SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#77426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sadaka se može dati na milion drugih načina. ja nikada ne dajem prosjacima, iz prostog razloga jer tako potičem trgovinu ljudima i ekploataciju djece.
-
Sefket007
#77427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko god kaze da je ovo uobičajeno i da nije nista posebno za Sarajevo teski je trojkin BOT jer nije moguće nakon svega to tvrditi!!!
Pazi ovo...
Glavni za 'sigurnost' u Federaciji Ramo İsak
u državi Nenad Nešić
u KS tromi i nesposobni Katica, a premijer nam je UK koji isto kao i da ne postoji.
Za kriminalce zvijezde se položile savršeno po cijeloj vertikali vlasti u BIH.
A tužilaštvo pod direktivom stranaca zabavili se nekim drugim poslovima političkih obračuna.
Tako da ako ste kriminalac nikad nije bolje bilo, a tome dodaj jos i ovo reklamiranje mafijanja i gasanja kroz muziku... Rasta Jala Buba Braca bruda ovo ono... Sve opasni momci koji imaju sve uz puno droge, žena, auta i ostalog.
U Sa sve super, a raja masovno govori da ne smiju u grad djecu pustiti, ludi ljudi sve izmisljaju jel tako botovi.
Pazi ovo...
Glavni za 'sigurnost' u Federaciji Ramo İsak
A tužilaštvo pod direktivom stranaca zabavili se nekim drugim poslovima političkih obračuna.
Tako da ako ste kriminalac nikad nije bolje bilo, a tome dodaj jos i ovo reklamiranje mafijanja i gasanja kroz muziku... Rasta Jala Buba Braca bruda ovo ono... Sve opasni momci koji imaju sve uz puno droge, žena, auta i ostalog.
U Sa sve super, a raja masovno govori da ne smiju u grad djecu pustiti, ludi ljudi sve izmisljaju jel tako botovi.
-
Naslovnica
#77428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izgleda da je i Klix u zabludi...
IZOSTAJU REAKCIJE
Sigurnost u Sarajevu "zadovoljavajuća" a pucnjave svakodnevne, šta vlasti planiraju uraditi?
U Sarajevu kao da više pucnjava, ubistvo, ranjavanje, krađa, saobraćajna nesreća ili neko drugo krivično djelo nisu novost s obzirom na učestalost i evidentno narušavanje sigurnosne situacija za koju nadležni tvrde da je pod kontrolom.
Kada bismo samo od početka 2024. godine stavili na papir šta je sve glavni grad Bosne i Hercegovine potresalo, misleći naravno na činjenje težih krivičnih djela, spisak bi bio podug, a konkretni koraci koje su nadležni poduzeli bili bi minimalni ili gotovo nepostojeći.
U praksi mnogih zemalja, kada dođe do nekih katastrofalnih događaja, vidjet ćemo da odgovorni podnesu ostavke, ali je to nešto što se u BiH rijetko može vidjeti. Ne samo da nećemo vidjeti podnošenje ostavke odgovorne osobe, već će čak biti i rijetkost da neko od odgovornih izađe i suoči se sa građanstvom i odgovornošću kakvu nosi kada se nalazi na nekoj bitnoj funkciji ili poziciji.
Kada se radi konkretno o Sarajevu, gotovo na sedmičnom nivou imamo bar jedno ranjavanje, paljevinu, bacanje bombe, dok su saobraćajne nesreće postale svakodnevnica. Od osoba odgovornih na funkcijama u Vladi KS, MUP-u Kantona Sarajevo i Upravi policije MUP-a još niko nije ni ponudio ostavku, niti je smijenjen kao što to obično biva u sličnim situacijama naročito kada je u pitanju sigurnosni sektor.
Kada se periodično pravi presjek situacije i govori o stanju u sigurnosnom sektoru, dobit ćemo samo puke statističke podatke koji nam ne govore mnogo, a daleko su od onoga što viđamo u praksi. Činjenica je da je svaki građanin izložen opasnosti.
Ali i dok se sve to događa u Sarajevu, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasit će se putem Facebooka, odgovoriti također i na medijske upite, ali će se javiti sa riječima da policija radi svoj posao, sigurnost građana nije ugrožena i nema razloga za brigu. I da, policija radi svoj posao, ali prema naredbama koje dolaze sa vrha, od nadređenih. Policija radi prema uputama koje dobija i od komesara Fatmira Hajdarevića koji važi za "policajca-profesionalca-vojnika" koji možda ne voli kamere i novinarska pitanja, ali ga to nikako ne oslobađa odgovornosti i potrebe da se obrati građanima u vanrednim situacijama ili (ne)prilikama kojima svjedoče stanovnici Sarajeva, ali i brojni turisti.
