Pa svako ko bude igrao protiv Zrinjskog ce imati pomoc sudija.ZonFon wrote: ↑01/04/2024 21:06Nije mi Zrinjski toliko uvjerljiv da ce pobjediti sve do kraja prvenstva. Vece sanse su da im Vico nasapunja negdje dasku ako prigusti.
Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#24476 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#24477 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sa Zrinjskim se niko ne smije zajebavati, ni Vico
- ultima_palabra
#24478 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ma dogovor je izmedju njih od pocetka da je ovo godina Borca. Ova zadnja dva medjusobna su vjerovatno nastelili dvice za kladaru.
-
Piaty
#24479 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
https://www.klix.ba/sport/nogomet/legen ... /240401143
Pazi naslova "Legenda bh nogometne lige Bogićević"
Možda je legenda Bogić Bogićević, a ove nogometne legende Bogićevića se do kraja života vjerovatno ne bih sjetio nijednom da nije ova vijest sada izašla.
Legenda
Pazi naslova "Legenda bh nogometne lige Bogićević"
Možda je legenda Bogić Bogićević, a ove nogometne legende Bogićevića se do kraja života vjerovatno ne bih sjetio nijednom da nije ova vijest sada izašla.
Legenda
- Didier
#24480 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jadranko Bogičević ima četiri titule prvaka i četiri kupa u našoj zemlji, što ga itekako svrstava u legende našeg fudbala.
- ultima_palabra
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#24482 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
"Članovi Skupštine FK Željezničar, prema dostupnim informacijama na web stranici Plavih su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Mataradžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjin Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.
Na zvaničnoj stranici FK Željezničar mogu se naći i imena članova Upravnog i Nadzornog odbora. Predsjednik kluba je Jusuf Tanović, a UO čine još: Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Seudin Novalić, Bakir Sadović, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.
Na istom mjestu piše da Nadzorni odbor čine: Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović."
Evo ovo je razlog sto je Zeljo tu gdje jeste. Jedna gomila anonimusa medju kojima nema niti jedno jedino poznato zeljino igracko ime. To je prije svega sramota za klub i njgeovu tradiciju a onda bi se moglo reci bezobrazluk. Ovo je najbolji dokaz da klub vode ulica i tribina a ne struka. I onda ocekujemo da ljudi od koji pola je veliko pitanje da li su ikada u zivotu odigrali na male treba da odluce o klubu koji ima 100-godisnju tradiciju sa osvjenim velikim brojem trofeja.
Niko nama nije kriv osim na samih i na mjesto predsjednika prvo treba staviti nekoga ko ce biti Atila bic boziji a UO sastaviti od bivsih uspjesnih igraca. U skupstinu takodje pokusati dovesti sto vise bivsih igraca. I onda ces u upravi kluba imati ljude koji se razumiju u fudbal, koji su gazili taj zeleni teren i borili se boje kluba a ne neke anonimuse koji su se nafurali da su oni ti koji trebaju da budu na tom mjestu.
Na zvaničnoj stranici FK Željezničar mogu se naći i imena članova Upravnog i Nadzornog odbora. Predsjednik kluba je Jusuf Tanović, a UO čine još: Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Seudin Novalić, Bakir Sadović, Admir Tunović, Mario Krajina, Mirza Trbonja i Minela Jašar Opardija.
Na istom mjestu piše da Nadzorni odbor čine: Marko Dmitrović, Borislav Goić i Armin Zelenturović."
Evo ovo je razlog sto je Zeljo tu gdje jeste. Jedna gomila anonimusa medju kojima nema niti jedno jedino poznato zeljino igracko ime. To je prije svega sramota za klub i njgeovu tradiciju a onda bi se moglo reci bezobrazluk. Ovo je najbolji dokaz da klub vode ulica i tribina a ne struka. I onda ocekujemo da ljudi od koji pola je veliko pitanje da li su ikada u zivotu odigrali na male treba da odluce o klubu koji ima 100-godisnju tradiciju sa osvjenim velikim brojem trofeja.
Niko nama nije kriv osim na samih i na mjesto predsjednika prvo treba staviti nekoga ko ce biti Atila bic boziji a UO sastaviti od bivsih uspjesnih igraca. U skupstinu takodje pokusati dovesti sto vise bivsih igraca. I onda ces u upravi kluba imati ljude koji se razumiju u fudbal, koji su gazili taj zeleni teren i borili se boje kluba a ne neke anonimuse koji su se nafurali da su oni ti koji trebaju da budu na tom mjestu.
- BHF_Manijak
#24483 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
E cuj u UO staviti bivse igrace... Kakve veze ima bivsi fudbaler sa funkcionisanjem kluba? Razumije se u funkcionisanje, menadzment, marketing, administraciju i ostalo? To sto je neko bivsi fudbaler, ne znaci da je sposoban da rukovdi klubom.
