Doku koji je skroz pometen, takticki mentol koji nicim izazavan pokusava onakav start u 95 minuti ili oni haklamasi iz VAR sobe
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#57626 Re: English Premier League
Ne zna se ko je ispao smijesniji.
Doku koji je skroz pometen, takticki mentol koji nicim izazavan pokusava onakav start u 95 minuti ili oni haklamasi iz VAR sobe
-
Osmi Socrates
#57627 Re: English Premier League
Ja sam, recimo, potpuno ubijeđen da juče sudija nije dao drugi žuti Havertzu zato što je sebe ubjedio da je publika dovoljno razbješnjena time što nije dosuđen penal i da ne treba dolijevati ulje na vatru.
- MMM1977
#57628 Re: English Premier League
Da li je Oliver išao gledati ili je samo prihvatio odluku VAR sobe?
-
LSD
- MMM1977
#57630 Re: English Premier League
Puno oni sebi daju za pravo. Ako ništa, situacija je nalagala da glavni sudija ode pogledati a ne ovako, na brzinu.
-
LSD
#57631 Re: English Premier League
Slazem se da su morali javiti, bar da pogleda.
Usli smo u eru sudjenja, kada su sudije gore u VAR sobi jednako bitne i odgovorne kao i glavni na terenu. Ako ne i bitniji. Zato mediji koji se bave sudjenjem trebaju da kritikuju vise njih gore, nego sudije dole koji su u grotlu, koji mozda i ne vide neke stvari na terenu u datom momentu. Mislim ne branim glavne, taman posla, ali oni nemaju VAR u glavi.
Danas su svi potrcali da pljunu po Oliveru zbog nekih sumnjivih odluka, ali sta rade gore oni magarci ? u sta gledaju ispred sebe ? zasto ga nisu korigovali ako je bila neka losa odluka ?
- jeza u ledja
#57632 Re: English Premier League
Moze biti zato sto nisu mislili da je odluka losa.
- no_sekirli
#57633 Re: English Premier League
Sta ga ima korigirat VAR? Bio je par metara od dogadjaja i trebao je svirati penal, morao je vidjeti udaranje nogom u prsa. Pa nije slijep.
A tek onda njega VAR da pozove i pregleda, ako nije penal.
Ovako se svi oprali, Oliver kao nije najbolje vidio pa nije svirao, a VAR soba zakljucila da eto vjerojatno nije bio neki intenzitet sto potvrdjuje odluka suca na terenu koji nije svirao.
Uhodana sema, bas kao i protiv Totasha, Arsenala i tako dalje...
Ne treba se zaboraviti da je doticni gospodin redovni gost-sudac u Arabiji.
A tek onda njega VAR da pozove i pregleda, ako nije penal.
Ovako se svi oprali, Oliver kao nije najbolje vidio pa nije svirao, a VAR soba zakljucila da eto vjerojatno nije bio neki intenzitet sto potvrdjuje odluka suca na terenu koji nije svirao.
Uhodana sema, bas kao i protiv Totasha, Arsenala i tako dalje...
Ne treba se zaboraviti da je doticni gospodin redovni gost-sudac u Arabiji.
- MMM1977
#57634 Re: English Premier League
Makar je bila sumnjiva? Na kraju krajeva, igra se utakmica koja bi mogla odlučiti prvaka, za puno manje stvari i u nebitnijim utakmicama pozivan je sudija da sam provjeri i odluči
- no_sekirli
#57635 Re: English Premier League
Ako cemo realno, ona situacija da se desila na sred terena bi bila 100% svirana kao faul, a VAR bi pregledavao je li za crveni karton. Bez zutog ne bi proslo.
- jeza u ledja
#57636 Re: English Premier League
Vjerovatno. I vjerovatno bi ga doticaj lopte nogom prvo spasio od crvenog.no_sekirli wrote: ↑10/03/2024 23:39 Ako cemo realno, ona situacija da se desila na sred terena bi bila 100% svirana kao faul, a VAR bi pregledavao je li za crveni karton. Bez zutog ne bi proslo.
Ali u 16-ercu, opet kazem, vidio sam i previse situacija tokom VAR ere da se najgluplje doticanje lopte , ono, okrzne malo, smatralo opravdanjem da nije faul. Nikad ne bi skontali da nije VAR prikazao.
Naravno ne sjecam se bukvalno ovakvog primjera.
I na igranje rukom se potpuno drukcije gleda u 16 i van.
- jeza u ledja
#57637 Re: English Premier League
Moja pretpostavka, opet kazem, vidjeli da je ovaj prvo udario loptu nogom i rekli vozi dalje.
Clear and obvious error i ta sranja.
- no_sekirli
#57638 Re: English Premier League
Istina je sve sto kazes.
