Ukrajina

sumirprimus

#198201 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ne kladim se.
Ovde nijedni nece odustati na pola puta
sumirprimus

#198202 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

I dalje mislim da su rujani blize tacci pucanja nego sto mozemo zamislit.
Vec su par puta bili na ivici.
PM72

#198203 Re: Ukrajina

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 05/04/2024 21:52 Ne kladim se.
Sutra da rusi stanu-to je kraj rata i imaju republiku rusku.Da ukrajinci stanu-to je kapitulacija.Pobjedit ruse nemogu,potrošili su haman sve ljudske resurse i stotine milijardi vojne pomoći.Amerikanci polako zavrću pipe.
zigzag

#198204 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Zavrću li iranci i koreanci pipe?
Čitalac

#198205 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Financial Times: Blinken upozorio saveznike da pomoć Pekinga vojno-industrijskom kompleksu Rusije dostiže zabrinjavajući nivo.
SAD je upozorio svoje europske saveznike da Kina produbljuje potporu ruskom vojno-industrijskom kompleksu, pomaže njezinoj invaziji na Ukrajinu i prijeti drugim zemljama.
Antony Blinken, američki državni tajnik, iskoristio je sastanke s ministrima vanjskih poslova EU-a i NATO-a ovog tjedna kako bi upozorio da Peking pomaže Moskvi "u zabrinjavajućoj mjeri" i pruža "alate, doprinose i tehničku ekspertizu", prema trojici ljudi upoznatih s raspravama.
Citirali su Blinkena koji je rekao da je pomoć posebno usmjerena na rusku proizvodnju optičke opreme i pogonskih goriva te njezin svemirski sektor, za koji je rekao da "ne samo da pridonosi ruskoj agresiji u Ukrajini, već prijeti i drugim zemljama".
Blinken je iznio zabrinutost oko Kine na svakoj sjednici sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u srijedu i četvrtak, rekao je jedan od izvora.
"Upozorenja su bila izričita, došlo je do pomaka i to se osjetilo u sobi ...ovo je bio novi razvoj. Bilo je vrlo upečatljivo”, kaže izvor.
Zapadne zemlje uvele su desetke krugova sankcija i trgovinskog embarga protiv Rusije u pokušaju da osakate njezino gospodarstvo, uskrate joj vojne zalihe i zaustave njezin dvogodišnji rat protiv Ukrajine. Ali Moskva je uspjela održati svoje gospodarstvo u pogonu i povećati obrambenu industriju velikim dijelom zahvaljujući proširenoj trgovini s Kinom, uvozu iz trećih zemalja takozvane robe dvojne namjene koja se može koristiti za izradu oružja i izravnim vojnim opskrbama iz Sjeverne Koreje i Irana.
Blinkenova upozorenja dolaze dok ministrica financija SAD-a Janet Yellen planira izraziti zabrinutost SAD-a oko rusko-kineske trgovine u razgovorima s visokim kineskim dužnosnicima tijekom posjeta zemlji koji je započeo ovaj tjedan.
studeni76

#198206 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

zigzag wrote: 05/04/2024 22:06 Zavrću li iranci i koreanci pipe?
Ne, dapace
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#198207 Re: Ukrajina

Post by mk ultra »

Pa realno kad se sagleda koliko su nelih tvormica ostetili, mora sa strane dolaziti
zigzag

#198208 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Kako god, rusi će izgubiti konvencionalnu vojsku.
A za neku novu se priprema i EU. Znaju da postoji veliki mogućnost konfrontacije sa tom novom ruskom vojskom.

Do tad će ukrajinci krvariti protiv ovih hordi i gomila zastarjelog željeza.
sumirprimus

#198209 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 05/04/2024 22:01
Sutra da rusi stanu-to je kraj rata i imaju republiku rusku.Da ukrajinci stanu-to je kapitulacija.Pobjedit ruse nemogu,potrošili su haman sve ljudske resurse i stotine milijardi vojne pomoći.Amerikanci polako zavrću pipe.
Hiljade milijardi . Eto te ko maga trumpovci.
Point.

