/2024 15:55 Tvoja ekipica to naziva navlacenjem Bosnjaka na eskalaciju sa Srbima jer nam to ne odgovara posto je najbitnije za Bosnjake trenutno da eskaliraju sa Zapadom, Marfijem, Smitom i Hrvatima. To ce nam donijeti SDF-ovski status quo u odnosu sa Hrvatima i posto smo sa Srbima vec rijesili da nas RS ne zanima da se fino svi zabarikadiramo u pat poziciji, niko nista ne dira, budzeti se sisaju, a i za Avdu i ekipicu ce biti finih dotacija. Jerbo, to su bosnjacki interesi najveci.
Ja sam ZA rezoluciju, i ZA eskalaciju sa pravoslavnim ekstremistima, uvijek i svuda.
To sto nisi u stanju razumjeti da neko moze biti ZA rezoluciju, a NE gledati je kao rjesenje bilo kakvog prakticnog problema na terenu, to je do tvoje ostrascenosti.
Od rezolucije se pravi prvoklasno politicko pitanje, iscekuje se kako ce koja drzava glasati, jer se nasjelo na narativ koji dolazi iz Srbije. Sto znaci da nam neka bitnija tema prolazi ispod radara. Po obicaju.
- Athlon64
-
A_A_AKCIJA
#25958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedino što nekima prolazi ispod radara je da je SDA otišla full Srbija, punim gasom.
Šta nam to može proći?
Niije država jednokanalna sprava pa kada se radi jedna stvar da ostale stoje.
SDA pod patronatom Srbije gura podvalu da je EU put prodaja Hrvatskoj i ne propušta ni jednu priliku da to kažu.
Ovaj napad na Ivu Puljića je samo jedan od njih, komentari na rezoluciju isto...
Last edited by A_A_AKCIJA on 20/04/2024 17:25, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#25959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naći ćeš kod obojice._BataZiv_0809 wrote: ↑20/04/2024 16:39Na Reufovom profilu?A_A_AKCIJA wrote: ↑20/04/2024 16:36 Ima Twitter prepiska Reufa Bajrovića i Nebojše Krstića, Krleta, bivšeg člana Idola, a danas Vučićevog političara, gdje Reuf žali zašto Vučić nije pristao na dogovor Srba i Bošnjaka koji je on trebao da progura kao novi deal na Balkanu
Na kraju Krle kaže Reufu, tu smo nas dvojica da to ispravimo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uf brutalno gazenje botcineneon-x wrote: ↑20/04/2024 15:55Nevenka Tromp, koja je postala "agent Zagreba" za Avdu i ostale ove tvoje ideologe, otkako je ekipicu prozvala za izdaju revizije, je upravo i rekla da da je presuda jaci argument, a da je rezolucija pokazatelj trenutnih okolnosti u svijetu koje bi mogle ici na ruku Bosnjacima u potezanju pitanja legitimnosti RS i ponovne tuzbe prema Srbiji.
Tvoja ekipica to naziva navlacenjem Bosnjaka na eskalaciju sa Srbima jer nam to ne odgovara posto je najbitnije za Bosnjake trenutno da eskaliraju sa Zapadom, Marfijem, Smitom i Hrvatima. To ce nam donijeti SDF-ovski status quo u odnosu sa Hrvatima i posto smo sa Srbima vec rijesili da nas RS ne zanima da se fino svi zabarikadiramo u pat poziciji, niko nista ne dira, budzeti se sisaju, a i za Avdu i ekipicu ce biti finih dotacija. Jerbo, to su bosnjacki interesi najveci.
-
Bossona
#25961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
DonieBrasco wrote: ↑20/04/2024 14:21
Jahja, Refu i jos par zelenih ublehasa kakve komentare daju i pisu za rezoluciju je strano.

S tom revizijom, znate, bilo mi je rečeno, a to je bila ozbiljna grupa pravnika, mojih savjetnika, advokata i tako dalje, koji su mi kazali da nemamo legitimaciju, ali da se na to ne treba obazirati. 'Idemo nastaviti, nemojte uopšte spominjati u javnosti da nemamo legitimaciju za tu stvar, da nemamo agenta'. I ja sam ih poslušao. E tu ih nisam trebao poslušati i trebao sam tu stvar otvoriti javnosti i ostale bošnjačke lidere, Radončića, Nikšića i druge upoznati s tim. To je bila greška - kazao je Izetbegović.
