EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post Reply
Seyfo

#176 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Seyfo »

Zle namjere istočnih i zapadnih komšija su potvrđene bezbroj puta nakon završetka rata.
U ovakvim uslovima, obzirom na luđačku košulju marke "Dayton"koja kreira jače podjele nego u ratu, samo stanovništvo koje u velikom procentu mrzi državu u kojoj živi i sve radi na njenom nestajanju, licemjernost međunarodne zajednice i ostale uslove, država je i dobra. Bolja može biti samo ako je prikače na nešto veće (čitaj EU) i onda se što veći dio njene suverenosti prebaci na nivo odlučivanja drugdje.
Prpa.ba

#177 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Prpa.ba »

Truba wrote: 20/03/2024 10:52 pa i ti bi je uknjižio na sebe to jest da bude bosnjacka...

ne znam zasto stalno prizivas te susjede kad domaći ljudi iz BiH žele otcepljenje
ne znam zašto kritiziraš zagreb i BG
da ZG i BG ne žele onda bi S i H u bih htjeli svoje države
Sad mi je jasnije otkud stalni nesporazum izmedju tebe i mene.

Vidis, ja tebe uopste ne smatram domacim covjekom.

Mislim da je sada jasnije. :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#178 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

stalno radite sistemsku pogrešku vi iz temeljne stranke
problemi bih nisu izvanjske prirode
nego unutarnje
naime većina od 2 konst.naroda ne želi bih

nisu beograđani i zagrepčani ovdje ratovali nego domaći sinovi većinom
i domaći sinovi daju glasove strankama ne daju beograđani i zagrepčani

probleme nemaš sa zagrebom i beogradom nego s banjom lukom i lišticom

mogu sutra nestati BG i ZG opet ćeš imati iste probleme
PM72

#179 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by PM72 »

Dakle priznaješ onu Mesićevu da ne treba gledati u nebo iznad Zagreba u nadi da ti rodi ljetina u Busovači...
Truba

#180 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/bih/892866/juta ... ercegovinu

jutarnji list ima izvrsne vijesti
prenosi avaz

"Jutarnji list" dobio uvid u nacrt zaključaka EU samita: Velika vijest za Bosnu i Hercegovinu!

:thumbup: :sax: :sax: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Qler

#181 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Qler »

Truba wrote: 20/03/2024 13:55 stalno radite sistemsku pogrešku vi iz temeljne stranke
nego unutarnje

A hajde mi reci, mislim mozda ja nemam to u glavi, ne shvatam, nije mi jasno... Kako neko moze biti hrvat, kome niko nikad nije rodjen van teritorije BiH... po kojem mjerilu si hrvat, ne katolik, nego bas hrvat (ili srbin)... Eto moze li to nekako da mi objasnis? Kako dijete koje je rodjeno u Novom Travniku, ciji je otac tu rodjen, dedo tu, i njegov otac tu... kako je on hrvat?
Truba

#182 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

nisam znao da si i ti u tim vodama ali posto si haker a nisi ucio povijest opropšteno ti je
kad su se hrvatska plemena doseljavala na balkan misteriozno su zaobišli sveto tle trokuta koji danas čini bih :mrgreen:
i nije bilo useljavanja u bih iz hrvatske tijekom stoljeća i obratno iz bih u hrvatsku
na kraju krajeva kad su se formirali narodi i nacije jedna vjerska skupina je odlučila zvati se kako želi i ta je odluka starija i od SR BiH i od R BiH i od današnje bih

što se vidi iz dekleracije 1943 i zavnobiha
JovicSA

#183 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by JovicSA »

Po meni treba sačekati da ulovimao zeca u šumi pa da spremimo ražanj. Ja se ne bih iznenadio da neka od država stavi veto sasvim neočekivano. Naravno da je bolje da dobijemo početak pregovora ali 22.03.2024. godine će biti novi dan i svi unutrašnji problemi koje imamo i danas će biti tu. Nisam optimista niti pesimista samo pokušavam realno sagledati sve aspekte otpočinjanja pregovora.
Qler

#184 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Qler »

