Booking.com ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Dzontra_Volta

#676 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Ma booking je siguran sajt, rizik je minimalan. Bitno je da "gazdi" ne daješ podatke. Sve je kriptovano, ni vlasnik bookinga nema pristup tvojim podacima.
testni_akaunt

#677 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by testni_akaunt »

Dzontra_Volta wrote: 14/08/2022 21:55 Ma booking je siguran sajt, rizik je minimalan. Bitno je da "gazdi" ne daješ podatke. Sve je kriptovano, ni vlasnik bookinga nema pristup tvojim podacima.
Isti dan kada sam rezervisao preko bookinga u jednom manjem hotelu, iz iste zemlje je kartica iskorištena i svukli su mi lovu. Bio je vakat korone. Booking dijeli detalje s kartice, to sam supportu rekao, nisu negirali. Nakon ovoga sam prestao koristiti booking.

Evo i potvrda sa njihovog sajta
https://partner.booking.com/en-us/help/ ... rd-details
axe22

#678 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by axe22 »

Pozdrav.
Uradio sam rezervaciju apartmana preko stranice, dva nocenja i sve ok, medjutim sad dolazi poruka da je otkazana rezervacija, dva dana prije nego trebam stici.
Nazovem gazdu i kaze da ne zna sta se desilo i da ce mi javit do 14:00.
Sad da li odmah da kontaktiram booking ili da cekam odgovor gazde?
Vec sam na putu, i to mi je bilo stajanje od dva dana pa nastavak.

Da navedem, nije trazio da se ranije uplati neki iznos, a nisam ni kontaktiran od strane vlasnika.
Dzontra_Volta

#679 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

axe22 wrote: 16/08/2022 09:22 Pozdrav.
Uradio sam rezervaciju apartmana preko stranice, dva nocenja i sve ok, medjutim sad dolazi poruka da je otkazana rezervacija, dva dana prije nego trebam stici.
Nazovem gazdu i kaze da ne zna sta se desilo i da ce mi javit do 14:00.
Sad da li odmah da kontaktiram booking ili da cekam odgovor gazde?
Vec sam na putu, i to mi je bilo stajanje od dva dana pa nastavak.

Da navedem, nije trazio da se ranije uplati neki iznos, a nisam ni kontaktiran od strane vlasnika.
I...?
Nemoj nas ostavljat u neizvjesnosti. :mrgreen:
axe22

#680 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by axe22 »

Rijeseno.
Gazda je promjenio pravilo taj dan (dva dana prije dolaska) da se mora uplatit, mail dosao ali nisam vidio i zato je otkazano, ali nakon rasprave i price da imam potvrdu gdje je navedeno da ne moram nista platit prije dolaska i da cu kontaktirati booking, dobio sam za istu cijenu drugi smjesta, istih specifikacija ali sam morao odmah uplatit preko bookinga, u slucaju otkazivanja da se moze odbit dio.
(nisam imao vremena da ganjam drugi kakav smjestajnili se zezam dalje, jer mi godi ovaj, 20m od plazd, fin parking itd)

E sad, problem je veci sto u prvon slucaju a i u drugom nekim cudom unikredit (dvije kartice) nisu htjele proci, tako da nije mogla proci automaska naplata. Kasnije ni u drugom slucaju nisu htjele, razlog ne znam jer imaju srestva na njima. Kartica Asa (bivska sberbanka) odmah je posla, pa mi to valja vidjeti s bakom.
van Basten

#681 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by van Basten »

Dobih poruku s bookinga da im sistem vise ne podrzava BAM valutu i da su mi sve kredite i ostalo prebacili u euro... cisto informativno, ako je to uopste bitno ikoliko
team87

#682 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by team87 »

izdavac sam na Bookingu, javise mi se kao da obave neki intervju sa mnom, a zauzvrat ce mi dat $75, ima li neko iskustva s ovim?
TwistedX

#683 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Pozdrav, interesuje me zna li neko ko izdaje preko booking kada uključite genius status na apartmanu od npr 10% koji je prvi nivo, koju proviziju plaćate bookingu. Npr. Booking provizija je 12%, jel 12% od ukupne cijene koja je bez uključenog popusta preko genius statusa ili izbije 10% popusta koju gost ima pa onda naplati za taj iznos 12% provizije kada noćenje rezervise genius član?
Hvala
team87

