Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ZoomZoomKiwi

#18726 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Treba putovati. Proširiti vidike.

Nije život ovo što imamo u Bosni
512MB

#18727 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by 512MB »

Didier wrote: 16/04/2024 09:35
Truba wrote: 16/04/2024 09:30
512MB wrote: 16/04/2024 07:39 Al ga Didier zna slagat to je neviđeno. Ne vjerujem da je nosa provirio van BiH.

https://www.walmart.com/ip/Great-Value- ... 1600_L1600
lik je bombaš u rangu onog forumaša sociologa
ne znam jel 2 3 normalna posta napisao
Nije ba to, nego vam smeta što imam dobro pamćenje, što tebe Komi pamtim kao bivšeg komunistu, a sada wannabe ustašu. A Pola Gige smeta što kontam papke, pa ne može meni šuplju prosipati o skupim restoranima i wow životu koji vodi, a ovamo svršava na Željka Komšića.

A to da li sam nosa provirio van BiH znaju ljudi koji su mi bitni, jebe mi se šta neko kaže na nekom forumu.
Slago si za Walmart, kao i neke druge laži od prije.
sabanss

#18728 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sabanss »

Ima Costco sa vrećama pomfrita, to im je model poslovanja, no nije ni važno.

Mene tangira što Amerikanac ima izbor da kupi 150 gr ili 10 kg dok ja nemam...
Didier

#18729 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

:lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#18730 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

vala ako bi vec nabijo kile u americi to bi onda bilo od njihovih dimljenih rebaraaca, xxl stejkova i cijelog bbq programa, uz nezaobilazni kornsirup i sve sto secer rafinirani uz bogatstvo okusa moze ponuditi :chmoljava:
kakav pomfri i zajebancije :lol:
sumirprimus

#18731 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

sabanss wrote: 16/04/2024 10:29 Ima Costco sa vrećama pomfrita, to im je model poslovanja, no nije ni važno.

upravo ameri imaju izbor.
ono sto mi nemamo je izbor ni u cemu . i zivot nam prodje u nemanju izbora.
mali_balon

#18732 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

broj dva wrote: 16/04/2024 09:45
mali_balon wrote: 16/04/2024 09:25
Rugafet wrote: 15/04/2024 15:11....,.život ti u međuvremenu prođe u učmalosti....
Pa ucmali zivot je san 90% populacije, skola fax sogurica poso do pMzije, laganica, ne talasaj, kuca poso, djeca, godisnji neum, zima malo na planinu, skoda oktavija itd itd.....a da budemo iskreni ucmali zivot u Bosni je premija, samo mi zao sto nove generacije nasjedaju na tu pricu pa propadaju u ucmalosti sa roditeljima i dedama i nanama koji im plasiraju ovaj zivot skola fax sigurica do peMzije

A sto ti popljuva normalan zivot...moza si ti avanturista, istrazivac, pustolovac, galeb, heroj...ali za vecinu nas jedan normalan zivot, predvidljiv i ni malo poseban je ono sto nam treba.
Ja sam popljuvao ucmalost, nisam ja nista od nabrojanog, cak sta vise vidim se u ovoj grupi sto kazes da sam popljuvao....jbga valjda godine, a kad sam trebao imao sam masu drugih problema....
Nisi ti mene skontao, zalosno je pa je ovo tebi normalan zivot.....to zatupljuje....nemas ambicije pretvaras se u pijuna....ok kod nas i nemas nekog izbora pa je ucmalost ekstra stvar.....ali to prenosimo na djecu postaju i ona ucmala....zavrsi npr elektrotehniku zaposli se u elektroprenos i do peMzije prst u uho itd itd......a sta moze da se uradi sa tom skolom (i drugima) da se djete odgajalo da bude malo vise abicioznije od roditelja da ne bude rob sistema da ode da vidi kako to funkcionise negdje drugo itd itd...naravno sve je do mogucnosti...
Ali sto je jedan mudrac rekao trute se radte se
dr_Evil

