Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#25201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Rejhana wrote: 12/04/2024 10:18
jazzer wrote: 12/04/2024 10:15
A sta je tvoj prijedlog? Da uzmu dio BiH, mi im potpisemo i to je to?

Uzeće ti je strane korporacije.

Tu se ne pita niko od lokalnih političara.

Sitna buranija
Sto se vec i desava, masu ratom i govore gledaj vamo, a litijum, rude i minerali odlaze madajarima, englezima, kome li vec. I to niko nece ni primjetiti nego ce reci "suti, nek je ziva glava i dobro je samo nek ne puca".

Kfc i Burger King su vec dosli, Lidl takodjer, najava dolaska Popeyes, vamo litijum, vamo digitalizacije. Sta ima rat.

Price za tupane.
Styling

#25202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

zigson wrote: 12/04/2024 12:24
Styling wrote: 12/04/2024 12:24
zigson wrote: 12/04/2024 12:21

Ti rece da si imala 14 godina 2013. godine
Kad sam to rekla?
Vidis li koga sam citirao
Ok. Nisam obratila paznju. Sorry.
zigson

#25203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:24
Rejhana wrote: 12/04/2024 10:18
jazzer wrote: 12/04/2024 10:15
A sta je tvoj prijedlog? Da uzmu dio BiH, mi im potpisemo i to je to?

Uzeće ti je strane korporacije.

Tu se ne pita niko od lokalnih političara.

Sitna buranija
Sto se vec i desava, masu ratom i govore gledaj vamo, a litijum, rude i minerali odlaze madajarima, englezima, kome li vec. I to niko nece ni primjetiti nego ce reci "suti, nek je ziva glava i dobro je samo nek ne puca".

Kfc i Burger King su vec dosli, Lidl takodjer, najava dolaska Popeyes, vamo litijum, vamo digitalizacije. Sta ima rat.

Price za tupane.
Ma kakav crni rat, kao sveopsti sukob, toga nema ovdje vise.
Ja jedinu mogucnost ostavljam nekim manjim/lokalnim sukobima i incidentima..
Rejhana

#25204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Rejhana »

Zamijenio si me s nekim.

Ja sam tad imala 33 godine.

Od te godine počinje i moje duhovno buđenje :mrgreen:
HelaS

#25205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:09 Koliko god neki prizeljkivali ili zagovarali rat, a vidim da se to cini, moracu ih razocarati jer od rata nema nista.

Za pocetak, nema ljudi. Milioni su pobjegli sa ovih prostora vani, redom u najboljim godinama, vojnosposobni. Dalje, danasnja omladina moze ratovati u Counter Strike-u, ono da raspale 5 vs 5, moze i neka druga igrica. Dalje, nema tenzija medju narodom sta god neko mislio ili pricao. Ni Srbe cijela prica vise ne zanima. Primjer je blokada entitetske linije negdje kod Doboja i jednom u Lukavici. Bilo ih je jedno dvije milje, ukupno, pola natjerano, pola doslo da vidi sta se desava. Prije 92 - 95 i agresije su skupili preko milion ljudi na Gazimestanu. Sada ih je toliko otislo iz Srbije. A koliko vidim ni medju srbima nije bas raspolozenje da se ratuje,shvatili su i oni da dok obican narod jede slamu i gine Dodik i slucni se bogate. Koliko god se tenzije guraju istih neJma. Narod zivi i pravi se budala. Tvrdim da na nasim prostorima niko ne moze skupiti vise od 100 voljnih ljudi, mozda.

Nema rata kod nas sigurno.
Ti neki pametnjaković ovdje :lol: :lol: :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#25206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Styling wrote: 12/04/2024 11:03
Skijaš wrote: 12/04/2024 06:14
Skijaš wrote: 11/04/2024 16:05

Ne znam ko ste to vi kojima je receno da stanete kod Banja Luke ali smo mi kod Kljuca jedva izdrzali njihovu kontru. Mozda ste nam trebali doci pomoci.
Dakle ?

Tvrdis da je trebalo nastaviti ratovati i da vas se zaustavilo kod Banja Luke pa me interesuje koga to vas ? Ili ces i ovo ignorisati ?

Kad bolje razmislim, mozda ne bi bilo lose da mi odredis kategorije pitanja koja ti mogu postaviti a ja cu onda pokusati naci nacin da se uklopim u tvoj svijet. Nadam se da me neces ograniciti na kategorije tipa "Vrline Elmedina Konakovica" i "Razlozi zbog kojih volim NiP".
Odgovoricu ti, i da prestanemo vise mljeti ovu temu.

