Truba wrote: ↑05/04/2024 12:01
kako veze nema s temom tvoj odnos prema ljudima u palijativnoj njezi
Sta ba....
pa to je tvoj karakter...ništa ne prepuštaš slučaju ti si gospodar situacije
neće tebi niko govoriti to je kraj... ti si gazda ti odlučuješ
I opet - o cemu ti...?
samo takav svoj stav prebaciš na ovu temu...gdje ćeš ti vjerovati da postoje bogovi
Moje pravo, kao sto je i tvoje da vjerujes da postoje. Jedina ralzika je u otme sto ja za svoj stav imam dokaz, a koji se ogleda upravo u tvojoj nemogucnosti bilo kakvog dokazivanja. Zato ti vjerujes, i to je sasvim ok.
Medjutim, ne vidim ni jedan jedini razlog zbog kojeg se vjerovanje u bilo sta, pa tako i boga, ne moze ili ne smije dovoditi u pitanje.
inače si pročitao 0 knjiga o kršpćanstvu i 0 puta si pročitao evanđelje a ja ga pročitao neki dan opet
Svaka cast. Meni bilo dovoljno jednom, i nisam vise imao zelju. I, sta cemo s tim sad?
i onda ti meni pričaš nešto
Ja tebi, kao sto mozes vidjeti, ne pricam nista. Ti si taj koji meni nesto pricas.
aaa da... neki likovi su lagali pa izbacivali neke dijelove biblije prije 1900 godina ( a točno se zna koji su diejlovi izbačeni i s njima nije ništa promijenjeno...izbačeni su iz drugih razloga = nisu bili čitani na okupljanjima prve zajednice)
Klasicna prica crkve kojom se minimizira cinjenica da je dokazano da je Biblija tokom vremena sadrzajno prilicno promijenjena, sto recimo nije slucaj s Kur'anom.
Opet, razna tumacenja na stranu, pricamo o izvornoj knjizi.