Pa nemoj nam onda govoriti da se uozbiljimo.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:41Ma ja nisam maKEo iz bosne.
Znaš meni govoriti da sam dijasporac. Sad sam ja domaći jbg.
Pa nemoj nam onda govoriti da se uozbiljimo.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:41Ma ja nisam maKEo iz bosne.
Kako mozes imati boravak u dvije zemlje istovrmeno? Valjda se racuna gdje si vecinu godine proveo?sehohari wrote: ↑18/03/2024 21:03Da imaš boravak i u Luksu i u DE, da.
Ali nemaš.
Isto kao što odjavom boravka u HR ne moraš više plaćati ništa Zagrebu.
Ne možeš, ali ne možeš ni biti prijavljen na taj način. Kao što si i rekao, ustvari samo elegantan način da ih natjeraju da se odjave.jeza u ledja wrote: ↑18/03/2024 21:43Kako mozes imati boravak u dvije zemlje istovrmeno? Valjda se racuna gdje si vecinu godine proveo?
Sto se tice Hrvatske, ja sam ovo shvatio kao njihov pokusaj da uberu love dok mogu i da otpisu ove neodjavljene. Da je meni to drzava trazila, ja bi onda ganjao da ne platim u Njemackoj ili gdje vec.
Svakako od ovog sto sam malo citao iz Hr, koliko sam shvatio ljudi su mogli osporiti da nemaju rezidentnost i ne moraju platiti. Sto bi ih onda, pretpostavljam, i zvanicno “ispisalo”.
Jedna stvar je kad drzava trazi nesto, druga stvar je da ti nesto moras platiti.
Sto se tice Amerike, neko ko zivi vani mora svake godine popunjavati za takse, ali mora platiti samo ako ne zivi u drzavi koja ima medjudrzavni dogovor o “double taxation”, tj. ne placanju takse dva put.
Zaobidjes i cao.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:44 Pa vidi vam price ozbiljniji nasi restorani i hrana![]()
Najjaca klopa, cevapi pute , brajlovic cudo nevidje o. Imamo i sarmice sogan dolmice i ostale turske i balkanske kopije, ma hajte molim vas
Friz kola i pizza![]()
Brajlović je za prosječan njemački restoran i dobar dio fancy mjesta vrh vrhova. Kraj priče.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:44 Pa vidi vam price ozbiljniji nasi restorani i hrana![]()
Najjaca klopa, cevapi pute , brajlovic cudo nevidje o. Imamo i sarmice sogan dolmice i ostale turske i balkanske kopije, ma hajte molim vas
Friz kola i pizza![]()
Kad ga dobro čitaš (a to važi fakat za dobar dio kritičara), izvor kritike je često ne loše stanje već što općenito imaju problem sa odvašnjom kulturom, kuhinjom, tradicijama i tkd, pa onda govore da niš ne valja._BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:45Zaobidjes i cao.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:44 Pa vidi vam price ozbiljniji nasi restorani i hrana![]()
Friz kola i pizza![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:34 I bolji.
Nisam neki gurman, ali sam imao priliku objedovati u dosta jakih restorana u Evropi.
Mnogi ne mogu vode politi nasim a 1 rucak im kosta ko dnevni promet nasih.
Teska je to prica brale.sehohari wrote: ↑18/03/2024 21:49Kad ga dobro čitaš (a to važi fakat za dobar dio kritičara), izvor kritike je često ne loše stanje već što općenito imaju problem sa odvašnjom kulturom, kuhinjom, tradicijama i tkd, pa onda govore da niš ne valja._BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:45Zaobidjes i cao.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:44 Pa vidi vam price ozbiljniji nasi restorani i hrana![]()
Friz kola i pizza![]()
Nisam rekao da nista ne valja, samo da nije ozibljno poredit bosnu sa europskom gastronomskom scenomsehohari wrote: ↑18/03/2024 21:49Kad ga dobro čitaš (a to važi fakat za dobar dio kritičara), izvor kritike je često ne loše stanje već što općenito imaju problem sa odvašnjom kulturom, kuhinjom, tradicijama i tkd, pa onda govore da niš ne valja._BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:45Zaobidjes i cao.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:44 Pa vidi vam price ozbiljniji nasi restorani i hrana![]()
Friz kola i pizza![]()
Općenito ni ne znam šta treba da znači ovo u vezi komentarisanja hrane, to je subjektivni osjećaj. Tebi se ne sviđa bosanska kuhinja, ok, ali to je tvoje lično mišljenje.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:50 Pa nije istina, nema zaobiilazenja, samo istina, i licno iskustvo, meni je losa , nije mi se svidjela a ne mnogi ne mogu polit nasim restoranima, u istoj recemici sa ja nisam neki gurman. Ne ide jebga realno.
Nije da ne valja, ali realno ako hoces dobru klopu i kuhinju, onda ides u komsiluk u srbiju.
