glupo mi da je ruski komandni centar na nekakvom nasukanom brodu, pretpostavljam na dnjepru, dakle na samoj liniji. pa tu bi ga i minobacaclije mogle sredit.General War wrote: ↑11/03/2024 16:49sumirprimus wrote: ↑11/03/2024 16:42
Samo bubovi, ruje ne zale, evo sad ni farnacuzi ne zale samo roljaj![]()
Ovo vise lici da ga je iskander strefio nego bilo sta sto ukrainci imaju
Ukrajina
- karanana
#196801 Re: Ukrajina
- General War
#196802 Re: Ukrajina
Kako li se popnu?karanana wrote: ↑11/03/2024 18:19glupo mi da je ruski komandni centar na nekakvom nasukanom brodu, pretpostavljam na dnjepru, dakle na samoj liniji. pa tu bi ga i minobacaclije mogle sredit.General War wrote: ↑11/03/2024 16:49sumirprimus wrote: ↑11/03/2024 16:42
Ali slazem se, ocito nesto nasukano, sto su ga razbucali ko ce ga znat...
-
sumirprimus
#196803 Re: Ukrajina
Standardno nerazumijevanje rujana.
Plus 1 zapadna ko 20 ovih ruskih
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#196804 Re: Ukrajina
Francuski ministar vanjskih poslova Stéphane Séjourné boravio je u petak u Litvi, gdje se susreo s baltičkim i ukrajinskim kolegama: "Nije na Rusiji da nam govori kako trebamo pomoći Ukrajini u nadolazećim mjesecima ili godinama", rekao je Séjourné na sastanku kojim je predsjedao litavski ministar vanjskih poslova Gabrielius Landsbergis, a na kojem je bio i njegov ukrajinski kolega Dmitro Kuleba. "Nije na Rusiji da organizira kako ćemo rasporediti naše akcije ili da postavlja crvene linije. Dakle, mi odlučujemo među sobom."
"Moramo povući crvene linije"
"Ne može biti nikakvog 'ali'. Moramo povući crvene linije za Rusiju, a ne za sebe. Nijedan oblik podrške Ukrajini ne može se isključiti. Moramo nastaviti podržavati Ukrajinu gdje god je to najpotrebnije", rekao je.
Iako je Njemačka daleko najveći europski donator vojne pomoći Ukrajini, našla se pod žestokim pritiskom zbog nevoljkosti da Kijevu pošalje krstareće rakete dugog dometa Taurus iz straha da ne isprovocira Moskvu.
"Meni je osobno dosta straha od eskalacije", rekao je Kuleba. "Naš problem je što još uvijek imamo ljude koji o ovom ratu razmišljaju u smislu straha od eskalacije", kritizirao je ukrajinski ministar Njemačku.
"Kakve se eskalacije bojite? Što se još mora dogoditi Ukrajini da shvatite da je taj strah beskoristan? Što očekujete od Putina? 'Pa poslao sam tenkove, ali nisam poslao projektile ili trupe, pa ćeš možda biti blaži prema meni nego prema drugima?' Tako Putin ne razmišlja, tako se ne odnosi prema Europi", oštar je bio Kuleba.
--
Sun Tzu: “Svako ratovanje temelji se na prevari. Stoga, kada smo u stanju napasti, moramo izgledati nesposobni; kada koristimo svoje snage, moramo izgledati neaktivni; kada smo blizu, moramo natjerati neprijatelja da vjeruje da smo daleko; kada smo daleko, moramo ga natjerati da vjeruje da smo blizu.”
"Moramo povući crvene linije"
"Ne može biti nikakvog 'ali'. Moramo povući crvene linije za Rusiju, a ne za sebe. Nijedan oblik podrške Ukrajini ne može se isključiti. Moramo nastaviti podržavati Ukrajinu gdje god je to najpotrebnije", rekao je.
Iako je Njemačka daleko najveći europski donator vojne pomoći Ukrajini, našla se pod žestokim pritiskom zbog nevoljkosti da Kijevu pošalje krstareće rakete dugog dometa Taurus iz straha da ne isprovocira Moskvu.
