Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#201 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

apsidejzi wrote: 02/04/2024 04:30 Mozemo mi pricati sta hocemo, ali od izraela bi se moglo sto sta i nauciti. Ljudi su jucer roknuli iransku ambasadu u Siriji i ubili dva iranska generala za koje se vjeruje da stoje iza hamasovog napada 7/10. Ljudi jednsotavno ne zaboravljaju i osvete se cim mognu. Nisu "dobre bosnje" koje sami postave vrat na pladanj.

Mozemo mi misliti sta zelimo o Izraelsko-palestinskom odnosu i o Izraelu kao drzavi, al za ovo im se kapa skida. :thumbup:
Sta kazu ucestvovali u 07.10? Pa to potvrdjuje onda tezu da hamas nije sam na svoju ruku izveo napad na izrael, nego da je posluzio kao proksi , instrument u iranskim rukama. A svi znaju da izraelci ne zaboravljaju.
sumirprimus

#202 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

belfy wrote: 01/04/2024 04:55
sumirprimus wrote: 29/03/2024 18:02 Vise u smislu iz koje si ti dimenzije pa poredis bajdena sa vucicem i seseljom :-)
bosna nije isto sto i palestina i nikad nece ni bit
Image

ljigo, do kada mislis ustrajavati? kad god te neko poklopi argumentima samo prekines komunikaciju i izmislis razlog... (ovo ti je ko zna koji put) nisi ti iz Tuzle. ti si od Tuzle, a puno dalje od prosjecnog tuzlaka... puno blize onom ljigavcu iz Luksemburga, kako god da se naziva. fuj.
zanimljiv dopusteni nacin komunikacije na temi. :thumbup:
aijagoro je imao dosta zanimljivijih i radikalnijih stavova i ideja na ovoj temi, ovo je kamilica.
Sanjarko

#203 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

Jutros ubijeni od strane IDF-a mislim 7 medzunarodnih humanitaraca u Gazi, barem tako javilo na telki.
dr_Evil

#204 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 02/04/2024 10:12 Jutros ubijeni od strane IDF-a mislim 7 medzunarodnih humanitaraca u Gazi, barem tako javilo na telki.
Pricekaj koji sat, uskoro cemo saznati da su licno crtali nuklearno oruzje!
apsidejzi

#205 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

sumirprimus wrote: 02/04/2024 10:10
apsidejzi wrote: 02/04/2024 04:30 Mozemo mi pricati sta hocemo, ali od izraela bi se moglo sto sta i nauciti. Ljudi su jucer roknuli iransku ambasadu u Siriji i ubili dva iranska generala za koje se vjeruje da stoje iza hamasovog napada 7/10. Ljudi jednsotavno ne zaboravljaju i osvete se cim mognu. Nisu "dobre bosnje" koje sami postave vrat na pladanj.

Mozemo mi misliti sta zelimo o Izraelsko-palestinskom odnosu i o Izraelu kao drzavi, al za ovo im se kapa skida. :thumbup:
Sta kazu ucestvovali u 07.10? Pa to potvrdjuje onda tezu da hamas nije sam na svoju ruku izveo napad na izrael, nego da je posluzio kao proksi , instrument u iranskim rukama. A svi znaju da izraelci ne zaboravljaju.
Ne znam jel se sjecas dokumenata koje su pronasli kod hamasovih boraca koji su poginuli taj dan. Bio detaljan i razradjen plan i to je sasvim jasno da hamas sam nije mogao tako sta proizvesti. Iran planirao Rusija aminovala. Hamas bio u Moskvi u septembru. Mislim...

Raduje me sto Izrael sada i Rusiju vidi kao neprijatelja i sto su obecali da ce se njom pozabavit kad zavrse sa Hamasom. Jbg, meni je zao palestinaca al slaba rusija=kukavicka srbija=mirna Bosna.
sumirprimus

#206 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

apsidejzi wrote: 02/04/2024 11:27

Ne znam jel se sjecas dokumenata koje su pronasli kod hamasovih boraca koji su poginuli taj dan. Bio detaljan i razradjen plan i to je sasvim jasno da hamas sam nije mogao tako sta proizvesti. Iran planirao Rusija aminovala. Hamas bio u Moskvi u septembru. Mislim...

