Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

belfy
Posts: 7748
Joined: 06/08/2007 09:00

#32201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

piupiu wrote: 16/02/2024 13:51
belfy wrote: 14/02/2024 17:19
pa, eto, on prista na to da osjeti porodjaj. jel nakon toga trazio da ga se opali po mosnjama? :mrgreen:
ili jos bolje - ima li neki slican video gdje zena pristaje da osjeti kakav je osjecaj udarac u muda? :mrgreen:

P.S. nadam se da se razumijemo da ovdje sve to "sagledavamo" iz saljive perspektive... :-D
NaraFski. Iskreno, ja bih voljela znati sve vaše osjećaje i kako boli, i kako vas voza testosteron, koji je to osjećaj, i razne druge stvari, to je baš zanimljivo. Zapravo je tužno što ne možemo to znati - kako se drugo ljudsko biće osjeća u ovoj ili onoj pozi, fazi, situVaciji :D

Nekako kao da se nikad do kraja ne upoznamo. :(

Ali ovi likovi su upiš. :mrgreen:
pa cuj, evo ti postas video kako su muskarci spremni to da probaju da spoznaju takve stvari. ja te pitao da li ima neki slican gdje i zene pristaju da probaju kako to izgleda sa druge strane. ti govoris kako zelis znati, sto je ok. postoji li i takav "eksperiment"?

sto se tice samog upoznavanja misljenja sam da to nikada nece do kraja biti rijeseno i da moze biti samo u vecoj ili manjoj mjeri. jer - nece svi praviti ovakve eksperimente da to osjete, nego ce se sve svoditi samo na konverzaciju. a konverzacija... hm, konverzacija... moze doprinijeti samo da se upoznamo do nekog nivoa, ali zasigurno nikada 100%....

i sada odosmo od sale u zbilju. a moj prvi upis nije bio na tragu toga niti isao u tom smislu...
User avatar
piupiu
Posts: 16717
Joined: 05/01/2008 05:08

#32202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

belfy wrote: 17/02/2024 21:55
piupiu wrote: 16/02/2024 13:51 NaraFski. Iskreno, ja bih voljela znati sve vaše osjećaje i kako boli, i kako vas voza testosteron, koji je to osjećaj, i razne druge stvari, to je baš zanimljivo. Zapravo je tužno što ne možemo to znati - kako se drugo ljudsko biće osjeća u ovoj ili onoj pozi, fazi, situVaciji :D

Nekako kao da se nikad do kraja ne upoznamo. :(

Ali ovi likovi su upiš. :mrgreen:
pa cuj, evo ti postas video kako su muskarci spremni to da probaju da spoznaju takve stvari. ja te pitao da li ima neki slican gdje i zene pristaju da probaju kako to izgleda sa druge strane. ti govoris kako zelis znati, sto je ok. postoji li i takav "eksperiment"?

sto se tice samog upoznavanja misljenja sam da to nikada nece do kraja biti rijeseno i da moze biti samo u vecoj ili manjoj mjeri. jer - nece svi praviti ovakve eksperimente da to osjete, nego ce se sve svoditi samo na konverzaciju. a konverzacija... hm, konverzacija... moze doprinijeti samo da se upoznamo do nekog nivoa, ali zasigurno nikada 100%....

i sada odosmo od sale u zbilju. a moj prvi upis nije bio na tragu toga niti isao u tom smislu...
Pa ima i to :D



Ja to sve pitam i bilježim i analiziram, k'o neki antropolog kad se nadje medju stranim plemenima :D :lol: :run:

Inače, nikoga ne možemo znati 100% jer niko nikada neće saznati šta je u nečijoj glOvi :D
User avatar
Snake Eyes
Posts: 5190
Joined: 12/04/2013 14:02

#32203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Zna se koji je bol i problem najveci, sopstveni!
User avatar
n+1
Posts: 7012
Joined: 23/02/2022 09:38
Location: https://shorturl.at/bkpqD

#32204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

Niko nikad neće znati, osim ako ne riješimo hard problem of consciousness.
moimoi
Posts: 4999
Joined: 01/07/2006 12:59

#32205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moimoi »

Tolerancija na bol je svakako kod svakoga drugacija. Neko umire na najmanju bol.. drugi bez problema podnosi i onu najvecu.
Zato mislim da nije “mjerljivo”.
User avatar
MarlboroGold
Posts: 21742
Joined: 24/06/2013 17:14
Location: Chaos Sanctuary

#32206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Zato mi umiremo kad smo prehlađeni i to je dokazano. Drugačije to podnosimo, ali ne vjeruje nam nijedna žena.
Hakiz
Posts: 41041
Joined: 30/07/2015 20:01

#32207 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Kad' mogu ja, mogu svi...
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50563
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#32208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

I Češka podlegla ultrakonzervativcima

SOFIJA KORDIĆ
19/02/2024

U Češkoj se dogodi oko 12.000 silovanja godišnje, a samo se oko 600 slučajeva prijavi. Polovica optuženih dobije uvjetne kazne.