#18733 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

mali_balon wrote: 16/04/2024 13:29
Ja sam popljuvao ucmalost, nisam ja nista od nabrojanog, cak sta vise vidim se u ovoj grupi sto kazes da sam popljuvao....jbga valjda godine, a kad sam trebao imao sam masu drugih problema....
Nisi ti mene skontao, zalosno je pa je ovo tebi normalan zivot.....to zatupljuje....nemas ambicije pretvaras se u pijuna....ok kod nas i nemas nekog izbora pa je ucmalost ekstra stvar.....ali to prenosimo na djecu postaju i ona ucmala....zavrsi npr elektrotehniku zaposli se u elektroprenos i do peMzije prst u uho itd itd......a sta moze da se uradi sa tom skolom (i drugima) da se djete odgajalo da bude malo vise abicioznije od roditelja da ne bude rob sistema da ode da vidi kako to funkcionise negdje drugo itd itd...naravno sve je do mogucnosti...
Bjeri bolan, obidjes svijet gonjajuci karijeru i znanje, i onda skontas da si te godine mogao biti u svom dvoristu.

Svi smo mi robovi sistema, gdje god da si. Isto hrcak u onom krugu samo trcis, malo ko je uspio da iskoci iz kruga. Jednostavno te uvuku u isti, neces spavat u kamperu.
ZoomZoomKiwi

#18734 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

dr_Evil wrote: 16/04/2024 13:34
Bjeri bolan, obidjes svijet gonjajuci karijeru i znanje, i onda skontas da si te godine mogao biti u svom dvoristu.

Svi smo mi robovi sistema, gdje god da si. Isto hrcak u onom krugu samo trcis, malo ko je uspio da iskoci iz kruga. Jednostavno te uvuku u isti, neces spavat u kamperu.
Moje je dvorište gdje god ja hoću.
A ne gdje sam rođen.

U tome je razlika ;-)
dr_Evil

#18735 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

ZoomZoomKiwi wrote: 16/04/2024 13:37
Moje je dvorište gdje god ja hoću.
A ne gdje sam rođen.

U tome je razlika ;-)
"Pametan zivi gdje mu je bolje, a budala gdje se rodio" - to je jednaka glupa izjava kao "svugdje si stranac osim u BiH", ili "sita stomaka, a prazne duse".

Takve izjave, ostavimo na pragu ove teme. Ovdje su ljudi sa iskustvom foruma i zivota.
mali_balon

#18736 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by mali_balon »

dr_Evil wrote: 16/04/2024 13:34

Ima i ta mjesta, nismo svi isti, u pravu si rijetki izadju iz sistema, ali mi nista ne radimo da ohrabrimo djecu da izazdju vani da vide svjeta naravno ako smo u mogucnosti...ali ako se svi zatvorimo u svoje avlije nije dobro....znas one tiktok filozofe teska vremena donose junake a laka vremena pizde...e tako ti nekako dodje to sve....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18737 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Truba »

Nase je dvoriste gdje nam dopuste zivjeti druge drzave
Kakva je filozofija ovdje?

Pitaj apatride jel bitna drzava
ZoomZoomKiwi

#18738 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

Pa ne znam ikog da je otišao da pravi svoje dvorište negdje gdje se ne osjeća dobrodošao ili negdje u neku nedemokratsku i opasnu zabit.

Valjda kad migriraš, migriraš ka boljem.

Mi smo negdje na sredini, i naravno da ima mnogo gorih zemalja od ove naše, ali isto tako i boljih, po svemu.

