Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#15826 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by neki »

Stvar je u tome što je paralelno sa izgradnjom pruge predviđena i semaforizacija svih raskrsnica na trasi od Ilidže do Hrasnice
Hakiz

#15827 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/03/2024 07:21 Kad rok istekne a pruge ne bude, opletite i kritikujte koliko hocete. Bit cete upravu u tom slucaju, pridruzit cu vam se i ja.

Do tada, nemojte se toliko brinuti ... nije dobro za zdravlje.
Nisu ni postojeću rekonstruisali u roku, a ne da novu izgrade.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15828 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

hadzija uvijek je lakše novo uraditi nego rekonstukciju
made_in_sarajevo

#15829 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

samo skontaj koliko moras biti naopak kad molis boga da se bilo sta desi i da kazes jesam vam rekao. nema sina, nema pruge, nema sljunka, ima sljunka kradu sljunak, nema betona ima betona, nema tramvaja, lazu za tramvaj. sve doslo, sve zavrseno, rade tramvaji ono malo jada sto je ostalo ali ne valja. ne valja i sta vas briga sta ne valja ono ne valja. sta ces jebeno je kad do podne mrzis sebe,a od podne cijeli svijet.

evo i da su probili 5 godina rok izgradnje i rekonstrukcije, opet su stisli muda i uradili konacno nesto korisno za ovaj grad. ne valja, gdje je konjska zaprega, srp i cekic. cuj ono ce nama tehnologiju uvaljivat.

ko ce otvorit raspravu za F1 u Sarajevu ovo Red Bull da vidimo hakiza i PM kako strucno objasnjavaju da je to sranje, da ce sjebati asfalt, da je to kradja i ko ce jos slusati zvuk bolida formule u gradu. pljacka stoljeca!
Hakiz

#15830 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 11/03/2024 11:21 samo skontaj koliko moras biti naopak kad molis boga da se bilo sta desi i da kazes jesam vam rekao. nema sina, nema pruge, nema sljunka, ima sljunka kradu sljunak, nema betona ima betona, nema tramvaja, lazu za tramvaj. sve doslo, sve zavrseno, rade tramvaji ono malo jada sto je ostalo ali ne valja. ne valja i sta vas briga sta ne valja ono ne valja. sta ces jebeno je kad do podne mrzis sebe,a od podne cijeli svijet.

evo i da su probili 5 godina rok izgradnje i rekonstrukcije, opet su stisli muda i uradili konacno nesto korisno za ovaj grad. ne valja, gdje je konjska zaprega, srp i cekic. cuj ono ce nama tehnologiju uvaljivat.

ko ce otvorit raspravu za F1 u Sarajevu ovo Red Bull da vidimo hakiza i PM kako strucno objasnjavaju da je to sranje, da ce sjebati asfalt, da je to kradja i ko ce jos slusati zvuk bolida formule u gradu. pljacka stoljeca!
Kada kritikuješ za probijanje roka, ne valjaš.

Kada kažeš da ćeš i 10 godina probijanja roka tolerisati, ne valjaš.

Trojkini botovi, zapravo, ne znaju šta bi.
Hakiz

#15831 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Truba wrote: 11/03/2024 10:14 hadzija uvijek je lakše novo uraditi nego rekonstukciju
Često, ali ne uvijek.
made_in_sarajevo

#15832 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Hakize vjeruj ti nama izdajnicam nema pruge ni skretnica
Hakiz

#15833 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 11/03/2024 18:56 Hakize vjeruj ti nama izdajnicam nema pruge ni skretnica
Ne kažem da nema.

Samo kažem da ćemo se načekati. Više nego što su nam rekli da ćemo čekati.
RJ57

#15834 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by RJ57 »

Thorgerson wrote: 10/03/2024 16:12
JavierBosnia wrote: 08/03/2024 17:18
RJ57 wrote: 08/03/2024 17:10 bio sam nekidan u hrasnici, ne znam ima li to veze sa imaginarnom tramvajskom prugom ilidža-hrasnica ili se samo neko našalio, ali na tramvajskoj trasi su cca svakih sto metara udarili po 1-2 motikom i prevrnuli malo zemlje :D

p.s. a možda su i kakve veće krtice koje žive na podjednakim razmacima :D :-D
2024 godina a jos nisi naucio da se informises
Ispitivali su tlo na tim mjestima jer ne postoje podaci o tome
Mene samo zanima zasto se ispitivanja vrse u okviru roka za izvodjenje radova? Zar to nije trebalo.biti ranije spremno?

Je li to inace se tako radi ili? Ako ne, ko je onda kriv?

