Hm. Radio 25 godina u medijima. Radni vikendi, i subote i nedjelje, noćni rad, radni praznici. Naravno, ne svi, ali, recimo, moj ritam je bio da u oko dva mjeseca imam jedan vikend neradni, 4 vikenda radna (i subota i nedjelja) i ostatak ciklusa radni jedan dan vikenda, nekad subota, nekad nedjelja. Ako u tom ritmu zapadne praznik a tebi je radni dan, radiš. Naravno, nije se radilo svih 7 dana u sedmici, nego radim na primjer subotu i nedjelju, ne radim ponedjeljak i utorak. Ili utorak i srijedu ili drugi par dana u sedmici. Hajde se ti sa takvim ritmom dogovori o bilo čemu sa ljudima koji rade ponedjeljak - petak ili ponedjeljak - subota.goredole wrote: ↑17/04/2024 16:57ne mislim da odredjujem kada ce ko ici u nabavku ali najveci seratori na ovoj temi koji kukaju kako nece moci ici u kupovinu nedjeljom su isti oni koji u zivotu nikada nisu imali radnu nedjelju. let that sink in.Hakiz wrote: ↑17/04/2024 10:37Dakle, ti ćeš drugima određivati kako da organizuju sveje živote?
Uostalom, nisi pročitao šta piše. Moj post se odnosi na to da postoji mogućnost da hrana dodatno poskupi zbog nerada trgovina nedjeljom, ne da li se može ili ne može kupiti u subotu.
Dakle, imam pumpu, tebi u nedjelju hitno zatreba kruh ili djeca histerišu baš sad hoće nešta valja ih smiriti ili žena u panici, potpuno zaboravila da nema jaja a doći će gosti, pravi kolač ili ko zna šta. Dođeš na moju pumpu, kod mene 30 % skuplje nego u trgovinama. Žališ se da je skupo, kažem ti, nemoj kupiti, čekaj ponedjeljak. Ne možeš čekati, kupiš. Ovaj iz trgovine vidi da ti kod mene kupuješ po 30 % višoj cijeni, u ponedjeljak podigne cijene u svojoj trgovini za 30 %.
Kažeš, serator koji nije ni jednu nedjelju nikada radio? E, moja budalo