Meni je rodica jednom rekla, ako se dalje budem debljao da ću izgledai kao pravi Švabo.
Pika li se to?
Na pitanje "Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?" najbolje i mogu odgovoriti oni koji su odselili iz BiH u druge drzave. Dakle, ako je svedemo na samu sustinu, ovo je tema za ljude koji se pitaju da li otici i one koji su otisli da podijele iskustvo prilagodbe i kada je trenutak kada mogu reci da im je drago jer su otisli. Ne moze se dobar odgovor na pitanje dobiti ako oba covjeka sjede u BiH i samo iz perspektive zivota u BiH govore o temi odlaska.
Plasim se da si dzabe krecio..Dope_Man wrote: ↑31/03/2024 09:51Na pitanje "Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?" najbolje i mogu odgovoriti oni koji su odselili iz BiH u druge drzave. Dakle, ako je svedemo na samu sustinu, ovo je tema za ljude koji se pitaju da li otici i one koji su otisli da podijele iskustvo prilagodbe i kada je trenutak kada mogu reci da im je drago jer su otisli. Ne moze se dobar odgovor na pitanje dobiti ako oba covjeka sjede u BiH i samo iz perspektive zivota u BiH govore o temi odlaska.
Za tebe smo vec utvrdili da nemas niti zelje, niti razloga za razmisljanje o odlasku, zapravo si aktivno protiv, tako da si ocito na temi samo jer ti je dosadno il mozda mala doza nekih negativnih emocija prema onima koji su otisli - to ti znas najbolje.
Hoces da kazes da se vidi na tijelu kad covjek ne jede redovno pite i cevape i ovu masnu hranu sto mi volimo? Cudno
Ja sam požutio u skandinaviji a i nos mi se smanjio.
interesantan video. a ona se jos ne zahebaje sa vizama (osim za GB). bilo bi interesantno kada bi neki nas novinar smogao muda, pa da napravi nesto ovakvo. pa da se razijesi i Nihiliovo pitanje "zasto se ne javljate dok ste u paklu, nego post mortem..." (iako ja mislim da on zna odgovor na to iz licnog isusktva)
% u ovom slucaju nista ne govori osim da ima malo vise debelih negdje
u bubregu imam kamenca nedo bog da sam ko bubreg u loju.swanfilter wrote: ↑30/03/2024 22:28A ko se zali na zivot? Primus? Za nekog, ko spava na forumu, njemu je ocito ko bubregu u loju.jeza u ledja wrote: ↑30/03/2024 22:09Jel vi shvatate kako je licemjerno da vi iz inostranstva nekome u BiH ko se zali na zivot tamo pricate kako je BiH napredna drzava i da se zali previse?swanfilter wrote: ↑30/03/2024 21:47
Kalinovik je u jednoj BiH. Ja spomenuh kako je narodu u Italiji, a koja je drzavetina za BiH.
Primus prosipa suplju o ocajnoj BiH, sto uprkos svemu nije blizu istini.
I u mnogo razvijenijim drzavama postoje naselja bogu iza leđa i bez osnovne infrastrukture. I dan danas mnogo gdje u svijetu zivot ne vrijedi pisljive bobe.
I da zavrsim. Ja ne tvrdim da je zivot u BiH jednostavan za obicnog covjeka, naprotiv. Primus se trudi prikazati stanje u BiH navodeci rupe na cestama kao da nismo asfalta vidjeli. Zagađen zrak kao da se samo u BiH narod gusi u smogu. Internet, kao da se nije odmaklo od Dial Up. Narod jede vrabce i pije kisnicu. Ko ima WC u kuci, taj je maharadza. I tako dalje ...
Postoje jasni indikatori koji jednu drzavu cine jadnom, ocajnom i ne daj boze nikome. BiH nije takva. BiH politicka klima, napetost i populisticka previranja, a sto traje decenijama, prikazuje gorom nego sto jeste.