SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Karikaturist
#77551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeli to bivsa garnitura vlasti podmece likove da prave nesrece po gradu ili nam je omladina ipak samo glupa i bahata?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ide emco98 nema lavabo
što će dečko 500ps pod gujicom, 98god, još mlad zelen, prešao 10k km ,kako će kontrolirati realno
sam se gas daje.
što će dečko 500ps pod gujicom, 98god, još mlad zelen, prešao 10k km ,kako će kontrolirati realno
sam se gas daje.
-
Naslovnica
#77553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar nije smanjena maksimala brzina i postavljeni radari?!noviclan wrote: ↑19/03/2024 10:25
Pero polaže vozački ispit..
- "Tko može regulirati promet kroz raskrižje ako nema policajca?" - pita ga komisija
Pero se češka, razmišlja, ne može se sjetiti...
- "Može mala pomoć?"
- "Može...Imaaš crveno,žuto i zeleno..."
Razmišlja Pero....
- "Mislim da je žuto..."
-
Scheduler
#77554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neki dan je covjek hladno izasao kod markala u mesnicu, ostavio auto na sinama, a nije neko bjesno auto pa da kazes moze mu se. Osjecaj da mozes sve i da nema drzave ulazi u sve slojeve drustva
- Thorgerson
#77555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@vjeshalica
Gacic jeste bezveze lik. Psihopata. Nit je neki komandos, nit je imao koliko znam vojnu obuku, nit ikakva iskustva. Lik je samo imao zelju da bjezi i pobjegao je.
I ok, jasno je meni. Kako ces naci lika koji nema mobitel, neko ga vidio, a mozda i nije. Krije se u sumi. Naravno da je tesko.
Ali zato kazem Katici da ne sere i ne hvali se bezveze. Od tih pobrojanih slucajeva, pola mu se predalo likova, ovo pola cekalo na kucnom pragu. I sta je tu izvini sposobnost policije? Sta, uspjeli pronaci adresu i doci do adrese. Vauuu jbt. Iole ozbilnije likove jos nisu pronasli, niti ce. Zato jer njima treba 12h nakon nekog dogadjaja da reaguju.
Ne trebaju da rade posao suda. Ali trebaju da rade svoj posao. A ne rade ga.
Gdje si jos vidio policajce da sjede po kafama, benz pumpama? Gdje to ima ba?
Uniformisani drot hladno parkira i sjede u basti kafica. Halo ba? Pa to ni u filmovima nema.
Gacic jeste bezveze lik. Psihopata. Nit je neki komandos, nit je imao koliko znam vojnu obuku, nit ikakva iskustva. Lik je samo imao zelju da bjezi i pobjegao je.
I ok, jasno je meni. Kako ces naci lika koji nema mobitel, neko ga vidio, a mozda i nije. Krije se u sumi. Naravno da je tesko.
Ali zato kazem Katici da ne sere i ne hvali se bezveze. Od tih pobrojanih slucajeva, pola mu se predalo likova, ovo pola cekalo na kucnom pragu. I sta je tu izvini sposobnost policije? Sta, uspjeli pronaci adresu i doci do adrese. Vauuu jbt. Iole ozbilnije likove jos nisu pronasli, niti ce. Zato jer njima treba 12h nakon nekog dogadjaja da reaguju.
Ne trebaju da rade posao suda. Ali trebaju da rade svoj posao. A ne rade ga.
Gdje si jos vidio policajce da sjede po kafama, benz pumpama? Gdje to ima ba?
Uniformisani drot hladno parkira i sjede u basti kafica. Halo ba? Pa to ni u filmovima nema.
-
mali_balon
#77556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa normalan cojk bi reko da je do omladine jer nema sankcije kako treba, ali posto je ovo BiH ne bi me iznenadilo i to prvo.....cak mislim da je to vise vjerovatna opcija nego ovo sa omladinom...Karikaturist wrote: ↑19/03/2024 10:27 Jeli to bivsa garnitura vlasti podmece likove da prave nesrece po gradu ili nam je omladina ipak samo glupa i bahata?
