majko moja sta si ovdje sve smutljoHakiz wrote: ↑01/03/2024 13:57Meni država zabranila da legalno u BiH kupim materijal koji želim za svoj hobi. A koji svuda u Evropi je legalan.
Pa taj novac umjesto za taj materijal, potrošit ću u kafani.
Ne, neću drugi hobi, hoću baš ovaj, ljubav ne bira![]()
Eto, kafana kao sredstvo liječenja ljubavne boli izazvanog državom![]()
Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
snijeg_led
#626 Re: Život samaca u srednjim godinama
-
Hakiz
#627 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jes' vidjela moja u mene mi tisnijeg_led wrote: ↑01/03/2024 18:37majko moja sta si ovdje sve smutljoHakiz wrote: ↑01/03/2024 13:57Meni država zabranila da legalno u BiH kupim materijal koji želim za svoj hobi. A koji svuda u Evropi je legalan.
Pa taj novac umjesto za taj materijal, potrošit ću u kafani.
Ne, neću drugi hobi, hoću baš ovaj, ljubav ne bira![]()
Eto, kafana kao sredstvo liječenja ljubavne boli izazvanog državom![]()
![]()
-
snijeg_led
#628 Re: Život samaca u srednjim godinama
aha u tebe ti sve ili nista 
- Bosanac sa dna kace
#629 Re: Život samaca u srednjim godinama
https://faktor.ba/vijest/ozenio-se-nacelnik-ustikoline-mujo-sofradzija/226382
- Ramzess Veliki
- Bosanac sa dna kace
#631 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ima li šta nova?
- manuchao91
#632 Re: Život samaca u srednjim godinama
većina vas je iz sarajeva pa biti sam u velikom gradu nije bas loše.
Imaš dje izlazit ,kino,pubovi,kafici,koncerti,masa ljudi,nova poznastva
ja dolazim iz manjeg mjesta ,oženjen san 32 godina sad napunio imam dijete 2 godine i ne znam sta bi radio da sam sam.
Malo mjesto,ekononski ok stojimo poslovi i to
al kulturni zivt katastrofa.
vi iz Sarajeva se ne možete žaliti
Pozdrav iz Tešnja
Imaš dje izlazit ,kino,pubovi,kafici,koncerti,masa ljudi,nova poznastva
ja dolazim iz manjeg mjesta ,oženjen san 32 godina sad napunio imam dijete 2 godine i ne znam sta bi radio da sam sam.
Malo mjesto,ekononski ok stojimo poslovi i to
al kulturni zivt katastrofa.
vi iz Sarajeva se ne možete žaliti
Pozdrav iz Tešnja
- Bosanac sa dna kace
#633 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa dobro, po meni zivot ti je zanimljiv onoliko koliko ga sebi ucinis zanimljivim.
U nekim manjim mjestima vidim neke osobe koje ''nisu uparene'' da imaju masu nekih zanimljivosti; idu okolo biciklom, odu na rafting, nekad neki koncert, predstava, siju neke rijetke biljke, imaju neke vrlo rijetke sorte zivotinja, prave neke mini vikendice (a ono one kucerine...), odu na more, sta ja znam, nije im zivot poso-kuca-dzamija/birtija.
Kad je takav kulturni zivot u Tesnju, kako li je onda u Teocaku, B. Petrovcu, Donjem Vakufu...

U nekim manjim mjestima vidim neke osobe koje ''nisu uparene'' da imaju masu nekih zanimljivosti; idu okolo biciklom, odu na rafting, nekad neki koncert, predstava, siju neke rijetke biljke, imaju neke vrlo rijetke sorte zivotinja, prave neke mini vikendice (a ono one kucerine...), odu na more, sta ja znam, nije im zivot poso-kuca-dzamija/birtija.
Kad je takav kulturni zivot u Tesnju, kako li je onda u Teocaku, B. Petrovcu, Donjem Vakufu...
-
Hakiz
#634 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sve to zavisi.Bosanac sa dna kace wrote: ↑17/04/2024 12:15 Pa dobro, po meni zivot ti je zanimljiv onoliko koliko ga sebi ucinis zanimljivim.
