Trebalo je nastaviti rat, bili smo na domak pobjede.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 15:09Za tadasnju vlast u Sarajevu nije bilo drugih opcija, osim mozda nastaviti rat bez snage kojom bi se ostvarilo vojnu pobjeduLogin77777 wrote: ↑11/04/2024 14:26 Dosta je sto su nas zavalili za sto godina sa ukidanjem Republike Bosne i Hercegovine i stvaranjem manjeg entiteta koji ima na sve Veto.
Za sadasnju vlast u Sarajevu velikosrpska opcija uopste nije neprijatelj ciji utjecaj treba suzbijati tako da tadasnje Sarajevo optuzujes za nesto u cemu bi danasnje Sarajevo, evidentno je, bilo milion puta gore.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Styling
#25076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Nisamsdaali
#25077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://vm.tiktok.com/ZMMxAJPtu/
Jes široke ruke, a Bake cenera i to dok je bio na vlast, juče ga ne meres mikroskopom naċ
Jes široke ruke, a Bake cenera i to dok je bio na vlast, juče ga ne meres mikroskopom naċ
- Athlon64
#25078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Rat je imalo smisla nastaviti samo da je Sarajevo bilo deblokirano, sve ostalo je bilo vrlo upitno, moje mišljenje, možda se moglo nastaviti još mjesec dana maksimalno i to je to.
Ali svi smo generalni poslije bitke, vojska je tada govorila "potpisuj Alija, nek je ko avlija..."
Ali nije tema, Skijaš je generalno upravu i jedan od rijetkih baš pismenih na ovoj temi.
Ali svi smo generalni poslije bitke, vojska je tada govorila "potpisuj Alija, nek je ko avlija..."
Ali nije tema, Skijaš je generalno upravu i jedan od rijetkih baš pismenih na ovoj temi.
- BHCluster
#25079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Athlon64 wrote: ↑11/04/2024 15:45 Rat je imalo smisla nastaviti samo da je Sarajevo bilo deblokirano, sve ostalo je bilo vrlo upitno, moje mišljenje, možda se moglo nastaviti još mjesec dana maksimalno i to je to.
- Styling
#25080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mi smo tek dobili zamah kad je 5 korpus krenuo iz Krajine, da nismo bili u prednosti ne bi Holbruk zvao Aliju da stanemo kod Banja Luke.Athlon64 wrote: ↑11/04/2024 15:45 Rat je imalo smisla nastaviti samo da je Sarajevo bilo deblokirano, sve ostalo je bilo vrlo upitno, moje mišljenje, možda se moglo nastaviti još mjesec dana maksimalno i to je to.
- Login77777
#25081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jasta morali potpisati da se entitet zove po jednom narodu i da taj isti entitet moze sve blokirati u drzavi. Uz to da su Bosnjaci i Hrvati nebitni u tom entitetu. Kao sto danas vidimo da i nakon trideset godina Bosnjak i Hrvat nemaju nikakvi prava. Tu su bez veta, bez doma naroda itd.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 15:09Za tadasnju vlast u Sarajevu nije bilo drugih opcija, osim mozda nastaviti rat bez snage kojom bi se ostvarilo vojnu pobjeduLogin77777 wrote: ↑11/04/2024 14:26 Dosta je sto su nas zavalili za sto godina sa ukidanjem Republike Bosne i Hercegovine i stvaranjem manjeg entiteta koji ima na sve Veto.
Za sadasnju vlast u Sarajevu velikosrpska opcija uopste nije neprijatelj ciji utjecaj treba suzbijati tako da tadasnje Sarajevo optuzujes za nesto u cemu bi danasnje Sarajevo, evidentno je, bilo milion puta gore.
Bravo za nase pregovarace.
- Athlon64
#25082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Slažem se da se oko imena trebalo raspravljati i da je to bitna simbolika.
