A što se tiče narukvice, ja volim najviše metalne definitivno, i znam šta govoriš.
Al' eto sestra mi reče da on opet ne voli metalne nikako, al' što kaže Gentoo, jebe mi se šta se njemu sviđa
Moderator: anex
Pa nije nista specijalno ali za 250 eura ( cijena vani) dobije se odlican sat sa in-house mehanizmom i 40h rezerve, safir-kristal staklom, 40mm sto odgovara vecini zglobovaBlackCaviar wrote: ↑12/03/2024 22:40 Kad smo već kod Tsuyose, po meni ništa specijalno sat i ne shvatam toliku galamu oko njega. Mala krunica, ako imaš ćevapčiće od prstiju klinac ćeš ga naštimat, kiklop onaj mi ne leži ni na jednom satu osim na Rolex Datejust-u, dizajn ništa specifično, a ako ti dosadi ta narukvica klinac ćeš je promijeniti jer ima takve nestandardne lugove.

Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste

mocan sad zbiljaBullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:15Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste
![]()
Imas ki koga u dojclandmk ultra wrote: ↑13/03/2024 08:16Bullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:15Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste
mocan sad zbilja
samo 43mm i tojeto

nema potrebeBullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:19Imas ki koga u dojclandmk ultra wrote: ↑13/03/2024 08:16Bullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:15
Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste
mocan sad zbilja
samo 43mm i tojeto![]()
![]()

Dobar sat za te pare. Automatik, fino drzi vrijeme. Ja sam uzeo prosle godine zuti da imam za ljeta. 230eBullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 05:20Pa nije nista specijalno ali za 250 eura ( cijena vani) dobije se odlican sat sa in-house mehanizmom i 40h rezerve, safir-kristal staklom, 40mm sto odgovara vecini zglobovaBlackCaviar wrote: ↑12/03/2024 22:40 Kad smo već kod Tsuyose, po meni ništa specijalno sat i ne shvatam toliku galamu oko njega. Mala krunica, ako imaš ćevapčiće od prstiju klinac ćeš ga naštimat, kiklop onaj mi ne leži ni na jednom satu osim na Rolex Datejust-u, dizajn ništa specifično, a ako ti dosadi ta narukvica klinac ćeš je promijeniti jer ima takve nestandardne lugove., boja nekih masu, prozirno kuciste (vizuelno bas fin dodatak) tako da ..ne znam ...
----- ili -----
ortodont wrote: ↑13/03/2024 11:19 Ja čekam novi Conquest u 38 mm verziji, raja ih spama godinu dana oko toga, prevelik je sat trenutno za dressy varijantu.
Ako još stave datum prozor u istoj boji te normalan lug width ovo bi islo kao budali samar.
https://www.watches-of-switzerland.co.u ... p/17351243
Sto se tice tog starog hydroconquesta, kolega mi je kupovao prije godinu i kusur i tada je u Sarajevu bio cca 1800 KM, a novi je bio nesto oko 3K kad sam gledao, i to mislim na bezveznoj platnenoj narukvici.

Svaka cast na kolekciji, impresivno, zavidim... Ili su to slike sa proba?Bullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:15 Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste
Svasta sam nesta probao ... TAG mi je odlican mada ga ljudi hejtaju
![]()
Kamo srece ali nije ovo moja kolekcija .. barem ne za sad ..Alkos wrote: ↑13/03/2024 23:47Svaka cast na kolekciji, impresivno, zavidim... Ili su to slike sa proba?Bullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2024 08:15 Ja u septembru kupujem novi ... sad za sad plavi tu pri vrhu liste
Svasta sam nesta probao ... TAG mi je odlican mada ga ljudi hejtaju
I ja sam vec duze vrijeme u potrazi za nekim satom u tom srednjem cjenovnom rangu. Sve ovo sa slika sam uzimao u obzir (novi HQ, Captain Cook, Aquaracer) + Oris Aquis, Tudor Pelagos/Black Bay i Longines Zulu. To je ono sto mi se svidja i dugo se lomim, tesko da se odlucim.
S obzirom da si dosta toga "pronosao" i vidim da si upucen i aktivan na temi, moze savjet ili neko rangiranje?!![]()
Inace, kod nas je najlakse doci do Longines-a, ostali nabrojani modeli nisu dostupni? I ako moze hint gdje je najbolje pazariti, gdje su dobri popusti.![]()
![]()