Osim odgovornih u policijskim strukturama, izostaje konkretna reakcija i Skupštine Kantona Sarajevo koja nije sazvala sjednicu povodom sigurnosne situacije, tačnije, vlast se oglušila na zahtjeve opozicije da se razgovara o ovoj temi. Ruku na srce, jeste Skupština KS održala hitnu sjednicu sa fokusom na sigurnost u saobraćaju devetog juna 2023. godine, nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su ubijene dvije mlade doktorice. To jeste pohvalno, ali mora se priznati da je od tada itekako bilo razloga da se ponovo održi hitna sjednica na temu sigurnosti u glavnom gradu. Podsjetit ćemo na slučaj femicida kada je Anel Bećirović ubio Emiru Maslan, potom učestale paljevine i bacanje eksplozivne naprave, ubistvo mladića Farisa Pendeka i šture informacije kakve smo dobijali od nadležnih dok njegov ubica nije uhvaćen, ranjavanja i maloljetničku delikvenciju.
Sve su to očigledno razlozi da ta sigurnosna situacija, o kojoj se tako mnogo govori a tako malo na njoj radi, nije zadovoljavajuća već u potpunosti suprotno.
Ostaje pitanje da li ćemo i nakon posljednjeg slučaja i ranjavanja maloljetnika u nedjelju večer u Starom Gradu, ulici Muse Ćazima Ćatića, dobiti ikakvu povratnu informaciju ili će Vlada KS i rukovodstvo MUP-a KS-a ponovo ignorisati dešavanja u gradu u kojem su vlast i u kojem snose odgovornost.
IZOSTAJU REAKCIJE
Sigurnost u Sarajevu "zadovoljavajuća" a pucnjave svakodnevne, šta vlasti planiraju uraditi?
U Sarajevu kao da više pucnjava, ubistvo, ranjavanje, krađa, saobraćajna nesreća ili neko drugo krivično djelo nisu novost s obzirom na učestalost i evidentno narušavanje sigurnosne situacija za koju nadležni tvrde da je pod kontrolom.
Kada bismo samo od početka 2024. godine stavili na papir šta je sve glavni grad Bosne i Hercegovine potresalo, misleći naravno na činjenje težih krivičnih djela, spisak bi bio podug, a konkretni koraci koje su nadležni poduzeli bili bi minimalni ili gotovo nepostojeći.
U praksi mnogih zemalja, kada dođe do nekih katastrofalnih događaja, vidjet ćemo da odgovorni podnesu ostavke, ali je to nešto što se u BiH rijetko može vidjeti. Ne samo da nećemo vidjeti podnošenje ostavke odgovorne osobe, već će čak biti i rijetkost da neko od odgovornih izađe i suoči se sa građanstvom i odgovornošću kakvu nosi kada se nalazi na nekoj bitnoj funkciji ili poziciji.
Kada se radi konkretno o Sarajevu, gotovo na sedmičnom nivou imamo bar jedno ranjavanje, paljevinu, bacanje bombe, dok su saobraćajne nesreće postale svakodnevnica. Od osoba odgovornih na funkcijama u Vladi KS, MUP-u Kantona Sarajevo i Upravi policije MUP-a još niko nije ni ponudio ostavku, niti je smijenjen kao što to obično biva u sličnim situacijama naročito kada je u pitanju sigurnosni sektor.
Kada se periodično pravi presjek situacije i govori o stanju u sigurnosnom sektoru, dobit ćemo samo puke statističke podatke koji nam ne govore mnogo, a daleko su od onoga što viđamo u praksi. Činjenica je da je svaki građanin izložen opasnosti.
Ali i dok se sve to događa u Sarajevu, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasit će se putem Facebooka, odgovoriti također i na medijske upite, ali će se javiti sa riječima da policija radi svoj posao, sigurnost građana nije ugrožena i nema razloga za brigu. I da, policija radi svoj posao, ali prema naredbama koje dolaze sa vrha, od nadređenih. Policija radi prema uputama koje dobija i od komesara Fatmira Hajdarevića koji važi za "policajca-profesionalca-vojnika" koji možda ne voli kamere i novinarska pitanja, ali ga to nikako ne oslobađa odgovornosti i potrebe da se obrati građanima u vanrednim situacijama ili (ne)prilikama kojima svjedoče stanovnici Sarajeva, ali i brojni turisti.