- oldtajmer
#77557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jos ludje od cinjenja krivicnih djela je to sto se ljudi hvale tim javno i skupljaju lajkove, tacno idemo unatrag evolucijski ne znam sta bi drugo moglo biti 
- tramvajtrojka
#77558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je dns drustvena norma, sve to iz kuce dolazi odgajaju kompleksasi mrtve kompleksase, i tjt danasnji moderni roditelji u 90% slucajeva odgajaju predatore a ne normalnu djecu, pa od mog burazera malca u petom osnovne prosle godine zajebavali jer ne nosi iPhone nazivali ga sirotinjom jer nosi nekoliko godina star Samsung
- Thorgerson
#77559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eh pa i taj mali, nije mogao...eto barem 13ku.tramvajtrojka wrote: ↑19/03/2024 10:41to je dns drustvena norma, sve to iz kuce dolazi odgajaju kompleksasi mrtve kompleksase, i tjt danasnji moderni roditelji u 90% slucajeva odgajaju predatore a ne normalnu djecu, pa od mog burazera malca u petom osnovne prosle godine zajebavali jer ne nosi iPhone nazivali ga sirotinjom jer nosi nekoliko godina star Samsung![]()
, a ide u isak samokovliju
![]()
- dječak sa šibicama
#77560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali se uredno ljute kad neko kaze da su prije djeca rasla u normalnijoj sredini. Ono kao "bumeri kenjaju nostalgija".
Sve gore i gore generacije dolaze, ovo su vec 90% debili. To ni ne odgajaju roditelji, nego ulica, tiktok.
Sve gore i gore generacije dolaze, ovo su vec 90% debili. To ni ne odgajaju roditelji, nego ulica, tiktok.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑19/03/2024 10:29Zar nije smanjena maksimala brzina i postavljeni radari?!noviclan wrote: ↑19/03/2024 10:25 Pero polaže vozački ispit..
- "Tko može regulirati promet kroz raskrižje ako nema policajca?" - pita ga komisija
- "Može mala pomoć?"
Razmišlja Pero....
- "Mislim da je žuto..."
![]()

nije za sanđaklije
- Tvrtko II Kotromanić
#77562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tako na globalnom nivou ne samo kod nasdječak sa šibicama wrote: ↑19/03/2024 11:35 Ali se uredno ljute kad neko kaze da su prije djeca rasla u normalnijoj sredini. Ono kao "bumeri kenjaju nostalgija".
- dječak sa šibicama
#77563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Global ima neke druge probleme, bar zapadni svijet, djeca su sve gluplja zatupljenija, mi imamo dodatni element problema, turbofolk buba jala i slican kancer.
Nisam jos cuo ni na jednom snimku jureceg automobila kroz crvena svjetla da svira valcer ili Johan Sebastijan Bah pa makar neka Metalika, uvijek isti orjentalni zvuci.
Nisam jos cuo ni na jednom snimku jureceg automobila kroz crvena svjetla da svira valcer ili Johan Sebastijan Bah pa makar neka Metalika, uvijek isti orjentalni zvuci.
-
Trappist
#77564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odavno to govorim, nas narod cim vidi belaj konta guzonja ili guzonjin sin neki. A ustvari bahatost, nepostivanje zakona niti ikakvih pravila je uslo u sve pore drustva.
