Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
TheRedhead
#16251 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
probao aplikaciju JavniprevozKS, koji god smjer odaberem pokazuje smjer ka ilidzi
ne mogu se razlikovati tramvaji od autobusa, vjerovatno su i ostali takvi - trebali su ako ista drugu boju za svaki tip prevoza
nemaju sve linije, tipa - bus nema ovu liniju sto ide paralelno sa tramvajima, nedzarici -bascarsija, nedzarici.skenderija ...
izbrisao app dok se ne uozbilje ne vrijedi imati na mobitelu
ne mogu se razlikovati tramvaji od autobusa, vjerovatno su i ostali takvi - trebali su ako ista drugu boju za svaki tip prevoza
nemaju sve linije, tipa - bus nema ovu liniju sto ide paralelno sa tramvajima, nedzarici -bascarsija, nedzarici.skenderija ...
izbrisao app dok se ne uozbilje ne vrijedi imati na mobitelu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16252 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Iso sam gledat kljove na stomatoloski i cini mi se da sam vidio sesticu na okretaljci parkiranu dok sam picilicom gario
-
neki
#16253 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Aplikacija je za kurac i ne trošite bezveze vrijeme na instaliranje i korištenje iste..
- Rootboi
#16254 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Teški qrac.
- Haris033
#16255 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Preko browsera Javni prevoz https://www.javniprevozks.ba/account/index super funkcioniše.
Zašto uopšte skidate aplikaciju?
Zašto uopšte skidate aplikaciju?
-
Hakiz
#16256 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Browser je zaostao, 20 vijek.
Aplikacije su moderne, 21. vijek.
Nebitno šta bolje radi.
Aplikacije su moderne, 21. vijek.
Nebitno šta bolje radi.
- tramvajtrojka
- iClass
#16258 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Čekaj je li ovo na app-u ne vidiš kartu?
Meni je na browseru super ova mapa, neki dan sam pomoću nje upratio novi tramvaj. Još nisam morao izlaziti previše rano niti sam trčao, nego na vrijeme vidio dokle je stigao i na stanici sam čekao možda minuti maksimalno.
Meni je na browseru super ova mapa, neki dan sam pomoću nje upratio novi tramvaj. Još nisam morao izlaziti previše rano niti sam trčao, nego na vrijeme vidio dokle je stigao i na stanici sam čekao možda minuti maksimalno.
- iClass
#16259 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U čemu ti je razlika da li će se otvoriti aplikacija ili ćeš pogledati u browseru, kakva je razlikua u UX?
Nije ovo igrica niti neka komplikovana aplikacija pa da je razlika.
Na desktopu recimo se sve manje koriste dekstop programi sve je sada na browseru i koriste se web apps.
-
Hakiz
#16260 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nisi prepoznao ironiju?iClass wrote: ↑03/04/2024 20:08U čemu ti je razlika da li će se otvoriti aplikacija ili ćeš pogledati u browseru, kakva je razlikua u UX?
Nije ovo igrica niti neka komplikovana aplikacija pa da je razlika.
Na desktopu recimo se sve manje koriste dekstop programi sve je sada na browseru i koriste se web apps.
A ovo za browser, koliko god ne volio aplikacije, manje volim browser za bilo šta osim za surfanje.
Ja sam starinski čovjek, stand alone program na desktopu, to je najbolje.
Ogromna je razlika između aplikacije na mobitelu/tabletu i stand alone programa na desktopu.
Last edited by Hakiz on 03/04/2024 20:13, edited 1 time in total.
- Haris033
#16261 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Ako želiš informaciju, na linku iznad ćeš je dobiti.
Ja sam link dodao na home screen kao prečicu i zadovoljan sam informacijama koje dobijam.
Na velikim ekranima je milina gledati.
Najveća zamjerka je (na mobitelima) zoom sa 2 prsta po mapi kako bi bolje vidio raspored tramvaja.
Btw, trenutno u saobraćaju 17 tramvaja, tako da je netačna informacija onog gore (što me proziva) da GRAS ima samo 10 ispravnih tramvaja.