Truba wrote: 20/03/2024 14:21 nisam znao da si i ti u tim vodama ali posto si haker a nisi ucio povijest opropšteno ti je
kad su se hrvatska plemena doseljavala na balkan misteriozno su zaobišli sveto tle trokuta koji danas čini bih :mrgreen:
i nije bilo useljavanja u bih iz hrvatske tijekom stoljeća i obratno iz bih u hrvatsku
na kraju krajeva kad su se formirali narodi i nacije jedna vjerska skupina je odlučila zvati se kako želi i ta je odluka starija i od SR BiH i od R BiH i od današnje bih

Kako su se izjasnjavali prije, jer u katedrali u centru grada pise bosnjaci katolici, pa da vidim do kad ste bosnjaci a od kad hrvati... da imamo i tu granicu.
sumirprimus

#185 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by sumirprimus »

sad je to suvisna prica, kako su se trebali zvati i sta je trebalo raditi prije 80 ili 120 godina, sad imamo sta imamo i iz toga treba izvuci najbolje.
dakle nema popusta sa poglavljima. to treba biti cilj svih politickih partija koje ne misle zabusavati nego nesto knkretno raditi na eu putu, dakle, mrka kapa :lol:

ameri bi rekli goose chase.
Truba

#186 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

Qler wrote: 20/03/2024 14:52
Truba wrote: 20/03/2024 14:21 nisam znao da si i ti u tim vodama ali posto si haker a nisi ucio povijest opropšteno ti je

Kako su se izjasnjavali prije, jer u katedrali u centru grada pise bosnjaci katolici, pa da vidim do kad ste bosnjaci a od kad hrvati... da imamo i tu granicu.
Image

već objašnjeno
kako padaš na propagandu

tu je bošnjak geografska odrednica jer je s druge strane katolika hercegovaca

https://www.nedjelja.ba/hr/nek-se-zna/p ... jima/23173

zao mi je...drži se hakerisanja ni meni ne idu kompjutori :D
sumirprimus

#187 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by sumirprimus »

bolje u zivotu da mu ne ide geografija nego kompjutori :D :P
HD_2015

#188 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by HD_2015 »

Truba wrote: 20/03/2024 13:55 stalno radite sistemsku pogrešku vi iz temeljne stranke
nego unutarnje

Dejtonski sporazum su potpisali Beograd i Zagreb, pa prema tome to su strane u ratu.

Što se tiče većine od dva naroda koja ne želi BiH, to je procentualna manjina, koja se kako vrijeme prolazi sve više smanjuje. Možda u ovom trenutku govorimo o 30% populacije. Sutra će biti 20%, itd.

Zato ovolika nervoza da se usvoji izborni zakon.
Truba

#189 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

to je trenutak u povijesti takav... imali smo i mecića i račana ali to nije ništa promijenilo
DonieBrasco

#190 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by DonieBrasco »

Zuri se Dodiku i Covicu sa Ustavnim sudom, zakonom o sudu, apelacioom, odlaskom stranaca, OHR - Šmit, oni sad misle "preuzeti pregovore" i sve sebi potaman napraviti.

:lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#191 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by laserShow »

Truba wrote: 20/03/2024 13:55 naime većina od 2 konst.naroda ne želi bih
Majstore, ne bih ni ja zelio i izmisljao bih razne gluposti da imam pasaport matice rvacke. Dvolicnis ste samo tako, ali vam se moze, sta da kazem, osim da bih i ja isto.

Zato ne spominjati ugrozenost, spominjati vlastito dupe, sto vise korsiti i sl. To je okej. Moralno nije, ali je ok.
Truba

#192 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

ugrozba je na svakom ćošku društva samo što su ljudi totalno saživjelni s njom da kontaju kako je to normalno
a i stalno vidimo kako je gore povratnicima u RS pa šutimo

samo da ne biju i dobro je
geralt

#193 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by geralt »

A sto tebi smeta njegovo izjasnjavanje, i sto osjecas potrebu da mu nametnes "ispravno" izjasnjavanje? Ako hoce da bude Norvezanin, njegova stvar, nemas ti nista s tim.

Pun Sandzak Bosnjaka koji su Bosnu vidjeli samo turisticki, a cukundedo im pricao albanski. Oni su danas jednako Bosnjaci koliko i ti jer se tako osjecaju.