"Meni je osobno dosta straha od eskalacije", rekao je Kuleba. "Naš problem je što još uvijek imamo ljude koji o ovom ratu razmišljaju u smislu straha od eskalacije", kritizirao je ukrajinski ministar Njemačku.
"Kakve se eskalacije bojite? Što se još mora dogoditi Ukrajini da shvatite da je taj strah beskoristan? Što očekujete od Putina? 'Pa poslao sam tenkove, ali nisam poslao projektile ili trupe, pa ćeš možda biti blaži prema meni nego prema drugima?' Tako Putin ne razmišlja, tako se ne odnosi prema Europi", oštar je bio Kuleba.
--
Sun Tzu: “Svako ratovanje temelji se na prevari. Stoga, kada smo u stanju napasti, moramo izgledati nesposobni; kada koristimo svoje snage, moramo izgledati neaktivni; kada smo blizu, moramo natjerati neprijatelja da vjeruje da smo daleko; kada smo daleko, moramo ga natjerati da vjeruje da smo blizu.”
-
sumirprimus
#196805 Re: Ukrajina
Evo odgovra mozebitnog, francuska municija..General War wrote: ↑11/03/2024 16:49sumirprimus wrote: ↑11/03/2024 16:42
Here is information that famous
If true, it will be beautiful.
REST IN HELL!
-
Zorge
#196806 Re: Ukrajina
Ukrajinska armija je spremnija od francuske, nemačke armije zajedno.
Francuska je aemiju spremala za afričke zemlje
Oni su svoje probleme rešili sa njemcima i englezima.
Francuska je aemiju spremala za afričke zemlje
Oni su svoje probleme rešili sa njemcima i englezima.
-
sumirprimus
#196807 Re: Ukrajina
Ne bi u istoriji lude evrope ni bilo lose da se karte do kraja otkriju i razviju. Mi smo donji svakako, ko i mnogi drugi, ali ovakvi stahori bi tek bili zanimljivi primjerci za upratit kako bi zavrsili
-
sumirprimus
#196808 Re: Ukrajina
Ma kakvi francuzi, srpska armija je jaca od njih lololololool
kadsevojskanakosovovratililololool .. 30 minuta
-
lajkujMe
#196809 Re: Ukrajina
Definitivno nastradao Patriot
-
sumirprimus
#196810 Re: Ukrajina
Sta je definitivno? Ko kaze? Ne mora znacit uopste
-
Crvene_brigade
#196811 Re: Ukrajina
Likvidiran komandant agresorskih fašista...
-
Excel2
#196812 Re: Ukrajina
A da je i nastradao, nece odluciti rat.
-
sumirprimus
#196813 Re: Ukrajina
Javljaju i za tg trinesku
-
zigzag
#196814 Re: Ukrajina
Što je bio guzenko, bio je.
- Čitalac
#196815 Re: Ukrajina
Zelenski: Situacija na frontu puno bolja...
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je za francusku novinsku kuću BFMTV da je situacija na frontu puno bolja nego što je bila tijekom zime. Publikacija podsjeća na obraćanje Zelenskog od 19. veljače kada je rekao da se ukrajinska vojska nalazi u "izuzetno teškoj situaciji na nekoliko dijelova fronte".
Sad Zelenski situaciju ocjenjuje pozitivnije.
"Mnogo je bolje nego što je bilo u protekla tri mjeseca...Imali smo poteškoća zbog nedostatka topničkog streljiva, zračne blokade, ruskog dalekometnog oružja i velike gustoće ruskih dronova", rekao je Zelenski.
On je dodao je "ruska ofenziva zaustavljena" i da ruska vojska "gubi veliki broj snaga". Međutim, prema njegovim riječima, situacija se može promijeniti za "mjesec ili tjedan", ako ukrajinska vojska ne dobije dovoljnu podršku.