#198210 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Ne zavrću amerikanci pipe nego MAGA smradovi.
Awakened

#198211 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

geoxx wrote: 05/04/2024 21:50 Govoriti da ih neko guzi, dok oni u trecoj godini rata ne mogu sklepati zakon o mobilizaciji i dok im fali ljudi na frontu, je :-?
karanana wrote: 05/04/2024 21:48 meni je smijesno kad ljudi govore: eh sad ce se ukrajinci natjerati na neki njihov dayton.
zasto bi rusija pristala na to sada? hej, zaboravljate da je putin vec potpiso pripajanje 4 oblasti rusiji i da je krim to vec odavno. i sad da podane nazad ukrajini teritoriju vec pripojene rusije?

pa da se ponudi dayton, ukrajina bi ga trebal potpisati brze nego alija, a ovde se o daytonu govori kao o zlu koje ih moze snaci.
Ovo ja spomenem svaki put kad se pomene Dayton. Nakon sto se sprovela aneksija, opcija Daytona je ruski poraz. 1/1.
Shvatam razmisljanje, ali Rusija bi prihvatila Dayton is istog razloga kao sto je i Srbija...da im se skinu sankcije zapada i da stvore okvir prema kojem mogu to regulisati u nekom nazovi miru. A cuvanje osvojenih teritorija u ratnom kapacitetu je preskupo.
Last edited by Awakened on 06/04/2024 00:16, edited 1 time in total.
Awakened

#198212 Re: Ukrajina

Post by Awakened »

geoxx wrote: 05/04/2024 21:50 Govoriti da ih neko guzi, dok oni u trecoj godini rata ne mogu sklepati zakon o mobilizaciji i dok im fali ljudi na frontu, je :-?
karanana wrote: 05/04/2024 21:48 meni je smijesno kad ljudi govore: eh sad ce se ukrajinci natjerati na neki njihov dayton.
zasto bi rusija pristala na to sada? hej, zaboravljate da je putin vec potpiso pripajanje 4 oblasti rusiji i da je krim to vec odavno. i sad da podane nazad ukrajini teritoriju vec pripojene rusije?

pa da se ponudi dayton, ukrajina bi ga trebal potpisati brze nego alija, a ovde se o daytonu govori kao o zlu koje ih moze snaci.
Ovo ja spomenem svaki put kad se pomene Dayton. Nakon sto se sprovela aneksija, opcija Daytona je ruski poraz. 1/1.
Shvatam razmisljanje, ali Rusija bi prihvatila Dayton iz istog razloga kao sto je i Srbija...da im se skinu sankcije zapada i da stvore okvir prema kojem mogu to regulisati u nekom nazovi miru. A cuvanje osvojenih teritorija u ratnom kapacitetu je preskupo.
Čitalac

#198213 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Stefanišina: Washington i Berlin ne podržavaju odluku da Ukrajina bude pozvana u NATO
Apsolutno svi saveznici podupiru odluku da se Ukrajina pozove u NATO na summitu u Washingtonu, osim Sjedinjenih Država i Njemačke, rekla je potpredsjednica vlade za europske i euroatlantske integracije Olha Stefanishyna u teletonu.
New York Times je objavio da Sjedinjene Države i Njemačka nisu promijenile svoj stav o pozivu Ukrajini u NATO pa se to neće dogoditi na summitu u Washingtonu. Prema riječima Stefanishyne, svrha ovog članka bila je pripremiti zemlje NATO-a i Ukrajinu za to kakve odluke očekivati ili ne očekivati na predstojećem summitu Saveza.
“Apsolutno svi saveznici podržavaju ovu odluku, osim dva. Budući da su ove informacije dospjele u javnost, SAD i Njemačka sada pokušavaju obratiti pozornost na druge skeptične saveznike, poput Mađarske i Slovačke. Ali ključna je pozicija ove dvije zemlje, Njemačke i SAD“, rekla je potpredsjednica vlade.
Point.

