Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sabanss wrote: ↑09/04/2024 13:44
Heh, ovdje me zanima kako je sud dopustio etažiranje? Ili to nije prepreka što zemlja na kojoj je zgrada izgrađena ima tereta? Ili su suvlasnici po starom dobrom običaju koji se ovdje na forumu propagira pristali da kupe stan sa upisanim teretom jer će "bolje proći"?
To treba pitati sud. Jednostavno je istovremeno u prometu postojao ulozak sa etaziranim stanovima i zemljiste na ime investitora sa hipotekom.
Vlasnik stana nema pojma jer on dobio izvadak sa stanom cist, sa kojim moze u banku ici hipoteku upisati.
Član 30
Vlasništvo na stanu koje se upisuje u zemljišnu knjigu
(1) Za svako vlasništvo na stanu uspostavlja se poseban zemljišnoknjižni uložak. Zemljišnoknjižni uložak zemljišta se po službenoj dužnosti zatvara
Malo je reći da me naše sudstvo svakim danom sve više fascinira Ukoliko je vlasnik stana dobio čist ZK bez tereta onda banka može samo državu da tuži.
Ustvari sada kontam nešto ova fraza "po službenoj dužnosti" Garant postoje i stanovi i zemljište paralelno kao ZK barem deset godina
Pa jel to ona zgrada sto se ovdje pominjala, Colly Jolly nesto, od 3900 KM po kvadratu?
Bilo mi je to cak malo pojeftino, s obzirom na ludilo cijena, al sad mi je jasnije - nije ni zakopano kako treba, ici ce to bar na 5000 kad se izgradi.
Darko12 wrote: ↑14/04/2024 18:31
Objavljen je projekat za zgradu kod Mercatora. Zna li se koliko je kvadrat u predgradnji?
Nisam pitao njih direktno ali su mi ljudi spominjali da je 5000KM/m2 sad u predgradnji.
Lijepo. Onda se moze ocekivati da nakon izgradnje garsonjera u Sarajevu od 30 i kusur kvadrata kosta 300 k. Je l to samo meni subjektivno puno ili ipak malo bezobrazno, ne znam. Ipak nije Beverly Hills.
Dok god se prodaje tako ce nam biti, ali mi se cini da se stanovi sa besmislenim cijenama vec sad dosta slabije prodaju, uglavnom stoje na OLXu po godinu i vise ako cijena nije realna. A prije godinu-dvije sve sto valja je islo bez obzira kolika cijena bila.
Objavljen je projekat za zgradu kod Mercatora. Zna li se koliko je kvadrat u predgradnji?
Nisam pitao njih direktno ali su mi ljudi spominjali da je 5000KM/m2 sad u predgradnji.
Lijepo. Onda se moze ocekivati da nakon izgradnje garsonjera u Sarajevu od 30 i kusur kvadrata kosta 300 k. Je l to samo meni subjektivno puno ili ipak malo bezobrazno, ne znam. Ipak nije Beverly Hills.
Prosjecno covjeku je ogromna cifra. A, kupaca ima da se sve proda.
Gdje je objavljen projekat? Ko je investitor i ko gradi?
Ova cijena na toj lokaciji je ok obzirom da je i u Aveniji, prije godinu dana, bila ca. 3900-4200 KMm² jos grijanje na struju, buka na sve strane, a tek skola i obdaniste,parkic i malo zelenila,...
Gdje je objavljen projekat? Ko je investitor i ko gradi?
Ova cijena na toj lokaciji je ok obzirom da je i u Aveniji, prije godinu dana, bila ca. 3900-4200 KMm² jos grijanje na struju, buka na sve strane, a tek skola i obdaniste,parkic i malo zelenila,...
U Aveniji grijanje na struju? Nisam to znao. Btw. skoro sve u Aveniji rasprodano, bar oni stanovi koji su ok.