Međutim, nedavno je gornji dom češkog parlamenta, Senat, odbio usvojiti Istanbulsku konvenciju. „Morao sam pogledati u kalendar da provjerim da li stvarno živimo u 2024. a ne u srednjem vijeku“, „međunarodna sramota“, samo su neke od izjava čeških liberalnih političara nakon što je objavljena vijest da su nedostajala dva glasa za usvajanje konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Konvencija nije izglasana samo dva dana nakon bizarne i sramotne presude suda u Brnu koji je dodijelio uvjetnu kaznu čovjeku koji je tri godine silovao pokćerku. Bila je maloljetna kad je nasilje počelo, silovao ju je i do pet puta tjedno. Snimio je silovanje i time je ucjenjivao.

Prvotna presuda iznosila je tri godine zatvora. Silovatelj je uložio žalbu tvrdeći da bi njegovo zatvaranje bilo pogubno za obitelj (živi s majkom silovane djevojke i njezinom ostalom djecom). Iako ima nekoliko ovrha, ni sam ne zna koliko zapravo duguje, pred žalbenim vijećem se predstavio u ulozi brižnog oca i partnera. Trogodišnja kazna preinačena je na uvjetnu na pet godina. Rečeno mu je da ima priliku dokazati da je to bio samo eksces.

Suci su naveli da, prema vještačenju, silovanje na djevojku nije ostavilo veće negativne posljedice. Od prošlog maja žrtva je većinu vremena provela u psihijatrijskoj bolnici. Tri puta se pokušala ubiti. Posljednji put, nekoliko dana nakon presude, predozirala se lijekovima. Želi se vratiti kući majci i braći, ali kućanstvo s njima dijeli nasilnik koji je umjesto zatvora dobio uvjetnu kaznu.


Trideset četverogodišnji muškarac, voditelj ljetnog đačkog kampa, prošle je godine dobio tri godine uvjetno za seksualno zlostavljanje i silovanje šest dječaka u dobi od 10 do 14 godina. „Bio je to eksces bez trajnih posljedica“, objasnio je sudac pristanak na uvjetnu kaznu.

Psihijatri, psiholozi i ostali stručnjaci hvataju se za glavu i pitaju se tko će se nakon ovakvih presuda usuditi prijaviti silovanje. Izgleda da suce treba podsjećati da je silovanje najteži zločin nakon ubojstva, i ne zovu ga slučajno „ubojstvo duše“.

Pravnice i aktivistkinje znaju reći da je silovanje u očima javnosti, a nažalost i stručne javnosti, kada vas netko u tri sata ujutro dok šetate parkom, zaskoči iz zasjede, baci preko zida, razbije vam glavu, raširi noge tako da vam slomi zdjelicu i siluje, a vi se pritom fizički branite. Sve drugo se ne računa, premda je najčešća reakcija žrtava na seksualno nasilje paraliza, tj. nesposobnost fizičkog otpora.

Johanna Nejedlová, aktivistica za ljudska prava i osnivačica neprofitne organizacije Konsent, stalno upozorava da mnogi češki suci nisu obrazovani da bi mogli kompetentno suditi u slučajevima seksualnog nasilja. Podliježu stereotipima koji vladaju u javnosti, dodjeljuju vrlo blage kazne počiniteljima, u polovici slučajeva uvjetnu kaznu, a posebno ako prije toga nisu bili kažnjavani. Podsjeća da su suci koji sude počiniteljima seksualnog nasilja, npr. u Velikoj Britaniji obavezni završiti edukaciju o seksualnom nasilju. Žrtve ne prijavljuju nasilje, jer unaprijed znaju da je vrlo vjerojatno da počinitelj neće završiti u zatvoru. A ako ga ipak zatvore, vrlo brzo ga puste zbog dobrog ponašanja, dok se žrtve unaprijed ni ne obavijeste.

Jedan od velikih problema u sudskim procesima silovateljima u Češkoj su i zastarjeli zakoni koji tumače silovanje na pretpostavkama upotrebe nasilja, a ne kao seks bez pristanka, jer silovanje je i ako je žrtva bila pijana ili drogirana i nije jasno rekla „ne“ ili se nije fizički suprotstavila.

