Pricamo o nama trenutno ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:18Gdje u slo?swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:16Ja kada sam u drustvu rekao da vec godinama ne jedem hrenovke, pastete, salame, girckalice, ne pijem gazirano i ne koristim secer, eto me peder ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
I ovo nije za ismijavanja nego za plakanaja.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
swanfilter
#18251 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18252 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
je l to u tuzli nemate korpu i glovo? 
-
elcaliente
#18253 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Haha, legendarno.swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:16Ja kada sam u drustvu rekao da vec godinama ne jedem hrenovke, pastete, salame, girckalice, ne pijem gazirano i ne koristim secer, eto me peder ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
-
sumirprimus
#18254 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U bosni je jarane sve podlozno ismijavamju, samo vidis kako se ismijava lidl, ili recimo sirina slovenije.swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:19Pricamo o nama trenutno ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:18Gdje u slo?swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:16
Ja kada sam u drustvu rekao da vec godinama ne jedem hrenovke, pastete, salame, girckalice, ne pijem gazirano i ne koristim secer, eto me peder ...
Pitnje koje garant Ide je pa sta jedes?
-
swanfilter
#18255 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Musa mozda jeste mnogo kome antipatican i prepotentan je, al je i jedini od sportasa kod nas da se ne libi na glas reci, zelim 6 NBA prstenova. Ma koliko ta izjava zvucala nestvarna i niđe veze, to je stav koji vodi do uspjeha.elcaliente wrote: ↑02/04/2024 23:19Ja mislim da je stvar mentaliteta i pritisak drustva.swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:13Naravno da nisu razliciti, nit da imaju vise talenta. Tek da su Ubermensch.sehohari wrote: ↑02/04/2024 21:54
Pri tome predstavlja se kao da će se to sve promijeniti čim pređeš granicu.
Ono, mentalitet je to, to što ti je adresa u Minhenu ne znači da ćeš od jednom jesti Abendbrot.
S tim da mi nešto ne govori da su u Srbiji ili Hrvatskoj puno različiti od nas, pa opet ne bih baš rekao da su neuspješni u sportu.
Rat je ucinio svoje. Sarajevo i BiH su propatili. Al nesto je trulo kod nas big time, jer od tada prođose decenije.
Sa i Tz Kantoni su pola drzave, a jednog kolektiva vrijednog paznje na vidiku nema godinama.
Mostar, Ljubuski, S Brijeg i Citluk imaju vise titula prvaka drzave, nego gore navedeni Kantoni.
Da nesto u regionu znacimo, smijesno je pricati.
KK Bosna osvoji Kup nakon godina i godina. Toliko odusevljenje da ljudi spominju nekakav povratak na stare staze slave. Valjda bas to govori nesto o ocaju duha.
Nismo Busmani, al nama i Lux poceo 4 komada trpati ..
Mislim da je u pravu Nalic kada kaze da nam kod sportista ishrana ne stima.
Pogledaj npr Hasana ili Zlatana, nase gore list ali sjeverna ishrana i disciplina su napravili sportske masine od njih.
U BiH ima neka mentalna blokada koja spotistima neda dalje.
Sto rece Nalic dodju africki fudbaleri sa Svedsku spremni fizicki ko lavovi, sta su jeli, mahune, repu i piletinu ako su imali para.
Citao sam, kada su Hasana roditelji poslali u Njemacku i negdje autobus zaustavise Hrvati il Srbi. Jer je bio sam, upitase ga kuda ide. On odgovorio da ide u Njemacku igrati nogomet.
Kod nas su dobri oni sto su Dzeki kroz noge i sto Ibrinom ocu rekose, imamo mi takvih koliko hoces.
Meni neugodno gledati kako jedna Slo ide na drugo prvenstvo u nogometu, a nama baraz je i da nije bilo ofsajda ...
-
sumirprimus
-
swanfilter
#18257 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jeste, sta jedem upitase ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:37U bosni je jarane sve podlozno ismijavamju, samo vidis kako se ismijava lidl, ili recimo sirina slovenije.