Raduje me sto Izrael sada i Rusiju vidi kao neprijatelja i sto su obecali da ce se njom pozabavit kad zavrse sa Hamasom. Jbg, meni je zao palestinaca al slaba rusija=kukavicka srbija=mirna Bosna.
Nisam siguran da izrael vidi rusiju kao neprijatelja, ali najavljeni transfer su35 aviona, helikoptera mi 28 i druge opreme iranu moze prouzrociti u odnosima izmedju dvije zemlje.
alijagoro

#207 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Rusija je Izraelu,poslije Amerike i Velike Britanije,haman najbolji saveznik a ovi ko fol mastaju,sad ce Izrael kao pokazati Rusiji :lol:
alijagoro

#208 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 02/04/2024 11:27
sumirprimus wrote: 02/04/2024 10:10

Zafrkani Iranci,znaju saha igrati.
alijagoro

#209 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 02/04/2024 10:11
sumirprimus wrote: 29/03/2024 18:02 Vise u smislu iz koje si ti dimenzije pa poredis bajdena sa vucicem i seseljom :-)
bosna nije isto sto i palestina i nikad nece ni bit
Image

ljigo, do kada mislis ustrajavati? kad god te neko poklopi argumentima samo prekines komunikaciju i izmislis razlog... (ovo ti je ko zna koji put) nisi ti iz Tuzle. ti si od Tuzle, a puno dalje od prosjecnog tuzlaka... puno blize onom ljigavcu iz Luksemburga, kako god da se naziva. fuj.
aijagoro je imao dosta zanimljivijih i radikalnijih stavova i ideja na ovoj temi, ovo je kamilica.
Kaze lik koji citavo vrijeme omalazava i ismijava palestinsku patnju,tipa sami se gadjaju i paliwood.
alijagoro

#210 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 02/04/2024 08:01
alijagoro wrote: 02/04/2024 05:20

To onaj Izrael sto ih Hamas uhvati u gacama,sad ko fol znaju koji generali su naredili napad.
Upravo to i jeste poenta. Ne zaboravljaju sta su im dusmani uradili. Mi nasim katilima sve zaboravili i oprostili. Ni jedna srpska glava nije pala za Srebrenicu. Da jos zanimljivije bude, tebi ce vjerovatno vise smetati rijec dusmani u drugoj recenici nego rijec Srebrenica u trecoj.
Nemoj analize raditi,ne idu ti od ruke.
dr_Evil

#211 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

alijagoro wrote: 02/04/2024 15:09 Rusija je Izraelu,poslije Amerike i Velike Britanije,haman najbolji saveznik a ovi ko fol mastaju,sad ce Izrael kao pokazati Rusiji :lol:
Ne samo saveznik, nego i bratska drzava. 20% stanovnistva je iz majkata Rusija.

Naivno je ocekivati znacajniji zaplet.
dr_Evil

#212 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

alijagoro wrote: 02/04/2024 15:16
Da je pratit njegove analize onda Palestinci bi kao osvetu trebali svaki dan za dorucak da pojedu kojeg danasnjeg Izraelca.

Zajeban je taj krug osvete. Nije bespotreban, ali zajeban.
sumirprimus

#213 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 02/04/2024 15:13
sumirprimus wrote: 02/04/2024 10:11

Image

Kaze lik koji citavo vrijeme omalazava i ismijava palestinsku patnju,tipa sami se gadjaju i paliwood.
Gdje ja ismijavam palestinsku patnju? Ovde se radi o uvredama na licnom nivou, koje su produkt frustracija pojedinaca na temi jer im se ne uklaoa prica u njihov narativ. Zasto imate konstantno potrebu da lazete?
alijagoro

#214 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

dr_Evil wrote: 02/04/2024 15:19
Da je pratit njegove analize onda Palestinci bi kao osvetu trebali svaki dan za dorucak da pojedu kojeg danasnjeg Izraelca.

Zajeban je taj krug osvete. Nije bespotreban, ali zajeban.
Bas tako,zanimljiva logika,da Izraelci imaju pravo na osvetu ali Palestinci jok.
AleksoMKD

#215 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by AleksoMKD »

https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 024-04-02/

MADRID, April 2 (Reuters) - Spain will recognise Palestinian statehood by July, Prime Minister Pedro Sanchez told journalists during a Middle East tour, according to several reports published on Tuesday in Spanish media.

________

Dal ce Izrael priznat Kataloniu?
apsidejzi

#216 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

alijagoro wrote: 02/04/2024 05:20
To onaj Izrael sto ih Hamas uhvati u gacama,sad ko fol znaju koji generali su naredili napad.
Upravo to i jeste poenta. Ne zaboravljaju sta su im dusmani uradili. Mi nasim katilima sve zaboravili i oprostili. Ni jedna srpska glava nije pala za Srebrenicu. Da jos zanimljivije bude, tebi ce vjerovatno vise smetati rijec dusmani u drugoj recenici nego rijec Srebrenica u trecoj.
Ti il si prekodrinsi (ako jesi odjebi), il si ultra sitski (na zalost, al to mogu razumjet). Nase drustvo je duboko podjeljeno izmedju proturskih i proiranskih robova. Slabo bosnjaka ima, poput Husein kapetana. Sve Omer pase Latasi.
sumirprimus