-
sumirprimus
#196816 Re: Ukrajina
Prema ukr gubicima da se primjetiti da se sada trosi ono sto je trebalo biti za ofanzivna djelovanja, od abramsa, leoparda, pvo sistema blize liniji, topnickoj kasetnoj municiji, gubicima letjelica i slicno.Čitalac wrote: ↑11/03/2024 20:32 Zelenski: Situacija na frontu puno bolja...
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je za francusku novinsku kuću BFMTV da je situacija na frontu puno bolja nego što je bila tijekom zime. Publikacija podsjeća na obraćanje Zelenskog od 19. veljače kada je rekao da se ukrajinska vojska nalazi u "izuzetno teškoj situaciji na nekoliko dijelova fronte".
Sad Zelenski situaciju ocjenjuje pozitivnije.
"Mnogo je bolje nego što je bilo u protekla tri mjeseca...Imali smo poteškoća zbog nedostatka topničkog streljiva, zračne blokade, ruskog dalekometnog oružja i velike gustoće ruskih dronova", rekao je Zelenski.
On je dodao je "ruska ofenziva zaustavljena" i da ruska vojska "gubi veliki broj snaga". Međutim, prema njegovim riječima, situacija se može promijeniti za "mjesec ili tjedan", ako ukrajinska vojska ne dobije dovoljnu podršku.
-
Crvene_brigade
#196817 Re: Ukrajina
KLJUČNI AVION: Katastrofa Rusa. U masovnom napadu uništena još jedna ‘zračna tvrđava‘ od 300 milijuna!?
Ukrajina se fokusirala na ruske moćne i vrlo skupe špijunske zrakoplove
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15437870
Ukrajina se fokusirala na ruske moćne i vrlo skupe špijunske zrakoplove
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15437870
- Čitalac
#196818 Re: Ukrajina
Rotacija u grupi Tavrija...
U smjeru Tavrije, brigade koje su dugo bile na prvoj crti sada se povlače jedna po jedna na oporavak, izjavio je Dmytro Lykhoviy, glasnogovornik obrambenih snaga grupe Tavrija.
Prema Lykhoviyu, povlačenje brigada na rotaciju i oporavak "odvija se onoliko koliko to dopušta operativna situacija, ali je to moguće na nekim mjestima i to je svakako pozitivan momenat".
-
lajkujMe
- Point.
#196821 Re: Ukrajina
Lepa ruska rafinerija, lepo gore.
-
Excel2
-
lajkujMe
#196823 Re: Ukrajina
Ono doba godine kad Ruski separatisti oslobadjaju Belgorod i Kursk
Ne ocekujte nista, po meni ovo je opet kao prosle godine PR stunt
Ne ocekujte nista, po meni ovo je opet kao prosle godine PR stunt
- Čitalac
#196824 Re: Ukrajina
Vadym Prystaiko, karijerni diplomata (ambasador u Kanadi, šef ukrajinske misije pri NATO, ministar spoljnih poslova) i doskorašnji ambasador u Londonu, o tome šta čeka Zalužnog i šta Kijev može da očekuje od partnera u budućnosti.
Prvi najveći izazov koji čeka Zalužnog je nositi se s valom popularnosti, jer u Britaniji ga očekuju, cijene i dobro znaju tko je. Ali kada euforija prođe, vjerujem da će jedan od najvećih izazova s kojim će se general suočiti biti kako obnoviti i udahnuti novi život potpori koju nam pružaju naši partneri. Nažalost, svi se umaraju, rat traje godinama. I naši britanski prijatelji su jednako umorni. Govorim o tome da će novi veleposlanik morati pronaći nove argumente i nove opcije podrške Ukrajini.
Isprva Valeriju Fedoroviču neće biti lako prijeći iz vojnika u diplomata. Ali siguran sam da će to biti ne samo uspješna misija, nego i nešto novo. Za Zalužnog će to biti vrlo zanimljivo životno iskustvo. Ukrajina već sedam mjeseci nema veleposlanika u Londonu. Koliko god otpravnici poslova bili profesionalni, bez veleposlanika nemate priliku postići visoku razinu komunikacije koja nam je sada potrebna...