Samo postojanje ovakvog uređenja je itekako imalo i cilj da zaštiti Bošnjake politički, ma kako to nama zvučalo i ma kako niko o tome ne razmišlja.
Evo računajte i danas čak, da je država politički jedinstvena, da bi moglo vrlo lahko doći do scenarija kada bi druga dva naroda apsolutno preglasavala Bošnjake i kad bi se za tramvaj i ulice u Sarajevu pitao Milorad Dodik. Nije nemoguće da bi u određenom izbornom ciklusu i to se desilo, a ako bi se ponovilo još koji ciklus (vidi pod općina Srebrenica), takvo stanje bi se vrlo brzo cementiralo.
Kakogod, ja sam i pored toga i dalje za građansku državu, čak i uz taj rizik, ali u ratnom stanju, razmišljalo se itekako i o tome.
Samo postojanje ovakvog uređenja je itekako imalo i cilj da zaštiti Bošnjake politički, ma kako to nama zvučalo i ma kako niko o tome ne razmišlja.
Evo računajte i danas čak, da je država politički jedinstvena, da bi moglo vrlo lahko doći do scenarija kada bi druga dva naroda apsolutno preglasavala Bošnjake i kad bi se za tramvaj i ulice u Sarajevu pitao Milorad Dodik. Nije nemoguće da bi u određenom izbornom ciklusu i to se desilo, a ako bi se ponovilo još koji ciklus (vidi pod općina Srebrenica), takvo stanje bi se vrlo brzo cementiralo.
Kakogod, ja sam i pored toga i dalje za građansku državu, čak i uz taj rizik, ali u ratnom stanju, razmišljalo se itekako i o tome.
- Skijaš
#25083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tudjman je zaustavio svoje i sigurno ne bi isao na Banja Luku, a mi smo jedva i dotad oslobodjeno zadrzali. I to nije misljenje, to je cinjenica. Siriti nebulozu da se moglo vojno pobjediti a kako bi se ocrnjivanjem tada uz zid pritjeranog Alije postiglo nesto 30 godina kasnije u aktuelnom sukobu SDA frakcije sa bivsim stranackim kolegama je nisko da ne moze nize.Styling wrote: ↑11/04/2024 15:37Trebalo je nastaviti rat, bili smo na domak pobjede.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 15:09Za tadasnju vlast u Sarajevu nije bilo drugih opcija, osim mozda nastaviti rat bez snage kojom bi se ostvarilo vojnu pobjeduLogin77777 wrote: ↑11/04/2024 14:26 Dosta je sto su nas zavalili za sto godina sa ukidanjem Republike Bosne i Hercegovine i stvaranjem manjeg entiteta koji ima na sve Veto.
- Skijaš
#25084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam ko ste to vi kojima je receno da stanete kod Banja Luke ali smo mi kod Kljuca jedva izdrzali njihovu kontru. Mozda ste nam trebali doci pomoci.Styling wrote: ↑11/04/2024 15:48Mi smo tek dobili zamah kad je 5 korpus krenuo iz Krajine, da nismo bili u prednosti ne bi Holbruk zvao Aliju da stanemo kod Banja Luke.Athlon64 wrote: ↑11/04/2024 15:45 Rat je imalo smisla nastaviti samo da je Sarajevo bilo deblokirano, sve ostalo je bilo vrlo upitno, moje mišljenje, možda se moglo nastaviti još mjesec dana maksimalno i to je to.
- basicm
#25085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zanimljivo je da bi rat tada nastavili oni koji bi podijelili BiH sada.
Mantra nipovaca je hajmo se podijeliti pa da rs umre od gladi.
Mantra nipovaca je hajmo se podijeliti pa da rs umre od gladi.