Nisu ni ovi, pokazali su, ali nakaradno je razmisljanje da je Zeljo u kurcu jer u Skupstini nisu bivsi igraci.
Bio je Buki, Dzelo, Amar bio u skupstini sve nas legende vodile i? Sta je bilo bolje? Dzelo nas zajeb´o k´o malo ko poslije rata. Toliko o strucnosti.
Bivse legende su nas i jebale, svi do jednog. Seru okolo, a nigdje nijednog kad se posla treba uhvatit. Mesa "nije sad pravo vrijeme" prvi, pa svi ostali.
Nisu ni ovi, pokazali su, ali nakaradno je razmisljanje da je Zeljo u kurcu jer u Skupstini nisu bivsi igraci.
Bio je Buki, Dzelo, Amar bio u skupstini sve nas legende vodile i? Sta je bilo bolje? Dzelo nas zajeb´o k´o malo ko poslije rata. Toliko o strucnosti.
Bivse legende su nas i jebale, svi do jednog. Seru okolo, a nigdje nijednog kad se posla treba uhvatit. Mesa "nije sad pravo vrijeme" prvi, pa svi ostali.
- hrasno38
#24484 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bivse legende su jebale kao sto i sad jebe Bekric zato sto slusaju tribine i upravo ove koji su u klubu. Pogledaj malo fudbalske klubove sirom svijeta pa ces vidjeti koliko bivsih igraca ima u strukturama kluba. Klub je sjeban onog trenutka kada je dozvoljeno navijacima da udju u njega i da se pitaju oko funkcionisanja kluba.BHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:23 E cuj u UO staviti bivse igrace... Kakve veze ima bivsi fudbaler sa funkcionisanjem kluba? Razumije se u funkcionisanje, menadzment, marketing, administraciju i ostalo? To sto je neko bivsi fudbaler, ne znaci da je sposoban da rukovdi klubom.
Nisu ni ovi, pokazali su, ali nakaradno je razmisljanje da je Zeljo u kurcu jer u Skupstini nisu bivsi igraci.![]()
- BHF_Manijak
#24485 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
Bayern mi nekako naumpada kao jedan od rijetkih primjera gdje imas dosta bivsih igraca na celu i da to uspjesno funkcionise. Koji jos ima primjer?
Sportski direktor je mozda najcesca funkcija koju preuzmu bivsi igraci i to je to, ostalo su sve ljudi iz biznisa vecinom.
Bayern mi nekako naumpada kao jedan od rijetkih primjera gdje imas dosta bivsih igraca na celu i da to uspjesno funkcionise. Koji jos ima primjer?
Sportski direktor je mozda najcesca funkcija koju preuzmu bivsi igraci i to je to, ostalo su sve ljudi iz biznisa vecinom.
- hrasno38
#24486 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nisi me shvatio nisam napisao da moraju da vode klubove ali da treba da ih bude u upravnim strukturama klubova. Pa bolan u citavoj skusptini ni jedno jedino fudbalski poznato ime iz Zelje. Izvini ali meni to nije normalno.BHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
-
splinter
#24487 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
"Arapski trener zadovoljan nakon rada u Željezničaru: Tu sam dosegao nove visine
Al Tuwaijri napisao nekoliko riječi o svom iskustvu"
U Željezničaru sa druge strane još nisu došli sebi od njegove epizode. U pet utakmica Željezničar je imao četiri poraza i jedan remi. Da stvar bude gora – dva poraza protiv direktnih konkurenata za opstanak.
“Riječ je o treneru sa jakim renomeom” rekao je tada između ostalog predsjednik kluba Jusuf Tanović.
Više na :
https://reprezentacija.ba/422657-arapsk ... ove-visine
Al Tuwaijri napisao nekoliko riječi o svom iskustvu"
U Željezničaru sa druge strane još nisu došli sebi od njegove epizode. U pet utakmica Željezničar je imao četiri poraza i jedan remi. Da stvar bude gora – dva poraza protiv direktnih konkurenata za opstanak.
“Riječ je o treneru sa jakim renomeom” rekao je tada između ostalog predsjednik kluba Jusuf Tanović.
