Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Bosnian Dragon1

#47801 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Zainatio sam se da ih preigram sve ali evo nikad kraja mukama :D
House

#47802 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

igru možeš skinuti sa vimm's layer (googlaj).
Tito_i_Partija

#47803 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Trebamo Zmaju napravit' intervenciju, nije ovo dobro. :sad:

Al' opet kontam nešto, koliko je čovjek nanijetio da igra i tvrdoglavo odbija svaku mogućnost da odustane, možda zbog ovoga na kraju napravi neku vremensku mašinu koja će bit' korisna cijelom čovječanstvu. :lol:
Tito_i_Partija

#47804 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 02/04/2024 23:05
Strah me pitat' gdje ovo uopšte nađeš. Ko zna šta tebi još sve Steam izbacuje, ovo je možda čak i na blažem dijelu spektruma. :D
Bosnian Dragon1

#47805 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tito_i_Partija wrote: 03/04/2024 17:19 Trebamo Zmaju napravit' intervenciju, nije ovo dobro. :sad:

Al' opet kontam nešto, koliko je čovjek nanijetio da igra i tvrdoglavo odbija svaku mogućnost da odustane, možda zbog ovoga na kraju napravi neku vremensku mašinu koja će bit' korisna cijelom čovječanstvu. :lol:
hahah pomagajte ljudi da zaigram forzu, evo sad su probat ovu emulaciju , mozda sto kazes u ovim svim belajima s forzom izmislim kakvu masinu...sto me nasmija :D :D :D
Bosnian Dragon1

#47806 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

House wrote: 03/04/2024 15:54

igru možeš skinuti sa vimm's layer (googlaj).
fala brate evo gledam, a probavao sam ja i prije davno neke emulacije za forza motorpsort 4 ali je trazilo tad neki hardver bas da imas skup i dobar, valjda nije i sa ovim to slucaj
vaučer

#47807 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Prijatelj ima i dat će džabe Forzu 3/Xbox 360 na dva diska. Ako ti se čeka da stigne iz Irske ja ću ti poslati pa baci PM s adresom.
House

#47808 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Bosnian Dragon1 wrote: 03/04/2024 17:30
Tito_i_Partija wrote: 03/04/2024 17:19 Trebamo Zmaju napravit' intervenciju, nije ovo dobro. :sad:

hahah pomagajte ljudi da zaigram forzu, evo sad su probat ovu emulaciju , mozda sto kazes u ovim svim belajima s forzom izmislim kakvu masinu...sto me nasmija :D :D :D
Radi 100%. Samo skini igru sa Vimmsa i podesi postavke u Xenia.

Ja prekucao RDR bez ikakvih problema.
Bosnian Dragon1

#47809 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

vaučer wrote: 03/04/2024 17:52 Prijatelj ima i dat će džabe Forzu 3/Xbox 360 na dva diska. Ako ti se čeka da stigne iz Irske ja ću ti poslati pa baci PM s adresom.
Moze hvala drug ,ako si iz Sarajeva da pijemo kafu, javim ti u pm podatke
Tito_i_Partija

#47810 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

ferratilis

#47811 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bilo bi jos smjesnije da nije fake account. :D

Sjecam se dobrog fake profila za Mijazakija sa smijesnim postovima, ali je suspendiran, nazalost.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47812 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 03/04/2024 17:22
Chmoljo wrote: 02/04/2024 23:05
Strah me pitat' gdje ovo uopšte nađeš. Ko zna šta tebi još sve Steam izbacuje, ovo je možda čak i na blažem dijelu spektruma. :D
Algoritmi nas prokazuju :lol:
Tito_i_Partija

#47813 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Uzeo prekjučer Legend of Grimrock bundle na Steamu, dvije igre za 7 dolara. Izgleda mi k'o lijep omaž Eye of the Beholder igara koje sam igr'o k'o dijete. :)
ferratilis

#47814 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nisi pogrijesio, to su dva najbolja blobbera na trzistu. Ali na momente znaju biti brutalno teski, sto i nije losa stvar. Takodjer postoji i veliki broj user made kampanja jer je engine lak za koristenje. Za 7 dolara je top.
Tito_i_Partija

#47815 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Da, samo još trebam nać' vremena. :lol:

Još sam na WH40K Inquisitor Martyr. Kad igraš ARPGs, nema šanse da uložiš manje od 100 sati, čista zaraza. :D
ferratilis

#47816 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sta ce biti prvo, Grimrock ili Wrathfinder? :D
Tito_i_Partija

#47817 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 04/04/2024 16:51 Sta ce biti prvo, Grimrock ili Wrathfinder? :D
Wrathfinder definitivno. Igr'o sam prije par godina sva tri Eye of the Beholder originala, tako da me nostalgija ne vuče baš toliko. :)

Razlog zbog čega toliko odgađam Wrathfinder je priprema. Ni Kingmaker ni Wrathfinder jednostavno nisu igre gdje samo "uskočiš" i počneš igrat' kako ti je ćejf, jer ćeš takvim pristupom skupo platit' cijenu nakon 20, 30, pa i 40 uloženih sati igranja kad konačno skontaš da su ti build, equipment, i story choices karina. Pogotovo za mene, jer igram isključivo solo i nemam namjere vucarat' za sobom kompanjone osim kad radim njihove lične questove (a i to samo zbog XPa, ništa drugo).

