Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sehohari wrote: ↑06/04/2024 22:22
Gdje je tačno problem ako se kupi stan na spratu za kojeg investitor nema dozvolu?
Kod papirologije, prenosa, prodaje/kupovine ili...?
Mislim, nije da će ovdje država išta rušiti.
Problem je sto si kupio nesto sto ne postoji
Misliš u kupoprodajnom smislu, da te može izraditi?
Mislim, pola kuća u Sarajevu nema dozvolu.
Pa da
Predmet kupovine nije upisan u zemljisnu knjigu
De iure ne postoji
Drugo su kuce, to sam sebi pravis
U ponudi Colly Jolly imamo dvosoban stan na proj etazi,
povrsine 54.65m2 i 59.41m2 cija cijena iznosi 3.333,33KM/m2 +
PDV. Shodno trenutnoj akcijskoj
cijeni stan povrsine 54.65m2 i
59.41m2 sada iznosi
3.247,86KM/m2 + PDV, time ustedite 100,00KM/m2.
Korektno. U Bulevaru na Stupu skuplje.
jes samo sto je ono dole bulevar a ovo mahala u kinosvra
U ponudi Colly Jolly imamo dvosoban stan na proj etazi,
povrsine 54.65m2 i 59.41m2 cija cijena iznosi 3.333,33KM/m2 +
PDV. Shodno trenutnoj akcijskoj
cijeni stan povrsine 54.65m2 i
59.41m2 sada iznosi
3.247,86KM/m2 + PDV, time ustedite 100,00KM/m2.
Korektno. U Bulevaru na Stupu skuplje.
jes samo sto je ono dole bulevar a ovo mahala u kinosvra
A šta je to Bulevar? Naselje još veće mahale i kriminalaca..
https://olx.ba/artikal/59545151
Ako im je raspored u svim stanovima kao što je iz oglasa iznad (pogotovo dn. boravak, trpezarija i kuhinja), onda se stvarno treba zapitati da li su ovi stanovi precijenjeni?
Stanovi u Tibrinim zgradama su mnogo bolji..
Haris.ba wrote: ↑06/04/2024 23:23
Dva su glavna problema.
Imas nesta sto je veoma tesko prodati, da ne kazem nemoguce.
Imas nesta sto ne mozes opteretiti hipotekom, te ti je u biti mrtvi kapital.
Ako ti je to ok - onda ok.
Isto ti je i kod kuca i stanova. Nema razlike.
Dosadno mii wrote: ↑06/04/2024 23:23
Ja ne kontam nikako kako napravise od Bulevara elitno naselje
Pa i nije. Nemas trotoara da prosetas kako treba....
Stvar je sto odgovara modernom nacinu zivota - sidji liftom u podzemnu garazu i u auto i furaj. Ima to svojih prednosti.
Ma bavim se izdavanjem ovih dana, pa gledam ljudi dole bas brzo izdaju po solidnim cijenama pa kontam sto, ako si autom svejedno upasces u guzvu gdje god krenes, nema nista blizu ni - ni trzni centri, ni fakulteti, ni poslovne zgrade.
Doduse to da se spustis u garazu nista ne bih mijenjala za to hah
Dosadno mii wrote: ↑07/04/2024 09:10
Ma bavim se izdavanjem ovih dana, pa gledam ljudi dole bas brzo izdaju po solidnim cijenama pa kontam sto, ako si autom svejedno upasces u guzvu gdje god krenes, nema nista blizu ni - ni trzni centri, ni fakulteti, ni poslovne zgrade.
Doduse to da se spustis u garazu nista ne bih mijenjala za to hah
Ma bitno je da je uz cestu. Ko ima auto svakako se voza. Stanovi su novi, ne smrdi. Trziste to cijeni.
Last edited by Haris.ba on 07/04/2024 09:20, edited 1 time in total.
A bulevar je nov, vizuelno stvarno lijepo uradjen, ima vecinu stvari koje ti trebaju tu (jesti, piti, prodavnice, pumpa) plus garaze ispod ko je platio. Dobra je stvar sto su odmah cijelo naselje napravili.
Ono u Majdanskoj nema nista bogzna odmah okolo, tu je staro naselje, prazan prostor i garaza trolejbusa. I zgrada stoji sama za sebe, u pola onog brda. Jedina prednost je relativna blizina skole, ambulante, trolejbusa i tih starijih infrastrukturnih stvari koje Bulevar nema.
