Popularne stvari koje ne kontam
- oldtajmer
- SpecialOffer
#36377 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nema vece gluposti od one kad kao fol otkrivaju spol djeteta. Pa to se festa napravi, i onda fejk rekacija svih. Majku vam neostvarenu.
- SpecialOffer
#36378 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Algoram prepoznao da volis/te zutilo.Nedoumica wrote: ↑08/04/2024 08:53+1vjeshalica wrote: ↑03/04/2024 16:48 Jel postoji neki oblik aplikacije koji moze da se instalira i da unistava vijesti da se ne vide o jebenim Dzinovicima?
![]()
-
BiBi911
#36379 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jedno pitanjce ,zadnjih godinu i malo vise jedina veza sa Bosnom mi je klix, zivim izmedju Varsava i stugi jbga.
I na ovim slikama setnja po SA za bajram sve zene i decki su obuceni na fazon arapski tip odjece(neki dugacki komadi odjece koji se vidjaju po tim dijelovima svijet) jel toliko Sarajevo zagazilo u te vode ili to je samo danas furka. Do prije par godina grad nije bio toliko takav.
I na ovim slikama setnja po SA za bajram sve zene i decki su obuceni na fazon arapski tip odjece(neki dugacki komadi odjece koji se vidjaju po tim dijelovima svijet) jel toliko Sarajevo zagazilo u te vode ili to je samo danas furka. Do prije par godina grad nije bio toliko takav.
-
MMM1977
#36380 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Daj primjer slike. A za bajram se oblači konzervativnija odjeća, ako na to misliš a bogami ima i turista.BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 00:23 Jedno pitanjce ,zadnjih godinu i malo vise jedina veza sa Bosnom mi je klix, zivim izmedju Varsava i stugi jbga.
Od sutra će cice i guzice ponovo biti na izvol'te.
-
suspect_zero
#36381 Re: Popularne stvari koje ne kontam
BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 00:23 Jedno pitanjce ,zadnjih godinu i malo vise jedina veza sa Bosnom mi je klix, zivim izmedju Varsava i stugi jbga.
Nije istina, u gradu je puno turista kojima je takvo oblačenje njihova tradicija....a i novinari samo takve slikaju valjda da prikažu kako smo "pravi muslimani".
Bilo vala i dobrih dopičnjaka, i sjevale noge k'o munja a i dekoltee ne treba zanemariti
-
BiBi911
#36382 Re: Popularne stvari koje ne kontam
suspect_zero wrote: ↑11/04/2024 00:35BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 00:23 Jedno pitanjce ,zadnjih godinu i malo vise jedina veza sa Bosnom mi je klix, zivim izmedju Varsava i stugi jbga.
Nije istina, u gradu je puno turista kojima je takvo oblačenje njihova tradicija....a i novinari samo takve slikaju valjda da prikažu kako smo "pravi muslimani".
Bilo vala i dobrih dopičnjaka, i sjevale noge k'o munja a i dekoltee ne treba zanemariti![]()
Dojam grada sam stekao kroz klix/facebok(nisam bio u sa dugo dugo) ok onda je ovo trenutno i ovaj fazon sa ovim cetnickin brada valjda prodje.
Tnx na sjevanju
-
moimoi
#36383 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa nikada se kod nas nisu ljudi nesto kreativno i dobro oblacili. Svi izgledaju isto. Ako neko odskace, onda znas da nije odaVle 
-
suspect_zero
#36384 Re: Popularne stvari koje ne kontam
De ba, ovdje baš ima dotjeranih cura/žena u svaka doba, i našminkane i izazovno obučene, namirisane i frizure....za razliku od nekih evropskih zemalja.
Mene baš nerviraju kada ovi što slikaju za portale baš ove turiste umotane samo slikaju i onda imaš osjećaj sve smo zamotane (bez namjere da budem zločasta).
Jbg, u ratu sam svaki dan bila našminkana i sređena i namirisana i sve mi jaranice....tako da ne lupajte da su ovdje žene u pidžamama, rasčupane I umotane ko nindža.
