Prvo pravna drzava pa me onda kaznite za parking i pojas, jel to?
Mi bismo jaku pravnu drzavu, al eto bas smo ljuti kad se separatisti pisaju na nju, pa onda necemo ni mi drzavu.
Bas smo ih zeznuli.
Prvo pravna drzava pa me onda kaznite za parking i pojas, jel to?
Slika i prilika stanja naseg drustva. Prvo se zalimo da je nesigurno, da policija nije vidljiva. Onda milicija odluci napraviti akciju(makar je samo predstava za javnost), izadje na saobracajnice i pocne pisati kazne. Onda im jebajemo strinu jer nam pisu kazne i izlaze iz grmova kao drumski razbojnici.
nije istina u sredinisamoyu wrote: ↑20/03/2024 23:00Problem je sto nisu realni ni jedni ni drugi_BataZiv_0809 wrote: ↑20/03/2024 22:50A koliko ih tek istresa žuč i zluradost
Jesmo pogani
U pitjku marerinu
Trojkasi u euforiji ili likuju maltene od sutra amo eu i sve med i mlijeko
Sda ne valja nista dobili smo na fine oci, depresija itd..
Istina je u sredini ovo sto cemo sutra dobiti nista nece značiti ako dodik i čović ne zele napredak prema eu i to je cjela istina
Jok. Nije to. Uhiti Kemu, a Antu ne diraj. To je to.
Nema goreg licemjerstva nego ovo što je SDFA uradila.vee-jay wrote: ↑21/03/2024 09:27nije istina u sredinisamoyu wrote: ↑20/03/2024 23:00Problem je sto nisu realni ni jedni ni drugi_BataZiv_0809 wrote: ↑20/03/2024 22:50
A koliko ih tek istresa žuč i zluradost
Jesmo pogani
U pitjku marerinu
Trojkasi u euforiji ili likuju maltene od sutra amo eu i sve med i mlijeko
Sda ne valja nista dobili smo na fine oci, depresija itd..
Istina je u sredini ovo sto cemo sutra dobiti nista nece značiti ako dodik i čović ne zele napredak prema eu i to je cjela istina
istina je da je SDFA prizeljkivala da se pregovori ne pokrenu i od pocetka sabotira sve procese da bi se progres usporio i stopirao
istina je da Dodik i Covic ne zele nikakav napredak jer jacanje drzave slabi njihove pozicije i strategije
istina ja da je Trojka i pored sabotaza SDFA i pored Covica i Dodika uspjela da progura 70% uslova koje je EK postavila za otvaranje pregovora
i istina je da su svi koji to na ovoj temi drugacije - ili ko' fol "neutralno" - komentarisu -- u sustini ili SDFA botovi ili nesretni ljudi koji na ovom forumu lijece svoje psihoze
Nisi, samo si presutio. Da ti je drazi Kemo jer mislis da je tvoj. Nema veze sto je lopov i sto i on rusi drzavu.palermo wrote: ↑21/03/2024 09:33Jok. Nije to. Uhiti Kemu, a Antu ne diraj. To je to.
Jesam nesto slucajno slagao ??.
Kako to, kad ti je svaki drugi post sdfa i pokušaj ocrnjavanja ŽK kao nekog ko ne želi u EU._BataZiv_0809 wrote: ↑21/03/2024 07:36DFSDA me ne zanima.Point. wrote: ↑21/03/2024 07:31I šta je rekao, rekao činjenicu da ne stoje pregovori dobro tada, misleći na ultimatume Dragana oko IZ i Mileta oko stranih sudija, jer je tu zapelo.
Znam da se trudiš postaviti narativ da na trojkinoj kontra strani stoji mračni Mordor koji ne želi EU put, no to jednostavno nije istina, a to je lako dokazivo po nizu intervjua što ŽK što drugih funkcionera DF, gdje su jasno, glasno i nedvosmisleno rekli da se nadaju otvaranju pregovora.
Koliko god da imaju, Trojka im je dodala jos, i jos, cak poredeci i sa emotivnim Adilima Osmanovicima iz SDA.