- Skijaš
#25086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
“Moja kćerka sa sedam i po godina je nekoliko puta silovana. Moj sin od 13 i po godina silovan je mjesecima. Silovali su i mene, ali to sam progutao, za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je ona silovana jer nemam snage, a ni prava vjerovatno. I nju su odvodili ali nikada nismo pričali o tome”, posvjedočio je zaštićeni svjedok KDZ-051, plačući u sudnici Haškog tribunala.Styling wrote: ↑10/04/2024 21:34To što jedni druge gledamo kao neprijatelje i jeste razlog stagnaciji sve ovo vrijeme.Skijaš wrote: ↑10/04/2024 15:33Upravo je obratno, da se velikosrpsku ekipu tretiralo kao neprijatelja, da nije bilo sastancenja po kafanama i da im se nije isporucivalo kljakave zakone poput onog kvislinskog poteza SDP-a sa zakonom o prebivalistu, davno bi se stvorila atmosfera u kojoj strani saveznici intervenisu s nametanjem boljih rjesenja. Stranci su nametali ta rjesenja, to rade danas a radice i u buducnosti, insistiranje na dogovoru domacih faktora rezultira u visedecenijskoj stagnaciji. Kod mnogih u Sarajevu su se pobrkale neke elementarne stvari, definicije i znacenja, pa se neprijatelja koji namece krsne slave skolama i negira genocid, ne vidi kao neprijatelja nego tek politickog protivnika sa kojim se moze sjesti i odgledati kosarkasku utakmicu.
Pitanje za tebe a i za ostale koji guraju tu pricu o dijalogu, kakva je razlika, u kontekstu mrznje i zlocina, izmedju velikosrpstva i nacizma ? Da li bi se sa nacistima sjedilo u vinskom podrumu ? Da li bi se naciste branilo od sankcija kao sto se Konakovic protivi sankcijama Dodiku ? Jesu li velikosrbi bolji od nacista pa se sa nacistima ne bi islo gledati kosarku a sa velikosrbima moze ? Sarajevo treba ....
- sastanke odrzavati samo u institucijama BiH u Sarajevu i bez skrivanja po hacijendama (jer s njima kao i sa nacistima treba samo sluzbeno)
- ne lagati kako je dogovor nadohvat ruke nego izrazavati pesimizam (jer u pregovore treba uvuci medjunarodni faktor)
- lobirati kod medjunarodnih saveznika za nametanje modernih rjesenja (podsjecanjem da su velikosrbi mrznjom i zlocinima slicni nacistima)
- zategnuti pri definisanju udjela u raspodjeli poreza (umjesto sto se, poput ljigavog Niksica hvalimo da im dajemo vise nego sto uplate)
- itd itd itd
Tacno je da se zauzimanjem garda prema neprijatelju (valjda ih i ti vidis kao neprijatelja a ne samo kao politickog partnera) ne moze tako lako podijeliti tendere, imenovanja i lovu iz stranih fondova, ali ako nam je cilj stabilizacija drustva a ne bogacenje prolongiranjem stagnacije, to i ne bi trebao biti problem.
Pitam te s razlogom ima li razlike izmedju velikosrpske ekipe i nacista, a ti, sigurno s nekim razlogom, odbijas odgovoriti. Da bi velikosrpstvo imalo sansu za uspjeh, neophodna je institucionalizovana dehumanizacija ciljanog naroda (Bosnjaka, Hrvata, Albanaca...). Velikosrpstvo nema sanse ako se Bosnjake uvazava kao narod jer im se tada mora dati i prava, pa zato maltretiranje povratnika, zato osporavanje bosanskog jezika i nametanje krsnih slava. Zato vas Dodik vrijedja i ponizava, psuje vam genocid, zato ste u ocima velikosrba narod koji nije narod, podanicka masa i otpad. Njih nije briga hoces li im ti oprostiti jer oni tvoj oprost i ne traze, oni cekaju da jos koja evropska drzave dobije desnicarsku vladu kako bi jos vise zakopitili po pitanju razvaljivanja Ustavnog suda i drugih mehanizama drzave. Oni te mrze i vide u tebi neprijatelja i evo skoro trideset godina nakon rata. Kad su zaprijetili da ce biti nemira zbog rezolucije u Srebrenici ? Prije nekoliko dana. Kad je Rajko Vasic rekao da bi vas pobio jos i vise da je mogao ? Prije nekoliko dana. Oni ne vracaju noz za pojas, oni cekaju novu sansu.
