Privatne skole kao na Zapadu sve vise imaju smisla. Ne placas ih sto ce djeca nesto bolje nauciti nego sto ih nece neki klosar osakatitisumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:40 Nece nikad biti normalno.
Posaljes dijete u skolu da ga neki neizivljeni klosar osakati ili nedaj boze sta gore.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Sid the sloth
#77526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- oldtajmer
#77527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakva li je sad situacija sa sankcijama u srednjoj skoli
nesto mi pade na pamet, svojevremeno u srednjoj potucem se usred casa nista spektakularno na pocetku godine i na kraju godine zakljucno lose vladanje
ili nas nekoliko pobjegnemo na utakmicu bih-italija,nisu nas htjeli pustiti sa casa,a znaju svi kakav je to bio zabremedet u to vrijeme kad smo bili jos zeljni svega i svi redom fasujemo smanjeno vladanje,nije bilo zajebancije
nesto mi pade na pamet, svojevremeno u srednjoj potucem se usred casa nista spektakularno na pocetku godine i na kraju godine zakljucno lose vladanje
ili nas nekoliko pobjegnemo na utakmicu bih-italija,nisu nas htjeli pustiti sa casa,a znaju svi kakav je to bio zabremedet u to vrijeme kad smo bili jos zeljni svega i svi redom fasujemo smanjeno vladanje,nije bilo zajebancije
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#77528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa Masinska, ŽIŠ, Saobraćajna i sl su uvijek vazile za problematične skole. Tu su uvijek bili problemi. Cak ih u zadnje vrijeme i nema koliko je bilo u moje vrijeme.
Prije rata, rodjak namlatio jednog u Masinskoj, dodjose sutra njih 5 da ga biju. Rodjak izvadi noz, ko ono da ih trzne, kad ljudi izvukose kame. Samo momenat, sklopi noz, vrati ga u dzep i skupi se da ga biju. Slomili mu ruku i izbili dva zuba
O bubrezima, modricama i sljivama da ne govorim
Vjerujem da je danas manje problematične djece u tim skolama nego nekada.
Prije rata, rodjak namlatio jednog u Masinskoj, dodjose sutra njih 5 da ga biju. Rodjak izvadi noz, ko ono da ih trzne, kad ljudi izvukose kame. Samo momenat, sklopi noz, vrati ga u dzep i skupi se da ga biju. Slomili mu ruku i izbili dva zuba
O bubrezima, modricama i sljivama da ne govorim
Vjerujem da je danas manje problematične djece u tim skolama nego nekada.
Last edited by sime_cipol on 19/03/2024 00:37, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#77529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na sve objede SDFA politicara na temu sigurnosne situacije u Sarajevu, zar nije najbolji odgovor zustra zestoka akcija ministra policije, neke konkretne mjere, sankcije sudijama koji ne rade svoj posao od strane nadleznog ministarstva, nesto, ista.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#77530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa samo je sreća što nije bilo tiktokova i instagrama, danas je sve zlatno šta se radilo jebote...sime_cipol wrote: ↑19/03/2024 00:34 Pa Masinska, ŽIŠ, Saobraćajna i sl su uvijek vazile za problematične skole. Tu su uvijek bili problemi. Cak ih u zadnje vrijeme i nema koliko je bilo u moje vrijeme.
Prije rata, rodjak namlatio jednog u Masinskoj, dodjose sutra njih 5 da ga biju. Rodjak izvadi noz, ko ono da ih trzne, kad ljudi izvukose kame. Samo momenat, sklopi noz i skupi se da ga biju. Slomili mu ruku i izbili dva zuba![]()
tamo sredinom dvijehiljaditih nije bilo sigurno hodati po Dobrinji i Alipašinom i po danu, a danas sumnjam da iko traume od famoznih blizanaca i tipova sličnog kalibra
nego danas imamo tikEtokove i instagrame pa nekako do crnehronikeinfo dođe i ovo s bakljom
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#77531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U moje doba nisi smio otici u drugo naselje igrati lopte, postojala je velika mogućnost da ces i dati i dobiti batine. Ja sam sa Vojnickog, niti smo isli u A ili B fazu, niti na Mojmilo, niti su oni kod nas dolazili. Doduše, jesu Pitići, ali oni su živjeli i tamo i vamo. Moji malci danas s Dobrinje odu kod nane na Vojničko i igraju lopte. Zovu, tata mozemo li u B Fazu tamo se otvorio teren sa travom da igramo lopte. I odu i igraju se i nikad nema problema.Velkoski wrote: ↑19/03/2024 00:38pa samo je sreća što nije bilo tiktokova i instagrama, danas je sve zlatno šta se radilo jebote...sime_cipol wrote: ↑19/03/2024 00:34 Pa Masinska, ŽIŠ, Saobraćajna i sl su uvijek vazile za problematične skole. Tu su uvijek bili problemi. Cak ih u zadnje vrijeme i nema koliko je bilo u moje vrijeme.