#217 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ne mora znacit, nekad je bilo vise sitskog uticaja na forumu za vrijeme sirijskog rata, ovde vec to nema veze, jer su emocije prema palestini iste i sa jedne i sa druge strane .
Bossona

#218 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bossona »

Image
mishic

#219 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mishic »

"NETANYAHU O UBISTVU STRANIH HUMANITARACA: "Nenamjerno smo ubili nevine ljude"

Izraelci ne namjeravaju ubijati ni humanitarce, ni novinare, ni civile, djecu, žene, starce..., ono samo ispaljuju najrazornije projektile sa namjerom da ti projektili sami detektuju, prepoznaju i biraju hamasovce koje bi Netanyahuova soldateska da dokrajči. E sada što su projektili glupi kao i Netanyahu pa ne umiju precizno razabrati koga treba pogađati jer Netanyahu to želi, a koga ne, jer njemu nije bitno koliko je nedužnih usput ubijeno među onima kojima je svakako namijenjen nestanak pa bilo progonom ili ubistvima.

Zanimljiva je ova pozicija najvećih žrtava holokausta da se sada žele pozicionirati i među najveće počinioce zločina koji se po mnogo čemu može porediti sa holokaustom. Netanyahu se svakako svrstao uz rame Hitleru po obimu i monstruoznosti zločina kojim upravlja.
alijagoro

#220 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 02/04/2024 16:14
Ti il si prekodrinsi (ako jesi odjebi), il si ultra sitski (na zalost, al to mogu razumjet). Nase drustvo je duboko podjeljeno izmedju proturskih i proiranskih robova. Slabo bosnjaka ima, poput Husein kapetana. Sve Omer pase Latasi.
Ti il si neki Hrvat ili Srbin,jer jedina stvar oko koje su Bosnjaci mogu sloziti bili vjernici ili ateisti je upravo Palestina.Tu nema dvojbe ko je zrtva a ko zlocinac
Ludzak

#221 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ludzak »

alijagoro wrote: 02/04/2024 19:22
Ti il si neki Hrvat ili Srbin,jer jedina stvar oko koje su Bosnjaci mogu sloziti bili vjernici ili ateisti je upravo Palestina.Tu nema dvojbe ko je zrtva a ko zlocinac
Nama ateistima su sve žrtve žrtve, vi ipak to gledate na malo više religijski. Da li bi se pričalo o Palestini da nisu slučajno musliman? Teško da bi.
Ludzak

#222 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ludzak »

mishic wrote: 31/03/2024 17:43 "Izraelski premijer Benjamin Netanyahu će u nedjelju biti podvrgnut operaciji zbog hernije koju su mu doktori otkrili, navodi se u saopćenju iz njegovog ureda."

Dragi Bog nekada pošalje rješenje za nešto i kada i otkud mu se ne nadate. Bože, uslišaj dovu i spasi ljude ovoga zla!
Majke mi ste dosadili sa tim bogom, i dovama. Svaki dan se hiljade pobiju Palestinaca, a vi spominjete neko uslišanje dova zato što je Netenjahu operisao hebenu herniju. E jest ga kaznio i jeste poslao rješenje u pm.
alijagoro

#223 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Ludzak wrote: 02/04/2024 19:59
Nama ateistima su sve žrtve žrtve, vi ipak to gledate na malo više religijski. Da li bi se pričalo o Palestini da nisu slučajno musliman? Teško da bi.
Na Zapadu je priblizno isti broj vjernika i ateista,no mnogo vise isti ti ateisti pate za Izraelcima,tako da ko to gleda malo vise religijski i nije bas istina.
mishic

#224 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mishic »

Istinskom vjerniku je svako ubistvo makar i jedne jedine osobe (bez obzira na sve razlike među ljudima) ravno ubistvu cijelog čovječanstva. I to nije stvar bilo čijeg i kakvog izvođenja propisa nego direktan i eksplicitan propis iz Kur*ana. Dakle ne podvaljuj!
Ludzak

#225 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ludzak »

mishic wrote: 02/04/2024 20:15
Istinskom vjerniku je svako ubistvo makar i jedne jedine osobe (bez obzira na sve razlike među ljudima) ravno ubistvu cijelog čovječanstva. I to nije stvar bilo čijeg i kakvog izvođenja propisa nego direktan i eksplicitan propis iz Kur*ana. Dakle ne podvaljuj!
Ja baš i ne znam da ste toliko patili za žrtve Hamasa prije ovih ratnih dejstava.
I ne spominji propise Kurana kada ni sami ne znate šta taj isti Kuran propisuje. Već pišete ono što čujete od drugih vjerskih vjeroučitelja.
Post Reply