Revizija tužbe BiH protiv Srbije u Haškom tribunalu za odgovornost u agresiji na BiH je propala, s obzirom da kada je Sakib Softić, tada predstavljen kao legitimni agent za zastupanje BiH, predao zahtjev za reviziju, dobio odgovor da je revizija ništavna, jer je Softić izgubio legitimitet da zastupa našu zemlju.
Bili i ostali četoslugarska veleizdajnička krimomafijška tenderaško minderaška IMT bagra,......
-
DonieBrasco
#25962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisu oni tek tako rekli okrenimo se rusima, kinezima, iranu, sve je to proracunato.
-
A_A_AKCIJA
#25963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da nam SDAovci jave na vrijeme kada kreće akcija?
Jesu li dogovorene uloge?
- Athlon64
#25964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Valjda vlast treba da dijeli uloge, a ne opozicija.A_A_AKCIJA wrote: ↑20/04/2024 18:42 Da nam SDAovci jave na vrijeme kada kreće akcija?
To kao ono jučer "da institucije urade nešto"
-
Bossona
- Prpa.ba
#25966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kakva sad eskalacija, zar NiP i Murphy ne dominiraju Dodika. 
- vee-jay
#25967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
puno vaznija temaA_A_AKCIJA wrote: ↑20/04/2024 17:20Jedino što nekima prolazi ispod radara je da je SDA otišla full Srbija, punim gasom.
Šta nam to može proći?
Niije država jednokanalna sprava pa kada se radi jedna stvar da ostale stoje.
SDA pod patronatom Srbije gura podvalu da je EU put prodaja Hrvatskoj i ne propušta ni jednu priliku da to kažu.
Ovaj napad na Ivu Puljića je samo jedan od njih, komentari na rezoluciju isto...
- Styling
#25968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Frontalni kokuzluk i velika glavobolja za Mileta i ekipu. Ide garant opet neki namet na narod. Jedva će i penzije isplatiti.
- tramvajtrojka
-
swanfilter
- Athlon64
#25971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
neon-x
#25972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gdje si ti procitao da je tvoje misljenje kao trbuhozborca ko komentarisao. Govorimo o SDF-ovim kreatorima pameti poput Jahje i Adve koji niposto NISU za eskalaciju sa Srbima i euforiju oko rezolucije jer je to u interesu Zagreba ali i u isto vrijeme i Beograda (valjda zvuci poeticnije i uvjerljivije kad se podeblja i s desna). U sustini ne govore ni o cemu drugom osim o onom sto ih zulja, zlom Zapadu (i Nevenki i Ivi) koji ekipici kvare sijelo, usput ponavljajuci Vucicevu (i iransku?) pricu o politizaciji Srebrenice u svrhu pranja zbog Palestine.Prpa.ba wrote: ↑20/04/2024 17:02 Dzaba pises ovolike floskule, kad ti je polazna teza netacna.
Ja sam ZA rezoluciju, i ZA eskalaciju sa pravoslavnim ekstremistima, uvijek i svuda.
To sto nisi u stanju razumjeti da neko moze biti ZA rezoluciju, a NE gledati je kao rjesenje bilo kakvog prakticnog problema na terenu, to je do tvoje ostrascenosti.
Sve zavjera do zavjera protiv napacenog Bosnje. Zato je potrebno relativizirati rezoluciju i kako ce koja drzava glasati jer samo to ce nas spasiti da nam sta ne udje sazad.Od rezolucije se pravi prvoklasno politicko pitanje, iscekuje se kako ce koja drzava glasati, jer se nasjelo na narativ koji dolazi iz Srbije. Sto znaci da nam neka bitnija tema prolazi ispod radara. Po obicaju.
-
HD_2015
#25973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Što nisu išli Džakuli, ako su njemu platili?swanfilter wrote: ↑20/04/2024 20:00Rođak je radio za UIO u BL. Krimosi mu dolazili u ured majku je...ati jer je Dzakuli placeno, a ovaj glumio postenjacinu ...
- GandalfSivi
#25974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vijest dana je da se Refa nafurao da je neko njega nekada zvao Valterom
Jebo sve ostalo...
- Prpa.ba