To KS kupio tramvaje gotovinom ustedjenom u budžetu jer su SDA sjecikese sklonjene sa pipe? To mi je nova informacija. Ja mislio kreditno zaduzenje.
jbg nisu pravovjerni bosnjaci na vlasti da zaigraju narodno kolo ispred turskog smeca stasPrpa.ba wrote: ↑21/03/2024 10:23Koliko god da imaju, Trojka im je dodala jos, i jos, cak poredeci i sa emotivnim Adilima Osmanovicima iz SDA.
Tebi moze biti svejedno, meni nije.
To KS kupio tramvaje gotovinom ustedjenom u budžetu jer su SDA sjecikese sklonjene sa pipe? To mi je nova informacija. Ja mislio kreditno zaduzenje.![]()
Pa sad.. Za SDFA i Dodu i Covketa si upravu. Ali realno Trojka je progurala qurku od ovce, to je sve djelo vrlog hambasadora sta lupka po prstima. Jednostavno odgovarajuci trenutak, ni po cemu zasluzeno.vee-jay wrote: ↑21/03/2024 09:27
nije istina u sredini
istina je da je SDFA prizeljkivala da se pregovori ne pokrenu i od pocetka sabotira sve procese da bi se progres usporio i stopirao
istina je da Dodik i Covic ne zele nikakav napredak jer jacanje drzave slabi njihove pozicije i strategije
istina ja da je Trojka i pored sabotaza SDFA i pored Covica i Dodika uspjela da progura 70% uslova koje je EK postavila za otvaranje pregovora
i istina je da su svi koji to na ovoj temi drugacije - ili ko' fol "neutralno" - komentarisu -- u sustini ili SDFA botovi ili nesretni ljudi koji na ovom forumu lijece svoje psihoze
dr_Evil wrote: ↑21/03/2024 10:36Pa sad.. Za SDFA i Dodu i Covketa si upravu. Ali realno Trojka je progurala qurku od ovce, to je sve djelo vrlog hambasadora sta lupka po prstima. Jednostavno odgovarajuci trenutak, ni po cemu zasluzeno.vee-jay wrote: ↑21/03/2024 09:27
nije istina u sredini
Uz Trojkine najljepse zelje, Dodo i Covke ih vodaju kao cukice, a Nerko se ponasa kao podivljali pit bul na livadi. Ako nam je ikakva utjeha, DOdo i Covke su od SDFA bili napravili japanske sex lutke, tako da vodanje za povodac je 10 stepenica naprijed.
ŽK nije isto kao DF, osim za njihove glasače u koje ne spadam od 2014.Point. wrote: ↑21/03/2024 10:17Kako to, kad ti je svaki drugi post sdfa i pokušaj ocrnjavanja ŽK kao nekog ko ne želi u EU._BataZiv_0809 wrote: ↑21/03/2024 07:36DFSDA me ne zanima.Point. wrote: ↑21/03/2024 07:31
I šta je rekao, rekao činjenicu da ne stoje pregovori dobro tada, misleći na ultimatume Dragana oko IZ i Mileta oko stranih sudija, jer je tu zapelo.
Znam da se trudiš postaviti narativ da na trojkinoj kontra strani stoji mračni Mordor koji ne želi EU put, no to jednostavno nije istina, a to je lako dokazivo po nizu intervjua što ŽK što drugih funkcionera DF, gdje su jasno, glasno i nedvosmisleno rekli da se nadaju otvaranju pregovora.
Haj, drago mi je sto si se slozio sa cinjenicom da se ganja samo Ahmo a ne i Franjo. I to je korak naprijed.
Mogli su i prethodnici dici kredit. Al treba odmaknuti od papanluka i misljenja da je kredit prevara banke, i da se samo trba placati parama iz duseka.Prpa.ba wrote: ↑21/03/2024 10:23Koliko god da imaju, Trojka im je dodala jos, i jos, cak poredeci i sa emotivnim Adilima Osmanovicima iz SDA.
