Dešavanja u Srbiji

GandalfSivi

#64176 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 21:34 Najvecu zabunu unose informer i ostali Vucicevi mediji, izmisljaju lazu, prvo su poslali tv ekipu kod porodicne kuce pa nagovarali kamermana da udari ujaka male Danke jer je "dobro za šer", ko bi to normalan uradio. A onda u dva sata razlike smisle dvije verzije, da je ubijena odmah pa da je bila ziva pa je udavili, pa ovo pa ono.
A Jovana Jeremic izjavi kako je u pitanju trafiking, roditelji prodali dijete, onda se drugi dan vadi laze kako to nije rekla, e sad mogu zamisliti kakvi strucnjaci rade u Vucicevoj policiji ako se zna da u tom mupu pozicije gube sposobni ljudi jer su protiv vladajuce mafije. Ima onaj slucaj Jovanjica, gdje su na drzavnoim poljoprivrednom dobru SNS kadrovi uzgajali marihuanu i policajci inspektori koji su to otkrili, najebali. Nije najebao narko kartel koji je uzgajao travulju za prodaju, nego inspektori.

Oni su luda zemlja, a mi idemo tim putem sve mi se cini, jer ih kopiramo u svemu.
Daleko smo mi od toga. Oni su drustvo toliko sjebano od rata (mogu pricati sta hoce, znaju oni dobro sta su uradili), gdje je normalnije zadaviti dijete nego ga pokusati spasiti…
Schumann

#64177 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Schumann »

dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 21:26 Meni je nejasno zasto su udavili dijete koje je jos bilo zivo, zar nije logicno odvesti je na hitnu pomoc. Pa dogadjaju se saobracajke, nisu je vidjeli, malo dijete, nisu je morali ubiti.

To mi nikako ne ide u glavu, jesu li toliki monstrumi ili tu nesto smrdi. Mozda su se uspanicili, ne kontam, onda cijela mreza pomagaca, brat otac. Ne bi da su ubili Vucica pa skrivaju tijelo, nego dijete od dvije godine.
Panika ih uhvatila, ako bilo koga udaris pod dejstvom alkohola, automatski si kriv
sumirprimus

#64178 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 06/04/2024 23:15
dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 21:34 Najvecu zabunu unose informer i ostali Vucicevi mediji, izmisljaju lazu, prvo su poslali tv ekipu kod porodicne kuce pa nagovarali kamermana da udari ujaka male Danke jer je "dobro za šer", ko bi to normalan uradio. A onda u dva sata razlike smisle dvije verzije, da je ubijena odmah pa da je bila ziva pa je udavili, pa ovo pa ono.
A Jovana Jeremic izjavi kako je u pitanju trafiking, roditelji prodali dijete, onda se drugi dan vadi laze kako to nije rekla, e sad mogu zamisliti kakvi strucnjaci rade u Vucicevoj policiji ako se zna da u tom mupu pozicije gube sposobni ljudi jer su protiv vladajuce mafije. Ima onaj slucaj Jovanjica, gdje su na drzavnoim poljoprivrednom dobru SNS kadrovi uzgajali marihuanu i policajci inspektori koji su to otkrili, najebali. Nije najebao narko kartel koji je uzgajao travulju za prodaju, nego inspektori.

Oni su luda zemlja, a mi idemo tim putem sve mi se cini, jer ih kopiramo u svemu.
Daleko smo mi od toga. Oni su drustvo toliko sjebano od rata (mogu pricati sta hoce, znaju oni dobro sta su uradili), gdje je normalnije zadaviti dijete nego ga pokusati spasiti…
Po cemu smo daleko?
ZoomZoomKiwi

#64179 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ZoomZoomKiwi »

Postoji li u toj tamo policiji kakav stariji “old-school” interogator sa posebnim vještinama da malo ovog ubicu i pajdaše ispita i ekstrahira informacije o lokaciji tijela?

Ja vjerujem da se to lako može uraditi. Jebemu pa to se radi od kako postoji policija. Ako i ostane kakav vidljiv trag od procesa ekstrakcije informacija, na nalazu za javnost i medije svakako stoji “pad niz stepenice”. Mislim stvari su vrlo jednostavne.

Ne mogu da vjerujem da ih jedan alkoholičarski majmun sve vuče za nos od kuće do kuće, od jame do jame i šuti.
Ne mogu da vjerujem da nema neki prekaljeni istražitelj koji će ga zaključati sa sobom u prostoriju i izvući potrebne informacije, ovako i onako.

