Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bila je jednom reportaža o tim restoranima, čisto izrabljivanje mladih kuhara, ovi šefovi bukvalno emocionalno maltretiraju i fizički izrabljuju ne bi li nahranili ego.
On zarađuje par hiljada i pojavljuje se u magazinima, a mlađeg kuhara plaća 1500 eura u restoranu gdje je večera 3 stoje minimum.
Išao je jedan malo imućniji bračni par iz mog kraja u Italiju u neki restoran, oni ganjaju taj fenseraj, morali su uplatiti negdje oko 300€ samo za rezervaciju i to pola godine unaprijed + ih tamo izašao račun 540€.
Kao super je hrana, predobra, rekoh druže (nazovimo ga Asmir) Asmire, jesil se ti najeo od toga
Kaže - ženi je bilo "taman", ja sam bgmi mogao još...
Nas je problem kolicina.
Mi smo navikli nista ispod kile mesa, hljeb za rucak, kila tjestenine, pa znam ljude koji jedu hljeb sa makaronim
I onda ode u restoran na po dlana porcija, kulturoloski sok
Last edited by sumirprimus on 18/03/2024 22:09, edited 1 time in total.
Količina možda jeste problem, ali platiti 840€ ili 540€ (ne znam da li je ta rezervacija ušla u račun ili nije, nisam taj detalj pitao) za večeru za dvoje i ostati gladan, nije ništa drugo nego snobizam.
_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:34
I bolji.
Nisam neki gurman, ali sam imao priliku objedovati u dosta jakih restorana u Evropi. Mnogi ne mogu vode politi nasim a 1 rucak im kosta ko dnevni promet nasih.
Kad ga dobro čitaš (a to važi fakat za dobar dio kritičara), izvor kritike je često ne loše stanje već što općenito imaju problem sa odvašnjom kulturom, kuhinjom, tradicijama i tkd, pa onda govore da niš ne valja.
Teska je to prica brale.
Cim se Brajlovic spomene kao primjer ja znam koliko je sati.
A u Sarajevu imas restorana koji se nece postidit sad da ih bacis u Pariz, Minhen ili Bec
Ali jok mi smo najgori, de ti nama doomerizma i renesanse.
Koji su to? Cisto iz znatizelje.
Ja recimo mislim da je hrana i restorani u prosjeku bolji od vecine evrope (izuzmi francusku, italiju, spaniju i portugal). Ali da top restorani nisu ni blizu
Ja ne bih o ponudi. Posebno po pitanju Sarajeva jer sam zadnji put bio NG 2013 il 14, ne sjecam se. Jele se nase stvari, a racuni na Kiseljak blokovima pisani.
Al, o cemu mogu, jesu cijene. A, gledajuci mnoge cimbenike, one cak ni u USK nisu bas nesto nize kada se to poredi sa EU prosjekom.
Jos kada mi u Bihacu na hastal stavi Carpaccio, a ono hrsce jer je meso zaleđeno ...
Prateci forum po pitanju Sarajeva, Sarajevo je za nase uslove preskup grad.
Neki dan slucajno sjednem u kafic u Ljubljani i vidim imaju toceni Haineken. Rekoh, da ga probam. Upratim, 0.5 za 3.30 euro, sto mi je bilo iznenađenje. Zadnji put u BiH sjedili u jednom restoranu i jedni pili bas Haineken flasica. I zbog price o cijenama posaljem prijatelju sliku i upitam ga za cijenu dole. Odgovori mi da je 5.50 KM, a gdje drugo i 6 KM. Carlsberg toceno sam placao 5 KM.
Marka razlike nije jeftino za reci ...
Last edited by swanfilter on 18/03/2024 22:35, edited 1 time in total.
Dr Food je bio vrhunski kod je radio Munja u kuhinji i A(l)mir kao konobar...
Kasnije su njeka raja iz tog restorana pokrenula neke svoje fazone tamo oko Ciglana...
Bila je jednom reportaža o tim restoranima, čisto izrabljivanje mladih kuhara, ovi šefovi bukvalno emocionalno maltretiraju i fizički izrabljuju ne bi li nahranili ego.
On zarađuje par hiljada i pojavljuje se u magazinima, a mlađeg kuhara plaća 1500 eura u restoranu gdje je večera 3 stoje minimum.
Išao je jedan malo imućniji bračni par iz mog kraja u Italiju u neki restoran, oni ganjaju taj fenseraj, morali su uplatiti negdje oko 300€ samo za rezervaciju i to pola godine unaprijed + ih tamo izašao račun 540€.
Kao super je hrana, predobra, rekoh druže (nazovimo ga Asmir) Asmire, jesil se ti najeo od toga
Kaže - ženi je bilo "taman", ja sam bgmi mogao još...
Bodkin wrote: ↑18/03/2024 22:23
Koji su to? Cisto iz znatizelje.
Ja recimo mislim da je hrana i restorani u prosjeku bolji od vecine evrope (izuzmi francusku, italiju, spaniju i portugal). Ali da top restorani nisu ni blizu
Paper Moon, Baoli, Safija, Barsa, Lora Druga Kuca, Four Seasons do unazad godinu i po, Začin....
Mojne sefice Tita ti nas napustati. Sad ide luda voznja forumom, popilo se , smrknulo se isto ko nasi Sumaheri po lokalnim ulicama, Sad se izlazi na forumsku autostradu a dezurni sef policajac ode spavat. Valja prezivjeti ove restoranske price veceras a pasos pun pecata iz okolnih drzava.
Citao sam o ovim i bacaju lovacke. Sami sebi su napravili probleme i otjerali goste jer su zbog Michelina digli cijene u nebo i napravili koncept namjenjen elitama kao da su London, NY ili Pariz. Odje...ali ih i musterije sa parama jer ljudi vole pojesti. Sto ne znaci da su glupi.
Dovoljno govori cinjenica da sada vracaju starog kuhara, koji je i dosao do Michelina ..
Last edited by swanfilter on 18/03/2024 22:36, edited 2 times in total.