Pola noge od konja super jasno i cisto, pola noge zamuceno i low res. Drvece katastrofa tekstura kao crash banficoot na ps1ferratilis wrote: ↑17/03/2024 10:58Daj neki screenshot, to djeluje kao bug. Da nisi slucajno ukljucio DLSS performance mode, ili jos gore, FSR performance?Vegetastar wrote: ↑17/03/2024 10:23 Raja, imam jedan problemcic. Konacno sam se pocastio sa Red dead redemption 2.
Medjutim, imam graficki problem. Setting je 1080p, ultra teksture, ostalo kombinovano, ali teksture izgledaju pikselizovano i lose, kao da je rezolucija 360p, likovi izgledaju ok, konj izgleda ok ali su mu sare totalno pikselizovane, okolina isto tako, dijelovi izgledaju kao hi res, dinelovi kao low res. Regularno ide na 60fps nema problema sa performansama samo je ovo pitanje oko grafike. Trazio sam po netu, bruku ljudi pise o istom problemu ali niko ne nudi rjesenja. Ako se neko slucajno susreo sa ovim i rijesio molim da napise. Hvala
RDR2 ce generalno izgledati mutno na 1080p jer koristi TAA, igra je originalno dizajnirana za 4k rezoluciju. I ja sam je prvi put igrao na 1080p, bilo je mutno, ali sta je tu je. Tek na 1440p pocinje da izgleda dobro.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Vegetastar
#47576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Tito_i_Partija
#47577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio The Ascent. Dobra igra i završila se baš kad mi je počela pomalo dosađivat'. Al' ima svojih problema, naprimjer, konstantno tjeranje na backtracking mi je išlo baš na živce. Al' sve u svemu pozitivno iskustvo.
Počeo sam Spec Ops: The Line.
- Ironmen
#47578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da je najavljen remaster Spec Ops igreTito_i_Partija wrote: ↑17/03/2024 14:56 Završio The Ascent. Dobra igra i završila se baš kad mi je počela pomalo dosađivat'. Al' ima svojih problema, naprimjer, konstantno tjeranje na backtracking mi je išlo baš na živce. Al' sve u svemu pozitivno iskustvo.
- Tito_i_Partija
#47579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da je nepotrebno, jer igra izgleda sasvim pristojno. Al' znam da su je skoro izbrisali sa svih online prodavača, i to navodno zbog licence vezano za muziku u igri.Ironmen wrote: ↑17/03/2024 14:59Mislim da je najavljen remaster Spec Ops igreTito_i_Partija wrote: ↑17/03/2024 14:56 Završio The Ascent. Dobra igra i završila se baš kad mi je počela pomalo dosađivat'. Al' ima svojih problema, naprimjer, konstantno tjeranje na backtracking mi je išlo baš na živce. Al' sve u svemu pozitivno iskustvo.
https://www.theverge.com/2024/1/30/2405 ... censing-2k
- Averus
#47580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedan od boljih FPS naslova koje sam igrao
Uživaj
- ferratilis
#47581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako imate Hearts of Iron 4 na Steamu, trenutno daju ova tri DLC-a besplatno
Razlog za ovo je sto je najnoviji DLC takvo smece da su morali napraviti neki korak kako bi se barem malo iskupili. Tipicno za Paradox.
Razlog za ovo je sto je najnoviji DLC takvo smece da su morali napraviti neki korak kako bi se barem malo iskupili. Tipicno za Paradox.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#47582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
također, da ne sjedim u Aeronu vjerovatno bih dosad bio invalid ili imao teški išijas
ko dugo sjedi nema bolje investicije. US ambasada kod nas često prodaje polovne pa je moguće naletiti na Piku kod preprodavača, solidno očuvane i vrijede svake marke
- vaučer
#47583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam na stolice za gaming i rad prije Aerona potrošio bar milju eura. Da sam odmah tu kupio uštedio bih i leđa i para. 