Jer ovo ako se nastavi, postaje farsa samo takva i sramoti policiju, iako su napravili iole dobar posao uopšte složivši dijelove slagalice do sad.

A što se tiče ubice, ako je samo dio ovog što se može pročitati istina, onda ga treba objesit na Kalemegdanu da visi dok ga vrane ne pojedu. Vratit metodologiju iz srednjovjekovne Francuske ako ništa.
Hendrix

#64180 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

Ja mislim da novina poput Informera ne postoji igdje u svijetu osim u Srbiji. Ima bruka trash novina naravno ali Informer mrtav hladan naziva albance siptarima, hrvate ustasama...nas naziva teroristima i muzdahedinima svaki jebeni dan. Takvo zlo i propaganda ja mislim da ne postoji nigdje vise.

Vijesti od zavjere protiv Srbije do puknutog silikona..slika i prilika drustva u Srbiji.

Image
GandalfSivi

#64181 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 06/04/2024 23:24 Po cemu smo daleko?
Po tome sto je vecina nas (za razliku od njih) na strani nekog uslovno receno civilizacijskog svjetla (i politicki i moralno i kulturoloski - politicki je najocitije, ali sve to ide zajedno).

Oni su podlozniji i za kultizam i za teorije zavjere i za diktaturu, pa na kraju krajeva i za ovakva zvjerstva.
Athlon64

#64182 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 16:55 Onda je onaj lik iz Gradacca sto je u lajvu prenosio ubistvo svoje djevojke, slika ovog drustva :?

ali ga mozete srati
Razlika je što taj lik iz Gradačca nije nikome heroj i niko mu ne pravi murale, kontaš razliku?

... a i taj monstrum iz Gradačca je ipak poštedio dijete
swanfilter

#64183 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Mislio sam da je slucaj zavrsen sa ovom dvojicom pacenika. Kad ono, ovako i onako.

Onda se zapitah, jer je tamo kako jeste i imaju koga vec za vozda, da li se namjerno razvlaci i time jos vise okupira javnost zbog ove Rezolucije o Srebrenici ...
Athlon64

#64184 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

oldtajmer wrote: 06/04/2024 21:22
dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 21:14 Ko bi normalan priznao takvo ubistvo a da ga nije pocinio, njima slijedi najveca zatvorska kazna, koje su to pare i motiv da neko na to pristane.

Ni prvi ni zadnji slucaj koji je mogao ostati nerijesen, ima takvih slucajeva na bacanje. Drzavi ni iz dzepa ni u dzep.

Pronasli krivce, ljudi priznali, ko zna gdje je tijelo sakriveno mreza saradnika samo se siri, negdje su je drugo zakopali ne na smetljistu.
jbg priznase i oni romi za malog memica na ilidzi, ne kazem da je bilo sta sumnjivo ali me na ovim prostorima nista bas ne moze zacuditi
Meni u tom slučaju ništa nije jasno, zašto ti isti Romi nisu pritisnuti dalje.

Oni su ipak ključni svjedoci valjda, dakle ako si priznao, zašto si priznao, ko ti je platio/prijetio?

Njihova uloga je prebitna da se zanemari u tom procesu, a očito se zanemarila i slučaj još nije nidokle došao.
Athlon64

#64185 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

EFD22 wrote: 06/04/2024 23:35 Postoji li u toj tamo policiji kakav stariji “old-school” interogator sa posebnim vještinama da malo ovog ubicu i pajdaše ispita i ekstrahira informacije o lokaciji tijela?

Ja vjerujem da se to lako može uraditi. Jebemu pa to se radi od kako postoji policija. Ako i ostane kakav vidljiv trag od procesa ekstrakcije informacija, na nalazu za javnost i medije svakako stoji “pad niz stepenice”. Mislim stvari su vrlo jednostavne.

Ne mogu da vjerujem da ih jedan alkoholičarski majmun sve vuče za nos od kuće do kuće, od jame do jame i šuti.
Ne mogu da vjerujem da nema neki prekaljeni istražitelj koji će ga zaključati sa sobom u prostoriju i izvući potrebne informacije, ovako i onako.

Jer ovo ako se nastavi, postaje farsa samo takva i sramoti policiju, iako su napravili iole dobar posao uopšte složivši dijelove slagalice do sad.

A što se tiče ubice, ako je samo dio ovog što se može pročitati istina, onda ga treba objesit na Kalemegdanu da visi dok ga vrane ne pojedu. Vratit metodologiju iz srednjovjekovne Francuske ako ništa.
Nije to više pitanje interogacije, nego stvarnih faktora.