Redefinicija silovanja kao seksualnog odnosa bez pristanka nedavno je prošla prvo čitanje u Zastupničkom domu. Premda je to korak u pravom smjeru, stručnjaci smatraju da redefinicija neće imati isti učinak na područje obiteljskog i seksualnog nasilja kao što bi to imala ratifikacija Istanbulske konvencije.

Češka važi za izrazito liberalnu zemlju. Paradoksalno je da su politički predstavnici puno konzervativniji i drugačije razmišljaju od većine stanovništva. Na važna mjesta biraju se uglavnom stariji muškarci, među zakonodavcima nema raznolikosti, nedostaju mišljenja i iskustva različitih ljudi. Nejedlová upozorava da je to signal koliko je ultrakonzervativni lobi jak i utjecajan i u Češkoj, dosadašnjem bastionu liberalizma u Srednjoj Evropi.

Evropski parlamentarni forum za seksualna i reproduktivna prava, EPF, objavio je da je više od 700 milijuna dolara uloženo u posljednjih deset godina u evropske zemlje za tzv. antigender agendu od strane raznih ultrakonzervativnih organizacija koje pokušavaju zaustaviti napredak u ravnopravnosti žena i muškaraca i manjina, ali to je zapravo samo vrh ledenog brijega.

U SAD-u im je najveći uspjeh bio 2022. kad je Vrhovni sud ukinuo ustavno jamstvo za pravo na pobačaj, federalno pravo dosegnuto 1973.

U Češkoj se ultrakonzervativni pokreti fokusiraju na teme vezane uz ravnopravnost LGBTQ+ zajednice, trans problematiku, bore se protiv Istanbulske konvencije, a nastoje i ograničiti pravo na pobačaj. Pažljivo istražuju što bi moglo proći u određenom društvu, te u skladu s tim postavljaju ciljeve.

I dok prema anketama većina Čeha nema problema s Istanbulskom konvencijom i istospolnim brakovima, neprihvaćanje konvencije signal je da su određeni političari povjerovali dezinformacijama koje šire mediji i organizacije pod patronatom evropskih, američkih i ruskih milijardera ekstremno desne orijentacije. Osim opskurnih portala, dezinformacije šire i članovi ultrakonzervativnih organizacija Pravo na život i Savez za obitelj koji su se uvukli kao savjetnici i asistenti u neka češka ministarstva i parlament.

Protivnici konvencije govore kako su oni protiv nasilja nad ženama, ali da su protiv Istanbulske konvencije jer su njezini ciljevi navodno potpuno drugačiji, a to su po njima: odstupanje od standardnog koncepta muškarca i žene, nametanje rodne ideologije ili nastojanje nevladinih organizacija da iznude financijska sredstva od države za ispunjenje ciljeva konvencije. Stalno ponavljaju kako se usvajanjem konvencije nije smanjio broj slučajeva nasilja u zemljama koje su je ratificirale.

Od ljudi na odgovornim funkcijama mogu se čuti besmislice poput onih da konvencija poziva na temeljne i duboke promjene u društvu na svim razinama, da će promjene dovesti do preodgoja muškaraca i dječaka i do razbijanja tradicionalnog ponašanja muškaraca i žena i uvođenje multirodnog društva.

Istanbulska konvencija sveobuhvatno tretira obiteljsko i seksualno nasilje, kao posljedicu rodne neravnopravnosti. Nejedlová smatra da je upravo to ono što smeta njezinim protivnicima, te da se bez ravnopravnosti žena i muškaraca nasilje ne može riješiti. Nasilnik u obitelji si jednostavno može dopustiti nasilje ako žena nema gdje otići i ovisi o njemu financijski. Prema podacima Konsenta, više od 80 posto seksualnog nasilja u Češkoj počinjeno je ili od strane partnera, člana obitelji ili od neke druge osobe koju žrtva poznaje.

Dok počinitelji silovanja izlaze iz suda sa uvjetnom kaznom, za uzgoj kanabisa u Češkoj se obično osuđuje na pet, osam ili čak dvanaest godina zatvora ako su u pitanju veće količine. Osuđeni završavaju u ćelijama u društvu ubojica i teških kriminalaca.