Znači, neko iz GRAS-a pravi građane budalama. 5 dana voze po 10 tramvaja, a sada 17
Što ne izađu u javnost i kažu sa koliko ispravnih tramvaja raspolažu, zašto su česti prekidi u napajanju el. energijom i kada će se red vožnje, napokon, normalizovati?
Juče, zbog nestanka el. energije, tramvaji nisu radili sat vremena.
Al opet, pohvala za web aplikaciju.
Bar u svakom trenutku znam gdje je koji tramvaj, bus, trolejbus..
- Haris033
- muha_sa
#16263 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jeste navalili na eplikaciju
sve kontam da cu ovdje procitat kako su identifikovali i uhapisli idiota koji je oštetio unutrašnjost novog tramvaja kad šipak 
-
neki
#16264 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U beta fazi je već dvije godine...a ni beta nije neka utjeha jer joj je koncept glup, 15 klikova dok ne dobiješ informaciju umjesto da odmah na mapi prikaže poziciju vozila
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16265 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Instalirao
I
Uninstalirao
I
Uninstalirao
- dječak sa šibicama
#16266 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ok otvorio sam aplikaciju tj stranicu na desktopu, vidim registracije autobusa, recimo autobusi, ali ne vidim koja je linija i gdje vozi, mogu samo nagadjati?
-
TheRedhead
#16267 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa da bitnija je za nas gradjane registracijadječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2024 21:38 Ok otvorio sam aplikaciju tj stranicu na desktopu, vidim registracije autobusa, recimo autobusi, ali ne vidim koja je linija i gdje vozi, mogu samo nagadjati?
plus veliki minus sto moras napraviti acc da bi vidio mapu
takodjer opravdanje da je "beta" je lose, beta uopste ne treba da ide u javnost, ovo je samo polovno uradjena ili devovi ne znaju bolje ili slabo platis pa koliko para toliko muzike, ozbiljna firma ne bi stavila javno ni web ni app, ovo bi trebala da bude verzija koja je samo lokalna u firmi spremna za testiranje i prijavljivanje bugova i improvementa
-
belfy
#16268 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ti oduvijek imas isti problem. jako lako ces tudju djecu nazvati gamadima, a neko ko ima istu bi sa pola grama mozga (ako ga ima) trebao shvatiti da to nije prihvatljiv nivo komunikacije. kao ni ovo sto sam boldirao. ovako samo kabadahije razgovaraju. a samo primitivci ovo podvuceno gdje mi pokusavas staviti rijeci u usta koje nisam rekao.vjeshalica wrote: ↑02/04/2024 07:20Nemam ja gamadi kuci jer ih tako nisam odgojila da budu gamad. Jel ti jasno? Jel?belfy wrote: ↑02/04/2024 05:51imas li ti gamade? ...ili svoju zoves djecom?vjeshalica wrote: ↑02/04/2024 01:38
Sa roditeljima danasnje gamadi se ne razgovara putem "lupanja po novcaniku" jedina primjerena socijalizacija je neki prinudni teski rad i tjt. Sve ostalo je suplja prica. 35 godina se vade na milion nacina, te sirotilja,boracka famelija,nezaposleni,bolesni,budale itd uvijek imaju izgovor za zapustenu neotesanu djecu i jos drze govore kad ih upozoris na ponasanje. Svi ti pobrojani statusi i dr.su im izgovor godinama da truju ovaj grad i ruse ga gore od cetnika.
Godinama se mobilijar razvaljivao,nije bilo klupe da se sjedne na ulici negdje,pa su se dosjetili da uniste skoro sve kante na javnim mjestima,godinama unistavali prevozna sredstva,fasade,i milion stvari ova bagra delinkventna i niko kurcem nije mako da ih izudara za 50 zivota.
P.S. pravilno se kaze/pise "sirotinja" i "familija".