Da, misim da je trebalo nastaviti ratovati i uzeti Banja Luku. Ako je iko patio u ratu to smo bili mi u Sarajevu, najvecem koncentracionom logoru u Evropi, ali smo bili spremni izdrzati jos koliko je trebalo da se konacno rijesi rat, da uzmemo taj kljucni dio drzave i onda sa ogromnom prednoscu ici na pregovore. That's all I have to say about this.
Pricas gluposti. Sto se nije moglo izaci iz Sarajeva bez dozvole, znas li ? Zato sto bi skoro svi pobjegli. To je realna prica. Ne sporim da se narod trebao zadrzati u gradu, sporim pricu mi smo bili spremni izdrzati :lol:

Bila prica potpisuj Alija taman bio fildzan. Il smo zivjeli u nekim paralelnim svjetovima zvanim Sarajevo :hmpf:
zigson

#25207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

Rejhana wrote: 12/04/2024 12:27

Zamijenio si me s nekim.

IzvinjaJem se onda, ali svejedno nisi u pravu.
HelaS

#25208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

BHCluster wrote: 12/04/2024 12:21
Hajvan wrote: 12/04/2024 11:44
BHCluster wrote: 12/04/2024 11:41 Zar on nije sa tim istim Dodikom u koaliciji. :(
nije, u kolaiciji s Miloradom Dokurcem je bio Bakir Zivkovic_izetbegovic, srbohrvat mua'amdanske vere, a politicki srb.
Ako nista drugo ostao si dolican svom niku.
Zašto vrijeđaš :?
cvrčak_na_hedonizmu

#25209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

I da se razumijemo, ne sirim nikakav defetizam, drzava se mora braniti kada/ako dodje vrijeme za to. Al od takve situacije, barem trenutno, nema nista. To zna svako ko se barem malo krece sirom BiH.
cvrčak_na_hedonizmu

#25210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

HelaS wrote: 12/04/2024 12:28
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:09 Koliko god neki prizeljkivali ili zagovarali rat, a vidim da se to cini, moracu ih razocarati jer od rata nema nista.

Za pocetak, nema ljudi. Milioni su pobjegli sa ovih prostora vani, redom u najboljim godinama, vojnosposobni. Dalje, danasnja omladina moze ratovati u Counter Strike-u, ono da raspale 5 vs 5, moze i neka druga igrica. Dalje, nema tenzija medju narodom sta god neko mislio ili pricao. Ni Srbe cijela prica vise ne zanima. Primjer je blokada entitetske linije negdje kod Doboja i jednom u Lukavici. Bilo ih je jedno dvije milje, ukupno, pola natjerano, pola doslo da vidi sta se desava. Prije 92 - 95 i agresije su skupili preko milion ljudi na Gazimestanu. Sada ih je toliko otislo iz Srbije. A koliko vidim ni medju srbima nije bas raspolozenje da se ratuje,shvatili su i oni da dok obican narod jede slamu i gine Dodik i slucni se bogate. Koliko god se tenzije guraju istih neJma. Narod zivi i pravi se budala. Tvrdim da na nasim prostorima niko ne moze skupiti vise od 100 voljnih ljudi, mozda.

Nije mi jasno kako si se uopste registrovao na forum ako jedan post ne mozes da procitas, procesuiras i razumijes. Cirkus.
Jordan1961

#25211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Styling wrote: 12/04/2024 12:19
Rejhana wrote: 12/04/2024 11:19
Da, misim da je trebalo nastaviti ratovati i uzeti Banja Luku. Ako je iko patio u ratu to smo bili mi u Sarajevu, najvecem koncentracionom logoru u Evropi, ali smo bili spremni izdrzati jos koliko je trebalo da se konacno rijesi rat, da uzmemo taj kljucni dio drzave i onda sa ogromnom prednoscu ici na pregovore. That's all I have to say about this.

Hej, odvadi malo te sarajevske ratne mitologije.

Koliko je samo bilo propalih akcija oslobađanja i deblokade Sarajeva. Dolazili momci iz centralne Bosne, Krajine, Hercegovine da vam spašavaju guzove, a vi nama slali Juke i Ćele i ine krimose da vrše masakre nad nedužnim civilima po Grabovici i drugim hrvatskim selima ili da budu čuvari logora HVO-a i da pucaju po istočnom dijelu Mostara.