Osim odgovornih u policijskim strukturama, izostaje konkretna reakcija i Skupštine Kantona Sarajevo koja nije sazvala sjednicu povodom sigurnosne situacije, tačnije, vlast se oglušila na zahtjeve opozicije da se razgovara o ovoj temi. Ruku na srce, jeste Skupština KS održala hitnu sjednicu sa fokusom na sigurnost u saobraćaju devetog juna 2023. godine, nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su ubijene dvije mlade doktorice. To jeste pohvalno, ali mora se priznati da je od tada itekako bilo razloga da se ponovo održi hitna sjednica na temu sigurnosti u glavnom gradu. Podsjetit ćemo na slučaj femicida kada je Anel Bećirović ubio Emiru Maslan, potom učestale paljevine i bacanje eksplozivne naprave, ubistvo mladića Farisa Pendeka i šture informacije kakve smo dobijali od nadležnih dok njegov ubica nije uhvaćen, ranjavanja i maloljetničku delikvenciju.
Sve su to očigledno razlozi da ta sigurnosna situacija, o kojoj se tako mnogo govori a tako malo na njoj radi, nije zadovoljavajuća već u potpunosti suprotno.
Ostaje pitanje da li ćemo i nakon posljednjeg slučaja i ranjavanja maloljetnika u nedjelju večer u Starom Gradu, ulici Muse Ćazima Ćatića, dobiti ikakvu povratnu informaciju ili će Vlada KS i rukovodstvo MUP-a KS-a ponovo ignorisati dešavanja u gradu u kojem su vlast i u kojem snose odgovornost.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑18/03/2024 10:02
Sigurnost u saobraćaju nikada nije bila na nižem nivou.
Nikada nije bilo lakše doći do droge, preplavljen je grad gudrom.
Svaki šištavac nosi u pederuši nešto, ili hladno oružje ili neki pištolj.
Iza moje zgrade se droga regularno rasparčava, imaju auto u kojem se vrše transakcije, sve javno i po razrađenoj šemi, u po bijela dana. Ne pada mi na pamet da prijavim. Kome ba da prijavim, pa sutra će mi zapaliti auto, pretući mene i porodicu, ne trebaju mi problemi. Što je najgore, zna to i policija ili već ko je nadležan, ali ništa se ne preduzima.
Sva sreća pa su sjašili su malo oni sa Pala sa krađama automobila (to je jedno vrijeme bio glavni problem).
Realno, BMK za trojku, četvorku, petorku, i sve vezano za raznorazne odgovornosti, funkcije, politiku.
Možete pričati da i nije baš tako kako mi se čini, ali ja više vjerujem svojim očima i situaciji na terenu, nego forumskim mišljenjima.
prošle sedmice stojim kod vrtića na alipašinu, čekam dijeta, i hladno se transakcije obavljaju
saobraćaj i u pokretu i u mirovanju havarija
i fkt što kažeš kome da prijaviš.
kad čovjek (bivši inspektor) prijavi polcajce pa ilegalno dođu do njega i prijete mu. a ne nekome ko je običniji...
opet po 1000ti put kažem
oslonjeni smo ISKLJUČIVO na moral pojedinca, i da moliš boga da naletiš na normalnu osobu
a toga je na prste prebrojati
sve ostalo što MUPKS bi trebao da drži pod kontrolom, da učestvuje u prevenciji, ne postoje.
pride kadar u MUP-u
- dječak sa šibicama
#77430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na parkingu blizu moje zgrade sam vec tri cetiri puta vidio stand auto sa drogom, bukvalno rade bez skrivanja, u mraku naravno.
Nevjerovatno, mi sve vise licimo na mad max drzavu.
Nevjerovatno, mi sve vise licimo na mad max drzavu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#77431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
đe su vam ti parkinzi da naletim? 
- zateznistub
#77432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Glede botova, jasno je ko dan čiji si ti bot. Situacija u pogledu svega kako u gradu tako i u državi jeste takva kakva je. Ali jednu stvar u ovom "izdašnom" postu si ili namjerno zaboravio ili namjerno prešutio, a to je činjenica i srž ovog današnjeg problema koji se danas dešavaju je recidiv i ostavština jedine u Bošnjaka. Oni koji su proveli kako sami kažu 20 najtežih godina zajedno. Za sve ovo su isključivo i jedino zaslužna sda. Ovi danas su takvi kakvi jesu, ali i najbolje da se postavi ne bi bili u stanju ispraviti i popraviti ono što su ovi sijali preko tri decenije.Sefket007 wrote: ↑18/03/2024 10:18 Ko god kaze da je ovo uobičajeno i da nije nista posebno za Sarajevo teski je trojkin BOT jer nije moguće nakon svega to tvrditi!!!