Prije rata, rodjak namlatio jednog u Masinskoj, dodjose sutra njih 5 da ga biju. Rodjak izvadi noz, ko ono da ih trzne, kad ljudi izvukose kame. Samo momenat, sklopi noz i skupi se da ga biju. Slomili mu ruku i izbili dva zuba![]()
tamo sredinom dvijehiljaditih nije bilo sigurno hodati po Dobrinji i Alipašinom i po danu, a danas sumnjam da iko traume od famoznih blizanaca i tipova sličnog kalibra![]()
nego danas imamo tikEtokove i instagrame pa nekako do crnehronikeinfo dođe i ovo s bakljom
Kod nas to nije bilo tako.
- Edin H.
#77532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, prije je bilo nekog reda, sad ništa.sime_cipol wrote: ↑19/03/2024 00:43U moje doba nisi smio otici u drugo naselje igrati lopte, postojala je velika mogućnost da ces i dati i dobiti batine. Ja sam sa Vojnickog, niti smo isli u A ili B fazu, niti na Mojmilo, niti su oni kod nas dolazili. Doduše, jesu Pitići, ali oni su živjeli i tamo i vamo. Moji malci danas s Dobrinje odu kod nane na Vojničko i igraju lopte. Zovu, tata mozemo li u B Fazu tamo se otvorio teren sa travom da igramo lopte. I odu i igraju se i nikad nema problema.Velkoski wrote: ↑19/03/2024 00:38pa samo je sreća što nije bilo tiktokova i instagrama, danas je sve zlatno šta se radilo jebote...sime_cipol wrote: ↑19/03/2024 00:34 Pa Masinska, ŽIŠ, Saobraćajna i sl su uvijek vazile za problematične skole. Tu su uvijek bili problemi. Cak ih u zadnje vrijeme i nema koliko je bilo u moje vrijeme.
tamo sredinom dvijehiljaditih nije bilo sigurno hodati po Dobrinji i Alipašinom i po danu, a danas sumnjam da iko traume od famoznih blizanaca i tipova sličnog kalibra![]()
Kod nas to nije bilo tako.![]()
- Edin H.
#77533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oldtajmer wrote: ↑18/03/2024 23:44 kakva li je sad situacija sa sankcijama u srednjoj skoli![]()
To je jedina tekma kad smo dobili jednu od velikih reprezentacija
- _Reds_
#77534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo sto tada šamaralo, a danas se puca.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#77535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja pobjegao s nastave iz mediciniske srednje,..mislim izasao ranije.
A mogao sam i iz ucionice pratiti tekmu..
A mogao sam i iz ucionice pratiti tekmu..
- liyf
- Optimus09
#77537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta sam puno izostao sa nastave po ciieli dan,a da me niko ne primijeti 
-
DZONPI
#77538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Halo.Kroz Svrakino proc tamo 90 tih sam,a da ne naletis na belaj teži slucaj.Mozda oko 6 ujutru ali nije garancija.Pa Alipasino B faza.Sreca pa su Pofalici bilo podaleko ono ko uz brdo pa se nije setalo ali i tamo je bilo zajebano.Ovo sad je pickin dim.Pa marisane Masinska sto ovaj reče.Pa čaršija prodavanje farmerki i cigli.Haj sa trebom prošetaj navece po carsiji.Izlete likovi iz coskova i maznu ti trebu za guzove.Imas 2 opcije.Il se pomarat il Ostat neutralan tj dobit nogu od trebe.
- muha_sa
#77539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U moj vakat se prodavale cigle al nisam vala cuo za to da je navece bilo horor čaršijom hodat. Svaku noc sam pratio djevojku na memli stranu u Balibegovica ulicu--slomim se dok do gore dodjemDZONPI wrote: ↑19/03/2024 06:57 Halo.Kroz Svrakino proc tamo 90 tih sam,a da ne naletis na belaj teži slucaj.Mozda oko 6 ujutru ali nije garancija.Pa Alipasino B faza.Sreca pa su Pofalici bilo podaleko ono ko uz brdo pa se nije setalo ali i tamo je bilo zajebano.Ovo sad je pickin dim.Pa marisane Masinska sto ovaj reče.Pa čaršija prodavanje farmerki i cigli.Haj sa trebom prošetaj navece po carsiji.Izlete likovi iz coskova i maznu ti trebu za guzove.Imas 2 opcije.Il se pomarat il Ostat neutralan tj dobit nogu od trebe.