Opsada Sarajeva nije ni blizu bila kao opsada Goražda, Bihaća ili Mostara...
Po ovome je najrealniji unutarbosnjacki rat. K'o dva ovna na brnu. Oko cega ste se nasli svadjati ljudi moji?!
Ma jok, gdje bi bila. Znam samo da smo slali so preko Grebka jer su mesa imali k'o drva a nisu imali soli. Za to vrijeme u Sarajevu jedna cetveroclana porodica dijelila je jednu konzervu Ikara. Ali, nema veze, misli sta hoces.

Samo me podsjeti, koliko je ljudi i djece ubijeno u opsadi Sarajeva a koliko u Mostaru, Bihacu, Gorazdu......
Styling

#25212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:29
Skijaš wrote: 12/04/2024 06:14

Dakle ?

Tvrdis da je trebalo nastaviti ratovati i da vas se zaustavilo kod Banja Luke pa me interesuje koga to vas ? Ili ces i ovo ignorisati ?

Kad bolje razmislim, mozda ne bi bilo lose da mi odredis kategorije pitanja koja ti mogu postaviti a ja cu onda pokusati naci nacin da se uklopim u tvoj svijet. Nadam se da me neces ograniciti na kategorije tipa "Vrline Elmedina Konakovica" i "Razlozi zbog kojih volim NiP".
Odgovoricu ti, i da prestanemo vise mljeti ovu temu.

Pricas gluposti. Sto se nije moglo izaci iz Sarajeva bez dozvole, znas li ? Zato sto bi skoro svi pobjegli. To je realna prica. Ne sporim da se narod trebao zadrzati u gradu, sporim pricu mi smo bili spremni izdrzati :lol:

Bila prica potpisuj Alija taman bio fildzan. Il smo zivjeli u nekim paralelnim svjetovima zvanim Sarajevo :hmpf:
Naravno da se nije moglo izaci. Da smo izasli desilo bi nam se ono sto se sada desava na istoku Ukrajine. Neprijatelj useta u grad zauzme bez civilnih zrtava i cao drzava BiH.
HelaS

#25213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:33

Nije mi jasno kako si se uopste registrovao na forum ako jedan post ne mozes da procitas, procesuiras i razumijes. Cirkus.
Da nisam pročitao kako si ga napisao, ne bih ni ti replicirao. I čitam tvoje postove, svi su s neke visine, nadobudni, često ponižavajući i uvredljivog karaktera, i svi krcati "pameću".
bimbokaposzta

#25214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by bimbokaposzta »

Rejhana wrote: 12/04/2024 10:44
bimbokaposzta wrote: 12/04/2024 10:34
Šta bi ovo trebalo predstavljati???

Bio neki Habib komandant, nešto kao ovi ratoborni sa foruma, pa valjda poručio nespremnim mladićima u patikama da krenu u juriš, valjda im rekao da će se Srbi od straha usrati i sami pobjeći kad ih vide, kad tamo poklopila ih artiljerija sa Poljina. Negdje oko 160 momaka je poginulo za jedan dan.
Znam šta je bilo 08.06. ali nije mi jasan kontekst. Što bi se reklo, nešto mi smrdi :?
duh_sa_sjekirom

#25215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by duh_sa_sjekirom »

Njima je ova rezolucija došla kao kec na desetku da se ne priča o blokiranim računima, bankrotu općina, izbornim prevarama itd.
Premda, velikosrpsku marvu uvijek treba držati na oku. Nije se odustalo od tog projekta, samo mu se mijenja ime. Sutra bi oni krenuli, samo da imaju muda i snage. Jerbo znaju da je razlika u odnosu na 92. ta što ih više ne bi merhametli bošnje dočekivale s baklavama i šerbetom već s metkom u ćelenku...
ramonda

#25216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ramonda »

Rejhana wrote: 12/04/2024 12:27

Zamijenio si me s nekim.

Zamijenio je nas dvije.

Nisam tad imala 14 godina nego 12 :)
BHCluster

#25217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

HelaS wrote: 12/04/2024 12:30
BHCluster wrote: 12/04/2024 12:21
Hajvan wrote: 12/04/2024 11:44

nije, u kolaiciji s Miloradom Dokurcem je bio Bakir Zivkovic_izetbegovic, srbohrvat mua'amdanske vere, a politicki srb.
Ako nista drugo ostao si dolican svom niku.
Zašto vrijeđaš :?
Na koji nacin?
sumirprimus

#25218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

HelaS wrote: 12/04/2024 12:37

Da nisam pročitao kako si ga napisao, ne bih ni ti replicirao. I čitam tvoje postove, svi su s neke visine, nadobudni, često ponižavajući i uvredljivog karaktera, i svi krcati "pameću".
Prosto nejverovatno, sto bi neki rekli rata nece biti mirno spavajte. :)
Vjerovatno nece, ali reci da nema sprmnih i voljnih ljudi ovde, a rodit se i zivjeti na balkanu je u najmanju ruku neozibljno...
AdzijaFace

