HelaS wrote: ↑18/03/2024 09:40
Naslovnica wrote: ↑18/03/2024 07:00
oldtajmer wrote: ↑17/03/2024 22:11
raji je taj helikopter samo dosao kao dobra zajebancija, treba nam toga da ih barem imamo i 10 komada
ali u ovoj situaciji kad nam je sve u kiti vlast da se bavi samo zrakomlatom je ipak smijurija
nesto mi pade na pamet nekad ranije svaki dan se oglasavao glasnogovornik mupa, onaj nefic itd sad izgleda vise toga nema ili se varam
Nema potrebe za oglašavanjem.
Situacija je zadovoljavajuća, sve je pod kontrolom, ništa se ne dešava mimo uobičajene statistike.
Ne talasajte bezze.
Ne znam je li ti post sarkastičan, ali ja isto mislim. Nije ništa vanredno, izvan uobičajenih krimi-dešavanja, svojstvenih i za Sarajevo za za druge slične gradove. Svaka intervencija, od javnih poziva za hitne sjednice Skupštine KS, poziva ministru MUP-a za smjenu, itd, samo su političke manipulacije usmjerene u nestabilnost "Trojke", njeno rušenje i dolazak na vlast drugih. Ni Skupština KS, ni novi ministar, ni novi komesar policije, ništa hitno ne mogu postići, niti bolje, nego to može aktuelna vlast. Ali, ponavljam, nije situacija izvan uobičajene, ni kad je riječ o pucanju po gradu, ni o saobraćaju, ili bilo šta slično.
Post mi je sarkastičan, naravno.
Moj subjektivni osjećaj sigurnosti nikada nije bio lošiji.
Mislim da je situacija itekako izvan uobičajene, pogotovu kada je riječ o saobraćaju, droZi i neovlaštenom nošenju i upotrebi vatrenog oružja.
Sigurnost u saobraćaju nikada nije bila na nižem nivou.
Nikada nije bilo lakše doći do droge, preplavljen je grad gudrom.
Svaki šištavac nosi u pederuši nešto, ili hladno oružje ili neki pištolj.
Iza moje zgrade se droga regularno rasparčava, imaju auto u kojem se vrše transakcije, sve javno i po razrađenoj šemi, u po bijela dana. Ne pada mi na pamet da prijavim. Kome ba da prijavim, pa sutra će mi zapaliti auto, pretući mene i porodicu, ne trebaju mi problemi. Što je najgore, zna to i policija ili već ko je nadležan, ali ništa se ne preduzima.
Sva sreća pa su sjašili su malo oni sa Pala sa krađama automobila (to je jedno vrijeme bio glavni problem).
Realno, BMK za trojku, četvorku, petorku, i sve vezano za raznorazne odgovornosti, funkcije, politiku.
Možete pričati da i nije baš tako kako mi se čini, ali ja više vjerujem svojim očima i situaciji na terenu, nego forumskim mišljenjima.