Dešavanja u Srbiji

swanfilter

#64076 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

last mohicans wrote: 04/04/2024 23:43 Otac zaustavio bolesnike i pitao ih iz auta da je nisu vidjeli, a ona bila sve vrijeme u autu. Tugo moja, :sad: Pa kako otac nije prenio policiji da je takvo auto sreo? Ne mogu majku kriviti sem da je maskuma ostavila predugo bez nadzora. Eto samo to, a dovoljno joj je to za cijeli život.
A majku je javnost od prve objave oznacila kao krivu za koje djelo god.

Cak si mogao procitati da su prodali dijete.

Bile su vijesti da je pretrazivala granicni prelaz prema Rumuniji i jos nekakve stvari. Mediji su zlo ...
swanfilter

#64077 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

azurna_obala wrote: 04/04/2024 23:44
swanfilter wrote: 04/04/2024 23:18
sehohari wrote: 04/04/2024 22:51

Ali koji je to um, znači u momentu kada udariš djete prvo što ti padne na pamet kako ga ubiti i onda sve sakriti bacanjem tjela djevojčice od 2 godine na divlju deponiju.
I onda nakon par dana opet prekopati.
Ono sto meni nije jasno, ili je policija znala ali nije objavila.

Kako ovu dvojicu nije ona kamera snimila? Jer vremenski nije toliki razmak mogao biti da su ih ignorisali na pocetku i na osnovu prvih saznanja u koje vrijeme se desilo ..
https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3 ... -devojcice

Ma sve je snimljeno, ovaj inspektor je objasnio gdje su je udarili, koje vrijeme i sve. Ne znam jel' cijeli video ovdje ali glavno jeste
Onda su ih izostavili namjerno ...
Haris.ba

#64078 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 04/04/2024 18:50 Svi koji korste tragediju da jos jednom "poentiraju" sa bolesnim drustvom, samo neka se sjete Smaje Cesira, pogledaju u ogledalo i zacepe gubicu.
Slazem se. I ovamo ima kandidata.

Samo, ovo nije jedinstven slucaj gdje se desi saobracajka pa ubistvo.
ZoomZoomKiwi

#64079 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ZoomZoomKiwi »

Ma policija je od drugog dana već manje više sve znala. Ali to treba dobro posložiti i ne plasirati sve činjenice u medije koji bi to svakako prenapuhali, zbog same istrage kao i case-buildinga.

Tako se to radi, to je stara škola.

Znači sumnjivi su ti, ali pustiš da su ti na oku da vidiš dalje šta i kako, na kraju će se sami otkriti.

Banaliziram, ali vjerovatno je to u pitanju bilo.

Već peti dan se išlo kopati okolo dok su se plasirale informacije da je mala viđena u Beču.

Zaokupi pažnju masi da bi mogao raditi posao na miru i da sačuvaš što više materijalnih dokaza kao i da ostaviš prostora da se osumnjičeni sami okliznu.
Haris.ba

#64080 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

EFD22 wrote: 04/04/2024 23:58 Ma policija je od drugog dana već manje više sve znala
Da su znali ne bi ovo ovoliko dana trajalo. Znali su kada su pronasli krv na autu.

Svako ko je bio vozilom i fizicki prisutan u periodu nestanka, i za koga je signal mobitela pokazao da je tu bio je bio lice od interesa.
Sva su auta iz koja su bila u zanimljivom periodu obradjena.

Saznacemo detalje kada bude optuznica.
Athlon64

#64081 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

Meni je najjači ovaj medijski cirkus oko majke i oko onoga u Austriji.

