Motiv je ovdje potpuno irelevantangoredole wrote: ↑17/04/2024 19:42još gore...kad ja radim nedjelju, neka je onda rade sviHakiz wrote: ↑17/04/2024 17:08Hm. Radio 25 godina u medijima. Radni vikendi, i subote i nedjelje, noćni rad, radni praznici. Naravno, ne svi, ali, recimo, moj ritam je bio da u oko dva mjeseca imam jedan vikend neradni, 4 vikenda radna (i subota i nedjelja) i ostatak ciklusa radni jedan dan vikenda, nekad subota, nekad nedjelja. Ako u tom ritmu zapadne praznik a tebi je radni dan, radiš. Naravno, nije se radilo svih 7 dana u sedmici, nego radim na primjer subotu i nedjelju, ne radim ponedjeljak i utorak. Ili utorak i srijedu ili drugi par dana u sedmici. Hajde se ti sa takvim ritmom dogovori o bilo čemu sa ljudima koji rade ponedjeljak - petak ili ponedjeljak - subota.
Kažeš, serator koji nije ni jednu nedjelju nikada radio? E, moja budalo![]()
![]()
Evidentno je da je mnogo vise onih kojima dostupnost pomenutih usluga odgovara nego onih kojima bi odgovaralo da ih odredjenim danima ne pruzaju.
Ako vec, zahvaljujuci navikama vecine, moramo trpiti razna sranja (pocev od toga da ne mozemo cak ni disati cist zrak), onda bi valjda mogli, zahvaljujuci navikama vecine, imati i neku sitnu pogodnost