Ali udaranje nogom u prsa u duelu ako nije penal, onda stvarno... Ne znam vise sta gledamo, gdje gubimo svoje vrijeme i zivce, i cemu se mozemo nadati
Ali udaranje nogom u prsa u duelu ako nije penal, onda stvarno... Ne znam vise sta gledamo, gdje gubimo svoje vrijeme i zivce, i cemu se mozemo nadati
- MMM1977
#57639 Re: English Premier League
Pokušavaš opravdati nešto što je nemoguće. Glavni sudija donosi odluku, VAR bi ga u ovoj situaciji morao prozvati da sam pogleda.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 23:48Moja pretpostavka, opet kazem, vidjeli da je ovaj prvo udario loptu nogom i rekli vozi dalje.
Kažeš sjećaš se i previše situacija kao što je ova pa de navedi neku molim te. Ono, da su je sudije potpuno ignorisale
- MMM1977
#57640 Re: English Premier League
Evo nije penal ali zar nije makar situacija da je glavni pregleda? Mislim stvarno...no_sekirli wrote: ↑10/03/2024 23:50 Istina je sve sto kazes.
Ali udaranje nogom u prsa u duelu ako nije penal, onda stvarno... Ne znam vise sta gledamo, gdje gubimo svoje vrijeme i zivce, i cemu se mozemo nadati![]()
Ali u pravu si, ide se dalje, odluka se sigurno neće promijeniti. Još jedna odluka na štetu LFC koji je i ovako najviše zakinut tokom cijelog prvenstva (ono rekoše 20% svih pogrešnih odluka je bilo na štetu LFC). Stoga je činjenica da se uopšte borimo za titulu još veća
- no_sekirli
#57641 Re: English Premier League
Ma tako je, bar da se udostojio pogledati. Ovako ce biti klasicna izvlakusa, izvinjenje i ponavljanje jebavanja.
- jeza u ledja
#57642 Re: English Premier League
Bukvalno sam napisao da se ne sjecam situacije poput ove ti me pitas da navedem.MMM1977 wrote: ↑10/03/2024 23:51Pokušavaš opravdati nešto što je nemoguće. Glavni sudija donosi odluku, VAR bi ga u ovoj situaciji morao prozvati da sam pogleda.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 23:48Moja pretpostavka, opet kazem, vidjeli da je ovaj prvo udario loptu nogom i rekli vozi dalje.
Kažeš sjećaš se i previše situacija kao što je ova pa de navedi neku molim te. Ono, da su je sudije potpuno ignorisale
Nista ja ne pokusavam opravdati, boli me kurac i za City i za Liverpool. U stvari radije bi da je Liverpool uzeo.
Nabrojao sam 7-8 komentatora koji su rekli ili nije penal ili je fifti-fiti. To su ljudi koji inace komentarisu utakmice, ne neki lijevi koje sam ja posebno trazio. A ti pises da je nesto “nemoguce”, kao da se cijeli svijet slaze da jeste penal samo ja nesto kontriram.
A pazi cuda, ti si navijac Liverpoola.
- MMM1977
#57643 Re: English Premier League
Pokušavaš opravdati činjenicu da VAR soba nije pozvala glavnog sudiju da sam procjeni da li je penal ili nije. Ja smatram da je bio penal ali dozvoljavam da nisam objektivan.
Naveo si da se sjećaš situacija kao što je ova, naravno ne identične to je jasno, pa sam te zamolio da neku navedeš.
Naveo si da se sjećaš situacija kao što je ova, naravno ne identične to je jasno, pa sam te zamolio da neku navedeš.
- Edin H.
#57644 Re: English Premier League
Da bi ga pozvali iz VAR sobe moraju biti uvjereni da je clear and obvious mistake, zato u 90% situacija sudec promijeni odluku nakon gledanja snimka Da je Oliver svirao svirao penal ne bi ga ni tada zvali da promijeni odluku. Ali Oliver je poznati i strastveni ljubitelj saudskoarabijskog fudbala i petrodolara.MMM1977 wrote: ↑10/03/2024 23:51Pokušavaš opravdati nešto što je nemoguće. Glavni sudija donosi odluku, VAR bi ga u ovoj situaciji morao prozvati da sam pogleda.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 23:48Moja pretpostavka, opet kazem, vidjeli da je ovaj prvo udario loptu nogom i rekli vozi dalje.
Uglavnom sramota, kao i kada Havertz ne dobi drugi žuti jučer i onda još postigne gol.
- MMM1977
#57645 Re: English Premier League
Mnoštvo situacija je bilo, nebitne utakmice praktično ili riješen rezultati pa glavni sudija komunicira sa VAR sobom po 2 minute a mi gledamo snimke iz 25 uglova. Danas provjera 10 sekundi, 3 kadra i gotovo.Edin H. wrote: ↑11/03/2024 00:25Da bi ga pozvali iz VAR sobe moraju biti uvjereni da je clear and obvious mistake, zato u 90% situacija sudec promijeni odluku nakon gledanja snimka Da je Oliver svirao svirao penal ne bi ga ni tada zvali da promijeni odluku. Ali Oliver je poznati i strastveni ljubitelj saudskoarabijskog fudbala i petrodolara.MMM1977 wrote: ↑10/03/2024 23:51Pokušavaš opravdati nešto što je nemoguće. Glavni sudija donosi odluku, VAR bi ga u ovoj situaciji morao prozvati da sam pogleda.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 23:48
Moja pretpostavka, opet kazem, vidjeli da je ovaj prvo udario loptu nogom i rekli vozi dalje.