Lik je bio pijan. Koliko on zapravo može dobro da zna tačnu lokaciju gdje je dijete zakopao. Jesil ikad bio na deponiji u Mošćanici, to je velika površina istoobraznog sadržaja. Mislim da taj lik u stanjui pijanstva i panike ni sam ne zna tačnu lokaciju, pogotovo na takvom mjestu.

Drugi faktor su i divlje životinje, koliko dugo je djevojčica bila tu, koliko duboko zakopana..

Tražiš bukvalno iglu u plastu sijena.
swanfilter

#64186 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

Schumann wrote: 06/04/2024 23:20
dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 21:26 Meni je nejasno zasto su udavili dijete koje je jos bilo zivo, zar nije logicno odvesti je na hitnu pomoc. Pa dogadjaju se saobracajke, nisu je vidjeli, malo dijete, nisu je morali ubiti.

To mi nikako ne ide u glavu, jesu li toliki monstrumi ili tu nesto smrdi. Mozda su se uspanicili, ne kontam, onda cijela mreza pomagaca, brat otac. Ne bi da su ubili Vucica pa skrivaju tijelo, nego dijete od dvije godine.
Panika ih uhvatila, ako bilo koga udaris pod dejstvom alkohola, automatski si kriv
Svasta covjek procita, al ovaj slucaj je presedan u svakom pogledu.

Sve nekako, al udaviti dijete od 2 godine nakon nesrece i buđenja, a njeno buđenje ti je bilo spas od ovog sto te danas zadesi. Da su barem ostavili curicu na cesti i zvali policiju, pa kako god zavrsilo.

Koliko to alkohola moras popiti da sve ovo bude argument pocinjenog? Kontam da samo u slucaju teskog alkoholiziranja danima i kada vise nisi svjestan sam sebe ...
Athlon64

#64187 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

swanfilter wrote: 07/04/2024 00:44
Schumann wrote: 06/04/2024 23:20

Svasta covjek procita, al ovaj slucaj je presedan u svakom pogledu.

Sve nekako, al udaviti dijete od 2 godine nakon nesrece i buđenja, a njeno buđenje ti je bilo spas od ovog sto te danas zadesi. Da su barem ostavili curicu na cesti i zvali policiju, pa kako god zavrsilo.

Koliko to alkohola moras popiti da sve ovo bude argument pocinjenog? Kontam da samo u slucaju teskog alkoholiziranja danima i kada vise nisi svjestan sam sebe ...
Imaš onu priču iz Srebrenice gdje je četnik zaklao novorođenče jer mu je smetao plač.

...i jos barem par desetina takvih priča o ubistvima djece na najsvirepije načine.
Point.

#64188 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Da piješ kerozin, do 11 se ne bi šlagirao da ovako nešto učiniš. Ovo je čisto zlo, u svom najčistijem okviru.
MMM1977

#64189 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MMM1977 »

Imaju li ova dvojica luđake kakvu historiju? Ono, od ranije poznati policiji, radili nered po komšiluku, tukli se na poslu i sl? To bi puno toga moglo reći o njihovom karakteru.

A godine su im taman da su tokom rata mogli vikendom dolaziti u Bosnu i da se pripremaju za ovo što su uradili sada
eltroxin

#64190 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

Pa gledali na tv-u iskomadana tijela, odrubljene glave pa kontali da mogu i oni.
dječak sa šibicama

#64191 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Athlon64 wrote: 07/04/2024 00:32
dječak sa šibicama wrote: 06/04/2024 16:55 Onda je onaj lik iz Gradacca sto je u lajvu prenosio ubistvo svoje djevojke, slika ovog drustva :?

ali ga mozete srati
Razlika je što taj lik iz Gradačca nije nikome heroj i niko mu ne pravi murale, kontaš razliku?

Nisu ni ova dvojica nikome heroji i ne prave im murale

Prati temu
Point.

#64192 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

dječak sa šibicama wrote: 07/04/2024 00:52

ali ga mozete srati

Prati temu
Neka. Još je friško.
Athlon64

#64193 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

ali ga mozete srati

Prati temu
Nisu konkretno ova dvojica, ali slične persone iz prošlosti jesu, dok kod nas to nije slučaj. Prati temu.

Pa već su se formirale online fan grupe za onog Kostu. :-) :-)
Haris.ba

#64194 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

MMM1977 wrote: 07/04/2024 00:49 Imaju li ova dvojica luđake kakvu historiju? Ono, od ranije poznati policiji, radili nered po komšiluku, tukli se na poslu i sl? To bi puno toga moglo reći o njihovom karakteru.