Više na :
https://reprezentacija.ba/422657-arapsk ... ove-visine
- JohnnyS
#24488 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bravo. Ja sam već imao raspravu na tu temu u jednoj grupi i osim Bayerna mi malo koji vrhunski klub pada na pamet da ima puno "legendi" u vrhu. I iskren da budem, Bayern je za kurac u zadnje vrijeme. Real i City, kao dva najbolja kluba po meni u ovom momentu, nemaju nijednu klupsku legendu, doduše, City ni nema legendiBHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
I zaključimo s mišlju Zdravka Mamića kao istaknutog nogometnog djelatnika s ovih prostora, možda i najistaknutijeg: legende su uteg svakom klubu
-
Crvena Tifoza
#24489 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Normalno.BHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
Ljudi često zaborave da fudbaleri nisu baš najinteligentnije osobe. To što se baviš fudbalom, i recimo u našem slučaju igrao si negdje u inostrnatvu, ne znaci automatski da znaš kako voditi klub, poslovati uspješno itd. Ne znam ako se po Evropi ili bilo gdje u svijetu to spominje kao kod nas da u klubovima ili u savezu fali ‘legendi’. Rijetki su igrači koji su poslije fudbalske karijere uspjeli da uspješno posluju u nekom klubu ili savezu reprezentacije.
-
Crvena Tifoza
#24490 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Znam par likova sa ove liste članova skupštine, ali veze nisam imao da obavljaju tu funkciju.hrasno38 wrote: ↑02/04/2024 09:34 "Članovi Skupštine FK Željezničar, prema dostupnim informacijama na web stranici Plavih su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Mataradžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjin Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.
- BHF_Manijak
#24491 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa upravo to, a i u tom Bayernu sto ti kazes jedino je Hoeness se pokazao kao tito (na stranu porezJohnnyS wrote: ↑02/04/2024 11:48Bravo. Ja sam već imao raspravu na tu temu u jednoj grupi i osim Bayerna mi malo koji vrhunski klub pada na pamet da ima puno "legendi" u vrhu. I iskren da budem, Bayern je za kurac u zadnje vrijeme. Real i City, kao dva najbolja kluba po meni u ovom momentu, nemaju nijednu klupsku legendu, doduše, City ni nema legendiBHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
Sportski direktor je mozda najcesca funkcija koju preuzmu bivsi igraci i to je to, ostalo su sve ljudi iz biznisa vecinom.Ali Real ih ima jedno tri četiri vagona pa je na nekoj bitnoj poziciji samo Butragueno, a ostali su "ambasadori" kluba. Pa i cijeli Premiership kao po koeficijentu najjača liga u ovom trenutku ne znam da imaju puno legendi na pozicijama u klubovima.
I zaključimo s mišlju Zdravka Mamića kao istaknutog nogometnog djelatnika s ovih prostora, možda i najistaknutijeg: legende su uteg svakom klubu
Jebi ga, jedno je rukovoditi sportskim dijelom (biti trener, sportski direktor), a nesto sasvim drugo kompletan klub voditi.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#24492 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U Manchester City od fudbalera imas Pepa kao menadžera i Begiristaina kao SD i oni su zaduženi za fudbal, sve ostalo su pravnici, ekonomisti...JohnnyS wrote: ↑02/04/2024 11:48Bravo. Ja sam već imao raspravu na tu temu u jednoj grupi i osim Bayerna mi malo koji vrhunski klub pada na pamet da ima puno "legendi" u vrhu. I iskren da budem, Bayern je za kurac u zadnje vrijeme. Real i City, kao dva najbolja kluba po meni u ovom momentu, nemaju nijednu klupsku legendu, doduše, City ni nema legendiBHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
Sportski direktor je mozda najcesca funkcija koju preuzmu bivsi igraci i to je to, ostalo su sve ljudi iz biznisa vecinom.Ali Real ih ima jedno tri četiri vagona pa je na nekoj bitnoj poziciji samo Butragueno, a ostali su "ambasadori" kluba. Pa i cijeli Premiership kao po koeficijentu najjača liga u ovom trenutku ne znam da imaju puno legendi na pozicijama u klubovima.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#24493 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
hrasno38 wrote: ↑02/04/2024 09:34 "Članovi Skupštine FK Željezničar, prema dostupnim informacijama na web stranici Plavih su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Mataradžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjin Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.
Slažem se 100%
A kako sam čuo, neki od skupštinara se nisu ni pojavili na zadnjoj skupštini koja je bila u četvrtak. Valjda imaju drugih obaveza, a Željo u zoni ispadanja.