To KS kupio tramvaje gotovinom ustedjenom u budžetu jer su SDA sjecikese sklonjene sa pipe? To mi je nova informacija. Ja mislio kreditno zaduzenje.![]()

Grijesis Chmoljo!!!!!Chmoljo wrote: ↑21/03/2024 11:13Mogli su i prethodnici dici kredit. Al treba odmaknuti od papanluka i misljenja da je kredit prevara banke, i da se samo trba placati parama iz duseka.Prpa.ba wrote: ↑21/03/2024 10:23Koliko god da imaju, Trojka im je dodala jos, i jos, cak poredeci i sa emotivnim Adilima Osmanovicima iz SDA.
Nema veze sto ce se kroz kredit uvecati imovina kantona, poboljsati saobracaj, ubrzati rpotok, smanjiti zagadjenje i kroz to mnogostruko vratiti i finansijski i materijalno![]()
Samo pare iz duseka brale.ekonomski magovi.
No, zao prethodnicima rate placati. Imali pametnijih stvari.
A to za finansiranje separatizma, to ti je, kako da kazem, hvatanje za slamke. Istovremeno ti ne smeta fikretova kradja za novi bmw za koje pare se mogao unitarizam finansirati.
Zato Dodik i njegova djeca fabije voze i sve ostalo ulazu u lobiranje i kupovinu vojne opreme.
Tvoji prpini postovi su nabijeni frustracijom zbog kompleksa nize vrijednosti. Ne kazem da se ti tako osjecas, nego kao pripadnik naroda koji se tako osjeca i tretira.palermo wrote: ↑21/03/2024 11:08Haj, drago mi je sto si se slozio sa cinjenicom da se ganja samo Ahmo a ne i Franjo. I to je korak naprijed.
Sto se tice toga ko mi je drazi, nije meni Ibro nuzno drazi od Krune....al selektivna pravda mi svakako nije omiljena. Princip " sto je caru dozvoljeno nije i govedaru" pri cemu je vrlo jasno ko je car a ko govedar ne donosi dobro. Samo radja frustraciju, dodatnu nepravdu, iz selektivne pravde ( sto je samo eufemizam za cistu nepatvorenu nepravdu) se ne radja pravda nego se samo mogu roditi dodayne podjele, sukobi, mrznja i da dalje ne nabrajam.
A kod smo vec kod noza, ako smo vec dozvolili da postoje carevi ( odnosno oni na koje se pravo i pravda ne odnose) zasto tome caru ne bi palo na pamet da uzme i noz. Neve ga niko ganjati za to. Ili mozda cak i govedaru jer mu je dojadilo da bude za sve kriv.
Doduse, izgleda da je govedar ( aka Dzemo) svakako za sve kriv
Da ne duzim previse. Samo par recenica. Ne znam za Prpu, al sto se mene tice u pravu si. Ne znam jel pravi izraz kompleks nize vrijednosti, al to ti ga tako dodje. Zaista me bude sramota kako se nas kao narod voda kao cukice. Zapravo, postaje upitno jesmo li uopste narod.Chmoljo wrote: ↑21/03/2024 11:25Tvoji prpini postovi su nabijeni frustracijom zbog kompleksa nize vrijednosti. Ne kazem da se ti tako osjecas, nego kao pripadnik naroda koji se tako osjeca i tretira.palermo wrote: ↑21/03/2024 11:08Haj, drago mi je sto si se slozio sa cinjenicom da se ganja samo Ahmo a ne i Franjo. I to je korak naprijed.
Sto se tice toga ko mi je drazi, nije meni Ibro nuzno drazi od Krune....al selektivna pravda mi svakako nije omiljena. Princip " sto je caru dozvoljeno nije i govedaru" pri cemu je vrlo jasno ko je car a ko govedar ne donosi dobro. Samo radja frustraciju, dodatnu nepravdu, iz selektivne pravde ( sto je samo eufemizam za cistu nepatvorenu nepravdu) se ne radja pravda nego se samo mogu roditi dodayne podjele, sukobi, mrznja i da dalje ne nabrajam.
A kod smo vec kod noza, ako smo vec dozvolili da postoje carevi ( odnosno oni na koje se pravo i pravda ne odnose) zasto tome caru ne bi palo na pamet da uzme i noz. Neve ga niko ganjati za to. Ili mozda cak i govedaru jer mu je dojadilo da bude za sve kriv.