A godine su im taman da su tokom rata mogli vikendom dolaziti u Bosnu i da se pripremaju za ovo što su uradili sada
Ma mora nesta imati. Rijetki su slucajevi da puknes u 50oj na lice koje ti nije rodbina.
Athlon64

#64195 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

Kako da vam objasnim, ja imam u porodici dosta Srba i jednostavno mentalitet odgoja, od strane bošnjačke i srpske porodice se jako puno razlikuje što se tiče tih nekih basic vrijednosti.

Banalni primjeri (razlike) koje sam ja u porodici primjetio na jednoj i drugoj strani:
Sredina je ruralna/polu-urbana

- Recimo na srpskoj strani se očekuje od ženskog teen djeteta da bez problema zakolje kokoš, dok se za muškarce očekuje da su sposobni zaklati sve vrste životinja. Na bošnjačkoj strani barem pola muškaraca (a žena nijedna) nije nikad ni kokoš zaklala - "imaju ljudi koji to rade"
- Muškarac koji ne posjeduje oružje nije muškarac (tako ga posmatra i majka i ostala rodbina), dok ovamo majka kuka kad sazna da je sin nabavio neki komad oružja i moli sina da to ne radi
- psovanje boga (i generalno krupnije psovanje) se vrlo često može čuti od žena 60+, dok ovamo takve psovke od žena tih godina ćeš baš rijetko čuti
- pozivanje na osvetu - da uprostim, na jednoj strani ti majka govori: udri đubre, krvi mu se napij, na drugoj obično govore "neka, budi ti pametniji", pametniji popušta

Ovo ne smatram generaliziranjem, nego svojim ličnim iskustvima s jedne i druge strane, jednostavno nekako je odgoj (od djetinjstva) dosta grublji u smislu "no country for weak men", empatija manje postoji, odgoj ide u pravcu survival skills, dok na drugoj strani nekako više se odgaja u smislu vjerovanja u neku iskonsku pravdu (pa makar i na drugom svijetu).

I majke (u prosjeku) manje štede djecu, posebno žensku.

... i sad neko kome su usađene neke potpuno druge vrijednosti se pita koliko čovjek mora biti "lud" da uradi neke stvari, mora biti lud naravno, ali ne toliko...
GandalfSivi

#64196 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

ali ga mozete srati

Prati temu
Nije pitanje samo njih dvojice, uprati sve sto se desavalo. Od razapinjanja majke, preko teorija da je dijete kidnapovano zbog cipovanja, do standardnih “siptara”, “terorista” ovih onih…
Ateista

#64197 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ateista »

Ludzak wrote: 06/04/2024 21:11
Ateista wrote: 06/04/2024 19:41
Ludzak wrote: 06/04/2024 19:37 Nije još ni dokazanao da je ubijstvo. Prvo treba da dokažu.
Nije dokazano, ali prema zvanicnim informacijama su ova dvojica priznala ubistvo i sakrivanje tijela.
Priznala?
Priznanje nije dokaz.
A možda ih je država platila i nagovorila da priznaju ubijstvo, da bi se prikrila nesposobnost države. Sve je moguće.
Better Man wrote: 06/04/2024 19:47
Ateista wrote: 06/04/2024 19:41
Ludzak wrote: 06/04/2024 19:37 Nije još ni dokazanao da je ubijstvo. Prvo treba da dokažu.
Nije dokazano, ali prema zvanicnim informacijama su ova dvojica priznala ubistvo i sakrivanje tijela.
Najlakše je sve priznati, ali pitanje je da li su oni zaista to uradili ili svojim priznanjem štite pravog počinioca.
Stoji i mogucnost da je lazno priznanje, ali se postavlja pitanje zasto, sta moze biti vrijedno toga? Vec je pomenut Dzenan Memic, tu je priznanje bilo za saobracajnu nesrecu,za to kazne nisu tako strasne, ali za ovo, jos malo dijete i evo navodno ovaj priznao da je zadavio, pa taj nece izaci ziv iz zatvora sigurno. Postavlja se pitanje sta je vrijedno toga?
Sa druge strane, nema tijela pa se ostavlja utisak da nesto kriju, nekog stite, sve u svemu jako cudan slucaj i ko zna sta ce se jos sve otkriti.
giannibelif

#64198 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Ovdje ne štima doslovno ništa.
Novi_Nick

#64199 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Novi_Nick »

<<<
Peacean

#64200 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Peacean »

Kaže vučko tražiće uvođenje smrtne kazne :-)
Pa ima li taj populista gram srama da tako zloupotrebljava tragediju radi svoje koristi
Post Reply