Naravno, ti mozes nastaviti gurati glavu u pijesak, ignorisati ponizavanja i uskracivanje prava povratnicima, mozes zbog neke iluzije o pripitomljavanju krvozednih zvijeri lagati sebe kako ces druzenjem sa Dodikom izgraditi most razumijevanja i medjusobnog uvazavanja. Ja mislim da je to glupa ideja jer oni i govore i razumiju samo jezik nametanja rjesenja ali ti si slobodna da zivis u toj izgubljenosti u vremenu i prostoru.
Ono sto nemas pravo raditi je pozivati i druge da praktikuju tu tvoju izgubljenost jer je to opasno i po najslabije clanove drustva a i generalno po drzavu. Pogotovo je pogresno uci u politiku s ciljem slabljenja pritiska na velikosrpsku ekipu. Sve sto se izlobira na njihovu stetu, izlobira se teskom mukom jer je izazov strance animirati da se uvlace u bosanskohercegovacko blato. Najgore sto se moze desiti u takvoj atmosferi je ici uokolo i kao sto su to radili Tihic i Bakir, a sad Konakovic i Niksic, petljati kako je dogovor domacih aktera na vidiku, efektivno sabotirajuci uplitanje medjunarodne zajednice.
Dakle, ako zaista mislis da ti Dodik, Rajko Vasic i sva ta ekipa koja je nasiljem uzela citav srpski narod za taoce, nisu neprijatelji, u redu. Jako je pogresno i druge uvjeravati u to, pogotovo ako jos i otvoreno podrzavas politicku opciju koja trenutno sa velikosrpskom ekipom poput hijena cereci budzet kroz talove, pausale, naknade ove, naknade one, imenovanja za ovo i imenovanja za ono.
- Skijaš
#25087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je standardna praksa kojom se pravda izdajnicke poteze. Uzmu maksimum kojeg se uspjelo izboriti za vrijeme snajperisanja i granatiranja (i koji normalno nije idealan) i onda to prihvate kao svoj maksimum i trideset godina kasnije kada nema snajperisanja i granatiranja i kad su velikosrbi neprepoznatljiv jad u poredjenju sa devedesetim.
-
Bossona
#25088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije šija nego vrat,....
Stigao Francuski bataljen kao pojačanje. Je li to Francuska vojska nije NATO vojska,ili ovaj NATO HQ u Sarajevu nema ništa s njima u RiK-u. https://jfcnaples.nato.int/hqsarajevo ,.....
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nikad ne bi dobili ukidanje RS-a bez deblokade Sarajeva, nikad.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 16:05Ne znam ko ste to vi kojima je receno da stanete kod Banja Luke ali smo mi kod Kljuca jedva izdrzali njihovu kontru. Mozda ste nam trebali doci pomoci.Styling wrote: ↑11/04/2024 15:48Mi smo tek dobili zamah kad je 5 korpus krenuo iz Krajine, da nismo bili u prednosti ne bi Holbruk zvao Aliju da stanemo kod Banja Luke.Athlon64 wrote: ↑11/04/2024 15:45 Rat je imalo smisla nastaviti samo da je Sarajevo bilo deblokirano, sve ostalo je bilo vrlo upitno, moje mišljenje, možda se moglo nastaviti još mjesec dana maksimalno i to je to.
Ne postoji rat gdje je jedna strana odnijela apsolutnu pobjedu, a da joj je vlada i predsjedništvo par stotina metara od protivničkih linija.