#684 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by team87 »

TwistedX wrote: 18/03/2024 17:49 Pozdrav, interesuje me zna li neko ko izdaje preko booking kada uključite genius status na apartmanu od npr 10% koji je prvi nivo, koju proviziju plaćate bookingu. Npr. Booking provizija je 12%, jel 12% od ukupne cijene koja je bez uključenog popusta preko genius statusa ili izbije 10% popusta koju gost ima pa onda naplati za taj iznos 12% provizije kada noćenje rezervise genius član?
Hvala
Proviziju placas na iznos za koji izdas gostu, dakle iznos nakon genius popusta od 10%
Giancarlo

#685 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Giancarlo »

Imam par pitanja vezano za placanja iz one kasice na bookingu, naime ako iznos za rezervaciju prelazi iznos koji imam u kasici, moze li se razlika platiti kreditnom karticom?

A drugo pitanje, ako imam npr. 100 eura u kasici koji sam dobio za dva razlicita prethodna putovanja, mogu li njih zajedno iskoristiti i platiti neki novi boravak?
triple mama

#686 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by triple mama »

Kupila avio kartu preko eDreams. Let bio i sve prošlo ok. Tražim im da mi dostave račun da je plaćanje obavljeno, a oni mi šalju račun samo za jedno, od ukupno 4 presjedanja. poludim....
saljem na neke mailove poruke, urgencije....nista....pola od toga se vrati jer su no-reply.... na njihovoj stranici se zalim, ali nije da imaju neku opciju bas da pise compliants vec kao gdje se klikne za nalog za izdavanja računa tu ima kao da se obratis sa par rečenica ako nesto niej u redu (a pise kao ako je račun izdat, ne moze se izdati novi...)
da li neko ima neku ideju sta da radim???
plizzzzzzz
Didier

#687 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Didier »

triple mama wrote: 13/04/2024 11:24 Kupila avio kartu preko eDreams. Let bio i sve prošlo ok. Tražim im da mi dostave račun da je plaćanje obavljeno, a oni mi šalju račun samo za jedno, od ukupno 4 presjedanja. poludim....
saljem na neke mailove poruke, urgencije....nista....pola od toga se vrati jer su no-reply.... na njihovoj stranici se zalim, ali nije da imaju neku opciju bas da pise compliants vec kao gdje se klikne za nalog za izdavanja računa tu ima kao da se obratis sa par rečenica ako nesto niej u redu (a pise kao ako je račun izdat, ne moze se izdati novi...)
da li neko ima neku ideju sta da radim???
plizzzzzzz
Čim ti ne znaš razliku između eDdreams i Bookinga, teško da će ti iko išta uspjeti objasniti :D
housetent

#688 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by housetent »

Booking uzima 22 posto sebi od cijene smjestaja Ako je npr soba 100 km booking uzima 22 marke,licno sam pitao zenu koja izdaje smjestaj,otuda i molbe iznajmljivaca da kad dodjete u smjestaj da vam izdavac kaze otkazi smjestaj da nebi on placao bukingu,to mi je covjek licno trazio u Mostaru,i par maraka mi jeftinije naplatio
Billy Doe

#689 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Billy Doe »

Pozdrav
Rezervisala sam smjestaj preko bookinga i platila odmah. Nema opcije besplatnog otkaza. Sutradan me zove vlasnica smjestaja i kaze da nema slobodan apartman i da je booking nesta pobrkao. I da ce mi dati besplatno otkazivanje i povrat novca. Posalje mi mail za besplatno otkazivanje koji vazi 24h.Znam da me sigurno izigrala ali hajde otkazem
Medjutim novca nema nazad, proslo je 15 dana. Zovem ove neke brojeve, nema sanse da ih dobijem. Mailom mi kazu da zovem te brojeve. Vlasnicu vise ne zanimam.
Sta da radim dalje?
Ko mi treba vratiti novac, ona ili booking?
Hvala
insaneinthebrain

#690 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by insaneinthebrain »

Booking treba da ti refundira to. Trazi odmah od njih. Salji im mailove
1Dante1

#691 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by 1Dante1 »

Mogu li da ti kazem da si ispala glupa a da se ne ljutis na mene, vec da ovo shvatis kao dobronamjernu kritiku?

