jeza u ledja wrote: ↑30/03/2024 19:58
sumirprimus wrote: ↑30/03/2024 19:10
Mislis?
Nisam ogorcen, nego izgubio sam svaku nadu da ce ovde biti bolje, nije to vise ni do rs.a dodika covica trojke sda, eu..
Gdje ostqvljam djecu da zive, strahota. Sami stranci oko mene, ne osjecam se vise ovde domacim naprotiv
Sta kad to dijete odraste i kaze: “Babo, sad da smo vani mogli bi pjeske do Lidla”?
Nece se desiti .
Insitiiram da sam otac/ tata , jer u mom gradu se prije nije govorilo babo i ja ne zelim da se povinujem novim pravilima .
Kad vec brisu, lako se tebi zafrkavat tamo negdje i rszumijem i zavidim vam.
Da vidis ovde sitnih gluposti koje uticu svakodnevno na zivit, nije to ta bosna iz koje ste vi otisli. Gledam kako vrijeme prolazi i ne vjerujem da sam jos tu . Pusti ove dezurne patriote i realno uhljebljenike u sistemu, oni nisu realna slika stanja u drustvu, hvale zdravstveni sistem koji je care moj strahotan kada se susretnes sa prvim ozbiljnijim problemom i tako sve.
Evo obrazovanje. Danas. Ono isto koje nasa djeca pohadjaju nigdje nas nema ali bukvalno nigdje ako neko i ispliva to je iskljucivo uprkos sistemu, a zahvaljujuc individualnom zalaganju i trudu a koji mu sistem nije olaksao niti pomogao .
U skoli osnovnoj smo kupovali od a4 papira, do tepiha, printera, zavjesa i ne zna ni ja cega usisivaca cistqciama jer nema. A nije privatna skola.
Btw lild je smijesan ali u 2024god nema ni lidla, ide se u slav brod i loznicu. Vikednom ubi promet