- ferratilis
#47584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo se vi kurcite. Sjedite na stolici koja kosta vise nego cijeli moj racunar sa periferijom. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Al su im zato guze mekane, nisu tvrde ko nokat 
- Rootboi
#47586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam od čeg su vam ze guzice ja kupio ovakvu prije 8 godina neka se firma raspala pa prodavali inventar uredski nekorištena bila za manje od 100je, evo je još živa ništa nije puklo ni' otišlo osim naslonjača za ručke i to mačka kriva za to.

- Averus
#47587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završen Final Fantasy VII Remake Intergrade
Nekih 50ak sati glavna igra i 5-6 sati Yuffie DLC
Dobar uvod u priču, lijepo urađeno i sviđaju mi se promjene i noviteti u priči, pa da ne bude sve isto samo ljepša grafika.
Muzika (nevjerovatno ali istinito) opet razvaljuje!
Likovi su mogli biti malčice "mirniji", tj. ne baš full on anime tropes, ali ne mogu se previše žaliti jer je sve dobro ukomponovano i sređeno.
Sve u svemu, kao veteran FF7 priče, zaljubljenik u taj svijet i sve što se veže za ovu igru, pa logično i pristrasan, dao bih malo preko 90/100 ocjenu.
Po mom mišljenju odlično "obnovljena" igra, remake je zaslužio slavu, a eto nastavak već sad smatraju kandidatom za igru godine.
Jedva čekam Rebirth, ne sjećam se kad sam za neku igru bio ovako nahypean. Mislim da će mi to biti preorder i da će biti prva igra zbog koje ću uzeti godišnjeg da odigram što prije
Vis-a-vis ovog "igra godine", moram reći da je pravo kul da je tek mart, a imamo već par kandidata koji su pokidali - trend dobrih igara se nastavlja, a moja Wishlista prešišala i 60 naslova
Nažalost, nastavlja se trend i otkaza u gamedev svijetu, kao i gašenja studija, ali eto ima i nekih novih koje su veterani ovog zanata osnovali. Mislim da slijedi pravo zanimljivo razdoblje gaming industriji.
Nekih 50ak sati glavna igra i 5-6 sati Yuffie DLC
Dobar uvod u priču, lijepo urađeno i sviđaju mi se promjene i noviteti u priči, pa da ne bude sve isto samo ljepša grafika.
Muzika (nevjerovatno ali istinito) opet razvaljuje!
Likovi su mogli biti malčice "mirniji", tj. ne baš full on anime tropes, ali ne mogu se previše žaliti jer je sve dobro ukomponovano i sređeno.
Sve u svemu, kao veteran FF7 priče, zaljubljenik u taj svijet i sve što se veže za ovu igru, pa logično i pristrasan, dao bih malo preko 90/100 ocjenu.
Po mom mišljenju odlično "obnovljena" igra, remake je zaslužio slavu, a eto nastavak već sad smatraju kandidatom za igru godine.
Jedva čekam Rebirth, ne sjećam se kad sam za neku igru bio ovako nahypean. Mislim da će mi to biti preorder i da će biti prva igra zbog koje ću uzeti godišnjeg da odigram što prije
Vis-a-vis ovog "igra godine", moram reći da je pravo kul da je tek mart, a imamo već par kandidata koji su pokidali - trend dobrih igara se nastavlja, a moja Wishlista prešišala i 60 naslova
Nažalost, nastavlja se trend i otkaza u gamedev svijetu, kao i gašenja studija, ali eto ima i nekih novih koje su veterani ovog zanata osnovali. Mislim da slijedi pravo zanimljivo razdoblje gaming industriji.
- Tito_i_Partija
#47588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Spec Ops: The Line za malo više od 6 sati. Dobra igra, pogotovo s obzirom da traži izuzetno malo vremena. K'o što rekoh ranije, ne djeluje mi stara s obzirom da je izašla 2012 godine, al' vjerovatno rade remaster barem djelimično zbog isteka muzičke licence (soundtrack je sastavljen od pjesama poznatih bendova poput Jimi Hendrixa, Deep Purplea, itd).