:-) :-) :-) :-)

Zamisli šta se dešava kad mediji rješavaju ubistva, oh...guess what... :-)
geoxx

#64082 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by geoxx »

swanfilter wrote: 04/04/2024 23:20
skupljac_zeljeza wrote: 04/04/2024 23:03
I ova dva bolesnika su vec u godinama. Mozda zbog proslosti iz onog vremena i sva ta hladnokrvnost kod ovog slucaja ...
Ubijeno dijete od tri godine, oni o ratu otprije 30 godina. Tacno niste normalni.
golman

#64083 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by golman »

dr_Evil wrote: 04/04/2024 12:00
DonieBrasco wrote: 04/04/2024 11:57 Zna li se kako su ih otkrili, predpostavljam neka kamera ih uhvatila iako je selo u pitanju.

Nije mi jasno kako se djete udaljilo od majke da izađe na cestu da je udare i da niko ne cuje ili ne vidi u sred bijela dana.
Neko primjetio krv na autu, nisu ocistili.
Nije "neko" primjetio, nego foreznicari, koji su pregledavali gepek auta.Foreznicari su izbacili sav alat, koji je bio u gepeku i detaljno pregledali sve i pronasli kap krvi, koju su monstrumi zaboravili da operu nakon udesa. DNK analizom je ustanovljeno da je krv od djevojcice. Cim je policija dosla na njihove adrese, priznali su sve i do detalja opisali zlocin.
Oni su bili sumnjivi od samog pocetka iz 2 razloga:
# Jedan od njih je pao na poligrafu(sve osobe koje je kamera snimila su bile na poligrafu)
# Kad se pojavio snimak iz Beca, jedan je rekao drugom, "Jesi li vidio ovo u Becu, izvukli smo se".a policija je to momentalno saznala, vjerovatno im je bilo ozvuceno radno mjesto. Samo, policija nije htjela sve to da objavljuje javno, jer su im trebali cvrsci dokazi i kad su nasli krv, to je onda bilo dovoljno. Poslije toga je i objavljeno.
Last edited by golman on 05/04/2024 00:20, edited 1 time in total.
Haris.ba

#64084 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

golman wrote: 05/04/2024 00:16 # Kad se pojavio snimak iz Beca, jedan je rekao drugom, "Jesi li vidio ovo u Becu, izvukli smo se".a policija je to momentalno saznala, vjerovatno im je bilo ozvuceno radno mjesto.
Slusali ih sta pricaju preko mobitela. Svako je ozvucen sa mobitelom. :mrgreen:
I ne, ne mislim o tome da su pricali preko mobitela
swanfilter

#64085 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by swanfilter »

geoxx wrote: 05/04/2024 00:12
swanfilter wrote: 04/04/2024 23:20
skupljac_zeljeza wrote: 04/04/2024 23:03
I ova dva bolesnika su vec u godinama. Mozda zbog proslosti iz onog vremena i sva ta hladnokrvnost kod ovog slucaja ...
Ubijeno dijete od tri godine, oni o ratu otprije 30 godina. Tacno niste normalni.
Govorim o pociniocima i ubicama tog djeteta od tri godine. I naravno da cu o njima, dijete neka pociva u miru.

A rat sam spomenuo jer su pocinioci pokazali manijakalan nivo hladnokrvnosti i proracunatosti. I tesko da moze biti normalno za osobu koja u sred dana udesi malo dijete, a o svemu nakon toga da ne govorim jer su u pitanju 50+ godisnjaci ...
MMM1977

#64086 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MMM1977 »

Naravno da su ova dvojica monstrumi i da ih treba kazniti najvećom mogućom kaznom. Malenoj želim da pronađe smiraj a roditeljima strpljenje. To je sa ličnog nivoa.

A pošto je car Vučić našao za shodno da prikuplja simpatije po osnovu ovog slučaja onda sa punim pravom mogu reći: Otkud ti pravo da ti nekog nazivaš monstrumom? I generalno dobar dio političke scene ali, nažalost, i naroda i dan danas slavi i štuje najveće evropske monstrume poslije drugog svjetskog rata. Licemjerno do kosti.
last mohicans

#64087 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

swanfilter wrote: 04/04/2024 23:51
last mohicans wrote: 04/04/2024 23:43 Otac zaustavio bolesnike i pitao ih iz auta da je nisu vidjeli, a ona bila sve vrijeme u autu. Tugo moja, :sad: Pa kako otac nije prenio policiji da je takvo auto sreo? Ne mogu majku kriviti sem da je maskuma ostavila predugo bez nadzora. Eto samo to, a dovoljno joj je to za cijeli život.
A majku je javnost od prve objave oznacila kao krivu za koje djelo god.