Ja ga jebem ko je otišao i ostao na gore(m).
Didier

#18739 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

sumirprimus wrote: 16/04/2024 11:37 vala ako bi vec nabijo kile u americi to bi onda bilo od njihovih dimljenih rebaraaca, xxl stejkova i cijelog bbq programa, uz nezaobilazni kornsirup i sve sto secer rafinirani uz bogatstvo okusa moze ponuditi :chmoljava:
kakav pomfri i zajebancije :lol:
Nisam nabio kile u Americi jer u Americi nikad nisam živio. I rekao sam da sam "jedan period života imao toliko kila", a ne da ih sada imam. Tada sam sasvim slučajno putovao u Ameriku, i uglavnom svugdje bio među najmršavijim, što mi je mnogo reklo o stanju nacije.

Ovaj nesretnik piše da nešto lažem, kao da je obišao svaki Walmart u Americi, al' hajd', jebo to kad nije nikad ništa smisleno napisao, nego je samo izbacivao svoje komplekse na površinu.
dr_Evil

#18740 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

mali_balon wrote: 16/04/2024 14:47
Ima i ta mjesta, nismo svi isti, u pravu si rijetki izadju iz sistema, ali mi nista ne radimo da ohrabrimo djecu da izazdju vani da vide svjeta naravno ako smo u mogucnosti...ali ako se svi zatvorimo u svoje avlije nije dobro....znas one tiktok filozofe teska vremena donose junake a laka vremena pizde...e tako ti nekako dodje to sve....
Ma kud nismo evo vise nas vani nego u Bosni, ali generalno slazem se, ucimo djecu da budu poslusni i ponizni robovi sistema jer smo i sami takvi.

Malo ko kaze fuck off sve i ode na Karibe zivjeti i raditi.
ZoomZoomKiwi

#18741 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

dr_Evil wrote: 16/04/2024 15:23
mali_balon wrote: 16/04/2024 14:47
Ma kud nismo evo vise nas vani nego u Bosni, ali generalno slazem se, ucimo djecu da budu poslusni i ponizni robovi sistema jer smo i sami takvi.

Malo ko kaze fuck off sve i ode na Karibe zivjeti i raditi.
Računa li se Aotearoa kao makar približno Karibi? :mrgreen:
jeza u ledja

#18742 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Sve je to tacno, Ameri su debeli, imaju ogromne porcije, imaju po dva friza, nekad u garazi, nekad u podrumu. Sve je u Americi vece, doslovce - veci su ljudi, vece su kuce, veci su frizideri, veca su pakovanja, vece su porcije, veci je namjestaj, veca su auta, vece su ceste, vece su udaljenosti, ma sve.

No brate, 125 kila, (to je 275lbs), to je bas ono... :o Ne znam je li ti namjerno pretjerujes da bi dokazao poentu ili sta? Meni je oko 200lbs, to je cirka 90kg, ja sam par cenata i visi, i opet gledam da izgubim 5-10kg kako evo ljeto dolazi. (:D ) Osjecam se debelo u odnosu na prijatelje, poznanike ovdje. Kad sam vidio na vagi preko 200lbs to je panika bila. :-)
Imam dvojicu kolega na poslu koji su tako nesto, 240-250lbs, nesto nizi, i oni su ono bas debeli (ne oni super-debeli kakve gledamo na tv :D ), i znam da oni vazda nesto o dijetama i gubljenju kila (zato i znam koliko su teski).

Tako da ono, odvadi malo jbt. :roll: Znamo da su Ameri debeli svakako.

Fun fact - Meksikanci su nas preskocili po debljini. :o
dr_Evil

#18743 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

ZoomZoomKiwi wrote: 16/04/2024 15:24
Računa li se Aotearoa kao makar približno Karibi? :mrgreen:
Ne bas, opet stabilna i razvijena ekonomija koja ce te uvuci u tocak kredita za kucu, auto, obrazovanje djece, vrtice, zdrastvenu zastitu. Jedino ako si kakav dobar prevarant, ali tad mozes biti i u Svedskoj, automatski rusis tocak.