Priča je očigledno napravljena pod uticajem Apocalypse Now / Heart of Darkness, atmosfera je urađena dobro. Moja najveća zamjerka je vjerovatno zbog činjenice da sam ja hardcore RPGovac i očekujem izbore u priči, međutim nikako ne volim kad je bait & switch u pitanju, što je ovde slučaj:
Počeo sam Strange Brigade, fenomenalna je. Rebellion mi sve više i više postaje go-to developer za najzabavnije igre za opuštanje.
Priča je očigledno napravljena pod uticajem Apocalypse Now / Heart of Darkness, atmosfera je urađena dobro. Moja najveća zamjerka je vjerovatno zbog činjenice da sam ja hardcore RPGovac i očekujem izbore u priči, međutim nikako ne volim kad je bait & switch u pitanju, što je ovde slučaj:
Spoiler
Show
protagonista poprilično rano i nekako preforsirano izgubi razum u igri. Igra te prvo tjera da ubijaš kolege vojnike u samoodbrani, pa ti onda svjesno zamrači oči da bi nehotice pobio još onako usput i nekoliko civila, i onda te do kraja igre proziva monstrumom. Nešto poput ovog memea:

Onog momenta kad sam skont'o da me developeri ustvari prcaju iza kulisa, tad mi je puk'o film i onda sam u igri svjesno kren'o putem masovnog ubice. Mrzim taj pristup u igrama gdje ti misliš da radiš jednu stvar, pa dođe neki reveal i otkriješ da si ustvari uradio skroz suprotno.

Onog momenta kad sam skont'o da me developeri ustvari prcaju iza kulisa, tad mi je puk'o film i onda sam u igri svjesno kren'o putem masovnog ubice. Mrzim taj pristup u igrama gdje ti misliš da radiš jednu stvar, pa dođe neki reveal i otkriješ da si ustvari uradio skroz suprotno.
- ferratilis
#47589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Suska se da je Paizo angazirao treci studio da radi novi Pathfinder crpg, i to sa 2.0 sistemom, jer je Owlcat zauzet sa svojim AAA akcionim RPG-em u trecem licu kojeg rade u Unreal engineu. Znacemo do kraja godine da li je istina. Pretpostavljam da jeste, neke stvari su se znale i prije nego je Rogue Trader najavljen.
- Tito_i_Partija
#47590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa neka probaju sa nekim novim timom, što da ne? I Owlcat je počeo k'o no-name studio, pa se ubrzo etablir'o k'o jedan od najboljih RPG developera današnjice.ferratilis wrote: ↑18/03/2024 21:30 Suska se da je Paizo angazirao treci studio da radi novi Pathfinder crpg, i to sa 2.0 sistemom, jer je Owlcat zauzet sa svojim AAA akcionim RPG-em u trecem licu kojeg rade u Unreal engineu. Znacemo do kraja godine da li je istina. Pretpostavljam da jeste, neke stvari su se znale i prije nego je Rogue Trader najavljen.
Nego, de mi reci za ovaj AAA ARPG, mislim da nisam čuo za ovo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#47591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
tko ima Apex na PC-u, preporučujem brisanje
- ferratilis
#47592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vec par godina aktivno zaposljavaju nove developere, cijelo vrijeme su oglasi trazili ljude koji rade u UE5, iskustvo sa akcionim RPG-ima u trecem licu i slicno. Starrok i Eyler (community menadzeri) se prave blesavi na redditu i forumima, ali se iz postova i oglasa moze zakljuciti da rade na tome.Tito_i_Partija wrote: ↑18/03/2024 22:56 Nego, de mi reci za ovaj AAA ARPG, mislim da nisam čuo za ovo.
- Tito_i_Partija
#47593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neće se završit' samo na Apexu. Kamara igara danas koristi kernel-level anti cheat programe, čak i one starije poput AC Brotherhood. Epicov Easy Anti-cheat je trenutno najpopularniji među njima.
Lista igara sa kernel-level anti-cheat programima:
https://levvvel.com/games-with-kernel-l ... -software/
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#47594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da, špekuliše se da je preko EAC-a isp'o problem, ali za sada nema ništa zvanično, možda i je samo Respawn ujeb'o stvar.Tito_i_Partija wrote: ↑18/03/2024 23:21
Neće se završit' samo na Apexu. Kamara igara danas koristi kernel-level anti cheat programe, čak i one starije poput AC Brotherhood. Epicov Easy Anti-cheat je trenutno najpopularniji među njima.