Cak si mogao procitati da su prodali dijete.

Bile su vijesti da je pretrazivala granicni prelaz prema Rumuniji i jos nekakve stvari. Mediji su zlo ...
Stvorio se takav narativ, nazalost. I sam sam pomislio da majka nije čista. Mediji su više puta prenosili da je bila u policiji, te dala ovu izjavu, onu, googlala to (sto policija nije potvrdila). Mozda je policija šturo izvještavala, pa su dali prostora svima da nagađaju, ali je to razumljivo bilo radi same istrage, ali cjelokupni medijski i društveni osvrt je zlo najveće. Da Bog sačuva.
last mohicans

#64088 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

MMM1977 wrote: 05/04/2024 00:32 Naravno da su ova dvojica monstrumi i da ih treba kazniti najvećom mogućom kaznom. Malenoj želim da pronađe smiraj a roditeljima strpljenje. To je sa ličnog nivoa.

A pošto je car Vučić našao za shodno da prikuplja simpatije po osnovu ovog slučaja onda sa punim pravom mogu reći: Otkud ti pravo da ti nekog nazivaš monstrumom? I generalno dobar dio političke scene ali, nažalost, i naroda i dan danas slavi i štuje najveće evropske monstrume poslije drugog svjetskog rata. Licemjerno do kosti.
Pa on je djelimično tvorac tog monstruoznog društva kad se uzmu njegove izjave i cijeli put njegovog srbovanja nad ratovima na Balkanu. Žvaljo žvalĵavi, koristi svaku priliku za bolestan PR, isto je radio i sa Kostom. Nije bila monstruozna izjava da će za svakog poginulog Srbina ubit xy muslimana...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64089 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

ma ko ima malu djecu zna kako je to nezahvalno. mnogi će pametovati i reći nikad dijete bez nadzora nisam ostavio, a sigurno je to čista laž jer je život takav. imaš i drugo dijete koje ti okupira pažnju, umoran si, ili jednostavno te prenese.

pobogu, cijeli fenomen ima smrtnih slučaja zbog zaboravljanja djece u automobilu. situacije u kojima ti se duša stegne kako se izdešavaju.

gledam po društvenim mrežama dokoni kreteni sada glume kriminaliste uz pregršt imbecilnih sintagmi svojstvenih teoretičarima zavjera gdje "zdravorazumski" razlažu cijeli slučaj, "otvaraju oči", slijede "nelogičnosti", smatraju izjave policije "nevjerodostojnim" i neki događaji im se "ne poklapaju"...

uh... što je najgore, pitanje je koliko bi njih išta prijavilo da je svojim očima vidjelo šta se dešava.
last mohicans

#64090 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

Athlon64 wrote: 05/04/2024 00:08 Meni je najjači ovaj medijski cirkus oko majke i oko onoga u Austriji.

Zato sto je taj odgovorni Srbin iz Beča 10 sati kasnije pisao srpskoj policiji, umjesto da je odmah, na licu mjesta, nazvao austrijsku. Izvinite, ovo dijete podsjeća na nestalu curicu, to se moglo za pola sata riješiti, a ne da mediji traže nake Rumunke, a prema pisanju austrijskih listova i majka se odmah prijavila upravi policije, ali ne u Beču kad su je poznanici prepoznali. I bečka murija uvezana ko i naša. I toj ženi javnost se na kosti naklatila.
Athlon64

#64091 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Athlon64 »

last mohicans wrote: 05/04/2024 00:55
Athlon64 wrote: 05/04/2024 00:08 Meni je najjači ovaj medijski cirkus oko majke i oko onoga u Austriji.