I pravilno se pise sirotilja i famelija jer je to opis i tako govore i prezentiraju se seljacki demagozi koje si dosao da operes odgovornosti za majmunske postupke i iskazes toleranciju prema oblicima njihovog asocijalnog ponasanja. Cijeli zivot je potrebno tolerisati u svakom kontekstu da se ne nadju uvrijedjeni kad im neko kaze sta su i ko su. Svako bira hoce li biti to sto jeste. Svjesno.
eh, sada, gdje ja svojim upisom od par rijeci perem bilo koga osim tebe? vjerujem da cu dobiti adekvatan odgovor.
P.S. nikada "sirotilja" i "famelija" nije ispravno napisati. to ti spada, opet, i u ovaj drugi dio. a ti se nastavi vaditi. (i Mujo je radio isto, pa nasta izreka...)
- vjeshalica
#16269 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tvoj licni je problem sto nevaspitanoj djeci trazis kulturan naziv za nevaspitanje da ublazis kolicinu zapustenosti, i naravno prebacujes ad hominem iz privatnih razloga. Danas se uobrazenim majmunima od roditelja ne smije staviti do znanja nevaspitanost i delinkventnost djece jer odma krenu u napad sistemom "vidi mu glove", sa ciljem spasavanja vlastite gamadi od svake vrste kritike i odgovornosti za idiotluke koje odabrano prave.belfy wrote: ↑03/04/2024 23:45ti oduvijek imas isti problem. jako lako ces tudju djecu nazvati gamadima, a neko ko ima istu bi sa pola grama mozga (ako ga ima) trebao shvatiti da to nije prihvatljiv nivo komunikacije. kao ni ovo sto sam boldirao. ovako samo kabadahije razgovaraju. a samo primitivci ovo podvuceno gdje mi pokusavas staviti rijeci u usta koje nisam rekao.vjeshalica wrote: ↑02/04/2024 07:20Nemam ja gamadi kuci jer ih tako nisam odgojila da budu gamad. Jel ti jasno? Jel?
I pravilno se pise sirotilja i famelija jer je to opis i tako govore i prezentiraju se seljacki demagozi koje si dosao da operes odgovornosti za majmunske postupke i iskazes toleranciju prema oblicima njihovog asocijalnog ponasanja. Cijeli zivot je potrebno tolerisati u svakom kontekstu da se ne nadju uvrijedjeni kad im neko kaze sta su i ko su. Svako bira hoce li biti to sto jeste. Svjesno.
eh, sada, gdje ja svojim upisom od par rijeci perem bilo koga osim tebe? vjerujem da cu dobiti adekvatan odgovor.
P.S. nikada "sirotilja" i "famelija" nije ispravno napisati. to ti spada, opet, i u ovaj drugi dio. a ti se nastavi vaditi. (i Mujo je radio isto, pa nasta izreka...)![]()
Uvijek ce biti sirotilja i famelija ispravno za napisati, i kad vec zelis da vrsis korekturu mog pisanja, kreni od svojih propusta, jer ako nista, recenice se sigurno ne pocinju malim slovom. I zna se zasto namjerno pisem tako rijeci.
I za kraj,ponavljam, za mene ce uvijek tudje vaspitno zapusteno dijete biti gamad. Jer stvari treba konacno nazvati pravim imenom, umjesto sto ti i takvi slicni tebi, trazite model komunikacije da umanjite razmjere gamadarluka.
I jos jednom ponavljam, tudju nevaspitanu,zapustenu,bezobraznu djecu cu UVIJEK nazvati gamadima jer to zasluzuju, taman kad bi ti jos 50 miliona puta meni replicirao i osporavao.
I to malo govno gamadarsko ce uvijek biti to, samo zato sto je dosao na ideju da posara gajnc nov tramvaj koji ce iskihati godinama gradjani placajuci razne namete da se otplati kredit, uvijek ce biti gamad jer su ga smetljari u kuci tom modelu naucili, gdje se nece zaustaviti na tramvaju vec ce sve drugo da ostecuje oko sebe sto i sigurno radi.