A i mimo toga, još uvijek čekam neki Definitive Edition sa svim DLCovima, pa da samo kupim upgrade na Steamu i da imam kompletnu igru prije nego što počnem igrat'. A ne znam kad će to bit'. :)
ferratilis

#47818 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Da ti odmah kazem, dzaba cekas definitive edition. Vjerojatno ce izaci, ali nece biti ono sto ti ocekujes. Mozes slobodno odigrati kampanju jer su skoro svi DLC-i zasebni ili su smjesteni nakon zavrsetka igre. A nijedan nije nesto posebno iskreno. Ima tu i tamo zanimljivih ideja, jedan od DLC-a je bukvalno survival crpg, zanimljiva ideja, ali kampanja je meat and potatoes, sto bi rekli Ameri.

Ako ces igrati solo, priprema je itekako bitna jer je Wrath dosta tezi od Kingmakera. Ja sam ipak isao naslijepo, osim za glavni build, ponekad sam pogledao guide od ineffecta da nesto ne promasim. Ali sam zazalio, jer su njegovi buildovi maksimalno optimizirani. Nije mi gust tako igrati. Iako je igra teska, mozes je zavrsiti na Core tezini sa single class kompanjonima, sve dok znas osnove buffinga, i neke detalje sistema.

Znaci, cak i da sad krenes igrati, kampanja se nece znacajno promijeniti kad izadje taj def. edition. Jedino jos imaju da odrade taj famozni Citadel DLC koji ce ujedno biti njihovo "zbogom" Pathfinder 1.0 sistemu (mozda i Pathfinderu generalno). Zato su dodali jos kamaru klasa i zele da taj DLC bude poseban, da fanovima ostave kompletan paket koji se moze igrati godinama. A Owlcat ide dalje.
ferratilis

#47820 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Fino napreduje.

Radi ovog i Morrowind RTX Remixa sam kupio RTX karticu.
Bosnian Dragon1

#47821 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Jel ovo ubisoft trola ili... cuj available now a igra izasla prije haman 3 godine

Image
Tito_i_Partija

#47822 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Outer World i Ghostrunner su već davali za ovaj zadnji Božić. Za ovaj Thief reboot kažu da nije ni blizu originala, iako ga je pravio Eidos Montreal, kojeg cijenim k'o studio.
Tito_i_Partija

#47823 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 04/04/2024 19:12 Da ti odmah kazem, dzaba cekas definitive edition. Vjerojatno ce izaci, ali nece biti ono sto ti ocekujes. Mozes slobodno odigrati kampanju jer su skoro svi DLC-i zasebni ili su smjesteni nakon zavrsetka igre. A nijedan nije nesto posebno iskreno. Ima tu i tamo zanimljivih ideja, jedan od DLC-a je bukvalno survival crpg, zanimljiva ideja, ali kampanja je meat and potatoes, sto bi rekli Ameri.

Ako ces igrati solo, priprema je itekako bitna jer je Wrath dosta tezi od Kingmakera. Ja sam ipak isao naslijepo, osim za glavni build, ponekad sam pogledao guide od ineffecta da nesto ne promasim. Ali sam zazalio, jer su njegovi buildovi maksimalno optimizirani. Nije mi gust tako igrati. Iako je igra teska, mozes je zavrsiti na Core tezini sa single class kompanjonima, sve dok znas osnove buffinga, i neke detalje sistema.

Znaci, cak i da sad krenes igrati, kampanja se nece znacajno promijeniti kad izadje taj def. edition. Jedino jos imaju da odrade taj famozni Citadel DLC koji ce ujedno biti njihovo "zbogom" Pathfinder 1.0 sistemu (mozda i Pathfinderu generalno). Zato su dodali jos kamaru klasa i zele da taj DLC bude poseban, da fanovima ostave kompletan paket koji se moze igrati godinama. A Owlcat ide dalje.
Pa ništa, valja mi onda polako pravit' pripreme. :-D

Gdje su Ineffectovi buildovi za Wrathfinder, na Neoseekeru opet?
Kuvet

#47824 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Igra se AC Valhalla. Iako sam dugo izbjegavao ovaj serijal, meni Valhala pravo legla. Jest sve c/p od proslih igara, ali ima i nekih novina, poput raida, buildanja settlementa, voznje brodicom sa svojom posadom. Grafika mi je dobra, i ima se svasta raditi u igri. Ja zadovoljan i uzivam u igri, dok mi ne dosadi.
geralt

#47825 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Kuvet wrote: 05/04/2024 15:55 Igra se AC Valhalla. Iako sam dugo izbjegavao ovaj serijal, meni Valhala pravo legla. Jest sve c/p od proslih igara, ali ima i nekih novina, poput raida, buildanja settlementa, voznje brodicom sa svojom posadom. Grafika mi je dobra, i ima se svasta raditi u igri. Ja zadovoljan i uzivam u igri, dok mi ne dosadi.
I ja upravo igram Valhallu, i stvarno mi dobro lezi. Raidovi i osvajanja tvrdjava su uradjeni kao holivudski akcioni film, adrenalin radi 100%. Jos sam kombinovao sa citanjem nekih knjiga vikinske tematike da se uzivim u atmosferu.

Trik kod Assassins Creed igara je pravilno ih dozirati, jer kod binge igranja lako dodje do burnouta.
Post Reply