Zato sto je taj odgovorni Srbin iz Beča 10 sati kasnije pisao srpskoj policiji, umjesto da je odmah, na licu mjesta, nazvao austrijsku. Izvinite, ovo dijete podsjeća na nestalu curicu, to se moglo za pola sata riješiti, a ne da mediji traže nake Rumunke, a prema pisanju austrijskih listova i majka se odmah prijavila upravi policije, ali ne u Beču kad su je poznanici prepoznali. I bečka murija uvezana ko i naša. I toj ženi javnost se na kosti naklatila.
čuj bečka murija kao i naša, svaki dan čitamo na klixu superlative o beču :-) :-) :-)
last mohicans

#64092 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

Chmoljo wrote: 05/04/2024 00:54
ma ko ima malu djecu zna kako je to nezahvalno. mnogi će pametovati i reći nikad dijete bez nadzora nisam ostavio, a sigurno je to čista laž jer je život takav. imaš i drugo dijete koje ti okupira pažnju, umoran si, ili jednostavno te prenese.

pobogu, cijeli fenomen ima smrtnih slučaje zbog zaboravljanja djece u automobilu. situacije u kojima ti se duša stegne kako se izdešavaju.

gledam po društvenim mrežama dokoni kreteni sada glume kriminaliste uz pregršt imbecilnih sintagmi svojstvenih teoretičarima zavjera gdje "zdravorazumski" razlažu cijeli slučaj, "otvaraju oči", slijede "nelogičnosti", smatraju izjave policije "nevjerodostojnim" i neki događaji im se "ne poklapaju"...

uh... što je najgore, pitanje je koliko bi njih išta prijavilo da je svojim očima vidjelo šta se dešava.
Ma laže svako, u parku sam ih znao ostaviti uz povremeno nadgledanje, ja u kafiću ili na klupi u bkizini. To se u sekundi moze promijeniti. Jedino sto je u svemu nelogično šta će na tom napuštenom i zapuštenom imanju koje vjerovatno nije ni ograđeno bilo. Ali eto mala je i na takvom prostoru odlutala. Ne dogodilo se ni dušmanu najvećem.
Chmoljo

#64093 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 05/04/2024 00:58
Ma laže svako, u parku sam ih znao ostaviti uz povremeno nadgledanje, ja u kafiću ili na klupi u bkizini. To se u sekundi moze promijeniti. Jedino sto je u svemu nelogično šta će na tom napuštenom i zapuštenom imanju koje vjerovatno nije ni ograđeno bilo. Ali eto mala je i na takvom prostoru odlutala. Ne dogodilo se ni dušmanu najvećem.
nije to ništa drugačije nego isto grozni slučajevi kada roditelj ide autom u rikverc i pregazi malo dijete. a to se dešava.

što kažeš, ne daj bože nikome. meni stvarno nije bilo dobro kada se ovo sve objavilo...
MMM1977

#64094 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by MMM1977 »

last mohicans wrote: 05/04/2024 00:49
MMM1977 wrote: 05/04/2024 00:32 Naravno da su ova dvojica monstrumi i da ih treba kazniti najvećom mogućom kaznom. Malenoj želim da pronađe smiraj a roditeljima strpljenje. To je sa ličnog nivoa.

Pa on je djelimično tvorac tog monstruoznog društva kad se uzmu njegove izjave i cijeli put njegovog srbovanja nad ratovima na Balkanu. Žvaljo žvalĵavi, koristi svaku priliku za bolestan PR, isto je radio i sa Kostom. Nije bila monstruozna izjava da će za svakog poginulog Srbina ubit xy muslimana...
Zato on nema pravo nikoga zvati monstrumom a pogotovo zbog svojih motiva. On je iskoristio priliku da malo otplače pred kamerama i prikupi koji glas. Nema tu nikakve empatije jer onaj ko ima empatiju ima je prema svim žrtvama, bez obzira na ime ili na to ko je bio dželat.
last mohicans