Osjecaj nije ni iz cega, ja sam toga svjestan, ali ste realno dosadni sa tom mantrom kao da nesto zasluzujemo samo zato sto postojimo.
To jeste tako u zemlji gdje su prozori od coklade i krovovi od marmelade (ili je obratno, nebitno).
Ko i fini kulturni inceli koji se pitaju kako to da ne mogu privesti trebu, a ne vide da onaj što privede dobije više odbijenica, popije pokoji i šamar, nekad se i osramoti. Ali privede jer se bori i pokušava.
Ono što je bitno da se mora sve krvavo izboriti i zaraditi, i pri tome nema mjesta za naricanje nad sudbinom kletom. Meni je svako odvođenje lopova u zatvor korak prema jačoj državi.
To što politika igra ulogu da određeni ljudi zasad neće u zatvor, to ne treba biti razlog da oni koji trebaju ne idu. Čak ovdje ne mislim posebno ni na Jelku. Ali napravljen je presedan da neko poprilično moćan i uvezan zsvrši iza rešetaka, kad dođe red na ove druge, to više neće biti presedan.
I selektivna pravda je ipak pravda i svakako je bolja od anarhije i totalnog bezvlašća.
Zato sto je u vecini slucajeva B komponenti vazniji sicar i da nesto ne uradi makar i na svoju štetu, et ti imas u svom vlastitom gradu primjer nesposobnosti safe da zavrsi ruzu 15ak godina, mozes misliti sto bi ijedan drugi privrednik propustio takvu priliku za zaradu jok teško se dignuti sa mindera i neka nakarada stoji narednih deset godinapalermo wrote: ↑21/03/2024 11:34Da ne duzim previse. Samo par recenica. Ne znam za Prpu, al sto se mene tice u pravu si. Ne znam jel pravi izraz kompleks nize vrijednosti, al to ti ga tako dodje. Zaista me bude sramota kako se nas kao narod voda kao cukice. Zapravo, postaje upitno jesmo li uopste narod.Chmoljo wrote: ↑21/03/2024 11:25Tvoji prpini postovi su nabijeni frustracijom zbog kompleksa nize vrijednosti. Ne kazem da se ti tako osjecas, nego kao pripadnik naroda koji se tako osjeca i tretira.palermo wrote: ↑21/03/2024 11:08
Haj, drago mi je sto si se slozio sa cinjenicom da se ganja samo Ahmo a ne i Franjo. I to je korak naprijed.
Osjecaj nije ni iz cega, ja sam toga svjestan, ali ste realno dosadni sa tom mantrom kao da nesto zasluzujemo samo zato sto postojimo.
To jeste tako u zemlji gdje su prozori od coklade i krovovi od marmelade (ili je obratno, nebitno).
Ko i fini kulturni inceli koji se pitaju kako to da ne mogu privesti trebu, a ne vide da onaj što privede dobije više odbijenica, popije pokoji i šamar, nekad se i osramoti. Ali privede jer se bori i pokušava.
Ono što je bitno da se mora sve krvavo izboriti i zaraditi, i pri tome nema mjesta za naricanje nad sudbinom kletom. Meni je svako odvođenje lopova u zatvor korak prema jačoj državi.
To što politika igra ulogu da određeni ljudi zasad neće u zatvor, to ne treba biti razlog da oni koji trebaju ne idu. Čak ovdje ne mislim posebno ni na Jelku. Ali napravljen je presedan da neko poprilično moćan i uvezan zsvrši iza rešetaka, kad dođe red na ove druge, to više neće biti presedan.
I selektivna pravda je ipak pravda i svakako je bolja od anarhije i totalnog bezvlašća.
Jesam li dosadan, jebat ga, siguran sam da.ima i dosadnijih pa obitavaju na forumu.
A za ovo ostalo, samo cu reci, ne, selektivna pravda nije bolja ni od cega. Kao sto rekoh, ona moze biti samo uvod u vece zlo.
Budemo svjedoci.