Jer vidi, vec je proslo 5 mjeseci. Ulazimo u 6-ti. Ukupan rok je 18 mjeseci. Dakle jos je ostalo nepunih 13 mjeseci.

13 mjeseci za izgradnju 13km pruge, 20 stanica i 2 okretaljke.

Nisam optimistican.
kakva crna izgradnja, samo šuplja ko zadnjih 30 godina. bog zna hoće li to ikad početi, prije da neće nego da hoće
Thorgerson

#15835 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Thorgerson »

made_in_sarajevo wrote: 11/03/2024 11:21 samo skontaj koliko moras biti naopak kad molis boga da se bilo sta desi i da kazes jesam vam rekao. nema sina, nema pruge, nema sljunka, ima sljunka kradu sljunak, nema betona ima betona, nema tramvaja, lazu za tramvaj. sve doslo, sve zavrseno, rade tramvaji ono malo jada sto je ostalo ali ne valja. ne valja i sta vas briga sta ne valja ono ne valja. sta ces jebeno je kad do podne mrzis sebe,a od podne cijeli svijet.

Sta je s tobom? Kritikovao sam prijasnju vlast, za hrpu kasnjenja u svemu. Ne znam da su ijednu stvar uradili na jebeno vrijeme.

I imam pravo da se i sada pitam. Ako si dao rok 18 mjeseci, proslo vec 5, ti i dalje radis ispitivanja. Mozemo li uraditi za 13 mjeseci toliki stanica + novu prugu. Plus gdje tu testiranje te pruge, te ostala cuda.

To je placeno mojim i tvojim novcem. Dakle, sad je problem evo i da se pita.

Ja nista nisam kritikovao, samo se pitam, kako i zasto nas ubjedjuju da ce se sve zavrsiti, ako je ocito da ima neki problem. Jer da nema, pa davno bi poceli radovi. Pare obezbjedjene, tender zavrsen, vrijeme ultra idealno za gradnju. Zasto se ceka? Kazem opet, prolazi vrijeme. Ali ok, postujem, ako oni imaju svoj neki plan realizacije, svaka cast ako ovo odrade u roku. Ja im skidam kapu.
Thorgerson

#15836 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Thorgerson »

Hakiz wrote: 11/03/2024 12:37
Truba wrote: 11/03/2024 10:14 hadzija uvijek je lakše novo uraditi nego rekonstukciju
Često, ali ne uvijek.
Pa ocito je da nije lakse. Ako imas problem za zemljistem, geologijom, onda je problem. Ne mislim da je to bas eh evo livada, zabetoniraj i postavi sine i tjt. Treba uzeti u obzir koliko tona tereta ce to trpiti svaki sat, dan.
Haris.ba

#15837 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Haris.ba »

Pa jesu li poceli?
28.02.24
Od danas su i mašine tu. Vidimo se u Hrasnici", poručio je ministar Šteta.
Peacean

#15838 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Peacean »

Ako vam toliko smeta kako se postupa sa radovima vi fino prijavite sve što vas brine nadležnim organima i kraj priče. Anonimnom kuknjavom na jednom javnom forumu ništa nećete postići.
Laplace

#15839 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

Thorgerson wrote: 13/03/2024 09:03

Sta je s tobom? Kritikovao sam prijasnju vlast, za hrpu kasnjenja u svemu. Ne znam da su ijednu stvar uradili na jebeno vrijeme.

I imam pravo da se i sada pitam. Ako si dao rok 18 mjeseci, proslo vec 5, ti i dalje radis ispitivanja. Mozemo li uraditi za 13 mjeseci toliki stanica + novu prugu. Plus gdje tu testiranje te pruge, te ostala cuda.

Ja nista nisam kritikovao, samo se pitam, kako i zasto nas ubjedjuju da ce se sve zavrsiti, ako je ocito da ima neki problem. Jer da nema, pa davno bi poceli radovi. Pare obezbjedjene, tender zavrsen, vrijeme ultra idealno za gradnju. Zasto se ceka? Kazem opet, prolazi vrijeme. Ali ok, postujem, ako oni imaju svoj neki plan realizacije, svaka cast ako ovo odrade u roku. Ja im skidam kapu.
Ako sve završe u roku, postavlja se pitanje zašto su uzeli rok od 18 mjeseci kad se može završiti za 12? Ili ja previše sitničarim?
Laplace

#15840 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

Haris.ba wrote: 13/03/2024 09:07 Pa jesu li poceli?
28.02.24
Nije rekao da su radovi počeli nego da su mašine tu.
Haris.ba

#15841 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Haris.ba »