- hrasno38
#24494 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Znam i ja i super su to ljudi i dobrio momci ali oni nisu ti koji tu trebaju da sjede i odlucuju o jednom od najvecih klubova BiH.Crvena Tifoza wrote: ↑02/04/2024 12:54Znam par likova sa ove liste članova skupštine, ali veze nisam imao da obavljaju tu funkciju.hrasno38 wrote: ↑02/04/2024 09:34 "Članovi Skupštine FK Željezničar, prema dostupnim informacijama na web stranici Plavih su: Admir Lisica, Adnan Habibija, Adnan Halilović, Adnan Kaljanac, Adnan Mataradžija, Aldin Kolubara, Amar Čelik, Amar Haskić, Amer Duvnjak, Amra Kovačević, Anel Maksumić, Anes Syla, Ajdin Babić, Budislav Vojinović, Boris Pavlović, Dalibor Parać, Damir Dinarević, Damir Hajdarbašić, Damir Marković, Denis Podžić, Dino Halilović, Dino Ramić, Dženan Mulić, Edin Cernica, Edin Ridžal, Elvedin Kovačević, Emir Muhamedagić, Ensar Hadžić, Faruk Bilalagić, Haris Topalović, Ismar Tukić, Ismet Kolar, Kemal Imamović, Kemal Ridžal, Kenan Hukić, Mak Džonlagić, Mirza Hukeljić, Mirza Trhulj, Nedim Sijerčić, Nedim Hasanbegović, Nermin Bojčić, Nedžad Isaković, Nihad Harbaš, Nihad Odobašić, Nihad Laković, Oro Ibrišimović, Riad Selimbegović, Sanin Omerović, Sanjin Dohranović, Sanjin Sijamija, Sanjin Špago, Tahir Herenda, Vedad Sokolović i Zlatan Hamza.
Niko nama nije kriv osim na samih i na mjesto predsjednika prvo treba staviti nekoga ko ce biti Atila bic boziji a UO sastaviti od bivsih uspjesnih igraca. U skupstinu takodje pokusati dovesti sto vise bivsih igraca. I onda ces u upravi kluba imati ljude koji se razumiju u fudbal, koji su gazili taj zeleni teren i borili se boje kluba a ne neke anonimuse koji su se nafurali da su oni ti koji trebaju da budu na tom mjestu.![]()
- hrasno38
#24495 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U Bajernu dok je harao po Evropi bili su Henes, Rumenige, Kan, Salihamidzic itd itdBHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 13:29Pa upravo to, a i u tom Bayernu sto ti kazes jedino je Hoeness se pokazao kao tito (na stranu porezJohnnyS wrote: ↑02/04/2024 11:48Bravo. Ja sam već imao raspravu na tu temu u jednoj grupi i osim Bayerna mi malo koji vrhunski klub pada na pamet da ima puno "legendi" u vrhu. I iskren da budem, Bayern je za kurac u zadnje vrijeme. Real i City, kao dva najbolja kluba po meni u ovom momentu, nemaju nijednu klupsku legendu, doduše, City ni nema legendiBHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 10:49 Pa Boga mi velika vecina evropskih klubova ne moze se pohvalit da ih legende i bivsi igraci vode.
I zaključimo s mišlju Zdravka Mamića kao istaknutog nogometnog djelatnika s ovih prostora, možda i najistaknutijeg: legende su uteg svakom klubu![]()
) i neko ko je ekstremno sposoban, zajedno sa Kaiserom i Rummeniggeom. Ostali sto su dolazili poslije, nisu vrijedni spomena realno.
Jebi ga, jedno je rukovoditi sportskim dijelom (biti trener, sportski direktor), a nesto sasvim drugo kompletan klub voditi.
- BHF_Manijak
#24496 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Pa napisano je, Bayern je rijedak primjer u svijetu fudbala gdje imas 3-4 zvucne legende na celu kluba i da to funkcionise.
I to samo Hoeness i Rummenigge, kakav Kahn, kakav Salihamidzic. Hoeness i Rummenigge 30 godina vladavine imaju, Kahn i Salihamidzic ni po cemu se nisu proslavili.
I to samo Hoeness i Rummenigge, kakav Kahn, kakav Salihamidzic. Hoeness i Rummenigge 30 godina vladavine imaju, Kahn i Salihamidzic ni po cemu se nisu proslavili.
-
Crvena Tifoza
- insaneinthebrain
#24498 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Samo legende dovesti, u legendama je spas 
- ultima_palabra
#24499 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Hoeness je sa 27 godina zavrsio fudbalsku karijeru, a onda je 40 godina bio u strukturama kluba. On je puno vise funkcioner nego fudbaler.BHF_Manijak wrote: ↑02/04/2024 15:04 Pa napisano je, Bayern je rijedak primjer u svijetu fudbala gdje imas 3-4 zvucne legende na celu kluba i da to funkcionise.
Od tih bivsih igraca jedino smo neku fajdu vidjeli od Gredica, ovo ostalo je sve hamelj… ne racunam ove koji su bili treneri, to je posebna prica.
- Edin H.
#24500 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Legendama ne treba dozvoliti ni besplatnu ulaznicu.
Treba imati školu ili iskustvo da bi se vodio klub.
Treba imati školu ili iskustvo da bi se vodio klub.