Mediteranska hrama hrvatska. Bosna zaostaje poprilicno , osim te neke lokalpatriotske emocije prema pitama i cevapima .
Tesko jer nisi spreman za nova iskustva_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:55 Pa kad restoran prodje kod nekog ko je izbirljiv, tezak na hrani i ne voli jesti, znas da je dobar valjda
Fol je u tome da je 100x puta veća šansa da ćeš jednom u životu jesti u nekom fancy sarajevskom restoranu nego sa restoranom koji bi bio ozbiljan dio te gastronomske scene.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:53Nisam rekao da nista ne valja, samo da nije ozibljno poredit bosnu sa europskom gastronomskom scenom
Ko kaze da mi se ne svidja? Ne citas pazljivo.sehohari wrote: ↑18/03/2024 21:54Općenito ni ne znam šta treba da znači ovo u vezi komentarisanja hrane, to je subjektivni osjećaj. Tebi se ne sviđa bosanska kuhinja, ok, ali to je tvoje lično mišljenje.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:50 Pa nije istina, nema zaobiilazenja, samo istina, i licno iskustvo, meni je losa , nije mi se svidjela a ne mnogi ne mogu polit nasim restoranima, u istoj recemici sa ja nisam neki gurman. Ne ide jebga realno.
Nije da ne valja, ali realno ako hoces dobru klopu i kuhinju, onda ides u komsiluk u srbiju.
Mediteranska hrama hrvatska. Bosna zaostaje poprilicno , osim te neke lokalpatriotske emocije prema pitama i cevapima .
Ne pricam od 85 najboljih restorana svijetasehohari wrote: ↑18/03/2024 21:56Fol je u tome da je 100x puta veća šansa da ćeš jednom u životu jesti u nekom fancy sarajevskom restoranu nego sa restoranom koji bi bio ozbiljan dio te gastronomske scene.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:53Nisam rekao da nista ne valja, samo da nije ozibljno poredit bosnu sa europskom gastronomskom scenom
Restorani o kojima ti pričaš ni većina Njemaca nisu posjetili, ili možda 1-2 puta maks. za cijeli život.
Ako hoćeš "dobru klopu i kuhinju".sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:57Ko kaze da mi se ne svidja? Ne citas pazljivo.sehohari wrote: ↑18/03/2024 21:54Općenito ni ne znam šta treba da znači ovo u vezi komentarisanja hrane, to je subjektivni osjećaj. Tebi se ne sviđa bosanska kuhinja, ok, ali to je tvoje lično mišljenje.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:50 Pa nije istina, nema zaobiilazenja, samo istina, i licno iskustvo, meni je losa , nije mi se svidjela a ne mnogi ne mogu polit nasim restoranima, u istoj recemici sa ja nisam neki gurman. Ne ide jebga realno.
Onda ne znaš šta pričaš, kraj priče.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:58Ne pricam od 85 najboljih restorana svijetasehohari wrote: ↑18/03/2024 21:56Fol je u tome da je 100x puta veća šansa da ćeš jednom u životu jesti u nekom fancy sarajevskom restoranu nego sa restoranom koji bi bio ozbiljan dio te gastronomske scene.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:53
Nisam rekao da nista ne valja, samo da nije ozibljno poredit bosnu sa europskom gastronomskom scenom
Restorani o kojima ti pričaš ni većina Njemaca nisu posjetili, ili možda 1-2 puta maks. za cijeli život.
Jer imam medicinsku dijagnozu.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:56Tesko jer nisi spreman za nova iskustva_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:55 Pa kad restoran prodje kod nekog ko je izbirljiv, tezak na hrani i ne voli jesti, znas da je dobar valjda![]()
Ma bježi ba, čisto iživljavanje.Athlon64 wrote: ↑18/03/2024 22:01 Mislim da dolazi kraj i ovom snobizmu
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pric ... e-15434447
E ok to je nesto drugu, nije bilo zle namjere, samo licno isku.stvo_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 22:02Jer imam medicinsku dijagnozu.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:56Tesko jer nisi spreman za nova iskustva_BataZiv_0809 wrote: ↑18/03/2024 21:55 Pa kad restoran prodje kod nekog ko je izbirljiv, tezak na hrani i ne voli jesti, znas da je dobar valjda![]()
Ne leti sa zakljuccima![]()
sehohari wrote: ↑18/03/2024 21:59Onda ne znaš šta pričaš, kraj priče.sumirprimus wrote: ↑18/03/2024 21:58Ne pricam od 85 najboljih restorana svijetasehohari wrote: ↑18/03/2024 21:56
Fol je u tome da je 100x puta veća šansa da ćeš jednom u životu jesti u nekom fancy sarajevskom restoranu nego sa restoranom koji bi bio ozbiljan dio te gastronomske scene.
Nagledao sam se ja restorana, dosta.