Kad je takav kulturni zivot u Tesnju, kako li je onda u Teocaku, B. Petrovcu, Donjem Vakufu...![]()
![]()
![]()
Ja sam u Sarajevu, u stambenoj zgradi, a za ono šta me interesuje kao hobi bi mi više odgovarale kuća sa okućnicom i radiona.
Pa se i ja u Sarajevu snalazim i improvizujem kao što to radi neko iz manjeg mjesta koji misli da je meni "sve" dostupno i moguće.
Kada jednog dana pijan, naslonjen na zvučnik, znojan i pospan čekaš prvi tramvaj da odeš kući, pa se upitsaš što mi ovo treba, "čari" grada nestanu. Da, jeste puno toga lakše dostupno, izbor je veći, ali, vjerujte da i ja, i ne samo ja, u Sarajevu kukamo kako je malo toga dostupno. Od događaja do proizvoda.
Ako nećeš u kafanu, imaš pozorište i to je sve. Kina ovdje i nisu velika sreća, koncerata nema, a za boravak u prirodi moramo otići kod vas koji kažete da je nama u gradu interesantnije
Možda je kada imaš 20 pa ti je do provoda i "lova" to tačno, ali srednjovječnima, jeste bolje u Sarajevu, ali možda i nije onoliko koliko se to ljudima van Sarajeva čini. Ako nisi rob potrošnje i kupovanja stvari, ostaju ti lakša dostupnost zdravstvu i administraciji. I da, možeš svaki dan u drugu kafanu, ne moraš uvijek u istu. Samo, ako si nepušač, opet ti u ovolikom gradu ostane 5 kafana za otići
Možda je u pitanju sindrom zelenije trave sa druge strane ograde.
- Athlon64
#635 Re: Život samaca u srednjim godinama
Primjetio sam da žene krenu da žale što su same kad pređu 30, a kad pređu 40 onda baš kukaju.
Kod muškaraca je granica 40, pa onda 50. Tako da su svakako muškarci u prednosti. Manje vremena kukaju što su sami.
Kod muškaraca je granica 40, pa onda 50. Tako da su svakako muškarci u prednosti. Manje vremena kukaju što su sami.
-
DebelinJoe
#636 Re: Život samaca u srednjim godinama
Kad si iz Tešnja onda imaš para, možeš i do Zagreba, a bgm i do Beča na kulturna dešavanja.Bosanac sa dna kace wrote: ↑17/04/2024 12:15 Pa dobro, po meni zivot ti je zanimljiv onoliko koliko ga sebi ucinis zanimljivim.
Kad je takav kulturni zivot u Tesnju, kako li je onda u Teocaku, B. Petrovcu, Donjem Vakufu...![]()
![]()
![]()
-
broj dva
#637 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ma moze sve to ali ima sise i to je vadikakavdanakneiskustvu wrote: ↑01/03/2024 11:13da,jer cura sa 30 + valjda ne može biti mamina maza,egomanijak,nepouzdana,neradnik
- Ramzess Veliki
- dr_Evil
#639 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ja sam i mnogo prije toga poceo, lol
U slucaju neceg, nedao tito dragi, ne bi me vise niko nicim natjerao u brak
- Chloe
- Photo mod
#640 Re: Život samaca u srednjim godinama
dr_Evil wrote: ↑18/04/2024 13:54Ja sam i mnogo prije toga poceo, lol![]()
U slucaju neceg, nedao tito dragi, ne bi me vise niko nicim natjerao u brak![]()
Na ovo moram podijeliti priču koju mi je neko ispričao isto na ovu temu.
Neka nena je rekla da dobri muževi udaju supruge.
Kad se žena nakon propalog braka opet uda, znači da je imala dobrog muža. Ona koja je imala lošeg, ne želi ponovo u brak...
- Athlon64
#641 Re: Život samaca u srednjim godinama
Vrijedi i obrnuto?
- dr_Evil
#642 Re: Život samaca u srednjim godinama
Haha, dobro ima tu istine. Jos bih dodao da zena ako je imala dobrog muza, vidjenog sto bi rekli, onda je kasnije i pozeljna udavaca u ovim nasim brdskim krajevima.