Pazi ovo...
Glavni za 'sigurnost' u Federaciji Ramo İsaku državi Nenad Nešić
u KS tromi i nesposobni Katica, a premijer nam je UK koji isto kao i da ne postoji.
- DaysleepeR
#77433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija u KS nikad nije bila za pohvaliti se.
Rješenje za nas je zamjena policijskih snaga između kantona.
Pa lijepo dođe murija iz Zenice ovdje i obratno, svako napravi posao kako treba, bez straha od odmazde.
Pa lijepo dođe murija iz Zenice ovdje i obratno, svako napravi posao kako treba, bez straha od odmazde.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#77434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najgora policija u drzavi.DaysleepeR wrote: ↑18/03/2024 10:43 Policija u KS nikad nije bila za pohvaliti se.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#77435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam kod sebe na Dobrinji primjetio jedan Peugeot 407. I kod mame na Vojničkom isto ordinira.mk ultra wrote: ↑18/03/2024 10:36Naslovnica wrote: ↑18/03/2024 10:02
Sigurnost u saobraćaju nikada nije bila na nižem nivou.
Nikada nije bilo lakše doći do droge, preplavljen je grad gudrom.
Svaki šištavac nosi u pederuši nešto, ili hladno oružje ili neki pištolj.
Iza moje zgrade se droga regularno rasparčava, imaju auto u kojem se vrše transakcije, sve javno i po razrađenoj šemi, u po bijela dana. Ne pada mi na pamet da prijavim. Kome ba da prijavim, pa sutra će mi zapaliti auto, pretući mene i porodicu, ne trebaju mi problemi. Što je najgore, zna to i policija ili već ko je nadležan, ali ništa se ne preduzima.
Sva sreća pa su sjašili su malo oni sa Pala sa krađama automobila (to je jedno vrijeme bio glavni problem).
Realno, BMK za trojku, četvorku, petorku, i sve vezano za raznorazne odgovornosti, funkcije, politiku.
Možete pričati da i nije baš tako kako mi se čini, ali ja više vjerujem svojim očima i situaciji na terenu, nego forumskim mišljenjima.![]()
prošle sedmice stojim kod vrtića na alipašinu, čekam dijeta, i hladno se transakcije obavljaju
saobraćaj i u pokretu i u mirovanju havarija
i fkt što kažeš kome da prijaviš.
kad čovjek (bivši inspektor) prijavi polcajce pa ilegalno dođu do njega i prijete mu. a ne nekome ko je običniji...
opet po 1000ti put kažem
oslonjeni smo ISKLJUČIVO na moral pojedinca, i da moliš boga da naletiš na normalnu osobu
a toga je na prste prebrojati
sve ostalo što MUPKS bi trebao da drži pod kontrolom, da učestvuje u prevenciji, ne postoje.
pride kadar u MUP-u![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#77436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne volim razglabati o domaćoj politici, ali ko misli da je ova hampa "slučajna"... imam jednu Vijećnicu na prodaju
- dječak sa šibicama
#77437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ih vidjeh prvi put ove zime, i pisao sam na forumu o tome jer nisam u prvi mah skontao o cemu se radi, nekako mi bilo cudno da u 8-9 navece na parkingu u autu sjede dva momka u mraku. Ja mislio hajde neka djecurlija ali cudno mi ponasanje, zasto bulje u mene kad prolazim.
Onda mi prijatelj kaze ma to su ti dileri. I vidim ih opet dva puta, na istom parkingu, uz samu cestu. Sjede u mraku i cekaju, valjda cekaju musterije.
Cisto sumnjam da policija to ne zna, nije bas zabaceno naselje, centar grada.
Onda mi prijatelj kaze ma to su ti dileri. I vidim ih opet dva puta, na istom parkingu, uz samu cestu. Sjede u mraku i cekaju, valjda cekaju musterije.
