citroen xm wrote: ↑10/03/2024 14:35Stanje guma ne možemo vidjeti ni ja ni ti, ali ne vjerujem baš da bogati ljudi voze na ćelavim protekt gumama. Koliko vidim, podloga su betonske ploče, šta je tu klizavo ili klizavije od asfalta?BiBi911 wrote: ↑10/03/2024 13:27
Ovaj trotoar je Bar 10cm visok jos zadnji tockovi na klizavoj podlozi i stanje guma kod arapa je xxxx.
Pa koliko FR auta moze priredit neugodno iskustvo sa smrtnim posljedicama?
Pogledaj brojeve koliko je bilo smrtnih slucajeva u cls a koliko u sto amar kaze u eclipse?
Ja sam ovo i postavio zarad nedavne diskusije prednja/zadnja vuča i ovo je dobar pokazatelj koliko je zadnja vuča zeznuta stvar i na modernim i skupim autima.
asfalt ima veci koeficijent trenja od Betona, bitumen se povuce(istrosi) i ostane kamenje koje prija gumama. sto bi se reklo lakse je izgubiti kontakt sa podlogom na betonu(imas formulu za to).
Ovi sto voze ove polovne skupe aute su sve ali ne bogati. vise ti stede no mi
Izlete zadnji fening za auto i onda nema pare za zamjenu ulja( kolega ima problem sa E classe zbog toga i mozda mu je mjenjac crko zbog toga)
porednjenje FR sa FF se lahko objasni. Nek te neko vuce za ruke i poredi kada te gura koliko imas kontrole na tijelom. Tako i za auta
fiziku mnogi zaborave(neki je nikada ni ne nauce)
kako je ono JK rekao FF ti kaze gdje ces da udaris Dok FR te okrene i ne vidis gdje udaras, svejedno ces zaginut