Na vijest neku noc da je par likova napalo ženu na kovacicima odmah su prvi komentari bili "migranti sigurno". Na kraju ispalo da je medjuporodicni sukob nekakav i usutilo se odjednom oko toga. Uvijek trazimo krivca u drugima i nećemo priznati da smo svi dio problema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uvijek navodim primjer
tri brata sa stupa hrvati
klosari kokuzi kojima je policija uzela jakne prilikom neke tuče jer je bilo krvi a oni sutra došli na poslove usred zime u dzemperima jer nemaju 2 jakne stalno u istoj
prvi ugovor za stalno kola od 5000 kredit na 6 - 10 godina jer je plaća tada sa toplim bila 600
i parkira u titovu i ide u intesu na bankomat
sad su u švedskoj
tri brata sa stupa hrvati
klosari kokuzi kojima je policija uzela jakne prilikom neke tuče jer je bilo krvi a oni sutra došli na poslove usred zime u dzemperima jer nemaju 2 jakne stalno u istoj
prvi ugovor za stalno kola od 5000 kredit na 6 - 10 godina jer je plaća tada sa toplim bila 600
i parkira u titovu i ide u intesu na bankomat
sad su u švedskoj
-
Naslovnica
#77566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebo mater tačno svaki istu njušku ima, ko da ih je isti međed pravio.mk ultra wrote: ↑19/03/2024 11:36Naslovnica wrote: ↑19/03/2024 10:29Zar nije smanjena maksimala brzina i postavljeni radari?!noviclan wrote: ↑19/03/2024 10:25 Pero polaže vozački ispit..
- "Može mala pomoć?"
Razmišlja Pero....
- "Mislim da je žuto..."
![]()
nije za sanđaklije![]()
- dječak sa šibicama
#77567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bahatost vjerovatno ima podlogu u tome da se vise niko ne plasi trbatih policajaca, samo cekam da ih pocnu tuci.
Bahatost na svakom koraku, kod mene u kvartu lik jako cesto u 2 ujutro parkira ispod zgrade i upaljen automobil, zuji huci valjda turbina, i tako po dva debela sata sjedi u autu ko zna sta radi. Hajde mu nesto reci, spreman je pistolj potegnuti ili cakiju.
Nikakvog obzira to vise nema, onaj prebije covjeka posalje ga na maksifacijalnu i ni izvini ni kako je covjek, nego ja nevin ja iso na dzumu on me napo ja ga razbio.
Bahatost na svakom koraku, kod mene u kvartu lik jako cesto u 2 ujutro parkira ispod zgrade i upaljen automobil, zuji huci valjda turbina, i tako po dva debela sata sjedi u autu ko zna sta radi. Hajde mu nesto reci, spreman je pistolj potegnuti ili cakiju.
Nikakvog obzira to vise nema, onaj prebije covjeka posalje ga na maksifacijalnu i ni izvini ni kako je covjek, nego ja nevin ja iso na dzumu on me napo ja ga razbio.
-
Bodkin
#77568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim i mene su zajebavali jer sam zadnji dobio mob u razredu ili jer sam morao kuci ranije sa derneka. Ili jer sam nosio stvari sa pijace, dok su drugi nosili “originale”. Standardno odrastanje. Naucis dijete da kaze “jado jadni siromasni, ides u isak samokovliju, ne u pripremnu za oxford”.Thorgerson wrote: ↑19/03/2024 11:34Eh pa i taj mali, nije mogao...eto barem 13ku.tramvajtrojka wrote: ↑19/03/2024 10:41to je dns drustvena norma, sve to iz kuce dolazi odgajaju kompleksasi mrtve kompleksase, i tjt danasnji moderni roditelji u 90% slucajeva odgajaju predatore a ne normalnu djecu, pa od mog burazera malca u petom osnovne prosle godine zajebavali jer ne nosi iPhone nazivali ga sirotinjom jer nosi nekoliko godina star Samsung![]()
, a ide u isak samokovliju
![]()
I u zivotu kasnije ce ih neko zajebavati
- dječak sa šibicama
#77569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U vrijeme moje osnovne skole, nikoga nismo zajebavali ako nema komodor 64 ili spektrum, ili video rekorder. Zovnem ga da gleda video kasete kod mene, ja odem kod njega igrati igrice na komodoru.
Ne znam jesmo li bili izuzetak ali ja nikada nisam cuo da se nekoga sprda jer nema videorekorder ili nema roUsle, valkman ili novi broj Bravo. Jesmo zavidili onima koji imaju sve to, a takvi su bili rijetki, uglavnom je svako imao po nesto. Mozda je u tome i caka.