#25219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by AdzijaFace »

frngla wrote: 12/04/2024 10:00 Ja ne znam stvarno zašto pojedinci misle da ljudi nisu spremni da brane domovinu? Zašto ste tog mišljenja, može li neko to elaborirati? Zašto mislite da bi evo konkretno Bošnjaci dozvolili "mirni razlaz" nakon genocida, silovanja, pljačke, etničkog čišćenja? Zašto ste mišljenja da bi Bošnjaci dozvolili da Srebrenica, Zvornik, Prijedor, Kozluk, Janja budu de facto Srbija?
Defacto Srebrenica, Zvornik, Prijedor i ostali nabrojani su Srbija, jer ako isti odluce da nesto bude, to ovi de jure iz RS provode. Pored toga, CINJENICA JE da su svi nabrojani u enteittu RS koji prati srbiju, a ne Bosnu i Hercegoivnu.

E to ste dopustili, tako ste branili drzavu 30 godina. Gdje si na braniku odbrane da se ne desi da u Srebrenici nema pekare, mesnice i slicno? GDJE SI?
cvrčak_na_hedonizmu

#25220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

HelaS wrote: 12/04/2024 12:37

Kako da ne budem nadobudan sa tobom kada se zakacis na recenicu tvrdim da niko ne moze skupiti stotinu voljnih ljudi ? To je i djetetu jasno da je karikiranje i slikovito opisivanje realne situacije i voljnog momenta kod nas. Tako sam zavrsio post.

Sto se tice ostatka napisanog, jbg, tako je, kako je, sa ....... ne mozes drugacije. Izvini ako si se pronasao. Ne shvataju sta se desava, zakace se na gluposti dok im bitne stvari prolaze. Vise puta dokazano. Il se botuje. Nema drugog nacina, ko se pronadje, jebiga, sta da radim.
JovicSA

#25221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JovicSA »

Ono što meni uljeva dodatno povjerenje je ponovljeni stav SAD kroz njihovu ambasadu.
Ambasada SAD jasno odgovorila Dodiku: 'Entitet RS ne postoji van Bosne i Hercegovine
duh_sa_sjekirom wrote: 12/04/2024 12:39 Njima je ova rezolucija došla kao kec na desetku da se ne priča o blokiranim računima, bankrotu općina, izbornim prevarama itd.
Premda, velikosrpsku marvu uvijek treba držati na oku. Nije se odustalo od tog projekta, samo mu se mijenja ime. Sutra bi oni krenuli, samo da imaju muda i snage. Jerbo znaju da je razlika u odnosu na 92. ta što ih više ne bi merhametli bošnje dočekivale s baklavama i šerbetom već s metkom u ćelenku...

Na žalost jedan dio našeg naroda se nije osvijestio i živi na toj kulturnoj velikosrpskoj platformi koja djeluje kroz razne emisije zabavnog karatkera, Pinkove, Zadruge, muziku i slično. Oni i dalje vjeruju u onu da "JNA neće na njih". Velikosrpska politika bi davno krenula ali znaju i oni da bi padali projektili i po Banjaluci kao i drnovi po Srbiji plus bez naklonosti Zapada sigurno bi izgubili ono što trenutno imaju. Ne tvrdim da bi se RS ugasio ali sigurno da i ako bi se kasnije našao neki kompromis da bi bio u manjim gabaritima i politički deklasiran.
Last edited by JovicSA on 12/04/2024 13:03, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#25222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by duh_sa_sjekirom »

I 92. su svi čvrsto bili uz BiH, pa ga popušismo.
:D
Samo kažem...
Bloo
Globalna šefica

#25223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 12/04/2024 12:53 Dnevna doza ekavice, Srboljube

Sto se ti brines, budel' sta imamo saveznike na Zapadu,.oni ce nam pomoci sigurno k'o sto su nam i do sada pomagali

Nisi se valjda uplasio mobilizacije, Srboljube Vec te zamisljam negdje na tenku sa sajkacom i zastavom, bradat, neokupan, sa lozom u rukama
Odmori malo.
NediM17

#25224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by NediM17 »

Dayton je americko cedo, nece valjda dozvoliti da ga mile krmak razvaljuje.
Hakiz

#25225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

duh_sa_sjekirom wrote: 12/04/2024 13:03 I 92. su svi čvrsto bili uz BiH, pa ga popušismo.
:D
Samo kažem...
A ko iz istorije ne uči... :lol:
Locked