Hvala puno na odgovoru i na pomoći.Bullet Tooth Tony wrote: ↑14/03/2024 08:43 Kamo srece ali nije ovo moja kolekcija .. barem ne za sad ..
Ja sam imao istu dilemu kao i ti kada sam kupovao i probao sam sve gore pomenute satove ... znaci moj savjet je, da ako imas mogucnosti, sve probas i vidis kakav ti je osjecas na ruci .. recimo na slikama sam se ja odusevio Captain Cook, medjutim kada sam probao nije mi legao nikako (narukvica nekako jeftino izgleda itd) ... medju najvecim razocarenjima mi je bio i Legend Diver isto ...
Necu sad davit specifikacijama jer se moze proguglat sve..
Sta hocu da kazem, odaberi ono sto ti se svidja najvise pa makar to bio i jeftiniji sat ... ja sam odabrao Black Bay 58 na metalu i odusevljen sam.. nosim ga skoro svaki dan i dan danas mi izgleda predobro ... Gore pobrojani satovi nisu investicija tipa da prodas pa da zaradis .. nije to AP ... tako da uzmi ono sto ti se svidja... Tudor i Tag su mali level iznad Long i Rade
Recimo Pelagos je predobar sat ali ja nisam mogao prezvakat tu neku mat plavu boju koju ima ... drugima je prelijep..
Zulu je isto top ali je cjenovno blizak BBu !SpoilerShow
Moja lista bi bila od gore nabrojanihSpoilerShow
1. Tudor BB
2. Pelagos/Zulu
3. Aquaracer
4. HydQ
5. Aquis
6. Captain C
Sto se tice kupovine .. Nisam nikada vidio snizenja na Tudor dok sam nalazio snizenja za Longines... Ja kupujem u zapadnoj evropi i ovi satovi su dostupni u smislu da mozes uci u radnju i odma kupiti ... Ne znam za balkan ali bi Beograd trebao imati radnju , vjerovatno onaj Petite Geneve Petrovic sto prodaje i Rolexe ....
na mojoj ruci 43mm izgleda omanjeortodont wrote: ↑13/03/2024 11:19 Ja čekam novi Conquest u 38 mm verziji, raja ih spama godinu dana oko toga, prevelik je sat trenutno za dressy varijantu.
Ako još stave datum prozor u istoj boji te normalan lug width ovo bi islo kao budali samar.
https://www.watches-of-switzerland.co.u ... p/17351243
Sto se tice tog starog hydroconquesta, kolega mi je kupovao prije godinu i kusur i tada je u Sarajevu bio cca 1800 KM, a novi je bio nesto oko 3K kad sam gledao, i to mislim na bezveznoj platnenoj narukvici.
Hvala i tebi da se ponovis uskoroAlkos wrote: ↑14/03/2024 13:39
Hvala puno na odgovoru i na pomoći.Tako nekako izgleda i moja wish lista, Tudor-i su mi na prvom mjestu, pa novi HQ mi je prelijep, Aquracer me malkice odbija zbog oblika, ali vjerujem da je na ruci drugačiji utisak. Svakako pokušam probati, trebam prvo pronaći neku radnju pa da sve isprobam na jednom mjestu i odlučim se.
Još ako nije tajna, za koliko se može u EU naći BB, koja mu je cijena okvirno? Može i na pp.
Hvala još jednom, želim ti da ih još puno pronosaš i promijeniš i još bolje pridružiš kolekciji.Naravno i ostalim satoljupcima želim isto!
![]()