Pitnje koje garant Ide je pa sta jedes?![]()
-
sumirprimus
#18258 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo hljeb, koliko ljudi jede obroke bez hljeba kod nas?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18259 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
pa što onda o wokovima brt, bukvalno ih prodaje i svaki fast fud sad
prije par godina bilo jedno mjesto za suši, sad ih ima milion, čak imamo i suši dan sa popustima, ljepota
prije par godina bilo jedno mjesto za suši, sad ih ima milion, čak imamo i suši dan sa popustima, ljepota
-
sumirprimus
-
swanfilter
#18261 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Smijao se i ja. Nije da nije smijesno iz nase perspektiveelcaliente wrote: ↑02/04/2024 23:22Haha, legendarno.swanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:16Ja kada sam u drustvu rekao da vec godinama ne jedem hrenovke, pastete, salame, girckalice, ne pijem gazirano i ne koristim secer, eto me peder ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
..
- Athlon64
-
Bodkin
#18263 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jebote kakve se gluposti pisu nekad ovdje, rekao bi covjek da ljudi odu u memingen i sve info svijeta sto imaju dolaze sa klixa i njemackog klixa
Btw bavio sam se profesionalno sportom. Najspremniji covjek kojeg sam vidio u zivotu je bio nas covjek. Toliko o tome. A to sto nam je sport kurac i nema para pa se ne vodi racuna o hrani sa 15 godina govori samo o stanju u sportu. Nista drugo
A da nam je hranjenje uzasno nezdravo, jeste
Btw bavio sam se profesionalno sportom. Najspremniji covjek kojeg sam vidio u zivotu je bio nas covjek. Toliko o tome. A to sto nam je sport kurac i nema para pa se ne vodi racuna o hrani sa 15 godina govori samo o stanju u sportu. Nista drugo
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#18264 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jel te pitaju odma da im preporucis neku dobru salatu uz janjetinuswanfilter wrote: ↑02/04/2024 23:16Ja kada sam u drustvu rekao da vec godinama ne jedem hrenovke, pastete, salame, girckalice, ne pijem gazirano i ne koristim secer, eto me peder ...sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
Last edited by izvrsni direktor on 03/04/2024 09:09, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#18265 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bodkin wrote: ↑03/04/2024 09:00 Jebote kakve se gluposti pisu nekad ovdje, rekao bi covjek da ljudi odu u memingen i sve info svijeta sto imaju dolaze sa klixa i njemackog klixa
Ali nas izvlaci sto imamo pristup vocu i povrcu za razliku od sjeverozapada - mada ovo je u silaznoj putanji, da ne kazem slobodnom padu. Jebali nam Bingo i Konzum mamicu uvozom.
Onda imamo sunce, koje podcjenjujemo.
Imamo kiselo zimi, zimnicu, kupus, paprike, salatu itd.
Sto rece jedan nutricionist, nisu samo chia sjemenke zdrave, kiseli kupus ima mnogo toga za reci.
Zapusteno drustvo, pa smo zapustili i ishranu, prelazimo na fast food. Mozes slobodno proci gradom u 16:00 poslije posla, vise ne mirisu mahale ni kvartovi od kuhanije.
-
broj dva
#18266 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Trideset godina trazim dobar paradajz u norveskom supermarketu i ne mogu da ga nadjem.moimoi wrote: ↑02/04/2024 21:52Prof sportasi na jednu stranu.. oni imaju citavu masineriju ljudi iza sebe. Govorimo o obicnim smrtnicima. Kakva zdravija hrana? Tu istu hranu imas vec kod nas u sesnaest.. ako mislis na plastiku tipa crvena, zelena i zuta paprika bez ukusa ali kao sa slikovnice. Paradajz koji nikad sunca vidio nije.. a takvog i ukusa.. imate totalno pogresnu predstavi sta se plasira vani. Mozda nam je hrana i jedini dzoker koji imamo. Ono malo jada i bijede sto nam je ostalo.. sto nisu izgurali.elcaliente wrote: ↑02/04/2024 17:33 Ja mislim da utjece klima i ishrana na izgled.