Ali ne vjerujem da je primjenjivo u mom slucaju, jednostavno covjek nije stvoren da bi bio u monogamnoj vezi, a ja ne vjerujem u mogucnost zaljubljivanja poslije rane mladosti. Tako da nisam raspolozen za sklapanje interesa.
Svoju familiju cuvam na sve nacine, ali ovdje pricamo o hipotetickoj situaciji koja se moze svima desit.
- Bosanac sa dna kace
- dr_Evil
#644 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ma ne, sta imam prizivat.Bosanac sa dna kace wrote: ↑19/04/2024 09:32Ti kao da prizivaš da se nešto desi...
Mislim stvarno ohrabrujući komentati za nas da stupimo u brak...![]()
A brak svakome preporucam, kad cujes djecu kako trce prema tebi kad dodjes kuci sa posla, oni mali stopalici tup tup. I onda rucku buredzici
- Chloe
- Photo mod
#645 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa ima, kad su žene u pitanju, ima primjera i jednih i drugih.dr_Evil wrote: ↑19/04/2024 08:32Haha, dobro ima tu istine. Jos bih dodao da zena ako je imala dobrog muza, vidjenog sto bi rekli, onda je kasnije i pozeljna udavaca u ovim nasim brdskim krajevima.
Ali ne vjerujem da je primjenjivo u mom slucaju, jednostavno covjek nije stvoren da bi bio u monogamnoj vezi, a ja ne vjerujem u mogucnost zaljubljivanja poslije rane mladosti. Tako da nisam raspolozen za sklapanje interesa.
Svoju familiju cuvam na sve nacine, ali ovdje pricamo o hipotetickoj situaciji koja se moze svima desit.
To zaljubljivanje/ljubav je individualno, x primjera znam i m i ž, koji su u relim godinama, bilo nakon smrti partnera/ice ili razvoda, našli "srodnu dušu" i proživljavaju novu "mladost".
Obitelj i jeste najveće bogastvo. Zdrave obitelji su temelj zdravog društva.
- dr_Evil
- Chloe
- Photo mod
#647 Re: Život samaca u srednjim godinama
Bosanac sa dna kace wrote: ↑19/04/2024 09:32Ti kao da prizivaš da se nešto desi...
Normalno je da želimo, snivamo, planiramo, imamo ciljeve i idemo za njima,
a kako će se šta odvijati, ne možemo znati .... nije život ravna crta.
Sretno tebi! Sve je ljepše u paru ...
-
broj dva
#648 Re: Život samaca u srednjim godinama
dr_Evil wrote: ↑19/04/2024 10:00Ma ne, sta imam prizivat.Bosanac sa dna kace wrote: ↑19/04/2024 09:32Ti kao da prizivaš da se nešto desi...
A brak svakome preporucam, kad cujes djecu kako trce prema tebi kad dodjes kuci sa posla, oni mali stopalici tup tup. I onda rucku buredzicie to je zivot.
Ti preporucujes djecu a ne brak, i neku pekaru sa dostavom
- Bosanac sa dna kace
#649 Re: Život samaca u srednjim godinama
Obitelj ili porodica?
Ma naravno da život nije ravna crta...ne kukam...znam ih da su neki i nakon 45. stupili u brak i dobili prvo dijete....
Da sam u vezama bio više naivan, a manje ekonomičan, štedljiv, proračunljiv... do sad bi bilo i propalih brakova i djece...
Svaako HVALA,takođe sretno i Tebi, uz napomenu da se može dosta toga i kad je insan sam.
- dr_Evil
#650 Re: Život samaca u srednjim godinama
hahabroj dva wrote: ↑19/04/2024 11:47dr_Evil wrote: ↑19/04/2024 10:00Ma ne, sta imam prizivat.Bosanac sa dna kace wrote: ↑19/04/2024 09:32
Ti kao da prizivaš da se nešto desi...
A brak svakome preporucam, kad cujes djecu kako trce prema tebi kad dodjes kuci sa posla, oni mali stopalici tup tup. I onda rucku buredzicie to je zivot.
Ti preporucujes djecu a ne brak, i neku pekaru sa dostavom![]()