-
belfy
#16270 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kulturan covjek ce svakome odgovoriti kulturno. seljacina nece jer ne moze i ne zna.vjeshalica wrote: ↑04/04/2024 00:08Tvoj licni je problem sto nevaspitanoj djeci trazis kulturan naziv za nevaspitanje da ublazis kolicinu zapustenosti, i naravno prebacujes ad hominem iz privatnih razloga. Danas se uobrazenim majmunima od roditelja ne smije staviti do znanja nevaspitanost i delinkventnost djece jer odma krenu u napad sistemom "vidi mu glove", sa ciljem spasavanja vlastite gamadi od svake vrste kritike i odgovornosti za idiotluke koje odabrano prave.belfy wrote: ↑03/04/2024 23:45ti oduvijek imas isti problem. jako lako ces tudju djecu nazvati gamadima, a neko ko ima istu bi sa pola grama mozga (ako ga ima) trebao shvatiti da to nije prihvatljiv nivo komunikacije. kao ni ovo sto sam boldirao. ovako samo kabadahije razgovaraju. a samo primitivci ovo podvuceno gdje mi pokusavas staviti rijeci u usta koje nisam rekao.vjeshalica wrote: ↑02/04/2024 07:20
Nemam ja gamadi kuci jer ih tako nisam odgojila da budu gamad. Jel ti jasno? Jel?
P.S. nikada "sirotilja" i "famelija" nije ispravno napisati. to ti spada, opet, i u ovaj drugi dio. a ti se nastavi vaditi. (i Mujo je radio isto, pa nasta izreka...)![]()
Uvijek ce biti sirotilja i famelija ispravno za napisati, i kad vec zelis da vrsis korekturu mog pisanja, kreni od svojih propusta, jer ako nista, recenice se sigurno ne pocinju malim slovom. I zna se zasto namjerno pisem tako rijeci.
I za kraj,ponavljam, za mene ce uvijek tudje vaspitno zapusteno dijete biti gamad. Jer stvari treba konacno nazvati pravim imenom, umjesto sto ti i takvi slicni tebi, trazite model komunikacije da umanjite razmjere gamadarluka.
I jos jednom ponavljam, tudju nevaspitanu,zapustenu,bezobraznu djecu cu UVIJEK nazvati gamadima jer to zasluzuju, taman kad bi ti jos 50 miliona puta meni replicirao i osporavao.
I to malo govno gamadarsko ce uvijek biti to, samo zato sto je dosao na ideju da posara gajnc (valjda ganz ili barem ganc?) nov tramvaj koji ce iskihati godinama gradjani placajuci razne namete da se otplati kredit, uvijek ce biti gamad jer su ga smetljari u kuci tom modelu naucili, gdje se nece zaustaviti na tramvaju vec ce sve drugo da ostecuje oko sebe sto i sigurno radi.
evo, boldirah opet, sta ja to prebacujem iz privatnih razloga na ad hominem? da li znas sta znace izrazi koje upotrebljavas uopste? nisi odgovorila ni na zadnje pitanje gdje mi stavljas rijeci u usta koje nisam rekao, a sada bi opet to da cinis? tebi je to ok!?
sve ovo ostalo sto si napisala je tako infantilno... rjecnik koji koristis je jalijaski (u najmanju ruku), a stav - jako primitivan. jos ustrajavas nadalje na "sirotilja" i "famelija"... sta da ti kazem. pomozi sebi prvo.
e, vidis drug jez, evo ti primjer. prvo se mora prozvati za veliko pocetno slovo u recenici, a ne k'o ti amaterski...jeza u ledja wrote: ↑31/03/2024 03:12Eksi.![]()
E jesi sega.![]()
-
Hakiz
#16271 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Imajući u vidu mogućnost da veliko slovo tastatura automatski stavi na početku rečenice i iza tačke, Nema opravdanja 
- muha_sa
#16272 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ljudi--sad bih vrisko do neba da se cuje
rece mi maloprije komšija koji je vozac tamvaja da su novom tramvaju na Stupu divljaci vrata odvalili

- Logovan
-
PM72
-
NediM17
#16275 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koja je papanijada na toj stanici malo je rec'.
Sljegnu autobusima i kombijima na Stup iz svojih pripizdina pa trk na tramvaj.
Sljegnu autobusima i kombijima na Stup iz svojih pripizdina pa trk na tramvaj.