Baška što se po birtijama solo il sa rajom hodalo al to nije bilo u 9 navece vec iza ponoci
- Chloe
- Photo mod
#77540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
puko neki hir i Čamparu ...tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 13:27jok nego hoce nezakonito da trazi odrzavanje sjednice da neko krsi poslovnik zbog njegovih hirovaChloe wrote: ↑18/03/2024 13:21Prvi po odgovornosti za rad uniformisane policije je Komesar, pa onda Ministar sa Nezavisnim odborom za izbor i reviziju policijskog komesara koje imenuje Skupština KS, ako je vjerovati Zahiragiću, predsjedavajući Skupštine KS smatra da je stanje sigurnosti zadovoljavajuće i nema potrebe za tematskom sjednicom, koje služe da se odgovorni pozovu, daju izvještaje o situaciji, poduzetim mjerama kao i daljnjim aktivnostima itd.Forsaken wrote: ↑18/03/2024 12:43
Ne bi mjenjao vlast. Al isto tako ne bih se pravio lud i branio ljude koji ne rade dobar posao. Smjenio bih ministra i stavio novog, cisto da postoji ODGOVORNOST - ako ne radis dobro sljedi ti noga. Trenutno, lik ne radi dobro ali ga svi brane da ne talasaju. Zato i nema motiva niko da ista uradi kako bi nam bilo bolje.
Osim toga jebo bi mater ovim sudijama al to je vec osinje gnjezdo.
Također, unatoč zahtjevu koji je potpisao 12 zastupnika za sazivanje tematske sjednice za sigurnost , na to odbija uraditi.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/34 ... ntonu.html
I da Haris Zahiragic je član komisije za sigurnost u KS i od 14 sjednica te komisije na 9 sastanaka se nije pojavio, a na ostalih 5 je izasao na polovini sastanka tako da je on zadnja osoba koja ce pričati o sigurnosti![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara ... /240318184
-
HelaS
#77541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije hir, već populizam. Jeftino Čampara, blijedoChloe wrote: ↑19/03/2024 08:15puko neki hir i Čamparu ...tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 13:27jok nego hoce nezakonito da trazi odrzavanje sjednice da neko krsi poslovnik zbog njegovih hirovaChloe wrote: ↑18/03/2024 13:21
Prvi po odgovornosti za rad uniformisane policije je Komesar, pa onda Ministar sa Nezavisnim odborom za izbor i reviziju policijskog komesara koje imenuje Skupština KS, ako je vjerovati Zahiragiću, predsjedavajući Skupštine KS smatra da je stanje sigurnosti zadovoljavajuće i nema potrebe za tematskom sjednicom, koje služe da se odgovorni pozovu, daju izvještaje o situaciji, poduzetim mjerama kao i daljnjim aktivnostima itd.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/34 ... ntonu.html
I da Haris Zahiragic je član komisije za sigurnost u KS i od 14 sjednica te komisije na 9 sastanaka se nije pojavio, a na ostalih 5 je izasao na polovini sastanka tako da je on zadnja osoba koja ce pričati o sigurnosti![]()
![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara ... /240318184
![]()
- Thorgerson
#77542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Edin Gacic nit je imao plan, nit je znao sta radi. Jednostavno nije bio sablon na koji je nasa policija navikla. Zato i jesu imali problem s njim.vjeshalica wrote: ↑18/03/2024 21:05 Edin Gacic je serijski ubica veoma opasan lik, i ne zna se kod takvih profila ljudi sta su skovali u glavi i koje im je djelovanje.
To se ne moze porediti sa travarskim obracunom u centru grada, kad zaracene grupe klosara se propucaju, odma policija dakle,operativno zna, ko sta gdje i kako. Tako su i brzo znali za ovog zadnjeg sto je pucao na Kovacima. Znaju se te sukobljene grupe, i oko cega.
Jel to samo nasa policija toliko sluzi za sprdanje, kao da u Americi pored obavjestajnih i vrhunskih policijskih agencija, isto tako prefrigane ubojice ne bjeze i ne sakrivaju se i prave probleme?
Odvadite malo, ucesnici ovih pizdarija su od ranije poznati, dakle,kriminalisticki obradjene labrnje do kojih se operativno veoma brzo dodje, a slobodni su zahvaljujuci sudu i tuzilastvu.