Uglavnom sramota, kao i kada Havertz ne dobi drugi žuti jučer i onda još postigne gol.
Ne znam, možda griješim zbog toga što navijam za LFC, ali u utakmici sezone ovako postupiti je za mene stvarno amaterski. A to da godinama šilje za arapske interese je jasno kao dan.
- Edin H.
#57646 Re: English Premier League
Tebi su baš pravila misterija.
Vratari nisu izuzeti od crvenog kartona ukoliko naprave faul nad igračem u čistoj šansi za gol, plus je onaj danas napravio namjeran faul, nije ni pokušao ići na loptu.
- Edin H.
#57647 Re: English Premier League
Zato što se plebs bunio da provjere previše traju, pa su sada otišli u drugu krajnost, skoro pa nikada ne reaguju, osim offside-a.MMM1977 wrote: ↑11/03/2024 00:30Mnoštvo situacija je bilo, nebitne utakmice praktično ili riješen rezultati pa glavni sudija komunicira sa VAR sobom po 2 minute a mi gledamo snimke iz 25 uglova. Danas provjera 10 sekundi, 3 kadra i gotovo.Edin H. wrote: ↑11/03/2024 00:25Da bi ga pozvali iz VAR sobe moraju biti uvjereni da je clear and obvious mistake, zato u 90% situacija sudec promijeni odluku nakon gledanja snimka Da je Oliver svirao svirao penal ne bi ga ni tada zvali da promijeni odluku. Ali Oliver je poznati i strastveni ljubitelj saudskoarabijskog fudbala i petrodolara.
Ne znam, možda griješim zbog toga što navijam za LFC, ali u utakmici sezone ovako postupiti je za mene stvarno amaterski. A to da godinama šilje za arapske interese je jasno kao dan.
- jeza u ledja
#57648 Re: English Premier League
Ne pada mi na pamet da sad trazim. Ne otkrivam toplu vodu s time. I upravo kazem suprotno - u takvimMMM1977 wrote: ↑11/03/2024 00:25 Pokušavaš opravdati činjenicu da VAR soba nije pozvala glavnog sudiju da sam procjeni da li je penal ili nije. Ja smatram da je bio penal ali dozvoljavam da nisam objektivan.
situacijama se NAKON koristenja VAR-a utvrdio mali kontakt s loptom i zdravo, nije penal.
Kad kazem koristio se VAR, ne mislim nuzno da je glavni sudija isao gledat monitor.
Ja mislim da vi koji mislite da je ovo penal trebate naci slicnu situaciju.
Glavni sudija se poziva za monitor samo ako se VAR ne slaze sa njim. Ne, ono, hajd ti utvrdi, jer ne znamo mi. Tako bar ja shvatam.
A ako su oni vidjeli da je dotakao loptu i misli da je dovoljno, sto ce onda pozivati Olivera?
Sudjenje je subjektivno, ne mozemo se u svakoj situaciji svi, niti vecina sloziti. Mogao je ovdje i svirati penal, ista bi bila polemika. Da se slaze 90% ljudi onda mozemo govoriti o greskama.
Last edited by jeza u ledja on 11/03/2024 01:13, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#57649 Re: English Premier League
Edin H. wrote: ↑11/03/2024 00:38Tebi su baš pravila misterija.![]()
Vratari nisu izuzeti od crvenog kartona ukoliko naprave faul nad igračem u čistoj šansi za gol, plus je onaj danas napravio namjeran faul, nije ni pokušao ići na loptu.
Hajd makar da se malo nasmijemo.
- jeza u ledja
#57650 Re: English Premier League
Evo gledam ovaj show na espn-u Extra Time, nije da ih smatram nekim pretjeranim znalcim al eto gledam, i taman kontam da ovdje postavim eto vidite oni se slazu sa mnom…al bogami sve i jedan misle da je bio penal.
Nije da su sad nesto previse dumali o tome i razvezali pricu, ali cini mi se da se slazu svi.
Eto da ne bude da nesto forsiram kontru.
Svi su Britanci, bivsi premierligasi btw, nisu bezbolasi.
(Steve Nichol, Craig Burley, Stewart Robson)
Nije da su sad nesto previse dumali o tome i razvezali pricu, ali cini mi se da se slazu svi.
Eto da ne bude da nesto forsiram kontru.
Svi su Britanci, bivsi premierligasi btw, nisu bezbolasi.