Meni se cini da to nisu opstepoznati pojmovi cim se ljudi kod, a Bogme i sirom svijeta zabavljaju vise - manje nebitnim situacijama i dogadjajima dok oni zaista bitni prolaze bez problema i sa jako malo otpora. I nije u pitanju filozofija nego realnost koju velika vecina ljudi odbacuje putem kongnitivne disonance.internazionale wrote: ↑11/04/2024 13:06Pogriješio sam za kera, ovdje se radi o džukcu. Pogledaj za šta banovaše čovjeka.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑11/04/2024 11:55Znaci kad se ne slazes sa nekim zoves ga kerom i to je pocetak i kraj "diskusije". Zanimljivo.
Kerovi, krezavi kadirovci, neskolovani anonimusi, nastavi niz.....i onda ce biti cudjenje kada bude metla na narednim izborima ( izborima za koje uopsteno mislim da su farsa, jer da glasaci zaista nesto vazno odlucuju ne bi imali pravo glasa, nit bi ih ko sta pitao ).
Kao sto vidimo dolaze Madjari po litijum, Mercedes tu pricu vec racuna kao gotovu stvar, u Debrecenu ide fabrika, a u Varesu eto engleza po rude i minerale. Sve za kikiriki. Il dzaba. Distrakcija svega navedenog je Dino rek'o sdO, sdO rekla Dini, rek'o Dodik, rek'o Covic i puno galame.
I niko nista oko litijuma i eksplotacije. Zapravo se hvale Neka Njiva i Viskovic kao da su neki uspjeh postigli. Ostali ni mukajet dok se nesvjesna goveda svadjaju ko je kome sta rek'o. Tragicno.
Baj d vej, "kerovi" su vjerniji i dobronamjerniji od vecine ljudi. Shvati to kako hoces.
S druge strane ti ĉesto pišeš o nekim opštepoznatim činjenicama. Tipa, svijetom vladaju interesi, zakon jaĉeg... itd.
Imamo puno takvih filozofa u državi.
Probaj se aktivirati politički, pa da svi imamo haira od tebe. Ako već nisi
Sto se tice politcke aktivacije. Gdje ? Sve nase, fol, pro BiH stranke su smijesne, svi se bave iskljucivo kako da uvale sebe i svoje na budzet. To je pocetak i kraj price.
Da bi se nova stranka pokrenula trebaju ti ozbiljne pare ( shodno tome pripadas onoke ko te finansira, a taj neko nije filantrop ili altruista nego gleda svoj, uski, licni interes ) ili prepoznatljiva lica koja nisu kompromitovana, a takvih kod nas bas i nema. A i da skupis nesto, kao sto je NiP uradio na pocetku, kada se docepas vlasti vrlo brzo zavrsis kao sto ce oni zavrsiti, u medjusobnoj borbi za pozicije. I postavlja se pitanje odakle im kes za onu prvu kampanju kada ih je bill na svakom koraku.