-
Naslovnica
#77438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je odavno došlo vrijeme da opravdanje za sav kriminal bude sve ono što je SDA mafija uradila u prethodnim godinama/decenijama.zateznistub wrote: ↑18/03/2024 10:42Glede botova, jasno je ko dan čiji si ti bot. Situacija u pogledu svega kako u gradu tako i u državi jeste takva kakva je. Ali jednu stvar u ovom "izdašnom" postu si ili namjerno zaboravio ili namjerno prešutio, a to je činjenica i srž ovog današnjeg problema koji se danas dešavaju je recidiv i ostavština jedine u Bošnjaka. Oni koji su proveli kako sami kažu 20 najtežih godina zajedno. Za sve ovo su isključivo i jedino zaslužna sda. Ovi danas su takvi kakvi jesu, ali i najbolje da se postavi ne bi bili u stanju ispraviti i popraviti ono što su ovi sijali preko tri decenije.Sefket007 wrote: ↑18/03/2024 10:18 Ko god kaze da je ovo uobičajeno i da nije nista posebno za Sarajevo teski je trojkin BOT jer nije moguće nakon svega to tvrditi!!!
Pazi ovo...
Naravno da snose najveću (ali ne i jedinu odgovornost) za stanje u kantonu.
Mnoge stvari su se odavno trebale početi ispravljati (svaka čast Štetinom resoru), ali se mnogi problem ne ispravljaju, nego idemo u suprotnom smjeru.
Šta se dešava, ne znam.
Da li je krivo pravosuđe, da li je kriva nesposobnost, nešto treće, ne znam.
-
MMM1977
#77439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Državom nam vladaju narkokarteli i njihov novac je poklopio sve institucije. I ono nešto malo časnih i postenih nema snagu da se sa tim izbori jer bi im glava bila u torbi, kako njihova tako i članova njihove porodice.
Gledati svoja posla, sacuvati djecu koliko se može i to je to.
- zateznistub
#77440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne branim ja nikoga. Sve je tacno sto si napisao. Samo želim skrenuti pažnju na "ostavštinu"! Kako sam i napisao i da najsposobnije montiraš ne bi bili u stanju srediti sve sto su ovi posijali u gotovo tri decenije. Naravno da ovi sad moraju i trebaju mnogo mnogo više. Drotovija nije stela I radila ulicama od rata na ovamo. Kad je neko zadnji put vidio patrolu na nogicama? Ja nisam. Svi se uredno zavuku po kafanicama i ću laju istu dok ih neko ne zovne ili dok se smjena ne završi. Tu "tradiciju" nije lako tek tako iskorijeniti.Naslovnica wrote: ↑18/03/2024 11:03Mislim da je odavno došlo vrijeme da opravdanje za sav kriminal bude sve ono što je SDA mafija uradila u prethodnim godinama/decenijama.zateznistub wrote: ↑18/03/2024 10:42Glede botova, jasno je ko dan čiji si ti bot. Situacija u pogledu svega kako u gradu tako i u državi jeste takva kakva je. Ali jednu stvar u ovom "izdašnom" postu si ili namjerno zaboravio ili namjerno prešutio, a to je činjenica i srž ovog današnjeg problema koji se danas dešavaju je recidiv i ostavština jedine u Bošnjaka. Oni koji su proveli kako sami kažu 20 najtežih godina zajedno. Za sve ovo su isključivo i jedino zaslužna sda. Ovi danas su takvi kakvi jesu, ali i najbolje da se postavi ne bi bili u stanju ispraviti i popraviti ono što su ovi sijali preko tri decenije.Sefket007 wrote: ↑18/03/2024 10:18 Ko god kaze da je ovo uobičajeno i da nije nista posebno za Sarajevo teski je trojkin BOT jer nije moguće nakon svega to tvrditi!!!
Pazi ovo...
Naravno da snose najveću (ali ne i jedinu odgovornost) za stanje u kantonu.
Mnoge stvari su se odavno trebale početi ispravljati (svaka čast Štetinom resoru), ali se mnogi problem ne ispravljaju, nego idemo u suprotnom smjeru.
Šta se dešava, ne znam.
Da li je krivo pravosuđe, da li je kriva nesposobnost, nešto treće, ne znam.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#77441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ako ja vidim, vide i oni siguran sam... osim ako su ćoravidječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2024 10:57 Ja ih vidjeh prvi put ove zime, i pisao sam na forumu o tome jer nisam u prvi mah skontao o cemu se radi, nekako mi bilo cudno da u 8-9 navece na parkingu u autu sjede dva momka u mraku. Ja mislio hajde neka djecurlija ali cudno mi ponasanje, zasto bulje u mene kad prolazim.