Nije isto ubijati se svaki dan bjelim hljebom, krompirom i crvenim mesom ili ribom i maslinovim uljem.
Kvalitet namirnica kao vec navedena klima igraju ulogu.
BiH ima vece potencijale za zdraviju ishranu npr od Njemacke ali nazalost ne koriste to.
Isto tako se vidi da su ljudi koji zive na sjeveru Evrope uvjek tjelesno bili spremniji od juznih evropljana.
Sumnjam da bi Zlatan bio onako fizicki spreman da je zivio u Sarajevu.
Ima nekad kod turcina, a i cherry tomatoes ovde nisu losi samo sto je kilo njih preko 50 maraka.
Skandinavci slabo jedu. Niti znaju nesto dobro kuhati niti imaju tradiciju za to a nisu ni blagoslovljeni zacinima ili vocem i povrcem.
To sto je ta hrana relativno zdrava, to sto nisu u prilici da jedu pecenu janjetinu i bureke, to su samo slucajnosti.
-
Bodkin
#18267 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima zdravog voca i povrca vani samo nije ukusno. A nas problem je sto nema navike za zdravim hranjenjem i sto je lakse se najesti i jeftinije pitom. A da ne pricamo o fizickim aktivnostimadr_Evil wrote: ↑03/04/2024 09:07Bodkin wrote: ↑03/04/2024 09:00 Jebote kakve se gluposti pisu nekad ovdje, rekao bi covjek da ljudi odu u memingen i sve info svijeta sto imaju dolaze sa klixa i njemackog klixa
A da nam je hranjenje uzasno nezdravo, jeste![]()
![]()
Ali nas izvlaci sto imamo pristup vocu i povrcu za razliku od sjeverozapada - mada ovo je u silaznoj putanji, da ne kazem slobodnom padu. Jebali nam Bingo i Konzum mamicu uvozom.
Onda imamo sunce, koje podcjenjujemo.
Imamo kiselo zimi, zimnicu, kupus, paprike, salatu itd.
Sto rece jedan nutricionist, nisu samo chia sjemenke zdrave, kiseli kupus ima mnogo toga za reci.
Zapusteno drustvo, pa smo zapustili i ishranu, prelazimo na fast food. Mozes slobodno proci gradom u 16:00 poslije posla, vise ne mirisu mahale ni kvartovi od kuhanije.
Ali dobro si rekao u boldiranom
-
moimoi
#18268 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nasa kuhinja je nezdrava tj nije najzdravija ma sta mi mislili. To je tacno.
Ali da se ljudi nesto bolje i zdravije hrane vani je isto suplja. Ne jedu doduse toliko hljeba kao prosjecan balkanac.
Stres, bezparica i opcenito uslovi i navike uticu na to da li ce covjek brze ostariti.. osim naravski- genetike. Ako nista, vani te primoraju da redovno ides na kontrole kod dr… da vodis racuna o zdravlju… o zubima
Bolna tacka naseg svijeta. Pa se mozda za to cini da se fizionomija izmjenila… nije, samo vode uredniji zivot.
Ali da se ljudi nesto bolje i zdravije hrane vani je isto suplja. Ne jedu doduse toliko hljeba kao prosjecan balkanac.
Stres, bezparica i opcenito uslovi i navike uticu na to da li ce covjek brze ostariti.. osim naravski- genetike. Ako nista, vani te primoraju da redovno ides na kontrole kod dr… da vodis racuna o zdravlju… o zubima
-
broj dva
#18269 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
Brokule ne trebaju nikome, nikada.
Znaju li indijci za japrak ? Znaju li azijati za bosanski lonac ?