Lista igara sa kernel-level anti-cheat programima:
https://levvvel.com/games-with-kernel-l ... -software/
zanimljivo kako god
- Tito_i_Partija
#47595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedan od razloga zašto je Steam kralj PC gaming platforme. Sve dok ovakve stvari rade, ne može im niko ništa. Ovo je baš super:
- Chmoljo
#47596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Geforce Now već danima pačuje jednu igru, zapačam im matere... baš kad je ja igram.
postoji ogromna šansa da će je samo ukinuti sa platforme bez ikakve najave kao što su i prije radili i to je jedan ogroman, oooogroooooman minus...
postoji ogromna šansa da će je samo ukinuti sa platforme bez ikakve najave kao što su i prije radili i to je jedan ogroman, oooogroooooman minus...
- Tito_i_Partija
#47597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj Čmoljo, i ti vala voliš da ti rade operacije krajnika kroz guzicu.
Ostavi ba GeforceNow i priključi se na Steam, Epic, GamePass, il' bukvalno bilo koji drugi gejming servis u egzistenciji.
Ostavi ba GeforceNow i priključi se na Steam, Epic, GamePass, il' bukvalno bilo koji drugi gejming servis u egzistenciji.
- ferratilis
#47598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Valve ubi zadnjih par godina, pogotovo otkako je Steam Deck izasao. Za to vrijeme, Epic se nije s mjesta pomakao.
https://steamcommunity.com/games/593110 ... 1735702629
https://steamcommunity.com/games/593110 ... 1735702629
Introducing Steam Families
Hello! We are excited to announce Steam Families, available today in the Steam Beta Client.
Steam Families is a collection of new and existing family-related features. It replaces both Steam Family Sharing and Steam Family View, giving you a single location to manage which games your family can access and when they can play.
Create a Steam Family
To get started, you can create a Steam Family and then invite up to 5 family members. You can manage your family from your Steam Client, mobile device or web browser.
By joining a Steam Family, each member gains access to the following Steam features:
Family Sharing
When you join a Steam Family, you automatically gain access to the shareable games that your family members own and they will also be able to access the shareable titles in your library. The next time you log in to Steam, this new 'family library' will appear in the left column as a subsection of your games list. You maintain ownership of your current titles and when you purchase a new game it will still show up in your collection.
Best of all, when you are playing a game from your family library, you will create your own saved games, earn your own Steam achievements, have access to workshop files and more.
Family Sharing enables you to play games from other family members' libraries, even if they are online playing another game. If your family library has multiple copies of a game, multiple members of the family can play that game at the same time. For a more detailed look at how Family Sharing works, see the FAQ below.
Family Sharing is a feature that developers may opt their games out of for technical or other reasons at any time. Visit the Steam Store to see a list of games that currently support Family Sharing.
![]()
- Chmoljo
#47599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
još da mi kažeš kako ide game streaming preko epica bilo bi superTito_i_Partija wrote: ↑18/03/2024 23:51 Joj Čmoljo, i ti vala voliš da ti rade operacije krajnika kroz guzicu.![]()
Ostavi ba GeforceNow i priključi se na Steam, Epic, GamePass, il' bukvalno bilo koji drugi gejming servis u egzistenciji.![]()
- Tito_i_Partija
#47600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakav ba streaming? Đe su pare od cuke?Chmoljo wrote: ↑19/03/2024 00:08još da mi kažeš kako ide game streaming preko epica bilo bi superTito_i_Partija wrote: ↑18/03/2024 23:51 Joj Čmoljo, i ti vala voliš da ti rade operacije krajnika kroz guzicu.![]()
Ostavi ba GeforceNow i priključi se na Steam, Epic, GamePass, il' bukvalno bilo koji drugi gejming servis u egzistenciji.![]()
![]()
Sve one pare što si ulag'o u cuku, sad možeš komotno uložit' u novi gejming sistem.