#64095 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

Athlon64 wrote: 05/04/2024 00:58
last mohicans wrote: 05/04/2024 00:55

čuj bečka murija kao i naša, svaki dan čitamo na klixu superlative o beču :-) :-) :-)
Ne znam jesi li sarkastičan ili nisi. Ta policija nije našla rumunke nego austrijski list u kome se tvrdi da se rumunka javila policiji u sredini u kojoj živi, a oni je uputili na bečku, toliko o uvezanosti policije. Oni kad nisu istu noć našli nju uz sav video nadzor grada i bazne stanice, kita su.
last mohicans

#64096 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by last mohicans »

Chmoljo wrote: 05/04/2024 01:01
last mohicans wrote: 05/04/2024 00:58
nije to ništa drugačije nego isto grozni slučajevi kada roditelj ide autom u rikverc i pregazi malo dijete. a to se dešava.

što kažeš, ne daj bože nikome. meni stvarno nije bilo dobro kada se ovo sve objavilo...
Vjerovatno je ni ova dva kretena nisu primjetila, koliko moze dijete biti visoko od 2 god.nekih 70-80cm. Sigurno je to bilo, još ako je rikverc bio u pitanju. Moralo se tako desiti. Samo mi nije jasno da je odmah podlegla, vjerovatno će autopsija pokazati. Jesu našli tijelo?
Chmoljo

#64097 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

MMM1977 wrote: 05/04/2024 01:01
last mohicans wrote: 05/04/2024 00:49

Zato on nema pravo nikoga zvati monstrumom a pogotovo zbog svojih motiva. On je iskoristio priliku da malo otplače pred kamerama i prikupi koji glas. Nema tu nikakve empatije jer onaj ko ima empatiju ima je prema svim žrtvama, bez obzira na ime ili na to ko je bio dželat.
već sam rekao, njemu ovo nije ništa drugačije nego ono žderanje salame pred kamerama sa Malim i onim drugim što mu ga čuva dok piša.

što je najgore, ova zajebancija je bliže zbilji nego ono što izađe iz njegovih žvalja.
Chmoljo

#64098 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 05/04/2024 01:06

Vjerovatno je ni ova dva kretena nisu primjetila, koliko moze dijete biti visoko od 2 god.nekih 70-80cm. Sigurno je to bilo, još ako je rikverc bio u pitanju. Moralo se tako desiti. Samo mi nije jasno da je odmah podlegla, vjerovatno će autopsija pokazati. Jesu našli tijelo?
čuh negdje da je udarena brzinom od 20km/h, al obzirom da je krvarila, vjerovatno pregažena. negdje su govorili i da je udavljena, odnosno da je bila živa, ali sve to sad nagađanje ide u morbidnost.

nisam vidio da su našli, ali sigurno hoće, a tada će autopsija sigurno pokazati šta je bilo.
mayab

#64099 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Mene zanima jel nađeno tijelo?
Dok ga ne nađu i dok obdukcija sve to posloži, ništa ja picoustom ne vjerujem...

Samo se sjetim ubitva Dženana Memića , lažne istrage , lažnih dokaza , lažnih (podmićenih) "ubica" koji su priznali , pa ih sud oslobodio jer nema logike....
Kriminalna je to država , kažem dok se ne pronađe i sve "posloži" i roditelji sve potvrde, sve je to meni mutno !

A ova dvojica luzera bijednika koji su "osumnjičeni",
kaže pijani usred dana i bez imalo empatije to uraditi , ne vidim đe problem :cry: ,
pa prije 30 godina su isti takvi likovi ubijali klali genocidisali bez ikakvog problema,pa prekopavali masovne grobnice i prebacivali posmrtne ostatke ,
lako mobilizirani u "dobrovoljce" uz flašu rakije i kutiju cigara...
Bossona

#64100 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Post Reply