Stručnjaci naglašavaju ogroman značaj edukacije. Dok god u društvu ne bude uvriježeno da nema seksa bez suglasnosti obje strane i dok god autoriteti budu ljudi poput nedavno preminulog seksologa, ginekologa i sudskog vještaka Radima Uzela – koji je govorio da je „muškarac po prirodi životinja, žene bi to morale imati u vidu i ponašati se u skladu s tim“ – žene neće prijavljivati seksualno nasilje, a polovica od onih koji budu prijavljeni će biti kažnjeno uvjetno.

O suglasnosti partnera prije seksualnog čina Uzel je govorio sljedeće: „Na kraju će to i ovdje završiti kao i u nekim kampusima u Americi. Kad student želi studentici skinuti grudnjak, mora doslovce dobiti suglasnost. Pitati za suglasnost je loš model seksualnog upoznavanja, kad sam ja bio mlad nitko nije pitao za suglasnost.“

Za utjehu je činjenica da je nedavno za silovanje i pokušaj silovanja na tri godine zatvora osuđen mladi političar Dominik Feri (28), koji je bio izuzetno popularan među mladim Česima. Sa 21 godinom postao je najmlađi zastupnik u češkom parlamentu. Podnio je, navodno, žalbu od 300 stranica. Istodobno je u toku proces protiv čuvenog češkog psihijatra Jana Cimickog, koji je prema optužnici počinio 39 seksualnih prijestupa, uglavnom nad svojim pacijenticama i pripravnicama. Tužiteljica predlaže kaznu od tri godine zatvora i zabranu obavljanja liječničke profesije.

Sociolog, književnik i satirički politički komentator, Stanislav Biler nedavno je u tekstu za portal Alarm povodom neusvajanja Istanbulske konvencije napisao da se obitelji raspadaju ne zbog riječi „rod“ već zbog načina funkcioniranja sadašnjeg kapitalističkog društva, odnosno nedostatka dostupne skrbi za svu djecu od najranije dobi, nedostatka stambenog prostora, nedostatka novca ili slabo plaćenog ili iscrpljujućeg rada roditelja, te naposlijetku alkohola, nasilja i zlostavljanja.

Zastrašivanje i širenje toksičnog narativa od strane organizacija poput Saveza za obitelj ili Pokreta za život dalo je rezultate. Umjesto zaštitnika demokracije, Senat je postao zaštitnik nasilja nad ženama u takozvanom tradicionalnom svijetu.

Rasprava o dokumentu koji se bavi nasiljem nad ženama i u obitelji vrlo brzo je skrenuta na temu „gendera“ koja je, ne samo za mnoge senatore i senatorice, svojevrsna sotona na zemlji, civilizacijska apokalipsa i pošast tzv. tradicionalnog svijeta. Biler zaključuje:

„Na činjenicu o društvenoj konstrukciji uloge spolova oni danas reagiraju jednako suludo kao što su nekada davno duhovne i političke elite reagirale na tvrdnju da Zemlja nije središte svemira. Srećom više nije legalno spaljivati druge na lomači. No, osim ovog olakšanja, u Češkoj nismo daleko odmakli.“
https://pescanik.net/i-ceska-podlegla-ultrakonzervativcima/
kakavdanakneiskustvu
Posts: 59051
Joined: 03/08/2010 19:04

#32209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/mucna-prica-covjeka-koji-na-sudu-dokazao-da-ga-je-bivsa-supruga-maltretirala-lazno-prijavljivala-za-zlostavljanje-i-branila-mu-da-vidi-sina/

Sandra, konzultantica iz okolice Zagreba, mora svom bivšem suprugu Mariu Percocu, Talijanu koji radi kao prvi oficir na kruzerima, platiti gotovo 80 tisuća kuna odštete jer ga je nakon razvoda i podjele skrbništva maltretirala.

Sud je utvrdio da ga je bezrazložno prijavljivala policiji za obiteljsko nasilje te mu uskraćivala druženje s djetetom na što je imao pravo.
Nesvakidašnja sudska odluka

Ovu presudu donio je sud iz Ivanić Grada. Osim odštete što ju je dosudio Percocu sud je njegovoj bivšoj supruzi zabranio da ga dalje zlostavlja, uznemirava i ponižava. Presuda je još nepravomoćna i na nju Percocova bivša partnerica ima pravo uložiti žalbu.

Ovaj par razveo se 2011., nakon tri godine braka. U međuvremenu im se rodio sinčić s kojim je Sandra napustila supruga u Italiji. Sudskom presudom odlučeno je da će dijete živjeti s njom, dok će ga otac imati pravo viđati. Morao je za sina plaćati i alimentaciju. Susretima tate i sina trebali su biti nazočni i djelatnici Centra za socijalnu skrb.
Problemi na susretima oca i sina

No, već prilikom njihovih prvih viđanja, počeli su problemi. Naime, djelatnici Centra nisu se pojavljivali, što je majka iskoristila i svaki put iscenirala svađu. Nakon toga bi bivšeg muža prijavila da ju je napao. Naprosto je nazvala policiju i tražila intervenciju. U jednom slučaju otišla je u policijsku postaju dok se Mario sa sinom družio u parku. Tvrdila je da joj je i tada prijetio.