Ne znam jesmo li bili izuzetak ali ja nikada nisam cuo da se nekoga sprda jer nema videorekorder ili nema roUsle, valkman ili novi broj Bravo. Jesmo zavidili onima koji imaju sve to, a takvi su bili rijetki, uglavnom je svako imao po nesto. Mozda je u tome i caka.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#77570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bravo emco. Ko ima muda, taj je jaci.
- Laplace
#77571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam se prije nekih 18 godina tamo prijavio nakonkurs za posao. Srećom, nisu me primili.tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 21:33Ispred ove skole vise bi me cudilo da je bio sajam knjige il neka likovna izložba ovo je normalno stanje, jedina škola ciji su domari imali metalne detektoreoldtajmer wrote: ↑18/03/2024 21:27Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta u kojem je učestvovalo više osoba, saznaje portal "Avaza".
Prema našim informacijama, dvojica su se učenika prvobitno potukla, da bi potom jedan zapalio baklju i nanio drugom opekotine glave.
Nakon toga su se umiješali drugovi mladića koji je zadobio opekotine glave i nastala je makljaža.
Kako saznaje portal "Avaza", tukli su se učenici prvih i drugih razreda ove škole.
O svemu je upoznata sarajevska policija, koja se na licu mjesta nalazila veći dio dana.![]()
![]()
![]()
, tako da je ovo normala ispred masinske
Na intervjuu gledam jednu kolegicu, člana komisije za intervju, na licu joj se vidi da je izmučena, sistemski iznervirana i da joj malo fali da totalno potone u depresiju. Kontam, neka, hvala, ja bih radije negdje drugo radio.
- tramvajtrojka
#77572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovo je kamilica sta se tamo desavalo od pucnjave u skolskom hodniku do sjekire na roditeljskom sastankuLaplace wrote: ↑19/03/2024 17:14Ja sam se prije nekih 18 godina tamo prijavio nakonkurs za posao. Srećom, nisu me primili.tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 21:33Ispred ove skole vise bi me cudilo da je bio sajam knjige il neka likovna izložba ovo je normalno stanje, jedina škola ciji su domari imali metalne detektore![]()
![]()
Na intervjuu gledam jednu kolegicu, člana komisije za intervju, na licu joj se vidi da je izmučena, sistemski iznervirana i da joj malo fali da totalno potone u depresiju. Kontam, neka, hvala, ja bih radije negdje drugo radio.
- Laplace
#77573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato i rekoh: sreća da me nisu primili.tramvajtrojka wrote: ↑19/03/2024 17:30ovo je kamilica sta se tamo desavalo od pucnjave u skolskom hodniku do sjekire na roditeljskom sastankuLaplace wrote: ↑19/03/2024 17:14Ja sam se prije nekih 18 godina tamo prijavio nakonkurs za posao. Srećom, nisu me primili.tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 21:33
Ispred ove skole vise bi me cudilo da je bio sajam knjige il neka likovna izložba ovo je normalno stanje, jedina škola ciji su domari imali metalne detektore![]()
![]()
Na intervjuu gledam jednu kolegicu, člana komisije za intervju, na licu joj se vidi da je izmučena, sistemski iznervirana i da joj malo fali da totalno potone u depresiju. Kontam, neka, hvala, ja bih radije negdje drugo radio.![]()
![]()
Šta bih radio da me roditelj napadne sjekirom a ja nemam u rukama dnevnik da blokiram napad?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#77574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema tu nikakvog "osjećaja" , države nema niti u jednom segmentu osim kad neće da ti izda dokument zbog neplaćenih kazni.
Ono što nas dijeli od totalne anarhije je :
1. ekonomska zavisnost od poslodavca
2. strah od moćnijeg i jačeg od sebe
3. kućni odgoj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel to pokojni susjed Zuti tamo potezao sjekiru
Znao sam da je nesto slicno uradio ali ne gdje
Znao sam da je nesto slicno uradio ali ne gdje