Kad je neko ovdje ispalio demagogiju oko operativnog rada, sto nije policija operativno djelovala kad je onaj ludjak ubio sebe i 3 djece u Bihacu?
Neke se stvari jednostavno ne mogu "trač turom" saznati i preduhitriti.
Treba shvatiti, da su dosla gora vremena i ljudi i da je danas sve moguce, samo se puse situacija preko medija. Kao da u Becu nema obracuna i ubistava samo sto se to ne plasira kao udarna vijest po portalima.
Ovdje je udarna vijest samoubistvo i neki bezveze udes, i tako se manipulise masama i utjeruje strah u kosti. Nije idealno, ali nije ni spektakularno cega sve ima.
Tj. Sablon - Da im se kaze odmah gdje ta osoba. I da ta osoba po mogucnosti sama se okrene, sveze i ne pruza nikakav otpor. I da ne makne dalje od 100m van mjesta stanovanja. Eh tada ga nasi fataju 100%.
Gacic je bezvezan lik, koji je bio malo van tog sablona. I drzali su nas jbt u neizvjesnosti tih tri-cetiri dana dok ga nisu uhvatili. Mogao lik ubiti koliko je htio ljudi. I opet ga je obican covjek prijavio.
Jel fkt nas Katica troluje? Pa ja cu mu sad nabrojati 10 likova koje nisu uhvatili. I koji su bog zna gdje. Sa izuzetno teskim krivicnim djelima. Sta on baljezga?
I onaj nedavno frajer im pobjegao i sam se predao, na otoci ubistvo. Ocito nije imao za bibera. Pa sta ce. Al da je imao ista love. Hladno je mogao otici gdje pozeli.
A ubistvo se desilo usred grada. Ispred 300 kamera. Tu i svjedoci. Itd itd. Plus poznato lice.
Ko god je htio pobjeci, i imao lovu. Pobjegao je. Tri sata do granice, cak i manje. Ovi za tri sata ne mogu nista.
Kazem opet, sta bi da smo veci grad? Kako bi tek onda ikoga uhvatili?
Zato hajmo malo biti realni. Rade ok posao, ali ni blizu kako bi trebali. S obzirom da grad terorise 100 jednih te istih likova.
Pa nek policija terorise i njih. Zaustavljaj ga svaki jebeni dan. I pretrazuj. Ima pravo na to. Ako je sumnjiv. Posalji dva drota npr u jedno naselje i nek svaki dan, svaki sat pretresaju sumnjive likove. Eto. Jel tu treba sud? Svaki dan ga zaustavi. Provjeri mu torbicu, jaknu. I pusti ga. Kad se vraca kuci, opet.
Jok. Nismo mi krivi, sud ih pusta. Pa ok, ali mozete li vi eto ista uraditi ili cemo prebacivati krivicu tamo-vamo.
- _Reds_
#77543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a kad bi pisli kafe i u kladionicima bili ?
Ti bi da ovi rade.
Ti bi da ovi rade.
-
Scheduler
#77544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kroz pricu sve vise raje je u procesu legalne nabavke ili planiraju uzeti vatreno oruzje za samoodbranu
- kabal1337
#77545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uhvatise li kabasa? ah daThorgerson wrote: ↑19/03/2024 09:08Edin Gacic nit je imao plan, nit je znao sta radi. Jednostavno nije bio sablon na koji je nasa policija navikla. Zato i jesu imali problem s njim.vjeshalica wrote: ↑18/03/2024 21:05 Edin Gacic je serijski ubica veoma opasan lik, i ne zna se kod takvih profila ljudi sta su skovali u glavi i koje im je djelovanje.
To se ne moze porediti sa travarskim obracunom u centru grada, kad zaracene grupe klosara se propucaju, odma policija dakle,operativno zna, ko sta gdje i kako. Tako su i brzo znali za ovog zadnjeg sto je pucao na Kovacima. Znaju se te sukobljene grupe, i oko cega.
Jel to samo nasa policija toliko sluzi za sprdanje, kao da u Americi pored obavjestajnih i vrhunskih policijskih agencija, isto tako prefrigane ubojice ne bjeze i ne sakrivaju se i prave probleme?
Odvadite malo, ucesnici ovih pizdarija su od ranije poznati, dakle,kriminalisticki obradjene labrnje do kojih se operativno veoma brzo dodje, a slobodni su zahvaljujuci sudu i tuzilastvu.