U tri navrata policija je uhitila Percoca, a jednom je prenoćio i u istražnom zatvoru. No, sve optužbe protiv njega na kraju su odbačene. Sudovi su ga oslobodili, te on sada tvrdi kako ga je bivša supruga zapravo lažno prijavljivala.

Očajni otac: ‘Sve prijave su bile lažne’

“Ukupno me pet puta lažno prijavila za nasilje u obitelji. Sve je to ostavilo posljedice na mene. Teško sam se nosio s pritvaranjem, a imao sam i problema na poslu zbog toga. Znali su me zaustavljati na graničnim prijelazima kada bi vidjeli što sve piše u mojoj sudskoj evidenciji. I ugled mi je narušen.

Ta ja sam kao časnik na brodu zadužen za pet tisuća ljudi, a kompanijama nije bilo drago što imam tolike prijava. Kako me sve to potreslo neko vrijeme nisam ni radio. Ipak za to vrijeme morao sam plaćati alimentaciju”, opisuje Percoco.
Bivša žena i dalje ga optužuje

Verzija njegove supruge potpuno je drugačija. Ona tvrdi da ga je napustila jer je prema njoj bio nasilan. U prilog tome, tvrdi, išla je i presuda prema kojoj je dijete dodijeljeno njoj, a otac ga je imao pravo viđati u nazočnosti djelatnika za Centra za socijalnu skrb.

“Prije nego što sam ga prvi put prijavila poslao mi je 168 prijetećih poruka. Pisao je da će me ubiti, objesiti i slično. Uplašila sam se i zato sam zvala policiju. I sin je tijekom ispitivanja u Poliklinici za zaštitu djece potvrdio da me Mario udario. Sve je to istina, nikada ga nisam lažno prijavljivala”, uvjeravala je sud Percocova bivša supruga.

Opisivala je kako je on zbog svog posla tražio da mu dijete dovodi u Dubrovnik, Veneciju ili u Trst. Na kraju je gotovo prestao posjećivati sina. To se, kaže, promijenilo tek kada ga je tužila za povećanje alimentacije. Percoco kaže kako je on bio taj koji je prelazio tisuće kilometara ne bi li bio sa sinom.
Kome je na kraju sud povjerovao?

U ovoj dramatičnoj situaciji sud je stao na stranu gospodina Percoca. Utvrdio je da prijave koje je Sandra podnosila protiv njega doista nisu bile utemeljene, budući da je u svim postupcima oslobođen krivnje. Ona je pak tvrdila kako te oslobađajuće presude nisu nikakav dokaz jer ne znače da nije bila izložena nasilju, već zače samo da nije to uspjela dokazati na sudu.

“Bivša supruga prijavljivala je Marija Percoca policiji samo da mu povrijedi čast i ugled, odnosno njegovo dobro ime. Preselila se k roditeljima u drugi grad, ali nije prijavila adresu stanovanja pa Centar za socijalnu skrb i nije mogao nadzirati susrete djeteta i oca. Učinila je sve da onemogući bivšem mužu druženje sa sinom. Zbog toga je otac čak razvio određene psihičke probleme, kao i negativne reakcije na pritvaranje za koje nije bilo razloga”, navedeno je u presudi.
swanfilter
Posts: 7998
Joined: 06/06/2008 18:52

#32210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by swanfilter »

Sandra je zla i glupa. Imati 168 poruka prijeteceg sadrzaja, a ne dokazati slucaj ...

Za ovakve stvari bi se moralo na lezanje. Manje pokusaja i jos manje unistenih zivota ...
kakavdanakneiskustvu
Posts: 59051
Joined: 03/08/2010 19:04

#32211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

swanfilter wrote: 20/02/2024 20:53 Sandra je zla i glupa. Imati 168 poruka prijeteceg sadrzaja, a ne dokazati slucaj ...