-
suspect_zero
#36385 Re: Popularne stvari koje ne kontam
BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 10:08suspect_zero wrote: ↑11/04/2024 00:35BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 00:23 Jedno pitanjce ,zadnjih godinu i malo vise jedina veza sa Bosnom mi je klix, zivim izmedju Varsava i stugi jbga.
Bilo vala i dobrih dopičnjaka, i sjevale noge k'o munja a i dekoltee ne treba zanemariti![]()
Dojam grada sam stekao kroz klix/facebok(nisam bio u sa dugo dugo) ok onda je ovo trenutno i ovaj fazon sa ovim cetnickin brada valjda prodje.
Tnx na sjevanju
Dođi pa se sam uvjeri
Ovo za brade sam i sama kontala što je takav trend i došla do zaključka da oni malo nelijepi (ružniji) muškarci tako izgledaju privlačnije facom....prikriju ožiljke, neke nepravilnosti, ono kao izgledaju malo muževniji....zamisli Ramu da se obrije bio bi ko šofer trole ....ovako lik ima helikopter
-
moimoi
#36386 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam rekla da su u pidzamama i rascupanesuspect_zero wrote: ↑12/04/2024 00:25
De ba, ovdje baš ima dotjeranih cura/žena u svaka doba, i našminkane i izazovno obučene, namirisane i frizure....za razliku od nekih evropskih zemalja.
Mene baš nerviraju kada ovi što slikaju za portale baš ove turiste umotane samo slikaju i onda imaš osjećaj sve smo zamotane (bez namjere da budem zločasta).
Jbg, u ratu sam svaki dan bila našminkana i sređena i namirisana i sve mi jaranice....tako da ne lupajte da su ovdje žene u pidžamama, rasčupane I umotane ko nindža.
-
Hakiz
#36387 Re: Popularne stvari koje ne kontam
suspect_zero wrote: ↑12/04/2024 00:32BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 10:08suspect_zero wrote: ↑11/04/2024 00:35
Tnx na sjevanju
Dođi pa se sam uvjeri....ide ljeto, raja malo do mora a boja se treba pokazati .
Ovo za brade sam i sama kontala što je takav trend i došla do zaključka da oni malo nelijepi (ružniji) muškarci tako izgledaju privlačnije facom....prikriju ožiljke, neke nepravilnosti, ono kao izgledaju malo muževniji....zamisli Ramu da se obrije bio bi ko šofer trole ....ovako lik ima helikopter![]()
-
BiBi911
#36388 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U junu za Bajram dolazim da probamo ovu novu liniju Varsava Sjj...suspect_zero wrote: ↑12/04/2024 00:32BiBi911 wrote: ↑11/04/2024 10:08suspect_zero wrote: ↑11/04/2024 00:35
Tnx na sjevanju
Dođi pa se sam uvjeri....ide ljeto, raja malo do mora a boja se treba pokazati .
Ovo za brade sam i sama kontala što je takav trend i došla do zaključka da oni malo nelijepi (ružniji) muškarci tako izgledaju privlačnije facom....prikriju ožiljke, neke nepravilnosti, ono kao izgledaju malo muževniji....zamisli Ramu da se obrije bio bi ko šofer trole ....ovako lik ima helikopter![]()
Nemoj ramu dirat radim mu sa nekim rodjakom.... pola centrale u STR je saznalo da mu je ramo rodjak.. svabe samo gledaju i klepeću ocima
- nepass1
#36389 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A odakle ovoliko vehabija i pokrivenih zenski na stupu, nedzaricima, mojmilu. Vise njih nego normalnog svijeta. Na stupskom brdu imaju dvije zgradice gdje samo oni zive. Nije valjda samo zbog fahdove dzamije u blizini?!
- dječak sa šibicama
#36390 Re: Popularne stvari koje ne kontam
content creator, Bascarsija roof top garden music event, pipe čejndžer Ramo, vater hiter kliner Osman from Brdodzamija
-
zigzag
#36391 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je nepovratan process. Za 15 godina će ovaj jezik koji znamo biti zamijenjen sa 50% čisto engleskih riječi. Već sad omladina ne koristi bosanske riječi a rodila se generacija koja odrasta na engleskom tiktak " kontentu" jelte.