Što će se dalje dogoditi s potporom Britanije? Mislim da je Ujedinjeno Kraljevstvo iscrpilo svoje resurse na mnogo načina, uključujući vojne resurse. Teško nam je to razumjeti, ali to je prije svega pomorska sila. Sve što se moglo dati, dali su nam. Na primjer, tenkove, koji su nam stvarno potrebni. Challenger 2 je učinkovit tenk i jako ga voli naša vojska. Ali samo njih 14 je prebačeno. Moje zadnje akcije kao veleposlanika bile su da dobijem barem još toliko, nažalost to se nije desilo.
Volodimir Zelenski je u rujnu 2019. otišao u službeni posjet Sjedinjenim Državama, gdje se sastao s tadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom. I ja sam bio tamo. Susret s Amerikancima bio je važan u kontekstu da je to bio prvi kontakt novoizabranog predsjednika s liderom slobodnog svijeta. Bili su to pokušaji da se pronađe zajednički jezik. Općenito, Trump je potpuno prirodan, takav kakav jest, i bez obzira na to ima li kamera ili ne, ponaša se otprilike na isti način.
U Ukrajini vlada osjećaj da je “sve izgubljeno”, te da je mogući dolazak Trumpa “kraj ukrajinskih nadanja u potporu Sjedinjenih Država”. A ovo je u najmanju ruku pretjerano. Sjećam se iz razgovora s Trumpom da je spreman razumjeti. Postavlja izravna i često neugodna pitanja. Na primjer, pitao me: "Zašto vas moramo štititi?" Odnosno, morao sam napraviti svojevrsni izlet u povijest, općenito objasniti Budimpeštanski memorandum, promjene u Ukrajini, raspad Sovjetskog Saveza...S povijesnog stajališta, on sve to zna, ali konceptualno nije razumio kako Ukrajina to vidi. I u razgovoru se složio i rekao: "Pa da, ok, razumijem to."
Onda je bilo ovako: "Dobro, sve je to jasno, politička strana je jasna, ali što je s našom ekonomijom?" Sa sobom je doveo ministra trgovine i ministra energetike. Pitao je: "Objasnite mi gdje Amerika vidi svoj interes?" I objasnili smo. Na primjer, da u svijetu postoji sigurnost hrane. Da postoje milijarde ljudi koje netko mora hraniti. Ukrajina može dati veliki doprinos. "Što trebate?" Trebamo neovisnu opskrbu plinom. "Super, poveo sam sa sobom ministra energetike. Što vam još treba?" Potrebna su nam financijska sredstva. "U redu. Kakva, za koje projekte?" Tako to ide.
Iz nekog razloga, ljudi u Ukrajini često vjeruju da su demokrati „naše sve“. Zapravo, cijela naša stvar su i demokrati i republikanci. Glavno postignuće za Ukrajinu je očuvanje dvostranačke podrške. Zato su naši čak i teoretski planovi za interakciju jedne strane protiv druge ne samo neučinkoviti, nego i opasni. Dolazak bilo kojeg predsjednika u SAD uvijek je izazov za bilo koju zemlju u svijetu, jer je gravitacija ove države prevelika. Moramo dokazati Amerikancima da smo mlada država koja se otcijepila od imperija. Možda nismo savršena država, ali molimo vas pomozite nam da postanemo savršeni. Pomozite nam da preživimo.
...Mislim da nekim zemljama postaje skupo da nas uzdržavaju, a u političkom kontekstu to nije sasvim isplativo. Odnosno, rat se toliko odužio da moraju izdvojiti dodatna sredstva. Većina njih počinje ulaziti u izborne cikluse. Čak i prijatelji poput Britanije također ulaze u izborni ciklus. Da ne spominjem američke izbore o kojima svaki dan raspravljamo. A u ovoj fazi postoji potreba koketiranja sa svojim glasačima. Naš je zadatak sada objasniti zašto je za njih korisno podržavati Ukrajinu...
- SanskiBiser
#196825 Re: Ukrajina
Harkivska oblast nove linije i fortifikacije prema granici sa Rusijom, samo bolje bi bilo da WC solju nisu objavili...zna se vec kako ukrajinske WC solje motivisu Ruse