Za ovakve stvari bi se moralo na lezanje. Manje pokusaja i jos manje unistenih zivota ...
pa mozda jednostavno nije bilo 168 poruka prijetećeg sadržaja nego je to slagala,izmislila da bi lažno optužila čovjeka s kojim je dobila dijete.
kakavdanakneiskustvu
Posts: 59051
Joined: 03/08/2010 19:04

#32212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://medjimurski.hr/varazdinka-koja-je-lazno-optuzila-cakovcanca-za-silovanje-zavrsila-u-zatvoru-u-remetincu/?fbclid=IwAR0vTmqdJXYJ9J5CZoAHzrmBjhjMBBetpoIO-FQB7yqeWtSDYY75XghubRk




Prije dvije godine javio nam se čitatelj iz Čakovca (44) koji je prošao pakao, boraveći prvo nekoliko dana u zatvoru a zatim nastojeći mjesecima dokazati da nije kriv, nakon što ga je njegova voljena djevojka iz Varaždina (43) lažno optužila za silovanje.

Naš čitatelj je bio ogorčen što je Varaždinka za tu lažnu optužbu, koja mu je ugrozila zdravlje, posao i život općenito, dobila mizernu novčanu kaznu te niti ni dan zatvora, dok je prema članku 304. Kaznenog zakona za lažno prijavljivanje kaznenog dijela predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Tako je Čakovčanec pokrenuo privatnu tužbu protiv nje, koju je i dobio, te mu Varaždinka mora isplatiti oko 14.000 eura, a poslao nam je i dokumentaciju iz koje je vidljivo da je njegova bivša ljubav ponovila isto kazneno djelo s novom žrtvom – novim muškarcem s kojim je bila u vezi, a kojeg je lažno optužila da ju je istukao, a također je i prijetila smrću djelatniku probacijskog ureda, kao i prekršila uvjetne kazne zatvora koje je imala s obzirom na to da je bila optužena i za kaznena djela povreda prava svog djeteta te neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta.[/b]

Varaždinka je napokon dobila čak nekoliko kazni zatvora, u trajanju od najmanje godinu dana, a prije nekoliko tjedana konačno je i smještena u zatvor, u zagrebački Remetinec. Također, na njezin stan upisana je hipoteka te će jednog dana naš čitatelj naplatiti i svoje dugove po tom pitanju.

– Koliko ukupno zatvora bude dobila, ne znam. Sve ovo i dalje je nedovoljno spram onoga što je ona meni učinila, ali bolje i to nego ništa. Sretno joj u zatvoru! – rekao je naš čitatelj.

Nekad velika ljubav danas je samo gorak trag na srcu našeg čitatelja, a zatvorske ograde još će dugo dana podsjećati Varaždinku na sva zla djela koja je učinila.
swanfilter
Posts: 7998
Joined: 06/06/2008 18:52

#32213 Re: Danasnji "feminizam"

Post by swanfilter »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/02/2024 21:15
swanfilter wrote: 20/02/2024 20:53 Sandra je zla i glupa. Imati 168 poruka prijeteceg sadrzaja, a ne dokazati slucaj ...

Za ovakve stvari bi se moralo na lezanje. Manje pokusaja i jos manje unistenih zivota ...
pa mozda jednostavno nije bilo 168 poruka prijetećeg sadržaja nego je to slagala,izmislila da bi lažno optužila čovjeka s kojim je dobila dijete.
Ma, kontam. Al sama navodi taj broj. A onda da, ako nije mogla dokazati, ne znaci da se nije desilo.

Ona je ocito isla na domace pravosuđe i njega kao stranca.

Glupa i zla.
kakavdanakneiskustvu
Posts: 59051
Joined: 03/08/2010 19:04

#32214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

swanfilter wrote: 20/02/2024 21:23
kakavdanakneiskustvu wrote: 20/02/2024 21:15
swanfilter wrote: 20/02/2024 20:53 Sandra je zla i glupa. Imati 168 poruka prijeteceg sadrzaja, a ne dokazati slucaj ...

Za ovakve stvari bi se moralo na lezanje. Manje pokusaja i jos manje unistenih zivota ...
pa mozda jednostavno nije bilo 168 poruka prijetećeg sadržaja nego je to slagala,izmislila da bi lažno optužila čovjeka s kojim je dobila dijete.
Ma, kontam. Al sama navodi taj broj. A onda da, ako nije mogla dokazati, ne znaci da se nije desilo.

Ona je ocito isla na domace pravosuđe i njega kao stranca.