- Styling
- Styling
#25091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja kada želim čitati eseje onda čitam renomirane i priznate analitičare kojima znam pravo ime. Nisam na forumu da bih gubila vrijeme čitajući nečije beskonačne traktate.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 16:13“Moja kćerka sa sedam i po godina je nekoliko puta silovana. Moj sin od 13 i po godina silovan je mjesecima. Silovali su i mene, ali to sam progutao, za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je ona silovana jer nemam snage, a ni prava vjerovatno. I nju su odvodili ali nikada nismo pričali o tome”, posvjedočio je zaštićeni svjedok KDZ-051, plačući u sudnici Haškog tribunala.Styling wrote: ↑10/04/2024 21:34To što jedni druge gledamo kao neprijatelje i jeste razlog stagnaciji sve ovo vrijeme.Skijaš wrote: ↑10/04/2024 15:33
Upravo je obratno, da se velikosrpsku ekipu tretiralo kao neprijatelja, da nije bilo sastancenja po kafanama i da im se nije isporucivalo kljakave zakone poput onog kvislinskog poteza SDP-a sa zakonom o prebivalistu, davno bi se stvorila atmosfera u kojoj strani saveznici intervenisu s nametanjem boljih rjesenja. Stranci su nametali ta rjesenja, to rade danas a radice i u buducnosti, insistiranje na dogovoru domacih faktora rezultira u visedecenijskoj stagnaciji. Kod mnogih u Sarajevu su se pobrkale neke elementarne stvari, definicije i znacenja, pa se neprijatelja koji namece krsne slave skolama i negira genocid, ne vidi kao neprijatelja nego tek politickog protivnika sa kojim se moze sjesti i odgledati kosarkasku utakmicu.
Pitanje za tebe a i za ostale koji guraju tu pricu o dijalogu, kakva je razlika, u kontekstu mrznje i zlocina, izmedju velikosrpstva i nacizma ? Da li bi se sa nacistima sjedilo u vinskom podrumu ? Da li bi se naciste branilo od sankcija kao sto se Konakovic protivi sankcijama Dodiku ? Jesu li velikosrbi bolji od nacista pa se sa nacistima ne bi islo gledati kosarku a sa velikosrbima moze ? Sarajevo treba ....
- sastanke odrzavati samo u institucijama BiH u Sarajevu i bez skrivanja po hacijendama (jer s njima kao i sa nacistima treba samo sluzbeno)
- ne lagati kako je dogovor nadohvat ruke nego izrazavati pesimizam (jer u pregovore treba uvuci medjunarodni faktor)
- lobirati kod medjunarodnih saveznika za nametanje modernih rjesenja (podsjecanjem da su velikosrbi mrznjom i zlocinima slicni nacistima)
- zategnuti pri definisanju udjela u raspodjeli poreza (umjesto sto se, poput ljigavog Niksica hvalimo da im dajemo vise nego sto uplate)
- itd itd itd
Tacno je da se zauzimanjem garda prema neprijatelju (valjda ih i ti vidis kao neprijatelja a ne samo kao politickog partnera) ne moze tako lako podijeliti tendere, imenovanja i lovu iz stranih fondova, ali ako nam je cilj stabilizacija drustva a ne bogacenje prolongiranjem stagnacije, to i ne bi trebao biti problem.