Kad je neko ovdje ispalio demagogiju oko operativnog rada, sto nije policija operativno djelovala kad je onaj ludjak ubio sebe i 3 djece u Bihacu?
Treba shvatiti, da su dosla gora vremena i ljudi i da je danas sve moguce, samo se puse situacija preko medija. Kao da u Becu nema obracuna i ubistava samo sto se to ne plasira kao udarna vijest po portalima.
Ovdje je udarna vijest samoubistvo i neki bezveze udes, i tako se manipulise masama i utjeruje strah u kosti. Nije idealno, ali nije ni spektakularno cega sve ima.
Tj. Sablon - Da im se kaze odmah gdje ta osoba. I da ta osoba po mogucnosti sama se okrene, sveze i ne pruza nikakav otpor. I da ne makne dalje od 100m van mjesta stanovanja. Eh tada ga nasi fataju 100%.
Gacic je bezvezan lik, koji je bio malo van tog sablona. I drzali su nas jbt u neizvjesnosti tih tri-cetiri dana dok ga nisu uhvatili. Mogao lik ubiti koliko je htio ljudi. I opet ga je obican covjek prijavio.
Jel fkt nas Katica troluje? Pa ja cu mu sad nabrojati 10 likova koje nisu uhvatili. I koji su bog zna gdje. Sa izuzetno teskim krivicnim djelima. Sta on baljezga?
I onaj nedavno frajer im pobjegao i sam se predao, na otoci ubistvo. Ocito nije imao za bibera. Pa sta ce. Al da je imao ista love. Hladno je mogao otici gdje pozeli.
A ubistvo se desilo usred grada. Ispred 300 kamera. Tu i svjedoci. Itd itd. Plus poznato lice.
Ko god je htio pobjeci, i imao lovu. Pobjegao je. Tri sata do granice, cak i manje. Ovi za tri sata ne mogu nista.
Zato hajmo malo biti realni. Rade ok posao, ali ni blizu kako bi trebali. S obzirom da grad terorise 100 jednih te istih likova.
Pa nek policija terorise i njih. Zaustavljaj ga svaki jebeni dan. I pretrazuj. Ima pravo na to. Ako je sumnjiv. Posalji dva drota npr u jedno naselje i nek svaki dan, svaki sat pretresaju sumnjive likove. Eto. Jel tu treba sud? Svaki dan ga zaustavi. Provjeri mu torbicu, jaknu. I pusti ga. Kad se vraca kuci, opet.
Jok. Nismo mi krivi, sud ih pusta. Pa ok, ali mozete li vi eto ista uraditi ili cemo prebacivati krivicu tamo-vamo.
itd. katica disconected od stvarnog zivota
-
Naslovnica
#77546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potrebno je preventivno zaustavljati i trkeljati svaki SUV i slična vozila ako je vozač 20-30 god i ima bradicu (bruda), pogotovu one sa tamnijim staklima.
Pun grad nekakvih ulickanih mlađahnih likova, besposličara sa bradicama, čalama, skupim autima.
Ne vjerujem da je sve od Bigtoina.

Pun grad nekakvih ulickanih mlađahnih likova, besposličara sa bradicama, čalama, skupim autima.
Ne vjerujem da je sve od Bigtoina.
- vjeshalica
#77547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gacic ti bezveze? Veze ti nemas.Thorgerson wrote: ↑19/03/2024 09:08Edin Gacic nit je imao plan, nit je znao sta radi. Jednostavno nije bio sablon na koji je nasa policija navikla. Zato i jesu imali problem s njim.vjeshalica wrote: ↑18/03/2024 21:05 Edin Gacic je serijski ubica veoma opasan lik, i ne zna se kod takvih profila ljudi sta su skovali u glavi i koje im je djelovanje.
Sta treba policija da uradi umjesto Suda i Tuzilastva ciji je to posao? Da ih pobije i zalije krecom u nekoj rupi? Ne citam nebuloze.
- DaysleepeR
#77548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jako puno mladih momaka od 19-21 godine u novim, skupim autima sa P oznakom divljaju po gradu.
Biće još tragedija nažalost.
Biće još tragedija nažalost.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To im je posao jbt sami su ga platili nisam im ja placao
-
noviclan
#77550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pero polaže vozački ispit..
- "Tko može regulirati promet kroz raskrižje ako nema policajca?" - pita ga komisija
Pero se češka, razmišlja, ne može se sjetiti...
- "Može mala pomoć?"
- "Može...Imaaš crveno,žuto i zeleno..."
Razmišlja Pero....
- "Mislim da je žuto..."