Pa dobro, negdje sam i rekao da se ni pod koju cijenu ne smije dozvoliti da glavni cevapdzija ne bude Bosnjak. Idu nam cevapi, sto je je.tramvajtrojka wrote: ↑21/03/2024 11:42Zato sto je u vecini slucajeva B komponenti vazniji sicar i da nesto ne uradi makar i na svoju štetu, et ti imas u svom vlastitom gradu primjer nesposobnosti safe da zavrsi ruzu 15ak godina, mozes misliti sto bi ijedan drugi privrednik propustio takvu priliku za zaradu jok teško se dignuti sa mindera i neka nakarada stoji narednih deset godinapalermo wrote: ↑21/03/2024 11:34Da ne duzim previse. Samo par recenica. Ne znam za Prpu, al sto se mene tice u pravu si. Ne znam jel pravi izraz kompleks nize vrijednosti, al to ti ga tako dodje. Zaista me bude sramota kako se nas kao narod voda kao cukice. Zapravo, postaje upitno jesmo li uopste narod.Chmoljo wrote: ↑21/03/2024 11:25
Tvoji prpini postovi su nabijeni frustracijom zbog kompleksa nize vrijednosti. Ne kazem da se ti tako osjecas, nego kao pripadnik naroda koji se tako osjeca i tretira.
Jesam li dosadan, jebat ga, siguran sam da.ima i dosadnijih pa obitavaju na forumu.
A za ovo ostalo, samo cu reci, ne, selektivna pravda nije bolja ni od cega. Kao sto rekoh, ona moze biti samo uvod u vece zlo.
Budemo svjedoci.![]()
![]()
To je taj opus operandi kad se pokusa dokazati nesposobnost nasih struktura i tako ti je u svemu cega se dotaknu prevari, ukradi, zavali , pa samo sta rade onim arapima sto dodju ovdje turisticki glavna tema kako ga zavaliti i uzeti mu kesh nesposoban narod da vidi širu sliku i korist za budućnost
Ne slažemo oko selektivne pravde jer je ona uvijek prisutna, svugdje, negdje u većoj a negdje u manjoj mjeri.palermo wrote: ↑21/03/2024 11:34
Da ne duzim previse. Samo par recenica. Ne znam za Prpu, al sto se mene tice u pravu si. Ne znam jel pravi izraz kompleks nize vrijednosti, al to ti ga tako dodje. Zaista me bude sramota kako se nas kao narod voda kao cukice. Zapravo, postaje upitno jesmo li uopste narod.
Budemo svjedoci.
Dno svakako nismo. To znam. Al da li su Bosnjaci narod, to vec postaje upitno.Chmoljo wrote: ↑21/03/2024 11:50Ne slažemo oko selektivne pravde jer je ona uvijek prisutna, svugdje, negdje u većoj a negdje u manjoj mjeri.palermo wrote: ↑21/03/2024 11:34
Da ne duzim previse. Samo par recenica. Ne znam za Prpu, al sto se mene tice u pravu si. Ne znam jel pravi izraz kompleks nize vrijednosti, al to ti ga tako dodje. Zaista me bude sramota kako se nas kao narod voda kao cukice. Zapravo, postaje upitno jesmo li uopste narod.
Budemo svjedoci.
To prvo, a drugo, od nakukavanja nema ništa. Mene nije sramota mog porijekla, mjesta rođenja, pa ni države. Zaboravimo ipak da mi nismo afrika, pa ni azija, ne računajući koreju i japan.
Potrebno je ljudima objasniti i pokazati da nismo ni toliko jadni. Potrebno je malo odmaknuti, malo vidjeti i taj treći svijet da se vidi da ovo nije civilizacijsko dno kao što se ubjeđujemo da jesmo.
Opet se vraćam na lokal, ali je itekako primjenjivo i na višim nivoima: ljudi su bili ubijeđeni da mi ne možemo tramvaja kupiti, a kamoli prugu promijeniti. Kad je počela priča o tramvajima prevladavali su komentari kao da mi to ne zaslužujemo. Preskupe igračke, uništićemo.
Zaista, narod je ubijen u pojam.
Ali zato treba tom narodu treba pružiti priliku i izvući iz takvog rezonovanja. Svako ko to radi, za mene je to plus.