Glupa i zla.
prije svega zla
User avatar
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Posts: 67164
Joined: 09/05/2013 13:56
Location: ...da ti pricam prstima..kad padne haljina...
Vozim: Lancia na servisu

#32215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

Gledam veceras na dnevniku Nove tv prilog iz javne kuhinje u Zagrebu. Neka gospodja srednjih godina, nije ni losa, skroz je doable :D veli da se hrani u javnoj kuhinji jer



Ima 13toro djece :shock:

Kaze drzava slabo pomaze, ali sta ce eto :lol:
User avatar
Riddle
Posts: 8209
Joined: 28/01/2011 20:20
Location: Safe Lane

#32216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Za takve slučajeve Chris Rock kaže - put the dick down!
User avatar
n+1
Posts: 7012
Joined: 23/02/2022 09:38
Location: https://shorturl.at/bkpqD

#32217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

Evo još jedne divne majke koja je djecu eksploatisala za YouTube preglede.

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/youtuberki-prijeti-do-60-godina-zatvora-zbog-zlostavljanja-vlastite-djece-rasplakala-se-i-izvinjavala/240220179

User avatar
AleksoMKD
Posts: 7544
Joined: 01/03/2012 15:03
Location: Tamo gdje vjecno sunce sja

#32218 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

New York Times 1950-ih godina.

Image
Hakiz
Posts: 41041
Joined: 30/07/2015 20:01

#32219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ovo u Češkoj je istina.

Ovo da žene lažno prijavljuju itd nije istina.

Normalno.
belfy
Posts: 7748
Joined: 06/08/2007 09:00

#32220 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote: 20/02/2024 23:03 Gledam veceras na dnevniku Nove tv prilog iz javne kuhinje u Zagrebu. Neka gospodja srednjih godina, nije ni losa, skroz je doable :D veli da se hrani u javnoj kuhinji jer



Ima 13toro djece :shock:

Kaze drzava slabo pomaze, ali sta ce eto :lol:
jarane, mozes li ti nekako bez te ljigavosti u komentarima? ismijavas zenu koja se hrani u javnoj kuhinji i jos tu prisivas ove ljigave seksualne konotacije. za koji klinac ti to treba?
User avatar
AleksoMKD
Posts: 7544
Joined: 01/03/2012 15:03
Location: Tamo gdje vjecno sunce sja

#32221 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Stanford University sa interesantnim otkricem, sad kad im se okome aktivisti.....

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/19/men-women-brains-work-differently-scientists-discover/?utm_source=pocket_saves

Men and women's brains do work differently, scientists discover for first time
Academics have previously argued that it is society rather than biology that influences divergence

The brains of men and women operate differently, scientists have shown for the first time in a breakthrough that shows sex does matter in how people think and behave.


‌The issue of whether male and female brains are distinct has proven controversial, with some academics arguing it is society – rather than biology – that shapes divergence.

‌There has never been any definitive proof of difference in activity in the brains of men and women, but Stanford University has shown that it is possible to tell the sexes apart based on activity in “hotspot” areas.


‌They include the “default mode network”, an area of the brain thought to be the neurological centre for “self”, and is important in introspection and retrieving personal memories.

‌The limbic system is also implicated, which helps regulate emotion, memory and deals with sexual stimulation, and striatum, which is important in habit forming and rewards.

‌Experts said the brain differences could influence how males and females view themselves, how they interact with other people and how they recall past experiences.

‌Dr Vinod Menon, prof of psychiatry and behavioural sciences at Stanford, said: “This is a very strong piece of evidence that sex is a robust determinant of human brain organisation.”‌

“Our findings suggest that differences in brain activity patterns across these key brain regions contribute to sex-specific variations in cognitive functioning.”
User avatar
Riddle
Posts: 8209
Joined: 28/01/2011 20:20
Location: Safe Lane

#32222 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Riddle »

Mind. Blown. Nikad ovo ne bih pomislio.
User avatar
AleksoMKD
Posts: 7544
Joined: 01/03/2012 15:03
Location: Tamo gdje vjecno sunce sja

#32223 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Dr Vinod Menon bas moli da ga canceliraju.
User avatar
piupiu
Posts: 16717
Joined: 05/01/2008 05:08

#32224 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Hm. Meni se čini da je podebljana rečenica ipak najvažnija.
Stanford Medicine study identifies distinct brain organization patterns in women and men

Stanford Medicine researchers have developed a powerful new artificial intelligence model that can distinguish between male and female brains.

February 20, 2024

A new study by Stanford Medicine investigators unveils a new artificial intelligence model that was more than 90% successful at determining whether scans of brain activity came from a woman or a man.

The findings, published Feb. 20 in the Proceedings of the National Academy of Sciences, help resolve a long-term controversy about whether reliable sex differences exist in the human brain and suggest that understanding these differences may be critical to addressing neuropsychiatric conditions that affect women and men differently.

