Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arminicos wrote: ↑29/02/2024 14:58
Ima li neki posrednik u Kini ili neka stranica preko koje bi mogli slati pakete na tu lokaciju u Kini pa da nam pakete salje u BiH po povoljnim cijenama..nesto kao Kupi Global
upravo radim za jednog klijenta kineza u BiH koji radi ovo za svoje potrebe, a u narednom periodu planira bas to da razvije. bit ce web stranica aktivna uskoro sa više informacija pa postavim ovdje
nema sanse da se isplati, ali hajde da vidimo. Postarina bi za stvari do 100g trebala biti oko 5$, dok sve iznad oko 10$.
Ne mora značiti, ako bi sredio da ide triangle dostavom i prvo za neku europsku državu koja ima normalnu dostavu pa iz nje u BiH.
Kad bi cijene bile kao kod pesoto i kupiglobal to bi išlo i naravno ako bi podržavalo direktnu kupovinu s kineskih platformi taobao, weidian itd.
upravo radim za jednog klijenta kineza u BiH koji radi ovo za svoje potrebe, a u narednom periodu planira bas to da razvije. bit ce web stranica aktivna uskoro sa više informacija pa postavim ovdje
nema sanse da se isplati, ali hajde da vidimo. Postarina bi za stvari do 100g trebala biti oko 5$, dok sve iznad oko 10$.
Ne mora značiti, ako bi sredio da ide triangle dostavom i prvo za neku europsku državu koja ima normalnu dostavu pa iz nje u BiH.
Kad bi cijene bile kao kod pesoto i kupiglobal to bi išlo i naravno ako bi podržavalo direktnu kupovinu s kineskih platformi taobao, weidian itd.
ljudi ne znaju sa "normalnih" stranica naruciti, a ne sa taobao da acc naprave i ne daj boze narudzbu urade
skupilo bi se za jedan let godisnje msm pogodno za sverce
To ima smisla ako bi se moglo naručiti preko stranice agenta.
Postoji hrpa agenata koji rade na tom proncipu, ne trebaš praviti nikakav account samo link proizvoda proslijediš agentu i on dalje preuzima jer većina prodavača na taobao i ne zna engleski.
Ali to se slažem, mi smo zaostala zemlja pa bi bila upitna isplativost.
kabal1337 wrote: ↑08/03/2024 09:07
skuplja pita nego tepsija isto kao i kupiglobal
Kupiglobal naplaćuje 15$ po kg i to je korektna cijena, toliko plaća i Amerikanac kad naruči iz Kine preko agenta.
Amerikanci većinom naručuju fake brandiranu odjeću, ali sve ostalo je jeftinije nego preko aliexpress i amazona.
I preko aliexpress plaćate dostavu, još skuplju po gramu i uz to proviziju kineskom šverceru.
Svi prodavači na aliexpressu uzimaju robu na taobao i onda preprodaju, aliexpress je samo agent posrednik.
Sve pošiljke preko air mail dolaze u Sarajevo i prvo ih preuzima bh pošta i skenira onda se raspoređuju dalje.
Ne znaju niti oni sami zašto su na crnoj listi tako da tu ne očekujem nikakvo poboljšanje, zato sam i tražio zaobilazna rješenja, nema od ovoga ništa kod nas.
Naručio preko agenta na adresu rodbine u Njemačku paket 5kg dostava 50$ preko dhl, većinom odjeća u pitanju.
Evolution_IV wrote: ↑09/03/2024 22:07
kakva je situacija sa posiljakama iz Kine, dolazili li u normalnom vremenu ili kasni radi onih debila sto brodove transportne gadjaju??
Pozdrav raja ..da li ima neko ko se kuzi u ovo ..naime narucio sam stvari krajem prvog mjeseca od 21.1 pa do 30.1 ,medutim nema jos ni traga ni glasa ..Na jednom pise 21.2 recieved by local delivery office ,sto bi značilo da je preuzela domaca posta a na drugom arrived at linehaul office ,i tako na većini stvari sto sam narucio isto pise ili received by local delivery ili ovo drugo ..po vašem mišljenju kad bi trebalo stic jer ovo vise nego sporo ,vise od 40 dana putujem ,ako se ne varam ...
kakva je situacija sa posiljakama iz Kine, dolazili li u normalnom vremenu ili kasni radi onih debila sto brodove transportne gadjaju??
Uzasno sporo ,cekam vise paketa preko mjesec ipo ako ne i jace ...
J čekam 5 artikala već mjesec i par dana, za neke piše da su stigli do sarajeva a za neke ne. Pretposljednja pošiljka mi je stigla za 2 sedmice do kućne adrese tako da ne znam šta se dešava, neki prosjek je barem mjesec dana.
dva artikla sto sam narucio petog i desetog februara stigli prosle sedmice na kucnu adresu.
jos jedan paket imam narucen petog februara i on jos nije stigao. za njega je tracking zadnji put apdejtovan sedmog marta i to kaze : Out for delivery ; Arrived at linehaul office.
Pa eto ako ti to moze dati neki uvid otprilike kakva je situacija u zadnjih mjesec dana.
dva artikla sto sam narucio petog i desetog februara stigli prosle sedmice na kucnu adresu.
jos jedan paket imam narucen petog februara i on jos nije stigao. za njega je tracking zadnji put apdejtovan sedmog marta i to kaze : Out for delivery ; Arrived at linehaul office.
Pa eto ako ti to moze dati neki uvid otprilike kakva je situacija u zadnjih mjesec dana.
Kupi Global po meni dobro uzima od nas iz BiH.
Imam osjecaj da nas varaju..meni par paketa postarina iznad prosjeka kosta..po meni preskupo! Za paket od 1 kg ili 1.5 kg da platim 70-80 KM
arminicos wrote: ↑12/03/2024 17:56
Imam osjecaj da nas varaju..meni par paketa postarina iznad prosjeka kosta..po meni preskupo! Za paket od 1 kg ili 1.5 kg da platim 70-80 KM
Koliko znam, imaš vagu dolje u Skenderiji, izvagaš ako sumnjaš u naplaćenu težinu.
arminicos wrote: ↑12/03/2024 17:56
Proizvod koji sam htio kupiti košta 13 eura, težak 50 g, poštarina 80 eura. Iz Njemačke.