Pitam te s razlogom ima li razlike izmedju velikosrpske ekipe i nacista, a ti, sigurno s nekim razlogom, odbijas odgovoriti. Da bi velikosrpstvo imalo sansu za uspjeh, neophodna je institucionalizovana dehumanizacija ciljanog naroda (Bosnjaka, Hrvata, Albanaca...). Velikosrpstvo nema sanse ako se Bosnjake uvazava kao narod jer im se tada mora dati i prava, pa zato maltretiranje povratnika, zato osporavanje bosanskog jezika i nametanje krsnih slava. Zato vas Dodik vrijedja i ponizava, psuje vam genocid, zato ste u ocima velikosrba narod koji nije narod, podanicka masa i otpad. Njih nije briga hoces li im ti oprostiti jer oni tvoj oprost i ne traze, oni cekaju da jos koja evropska drzave dobije desnicarsku vladu kako bi jos vise zakopitili po pitanju razvaljivanja Ustavnog suda i drugih mehanizama drzave. Oni te mrze i vide u tebi neprijatelja i evo skoro trideset godina nakon rata. Kad su zaprijetili da ce biti nemira zbog rezolucije u Srebrenici ? Prije nekoliko dana. Kad je Rajko Vasic rekao da bi vas pobio jos i vise da je mogao ? Prije nekoliko dana. Oni ne vracaju noz za pojas, oni cekaju novu sansu.
Naravno, ti mozes nastaviti gurati glavu u pijesak, ignorisati ponizavanja i uskracivanje prava povratnicima, mozes zbog neke iluzije o pripitomljavanju krvozednih zvijeri lagati sebe kako ces druzenjem sa Dodikom izgraditi most razumijevanja i medjusobnog uvazavanja. Ja mislim da je to glupa ideja jer oni i govore i razumiju samo jezik nametanja rjesenja ali ti si slobodna da zivis u toj izgubljenosti u vremenu i prostoru.
Ono sto nemas pravo raditi je pozivati i druge da praktikuju tu tvoju izgubljenost jer je to opasno i po najslabije clanove drustva a i generalno po drzavu. Pogotovo je pogresno uci u politiku s ciljem slabljenja pritiska na velikosrpsku ekipu. Sve sto se izlobira na njihovu stetu, izlobira se teskom mukom jer je izazov strance animirati da se uvlace u bosanskohercegovacko blato. Najgore sto se moze desiti u takvoj atmosferi je ici uokolo i kao sto su to radili Tihic i Bakir, a sad Konakovic i Niksic, petljati kako je dogovor domacih aktera na vidiku, efektivno sabotirajuci uplitanje medjunarodne zajednice.
Dakle, ako zaista mislis da ti Dodik, Rajko Vasic i sva ta ekipa koja je nasiljem uzela citav srpski narod za taoce, nisu neprijatelji, u redu. Jako je pogresno i druge uvjeravati u to, pogotovo ako jos i otvoreno podrzavas politicku opciju koja trenutno sa velikosrpskom ekipom poput hijena cereci budzet kroz talove, pausale, naknade ove, naknade one, imenovanja za ovo i imenovanja za ono.
- haris0032
#25092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da se ušlo kojim slučajem u Banjaluku, Sarajevo bi bilo sravnjeno sa zemljom. Rat se ne posmatra kroz selektivne teritorije već kroz teritoriju čitave države. Najbolji primjer je Hrvatska i akcija Oluja koja se provela na svim okupiranim područjima. Zato je Dejton jedina razumna opcija u tom momentu. Da valja, ne valja, da je zaustavila daljne krvoproliće i ratnu patnju, jeste. Sve ostalo su pusti snovi i politički mitovi koji se upotrebljavaju kada kome odgovara.
- vee-jay
#25093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
upravo to, igra rijecimaBossona wrote: ↑11/04/2024 16:30
Nije šija nego vrat,....
Stigao Francuski bataljen kao pojačanje. Je li to Francuska vojska nije NATO vojska,ili ovaj NATO HQ u Sarajevu nema ništa s njima u RiK-u. https://jfcnaples.nato.int/hqsarajevo ,.....![]()
- BHCluster
- Athlon64
#25095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisu zbog toga izdajice, nego podkapacitirani zapravo.
Trgovati s tim šta bi bilo kad bi bilo, šta je mogao Alija u Daytonu, u kontekstu izražavanja svoje nemoći sadašnjom situaciju je vrlo jeftino i nadasve opasno.
- Point.