-
Hakiz
#36392 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Može nas "tješiti" jedino da nismo sami. U skoro svim državama je slično.
- dječak sa šibicama
#36393 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U slovenackoj prijestolnici mladez je jos devedesetih pocela parlati engleske rijeci, kaze fajn hoce reci dobro sam, ful dobro
Sad je to istaknuto zbog tik toka instagrama, jasno, samo mi je smijesno cuti ili procitati. Sve neki kontent kreatori.
Sad je to istaknuto zbog tik toka instagrama, jasno, samo mi je smijesno cuti ili procitati. Sve neki kontent kreatori.
-
kakavdanakneiskustvu
#36394 Re: Popularne stvari koje ne kontam
i program koordinator menadžeri
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#36395 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nista to nije lose...engleski trebaju svi nauciti
-
swanfilter
#36396 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato sam imao mnogo rasprava sa njima svih ovih godina.dječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2024 20:03 U slovenackoj prijestolnici mladez je jos devedesetih pocela parlati engleske rijeci, kaze fajn hoce reci dobro sam, ful dobro![]()
![]()
Prvo su se u Jugi osjecali frustrirano. Onda dobise drzavu, al navike ostadose. I jos dodaj narav naseg naroda na to sve. Pa je znanje i koristenje slo jezika oduvijek bio velika zamjerka nasim ljudima.
Sam im govorio da se slazem. Ali, ne mozete juznjacima zamjerati na jeziku kada ga ni sami ne cijenite upotrebom hrpe rijeci, izraza i slengova. Ne samo svakodnevno i među narodom, nego je to praksa u medijima i bez obzira na podrucje, tematiku.
Samo jos RTV SLO drzi do sebe.
Last edited by swanfilter on 12/04/2024 20:50, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#36397 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da,ali ga i ne treba koristiti kada postoje riječi u našem jeziku ,zar treba se koiristiti riječ event umjesto događaj?
- dječak sa šibicama
#36398 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne razumijem ni frustriranost, a imaju najvise jugonostalgicara po glavi stanovnika u odnosu na ostale republike.swanfilter wrote: ↑12/04/2024 20:19Zato sam imao mnogo rasprava sa njima svih ovih godina.dječak sa šibicama wrote: ↑12/04/2024 20:03 U slovenackoj prijestolnici mladez je jos devedesetih pocela parlati engleske rijeci, kaze fajn hoce reci dobro sam, ful dobro![]()
![]()
Prvo su se u Jugi osjecali frustrirano. Onda dobise drzavu, al navike ostadose. I jos dodaj narav naseg naroda na to sve. Pa je znanje i koristenje slo jezika oduvijek bio velika zamjerka nasim ljudima.
Sam im govorio da se slazem. Ali, ne mozete juznjacima zamjerati na jeziku kada ga ni sami ne cijenite upotrebom hrpe rijeci, izraza i slengova. Ne samo svakodnevno i među narodom, nego je to praksa u medijima i bez obzira na podrucje, tematiku.
Samo jos RTV SLO drzi do sebe.
Odbojnost prema juznjacima i razumijem objektivno, mi smo stoka i to treba priznati, ponasanje nasih ljudi na ulici, vozilu javnog prevoza i slicno, katastrofalno je.
A zasto ne postuju svoj jezik, ne znam, meni licno je nemelodican i nije slucajno da je tako malo muzickih hitova na slovenackom jeziku. Lomi se jezik, mozda su zato i prisvojili sve te tudjice. Cujem od prijatelja koji tamo zive, da nove generacije nemaju mrznju prema juznjacima, slusaju nasu muziku gledaju filmove, kompleks jugoslavije nestaje.
Event i kontent pored dogadjaja i sadrzaja, bas tragikomicno.
-
sumirprimus
#36399 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hajmo kuci.
@karanana reci bilo sta
@karanana reci bilo sta
- karanana