Ako uzimas smjestaj preko bookinga, onda nemas razloga da vodis BILO KAKVU komunikaciju van bookinga. To je prva stvar koja je problem.

Druga stvar je ta sto si pristala na otkazivanje narudzbe bez alternative. Pravi korak bi trebao biti da si kontaktirala booking i navela obracanje izdavaca i onda neka oni s njim rijese.

Sto se tice povrata novca, ako je to inicirana kroz booking, na racunima moze biti od 3-15 dana po mome iskustvu.

Sada ti preostaje da zoves booking i da izvrsis sve provjere. Za to imas dvije opcije:

1.. da posaljes bookingu mail i kazes da te pozovu, cak i da te nazovu na b/h/s jeziku, jer imaju agente s naseg podrucja.
2. da kupis skype kredit 10$ i da zoves booking. Neces potrositi par dolara :)

Novac ti treba vratiti booking, jer je preko njega izvrseno placanje.
kvaju

#692 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by kvaju »

Pokušavam staviti na booking smjestaj, ali ga ne vidim na pretrazi nikako, ni na mapi također.

Objavio slike, detalje, naziv, dostupnost, cijene, neznam šta vise da napravim.
Status na odredjene datume od sutra pa nadalje su bookable, ali kada krenem npr tražiti Smjestaj za 10 dana, mog nema nigdje u pretrazi.
Ima li tko prijedlog šta uraditi?
kvaju

#693 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by kvaju »

Rješio sam problem s vidljivošću, do njih je bilo nešto, zvao ih i riješeno je.

Zanima me koju opciju koristite za primanje uplata online preko Airbnb i Booking.com?

Može li se to uopće u bih?

Imam i račune u EU (revolut) neznam smijem li stavljati taj račun posto je objekat koji rentam u BIH?
Didier

#694 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Didier »

kvaju wrote: 18/07/2024 18:27 Rješio sam problem s vidljivošću, do njih je bilo nešto, zvao ih i riješeno je.

Zanima me koju opciju koristite za primanje uplata online preko Airbnb i Booking.com?

Može li se to uopće u bih?

Imam i račune u EU (revolut) neznam smijem li stavljati taj račun posto je objekat koji rentam u BIH?
Buking nema uplate u BiH, osim ako primate kreditne kartice, onda nudi hibridni način, gdje neki gost plati online, a neki samo ostavi karticu kao garanciju.
MMM1977

#695 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by MMM1977 »

kvaju wrote: 16/07/2024 15:52 Pokušavam staviti na booking smjestaj, ali ga ne vidim na pretrazi nikako, ni na mapi također.

Objavio slike, detalje, naziv, dostupnost, cijene, neznam šta vise da napravim.
Status na odredjene datume od sutra pa nadalje su bookable, ali kada krenem npr tražiti Smjestaj za 10 dana, mog nema nigdje u pretrazi.
Ima li tko prijedlog šta uraditi?
Jesi stavio cijene u sve cjenovnike? (Standard, Weekly, Flexible)
kvaju

#696 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by kvaju »

Jesam, proradilo je, nije do mene bilo, nešto su oni uradilo kad sam ih zvao i rješili su.
Zmijasa

#697 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Zmijasa »

Da malo aktiviramo temu....

Da li je za nas koji iznamljujemo smještaj u BiH , jedinmogućnst da naplatimo od gostiju u apartmanu? Ne postoji mogućnost patiti unaprijed?
Kakvu imamo garanciju? Šta ako gosti ne dodju a mi čuvali temin za njih.... hvala
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#698 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Truba »

Registracija besplatna
Odjavljivanje se naplacuje

Pardon otkazivanje
zecov

#699 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by zecov »

Zmijasa wrote: 04/08/2024 18:38 Da malo aktiviramo temu....

Da li je za nas koji iznamljujemo smještaj u BiH , jedinmogućnst da naplatimo od gostiju u apartmanu? Ne postoji mogućnost patiti unaprijed?
Kakvu imamo garanciju? Šta ako gosti ne dodju a mi čuvali temin za njih.... hvala
Preko bookinga nista. Cekas iduci dan da mozes staviti no shown. Preko airbnba dobijes novac jer ima mogucnost kartice ali samo payoneer
Dosadno mii

#700 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Dosadno mii »

jesu li ovi promo kodovi samo za one koji su rezervisali ili bilo koga
WV7SDMUAFH
Post Reply