Laplace wrote: 13/03/2024 14:45
28.02.24
Znaci, ide ponovo slikanje kad masine pocnu nesta da rade? :D
Laplace

#15842 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Laplace »

Haris.ba wrote: 13/03/2024 14:49
Laplace wrote: 13/03/2024 14:45

Znaci, ide ponovo slikanje kad masine pocnu nesta da rade? :D
Logično. Moraju i fotografi zaraditi nešto.
Hakiz

#15843 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Laplace wrote: 13/03/2024 14:44
Thorgerson wrote: 13/03/2024 09:03

Ako sve završe u roku, postavlja se pitanje zašto su uzeli rok od 18 mjeseci kad se može završiti za 12? Ili ja previše sitničarim?
Kada gradiš kuću pravilo ti je da nakon što izračunaš objektivno koliko treba vremena za gradnju, dodaj 30-50 % barem. Nećeš je sigurno završiti u roku. Slično sa novcem, planiraj barem 20 % više.

Ali, kada to sve uradiš i objaviš rok, onda ga ispoštuj.

Tako da je bolje reći da će nešta duže trajati pa završiti ranije, nego da traje duže nego što si rekao.

Samo, valja se prodati, predizborna kampanja ne završava kada stupiš na funkciju. Traje uvijek. I sve šta uradiš tokom mandata, ili ne uradiš, je, takođe, u službi predizborne kampanje i marketinga. To ti je kao licitacija, birajte mene, od protivnika ću raditi brže 30 %, a ako on kaže 40, ja ću onda 50 %. Dok čekić ne lupi u pult i čuje se urlik "Prodano!".
made_in_sarajevo

#15844 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

uh teskih dana, uh eno bageri kopaju trasu za prugu i to ne samo 5cm sloja,uhh. eno i manji bager dio parkinga asflat razvaljuje. joj pritisla me teska tuga uh.

inace nesto mi prahnu, da pametni ljudi nisu kad se cesta radila ilidza hrasnica, vec tad pripremili temelj za prugu, pa mozda zato nece biti nekog ogromnog kopanja?
izbjeglica_iz_besmisla

#15845 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

made_in_sarajevo wrote: 13/03/2024 15:23 uh teskih dana, uh eno bageri kopaju trasu za prugu i to ne samo 5cm sloja,uhh. eno i manji bager dio parkinga asflat razvaljuje. joj pritisla me teska tuga uh.

inace nesto mi prahnu, da pametni ljudi nisu kad se cesta radila ilidza hrasnica, vec tad pripremili temelj za prugu, pa mozda zato nece biti nekog ogromnog kopanja?
Čisto sumnjam da se bilo tako dalekovido.

A šta to, poceli kopati prugu ozbiljnije ili?
made_in_sarajevo

#15846 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Kopaju ozbiljnije i vidim manji bager na parkingu asflat razbija
Thorgerson

#15847 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Thorgerson »

made_in_sarajevo wrote: 13/03/2024 15:23 uh teskih dana, uh eno bageri kopaju trasu za prugu i to ne samo 5cm sloja,uhh. eno i manji bager dio parkinga asflat razvaljuje. joj pritisla me teska tuga uh.

Koji pametni ljudi?
Pametni ljudi poput kljusine memica koji je na trasi zasadio jabuke.
Scheduler

#15848 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Scheduler »

Thorgerson wrote: 15/03/2024 22:34

Koji pametni ljudi?
Pametni ljudi poput kljusine memica koji je na trasi zasadio jabuke.
Jos jedna od trojkinih lazi!
Prof.dr. njegova ekselencija Senaid Memic nije sadio jabuke vec su to bile prvoklasne sadnice visanja i sljiva i to u broju od preko 1400!
ZonFon

#15849 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ZonFon »

Juce sam posao ovom dionicom od KT na Ilidzi prema Butmiru. Na pocetnih par sekcija je skinut samo povrsinski sloj dok na trenutnoj sekciji kopaju malo dublje. Vjerovatno ce tu nasipati dodatni materijal i popravljati podlogu. Za sada kamioni i bageri aktivni.
insaneinthebrain

#15850 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by insaneinthebrain »

ZonFon wrote: 16/03/2024 02:24 Juce sam posao ovom dionicom od KT na Ilidzi prema Butmiru. Na pocetnih par sekcija je skinut samo povrsinski sloj dok na trenutnoj sekciji kopaju malo dublje. Vjerovatno ce tu nasipati dodatni materijal i popravljati podlogu. Za sada kamioni i bageri aktivni.
A ucinilo ti se. Nema nikakvih bagera. To su samo rekviziti
Post Reply