Bio je jedan forumas prije par sedmica ovdje sta se seta po Juznoj Americi, on je podobro zajebao sistem, valjda gura dok nema djece.
dr_Evil

#18744 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

kad smo vec kod novog zelanda, sta nam bi sa ef 22-om.
Rugafet

#18745 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Rugafet »

Ja svako jutro ustajem u 6:30, zatim idem na trčanje u obližnji park, normalno slušalice u usima su, nakon toga tuširanje, u ogrtaču sa kapuljačom za doručak pripremam Corn flakes i cijeđeni sok od narandze. Na TV naravno gledam good morning America dok istovremeno pregledam fb, radujem se životu i češkam jaja…I onda me neko pita jesi li se pokajao sto si ošo iz mjesne zajednice
ZoomZoomKiwi

#18746 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

dr_Evil wrote: 16/04/2024 15:35 kad smo vec kod novog zelanda, sta nam bi sa ef 22-om.
Ne znam, k’o da je u zemlju prop’o :lol:
detroit-mercy

#18747 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by detroit-mercy »

sumirprimus wrote: 16/04/2024 11:37
sabanss wrote: 16/04/2024 10:29 Ima Costco sa vrećama pomfrita, to im je model poslovanja, no nije ni važno.

Nije samo problem izbora nego problem kvaliteta onoga sto ti je ponudjeno.
Kvalitet u nasim prodavnicama je sve samo ne kvalitet, od jednostavnih stvari poput kabla za komputer preko sampona, do mase drugih stvari.
Nevjerovatno mi je kako je slab kvalitet stvari kod nas.
I ovo prica neko ko je u BiH jednom u deset godina vec neko ko provede godisnje minimu dva mjeseca.
dr_Evil

#18748 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 16/04/2024 15:42
sumirprimus wrote: 16/04/2024 11:37

Nije samo problem izbora nego problem kvaliteta onoga sto ti je ponudjeno.
Kvalitet u nasim prodavnicama je sve samo ne kvalitet, od jednostavnih stvari poput kabla za komputer preko sampona, do mase drugih stvari.
Nevjerovatno mi je kako je slab kvalitet stvari kod nas.
I ovo prica neko ko je u BiH jednom u deset godina vec neko ko provede godisnje minimu dva mjeseca.
Pa to jeste tacno!

Jedino sta jeste kvalitetnije ali je pri nestanku.. pristup vocu i povrcu. Tu cemo uskoro biti kao i mrski zapad.
dr_Evil

#18749 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

Rugafet wrote: 16/04/2024 15:37 Ja svako jutro ustajem u 6:30, zatim idem na trčanje u obližnji park, normalno slušalice u usima su, nakon toga tuširanje, u ogrtaču sa kapuljačom za doručak pripremam Corn flakes i cijeđeni sok od narandze. Na TV naravno gledam good morning America dok istovremeno pregledam fb, radujem se životu i češkam jaja…I onda me neko pita jesi li se pokajao sto si ošo iz mjesne zajednice
To si mogao radit i u domovini, samo umjesto good morning cemerika da gledas one karananine koke sa tv-a.

Trcao u domovini, jeo corn flakes(mada ga ja volim jesti navecer sa jogurtom i medom), pio narancu, gledao tv, i jos pored svega toga stizao sam popiti kafu sa ljudima prije posla.
Dope_Man

#18750 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dope_Man »

ZoomZoomKiwi wrote: 16/04/2024 15:10 Pa ne znam ikog da je otišao da pravi svoje dvorište negdje gdje se ne osjeća dobrodošao ili negdje u neku nedemokratsku i opasnu zabit.

Valjda kad migriraš, migriraš ka boljem.
Stvar je u tome da mnogi ne migriraju vec idu na privremeni rad.. koji moze biti i 40 godina zivota u mjestu B, al mentalno su vjecno u mjestu A, pri cemu ta mentalna slika godinama se idealizira. Takvi sami sebi ne dozvoljavaju da su dio drustva tamo gdje su otisli, sami sebe izopce da bi se poslije zalili kako se ne osjecaju dobrodoslo.
Post Reply