Naselje je super ,naravno kao i svako drugo mjesto ima svoje mane i prednosti, ne ulazeci u strukturu stanovnistva .
Ono sto fali je famozna raskrsnica odnosno ulaz kod Gasprom benzinske i da se naprave dvije stanice za tranvaj.
Zgrade su nove,naselje je cisto,bukvalno ima jedan zaposlen koji po cijeli dan cisti i mete naselje .
Biće, pravi se, samo obećana škola fali.
Gledao krajem 2019 dok se još gradilo, blato do koljena.
1.950 KM bio kvadrat i 8.500 garažno mjesto. Samo nije bilo raspoloživo ništa veće od dvosobnog 55 m2 sa lošim rasporedom.
Bili su fer, trebalo je uplatiti 10% na ime rezervacije, ostatak kad se etažira. Ima Brajković love, ne k'o ovi neki "investitori" što bi pravili od tvojih para.
Lijepo naselje ispalo na kraju, naročito kad se uporedi sa Tibrama.
NediM17 wrote: ↑07/04/2024 09:44
1.950 KM bio kvadrat i 8.500 garažno mjesto. Samo nije bilo raspoloživo ništa veće od dvosobnog 55 m2 sa lošim rasporedom.
Bili su fer, trebalo je uplatiti 10% na ime rezervacije, ostatak kad se etažira. Ima Brajković love, ne k'o ovi neki "investitori" što bi pravili od tvojih para.
Jašta nego lijepo naselje
Nedime dragi kad god prodjem od Ilidze pogledam onu zgradu preko puta tebe jesul tebi vidik zaklonili
Ispade mi neki oglas na fb kaze trosoban stan od 50m2 kolike su sobe....gledam dnevni boravak sa trpezarijom i otvorenom kuhinjom koliko je tu kvadrata....gdje ti ljudi smjeste stvrari garderobu ciplele....
acuupo wrote: ↑07/04/2024 09:34
Naselje je super ,naravno kao i svako drugo mjesto ima svoje mane i prednosti, ne ulazeci u strukturu stanovnistva .
Ono sto fali je famozna raskrsnica odnosno ulaz kod Gasprom benzinske i da se naprave dvije stanice za tranvaj.
Zgrade su nove,naselje je cisto,bukvalno ima jedan zaposlen koji po cijeli dan cisti i mete naselje .
elk wrote: ↑06/04/2024 23:28
Ovo u svrakinu je od 3500 do 4300. Neki dan mi jaran pokazao odgovor na njegov upit.
Ev meni sta su pisali u januaru:
“
Stambeno-poslovni objekat Collis će se nalaziti u Majdanskoj ulici iznad općine Novi Grad, Sarajevo. Planiran završetak građevinskih radova je za proljeće 2025 godine.
U ponudi imamo stanove površina od 30.02m2 do 90.38m2
Cijena stana površine 38.28m2 na I etaži, iznosi 3.333,33KM/m2 + PDV.
“
NediM17 wrote: ↑07/04/2024 09:44
Jašta nego lijepo naselje
Nedime dragi kad god prodjem od Ilidze pogledam onu zgradu preko puta tebe jesul tebi vidik zaklonili
Sjebali su mi pogled na Igman.
Zato sad gledam na drugu stranu, Mojmilo brdo i Trebevic.
Ovo u svrakinu je od 3500 do 4300. Neki dan mi jaran pokazao odgovor na njegov upit.
“
Stambeno-poslovni objekat Collis će se nalaziti u Majdanskoj ulici iznad općine Novi Grad, Sarajevo. Planiran završetak građevinskih radova je za proljeće 2025 godine.
“
Jebo ih plus pdv
Znaci 3900KM nek fino napisu
Last edited by nekome on 07/04/2024 10:40, edited 1 time in total.
“
“
“
“
Ja mislim da su njemu ukljucili pdv u tu ponudu(bila je za stan od 55 i 59 kvadrata), a mozda i nisu. Nisam siguran. Ako jos pdv ide u ovu cijenu.... koji prosjecan smrtnik moze to kupiti duzan si dok si ziv i patis se.
Jebeno svrakino je u pitanju. Komsije ti i hdz glasaci