to ti je ko ono, prijavi ilegalnu trgovinu duhanom
jbt na pijaci na otoki, sjede i prodaju, jel trebam da ti prijavim
- zateznistub
#77442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
IMT čuda čini...mk ultra wrote: ↑18/03/2024 11:15pa ako ja vidim, vide i oni siguran sam... osim ako su ćoravidječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2024 10:57 Ja ih vidjeh prvi put ove zime, i pisao sam na forumu o tome jer nisam u prvi mah skontao o cemu se radi, nekako mi bilo cudno da u 8-9 navece na parkingu u autu sjede dva momka u mraku. Ja mislio hajde neka djecurlija ali cudno mi ponasanje, zasto bulje u mene kad prolazim.
to ti je ko ono, prijavi ilegalnu trgovinu duhanom
jbt na pijaci na otoki, sjede i prodaju, jel trebam da ti prijavim![]()
-
DonieBrasco
#77443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Korupciju koja je sve pokopila na zalost u drzavi, svaki segment drustvam, pogotovo u vlasti i institucijama, donosioci odluka uzivaju sve blagodati saradnje sa kriminalcima najgore vrste.MMM1977 wrote: ↑18/03/2024 11:04 Državom nam vladaju narkokarteli i njihov novac je poklopio sve institucije. I ono nešto malo časnih i postenih nema snagu da se sa tim izbori jer bi im glava bila u torbi, kako njihova tako i članova njihove porodice.
- tramvajtrojka
-
DonieBrasco
#77445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ovog je tesko nadmsiti sto se tice ne rada i zadovoljavajuce sigurnosne situacije.
-
Naslovnica
#77446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čovjek je bio glasnogovornik.DonieBrasco wrote: ↑18/03/2024 11:25
Ovog je tesko nadmsiti sto se tice ne rada i zadovoljavajuce sigurnosne situacije.
Ko je sada na njegovoj poziciji?
- dječak sa šibicama
#77447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Valjda je ocigledno da sigurnosna situacija nije zadovoljavajuca, ne razumijem sta sad fanovi trojke hoce reci, da jeste? Po cemu se onda razlikuju od SDFA botina, koji isto to tvrde kad je njihova stranka na vlasti.
Mene ne zanima ko je ministar, ko komesar, ko u koju violinu gudi, mene je strah hodati ulicom jer bukvalno igras lutriju. Hoce li te neki trkac pokupiti autom ili ce te neki od ranije poznat policiji zbosti nozem zbog mobitela ili ces stradati u nekoj sacekusi kao kolateralna zrtva.
Pun mi vise qrac komesara i ministara koji kenjaju na tv ekranu da je situacija zadovoljavajuca.
Mene ne zanima ko je ministar, ko komesar, ko u koju violinu gudi, mene je strah hodati ulicom jer bukvalno igras lutriju. Hoce li te neki trkac pokupiti autom ili ce te neki od ranije poznat policiji zbosti nozem zbog mobitela ili ces stradati u nekoj sacekusi kao kolateralna zrtva.
Pun mi vise qrac komesara i ministara koji kenjaju na tv ekranu da je situacija zadovoljavajuca.
- tramvajtrojka
#77448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E jbg sadadječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2024 11:39 Valjda je ocigledno da sigurnosna situacija nije zadovoljavajuca, ne razumijem sta sad fanovi trojke hoce reci, da jeste? Po cemu se onda razlikuju od SDFA botina, koji isto to tvrde kad je njihova stranka na vlasti.
- oldtajmer
#77449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ali majke mi moje kakav je vakat dosao da cim se pozalis na nesto odma te spopadnu da si neciji bot,ne razumijem kakvo je to ludilo u pmdječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2024 11:39 Valjda je ocigledno da sigurnosna situacija nije zadovoljavajuca, ne razumijem sta sad fanovi trojke hoce reci, da jeste? Po cemu se onda razlikuju od SDFA botina, koji isto to tvrde kad je njihova stranka na vlasti.
nije ni cudo onda da je sve u kiti
-
Naslovnica
#77450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam šta je smiješno.tramvajtrojka wrote: ↑18/03/2024 11:42E jbg sadadječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2024 11:39 Valjda je ocigledno da sigurnosna situacija nije zadovoljavajuca, ne razumijem sta sad fanovi trojke hoce reci, da jeste? Po cemu se onda razlikuju od SDFA botina, koji isto to tvrde kad je njihova stranka na vlasti.
Pun mi vise qrac komesara i ministara koji kenjaju na tv ekranu da je situacija zadovoljavajuca.![]()
![]()
Ništa čovjek nije slagao.