-
Bodkin
#18270 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Brokule elitna hranabroj dva wrote: ↑03/04/2024 09:14sumirprimus wrote: ↑02/04/2024 23:12 Naravno da forumska elita nece priznsti ali vecina naseg stanovnistva i ne zna za vok, kari,brokule i slicno.
Brokule ne trebaju nikome, nikada.
Znaju li indijci za japrak ? Znaju li azijati za bosanski lonac ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18271 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Brt, kako neće ljudi širom planete na fast food kad svi rade po dva posla, možda jedino nešto maksuz kuhati za dva slobodna dana. A i rekoh već, jeftinije me izađe piletina u nekom sosu u ovom lokalnom restoranu nego da sam sve pravim (+ vrijeme). 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
moimoi
#18273 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
broj dva wrote: ↑03/04/2024 09:10Trideset godina trazim dobar paradajz u norveskom supermarketu i ne mogu da ga nadjem.moimoi wrote: ↑02/04/2024 21:52Prof sportasi na jednu stranu.. oni imaju citavu masineriju ljudi iza sebe. Govorimo o obicnim smrtnicima. Kakva zdravija hrana? Tu istu hranu imas vec kod nas u sesnaest.. ako mislis na plastiku tipa crvena, zelena i zuta paprika bez ukusa ali kao sa slikovnice. Paradajz koji nikad sunca vidio nije.. a takvog i ukusa.. imate totalno pogresnu predstavi sta se plasira vani. Mozda nam je hrana i jedini dzoker koji imamo. Ono malo jada i bijede sto nam je ostalo.. sto nisu izgurali.elcaliente wrote: ↑02/04/2024 17:33 Ja mislim da utjece klima i ishrana na izgled.
Nije isto ubijati se svaki dan bjelim hljebom, krompirom i crvenim mesom ili ribom i maslinovim uljem.
Kvalitet namirnica kao vec navedena klima igraju ulogu.
BiH ima vece potencijale za zdraviju ishranu npr od Njemacke ali nazalost ne koriste to.
Isto tako se vidi da su ljudi koji zive na sjeveru Evrope uvjek tjelesno bili spremniji od juznih evropljana.
Sumnjam da bi Zlatan bio onako fizicki spreman da je zivio u Sarajevu.
Ima nekad kod turcina, a i cherry tomatoes ovde nisu losi samo sto je kilo njih preko 50 maraka.
Skandinavci slabo jedu. Niti znaju nesto dobro kuhati niti imaju tradiciju za to a nisu ni blagoslovljeni zacinima ili vocem i povrcem.
To sto je ta hrana relativno zdrava, to sto nisu u prilici da jedu pecenu janjetinu i bureke, to su samo slucajnosti.
Ja samo znam da jedino kod nas nadjes normalne paprike, paradajz, luk koji ne izgleda kao teniska lopta, jagode koje nisu kao plastika, tresnje, visnje,…
-
broj dva
#18274 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zasto kupiti pad thai za 25 eura u restoranu kada mozete kupiti sastojke za 50 eura i napraviti losiji pad thai ?
- dr_Evil
#18275 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa dobro nije da nije bilo navike, samo smo poceli da furamo moderno. Ne pravi se vise pura sa kiselinom, nego pizza. Necemo pecenih paprika iz tepsije nego lakse narucit djeci hamburgere.
Ali sve u svemu kad bi jeli malo vise dolme, japraka. pirjana od kupusa ili spanaka, rastike ne bi lose bilo.
Nije nasa ishrana najzdravija sto rece moimoi, ali nije ni losa. Los je trend danasnjih familija, a i prilagodjavanja te popustanja djeci. Kad sam ja bio slino, hajd skupi petlju pa ustani dok nisi pojeo sav spanak iz tanjira. A danas kaze necemo kuhat jer nece djeca. Aman zaman!
Citamo po internetu, hoce brokulica da jedu iz voka, a nije rastiku skuhala rucku od kada se preselila u svedsku, moja ti! Dobro, vi bosanci vjerovatno i ne znate sta je rastika