#198214 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Šolc i Bajden, dvije kukavice. Biden me je jako razočarao zadnjih mjeseci a Šolc je uvijek bio kalkulantska smradina.
giannibelif

#198215 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Ne kontam šta Biden dobija ovim kalkulacijama i povlačenjem. Novac je problem opravdati biračima, ali dosta oružja na stanju pred otpis i otpisanog mogu spakovati bez problema.
mishic

#198216 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Neka varijanta Dejtona koja bi mogla zaustaviti rat ne bi donijela ničega dobrog i korisnog čak ni jednoj strani. Bar ne u ovoj fazi sukoba. I ne razmišljajući o mogućoj varijanti "kompromisa" takvo rješenje bi samo produžilo agoniju, odgodilo bilo kakvo i koje rješenje i samo i jednu i drugu stranu uvuklo u nove oblike konflikta do ponovnog izbijanja oružanog sukoba. Takav "mir" bi i jednu i drugu stranu motivirao na maksimalno podizanje svoje borbene moći, buknula bi ratna industrija i novi sukob bio bi pogubniji i teži i od ovoga.

A to da bi i jedna od ove dvije strane pristala na ozbiljniju ili ograničenu demilitarizaciju dok zaista ne kolabira, nema ni govora, jer ih sva prethodna iskustva te vrste odvraćaju od toga. Ove dvije vojske se međusobno iscrpljuju ali njihov sukob iscrpljuje i ratne potencijale njihovih saveznika, one se naoružavaju i ne pitaju za cijenu onoga što im je neophodno a stalno kroz sve razgovore pored "savezništva" provejava i interes koji može biti različit.

A velika većina je onih kojima je on uvijek na prvom mjestu. I tu leži i odgovor na brojne nedoumice koje se javljaju.
mishic

#198217 Re: Ukrajina

Post by mishic »

giannibelif wrote: 06/04/2024 01:07 Ne kontam šta Biden dobija ovim kalkulacijama i povlačenjem. Novac je problem opravdati biračima, ali dosta oružja na stanju pred otpis i otpisanog mogu spakovati bez problema.
Od Ukrajine je moguće napraviti dugoročnu zalihu brojnih strateških sirovina za svoje potrebe ako Ukrajina shvati i pokaže da sama ili uz ovako skromnu pomoć saveznika ne može zaustaviti Rusiju. Dakle u nekoj fazi sukoba Ukrajina će morati ponuditi znatno više od onoga što sada može dobiti, platiti i obezbijediti. A njeni potencijali nisu mali, posebno ne ako se ima na umu da će sirovine iz Rusije još dugo biti po nekim crnim tržištima.
PM72

#198218 Re: Ukrajina

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 05/04/2024 23:23
Napisao sam stotine milijardi.Ako imaš problema sa shvatanjem napisanog onda valjda znaš sabirati.
Peacean

#198219 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Nema šanse da putin pristane na bilo koju vrstu daytona. On je te teritorije već proglasio ruskim i dayton bi značio da rusija gubi svoju teritoriju što znači da je izgubila rat, a to je njima neprihvatljivo.
Bernardinac

#198220 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Malo napukla brana
melac

#198221 Re: Ukrajina

Post by melac »

PM72 wrote: 06/04/2024 05:10

Napisao sam stotine milijardi.Ako imaš problema sa shvatanjem napisanog onda valjda znaš sabirati.
A i ti ga kenjas, bas ono proruska propaganda. Koliko tih stotina milijardi je Ukrajina dobila vojne pomoci?
PM72

#198222 Re: Ukrajina

Post by PM72 »

melac wrote: 06/04/2024 10:55
PM72 wrote: 06/04/2024 05:10

A i ti ga kenjas, bas ono proruska propaganda. Koliko tih stotina milijardi je Ukrajina dobila vojne pomoci?
Kontroliši se malo a milijarde saberi sam,ima dostupno
Čitalac

#198223 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Bolničarka Anastasia Leonova svojevrsna je legenda rata: od početka agresije nije izgubila niti jednog ranjenika. Kao posebno čudo ističe se ono što je učinila u završnim borbama za Avdivku kada je za tri dana i noći spasila na desetine života. Leonova je Ruskinja koja je u Ukrajinu došla 2015. godine. I dalje čeka ukrajinski pasoš. Ogorčena je na komandu zbog „gomile smeća“ koju šalje bolničarima.