Isto ko prica o ikonama na tavanu.
Truba

#194 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

U mojoj ulici 3 babe sve tri rodjene u hrvatskoj...doselile...puna bosna takvih nehrvata

Ev ga i nizozemska
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/892935/ ... podrzi-bih
Qler

#195 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Qler »

Ma samo me zanima gdje je presjeceno u historiji, pa smo postali nesto deseto... od kad to ide, kad su postali hrvati a ne bosnjani, kad smo postali bosnjani a ne iliri, mislim ko je taj koji odredjuje kad postajes nesto? I zasto insistirati na nekoj nacionalnoj odredbi a nisi to, ni po cemu, ja sad se izjasnim da sam eskim i trazim da mi priznaju prava domorodackih plemena eskima... jer jebi ga... Budi brate hrvat, budi sta hoces, ali se ponasaj onda kao gost u drzavi u kojoj samo eto zivis, ne volis je i ne postujes...
pemanapemani

#196 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 20/03/2024 15:02

Image

već objašnjeno
kako padaš na propagandu

Što bi značilo da im je krajem 19. stoljeća bila puno bliža "geografska" odrednica Bošnjak, nego narodna Hrvat.

Znači, gradi se katedrala, stolna crkva kod katolika, nešto što ostaje za stoljeća da pokaže kako katolički puk obitava na prostoru Bosne i onda na vitraj staviš geografsku odrednicu Bošnjak i vjersku katolik, a zanemariš narodnu i nacionalnu - Hrvat. Onu što je od stoljeća 7. uklesana u tvrdu stinu. :?
Od 7. do kraja 19. stoljeća - 1200 godina Hrvata i onda na vitraj ne uklešeš ono što si uklesao u tvrdu stinu, nego neku nebitnu geografsku odrednicu. :)

Znamo kako ide ide ona stara -Zdravo Djevo kraljice Bošnjaka, Slavonaca, Dalmatinaca, Zagoraca katolika.

Ako to nije logično, onda ne znam šta jeste.
Truba

#197 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by Truba »

Ma to je proslost
BHCluster

#198 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 20/03/2024 17:16
Truba wrote: 20/03/2024 15:02

Image

već objašnjeno
kako padaš na propagandu

Što bi značilo da im je krajem 19. stoljeća bila puno bliža "geografska" odrednica Bošnjak, nego narodna Hrvat.

Znači, gradi se katedrala, stolna crkva kod katolika, nešto što ostaje za stoljeća da pokaže kako katolički puk obitava na prostoru Bosne i onda na vitraj staviš geografsku odrednicu Bošnjak i vjersku katolik, a zanemariš narodnu i nacionalnu - Hrvat. Onu što je od stoljeća 7. uklesana u tvrdu stinu. :?
Od 7. do kraja 19. stoljeća - 1200 godina Hrvata i onda na vitraj ne uklešeš ono što si uklesao u tvrdu stinu, nego neku nebitnu geografsku odrednicu. :)

Znamo kako ide ide ona stara -Zdravo Djevo kraljice Bošnjaka, Slavonaca, Dalmatinaca, Zagoraca katolika.

Ako to nije logično, onda ne znam šta jeste.
:thumbup:
pemanapemani

#199 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by pemanapemani »

Truba wrote: 20/03/2024 17:22 Ma to je proslost
Samo sam reagirao na tvoje tumačenje povijesti metodom geografske odrednice, koja je u ne tako davnoj prošlosti bila bitnija od tvrde stine i plemena koje je došlo u 7. stoljeću.

Katedrala sa nebitnom geografskom odrednicom na vitraju, a pored Oltara i Tabernakula, vitraj najbitnija stvar u crkvi kao građevini. Onda tamo metneš nebitnu geografsku odrednicu. :?
Ma hajte molim vas.
atmel

#200 Re: EK će objaviti početak pregovora s BiH

Post by atmel »

Prpa.ba wrote: 20/03/2024 11:16
Truba wrote: 20/03/2024 10:52 pa i ti bi je uknjižio na sebe to jest da bude bosnjacka...

ne znam zasto stalno prizivas te susjede kad domaći ljudi iz BiH žele otcepljenje
ne znam zašto kritiziraš zagreb i BG
da ZG i BG ne žele onda bi S i H u bih htjeli svoje države
Sad mi je jasnije otkud stalni nesporazum izmedju tebe i mene.

Vidis, ja tebe uopste ne smatram domacim covjekom.

Mislim da je sada jasnije. :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
treba pustit vodu
Post Reply