#25096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Drugim riječima povlačiš se iz diskusije podvijena repa.Styling wrote: ↑11/04/2024 17:02Ja kada želim čitati eseje onda čitam renomirane i priznate analitičare kojima znam pravo ime. Nisam na forumu da bih gubila vrijeme čitajući nečije beskonačne traktate.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 16:13“Moja kćerka sa sedam i po godina je nekoliko puta silovana. Moj sin od 13 i po godina silovan je mjesecima. Silovali su i mene, ali to sam progutao, za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je ona silovana jer nemam snage, a ni prava vjerovatno. I nju su odvodili ali nikada nismo pričali o tome”, posvjedočio je zaštićeni svjedok KDZ-051, plačući u sudnici Haškog tribunala.
- Haris.ba
#25097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ljudi, imate sve dokumente dostupne. Nema potrebe da iz izmisljate svoje historije.
Entiteti i omjer teritorije entiteta su dogovoreni 1994.
Banja Luka da se mogla zauzeti - zauzela bi se.
Najveci prepori u Dejtonu nisu bili ni naziv RS (o tome se nije moglo ni raspravljati) ni Sarajevo vec Brcko. Zasto - pogledati mapu.
Entiteti i omjer teritorije entiteta su dogovoreni 1994.
Banja Luka da se mogla zauzeti - zauzela bi se.
Najveci prepori u Dejtonu nisu bili ni naziv RS (o tome se nije moglo ni raspravljati) ni Sarajevo vec Brcko. Zasto - pogledati mapu.
- BHCluster
#25098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Greska kolege, radi se iskljucivo o stranackom botu zato je na forumu.Point. wrote: ↑11/04/2024 17:28Drugim riječima povlačiš se iz diskusije podvijena repa.Styling wrote: ↑11/04/2024 17:02Ja kada želim čitati eseje onda čitam renomirane i priznate analitičare kojima znam pravo ime. Nisam na forumu da bih gubila vrijeme čitajući nečije beskonačne traktate.Skijaš wrote: ↑11/04/2024 16:13
“Moja kćerka sa sedam i po godina je nekoliko puta silovana. Moj sin od 13 i po godina silovan je mjesecima. Silovali su i mene, ali to sam progutao, za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je ona silovana jer nemam snage, a ni prava vjerovatno. I nju su odvodili ali nikada nismo pričali o tome”, posvjedočio je zaštićeni svjedok KDZ-051, plačući u sudnici Haškog tribunala.
Dakle, ako zaista mislis da ti Dodik, Rajko Vasic i sva ta ekipa koja je nasiljem uzela citav srpski narod za taoce, nisu neprijatelji, u redu. Jako je pogresno i druge uvjeravati u to, pogotovo ako jos i otvoreno podrzavas politicku opciju koja trenutno sa velikosrpskom ekipom poput hijena cereci budzet kroz talove, pausale, naknade ove, naknade one, imenovanja za ovo i imenovanja za ono.![]()
- BHCluster
#25099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima i onda da su radi imena Srbi izgubili pravo na odcjepljenje. A ime manjeg bosanskohercegovackog entiteta se moze osporiti, Ustavni sud pa dalje.
- Athlon64
#25100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bezveze spika ba, treba u trenutnoj situaciji uraditi bolje onda nego što je Alija tada uradio.BHCluster wrote: ↑11/04/2024 17:39Ima i onda da su radi imena Srbi izgubili pravo na odcjepljenje. A ime manjeg bosanskohercegovackog entiteta se moze osporiti, Ustavni sud pa dalje.
Ja sam više puta i na više tema ponovio, Aliji u Daytonu ne zamjerim ništa, mislim da je izvukao maksimum, možda i 102% u datim okolnostima.
Njemu zamjerim najviše za 92 god., pa onda i za 91 i 93.
Tj. mogao je puno toga uraditi ranije da bude u boljoj poziciji, u Daytonu je dobio maksimum koji je mogao tada.