Image
"Kad naši vojnici idu u borbu, pomole se da ih u slučaju ranjavanja evakuiše Nastja Leonova. Jer kod nje nitko nikada ne umire. Stopa preživljavanja i dalje je 100 procenata...

U travnju će biti 9 godina kako sam došla u Ukrajinu. Za mene je početkom 2015. godine bilo jasno da neću ostati u Rusiji, da tamo ne mogu živjeti. Kada je započela agresija, nisam mogla izdati Ukrajinu. Ovo je moj svjestan izbor. Nisam mogla birati gdje ću se roditi. Ali sam vrlo svjesno odabrala ostati u Ukrajini.
Kako uz svoj položaj i sve zasluge nisi dobila ukrajinsko državljanstvo?
- Zato što se nikome posebno ne daje državljanstvo.
Pa dali su ga gospodinu Nevzorovu.
- Gospodin Nevzorov je poznat, ja nisam toliko poznata.
Imate li veze u Rusiji?
- Ne komuniciram ni s kim. Čak ni sa svojom obitelji. Komuniciram sa onima koji su u inozemstvu, koji su otišli. Ali moja biološka obitelj nikad nije pisala. Iako nisu putinovci, očito misle da je to opasno za njih. Od početka rata nije bilo niti jednog poziva, niti jedne poruke.
Je li ruski narod doista želio ovaj rat u ovoj ili onoj mjeri? Ili imamo posla s izrazito kanibalističkim režimom, a ljudi u Rusiji jednostavno su navikli pokoravati se vlastima?
- Čak i ako se uvjetno složimo da su car i njegovi suučesnici htjeli rat, a da je narod bio prisiljen, vidjela sam svojim očima što su radili u Buchi. Vidjela sam puno drugih stvari. To ne radi Putin, to rade „obični ljudi”. Nemojmo biti toliko naivni da mislimo da oni ne znaju što rade...
Koji od lijekova ili uređaja Vam nedostaje? Na kraju ovog intervjua dat ćemo broj računa kako bi čitatelji mogli donirati koliko ko može…
- Stvarno moram odmah kupiti automatski defibrilator. Ovaj koji meni treba košta oko 50 tisuća. Automobili su također stalno potrebni, to je lavovski dio naših troškova. Uobičajena taktička medicina su zavoji i podveze. Sve uvijek treba biti vrhunske kvalitete. Onoga iz ministarstva obrane ko je kupio kineske podveze trebalo bi odmah strijeljati. Dati te podveze borcima koji idu u bitku je samoubojstvo.
Jeste li čuli za 30.000 američkih podveza koji su odjednom pronađeni u skladištu u pozadini?
- Uopće mi nije jasno čemu nam služi ta komanda sanitetskih snaga. Što oni rade? Ne rade ništa. Sve što smo dobili iz zapovjedništva saniteta je jebeno sranje. Nemam druge riječi. Sve što nam zaista treba, nabavljamo sami, preko volonera i naših veza. Zapovjedništvo nam ne daje automobile, vozila za evakuaciju, ne daju nam ništa! Šta god da mi treba, moram to sama kupiti. Dobivamo jebeni nalbufin, koji ne koristimo jer ubija. Da bih nabavila ketamin, moram ga kupiti od veterinara koje poznajem...Pitam se da li zapovjedništvo medicinskih snaga uopće postoji...
U najboljem, idealnom scenariju, gdje se vidite nakon rata?
- Sada ću iznijeti jedno vrlo nepopularno mišljenje...Ljudi koji su se u ratu dobro osjećali, koji su bili učinkoviti, više neće moći normalno živjeti. Odnosno, više se neće moći vratiti u ured, na neki miran posao, ja to jako dobro razumijem i pomirila sam se s tim. Sve i da nastupi mir, da izađemo na granice iz 1991, ne smijemo zaboraviti da će biti stotine tisuća ljudi koji će morati odgovarati za ovaj rat. Netko mora raditi na tome i stvarno želim biti dio tog procesa...
lajkujMe

#198224 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

lajkujMe

#198225 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Post Reply