“A key motivation for this study is that sex plays a crucial role in human brain development, in aging, and in the manifestation of psychiatric and neurological disorders,” said Vinod Menon, PhD, professor of psychiatry and behavioral sciences and director of the Stanford Cognitive and Systems Neuroscience Laboratory. “Identifying consistent and replicable sex differences in the healthy adult brain is a critical step toward a deeper understanding of sex-specific vulnerabilities in psychiatric and neurological disorders.”

Menon is the study’s senior author. The lead authors are senior research scientist Srikanth Ryali, PhD, and academic staff researcher Yuan Zhang, PhD.

“Hotspots” that most helped the model distinguish male brains from female ones include the default mode network, a brain system that helps us process self-referential information, and the striatum and limbic network, which are involved in learning and how we respond to rewards.

The investigators noted that this work does not weigh in on whether sex-related differences arise early in life or may be driven by hormonal differences or the different societal circumstances that men and women may be more likely to encounter.

Uncovering brain differences
The extent to which a person’s sex affects how their brain is organized and operates has long been a point of dispute among scientists. While we know the sex chromosomes we are born with help determine the cocktail of hormones our brains are exposed to — particularly during early development, puberty and aging — researchers have long struggled to connect sex to concrete differences in the human brain. Brain structures tend to look much the same in men and women, and previous research examining how brain regions work together has also largely failed to turn up consistent brain indicators of sex.

test
Vinod Menon
In their current study, Menon and his team took advantage of recent advances in artificial intelligence, as well as access to multiple large datasets, to pursue a more powerful analysis than has previously been employed. First, they created a deep neural network model, which learns to classify brain imaging data: As the researchers showed brain scans to the model and told it that it was looking at a male or female brain, the model started to “notice” what subtle patterns could help it tell the difference.

This model demonstrated superior performance compared with those in previous studies, in part because it used a deep neural network that analyzes dynamic MRI scans. This approach captures the intricate interplay among different brain regions. When the researchers tested the model on around 1,500 brain scans, it could almost always tell if the scan came from a woman or a man.

The model’s success suggests that detectable sex differences do exist in the brain but just haven’t been picked up reliably before. The fact that it worked so well in different datasets, including brain scans from multiple sites in the U.S. and Europe, make the findings especially convincing as it controls for many confounds that can plague studies of this kind.

“This is a very strong piece of evidence that sex is a robust determinant of human brain organization,” Menon said.

Making predictions
Until recently, a model like the one Menon’s team employed would help researchers sort brains into different groups but wouldn’t provide information about how the sorting happened. Today, however, researchers have access to a tool called “explainable AI,” which can sift through vast amounts of data to explain how a model’s decisions are made.

Using explainable AI, Menon and his team identified the brain networks that were most important to the model’s judgment of whether a brain scan came from a man or a woman. They found the model was most often looking to the default mode network, striatum, and the limbic network to make the call.

The team then wondered if they could create another model that could predict how well participants would do on certain cognitive tasks based on functional brain features that differ between women and men. They developed sex-specific models of cognitive abilities: One model effectively predicted cognitive performance in men but not women, and another in women but not men. The findings indicate that functional brain characteristics varying between sexes have significant behavioral implications.

“These models worked really well because we successfully separated brain patterns between sexes,” Menon said. “That tells me that overlooking sex differences in brain organization could lead us to miss key factors underlying neuropsychiatric disorders.”

While the team applied their deep neural network model to questions about sex differences, Menon says the model can be applied to answer questions regarding how just about any aspect of brain connectivity might relate to any kind of cognitive ability or behavior. He and his team plan to make their model publicly available for any researcher to use.

“Our AI models have very broad applicability,” Menon said. “A researcher could use our models to look for brain differences linked to learning impairments or social functioning differences, for instance — aspects we are keen to understand better to aid individuals in adapting to and surmounting these challenges.”

The research was sponsored by the National Institutes of Health (grants MH084164, EB022907, MH121069, K25HD074652 and AG072114), the Transdisciplinary Initiative, the Uytengsu-Hamilton 22q11 Programs, the Stanford Maternal and Child Health Research Institute, and the NARSAD Young Investigator Award.

Media Contacts
Lisa Kim
Tel 650-723-6696
[email protected]

About Stanford Medicine

Stanford Medicine is an integrated academic health system comprising the Stanford School of Medicine and adult and pediatric health care delivery systems. Together, they harness the full potential of biomedicine through collaborative research, education and clinical care for patients. For more information, please visit med.stanford.edu.
User avatar
piupiu
Posts: 16717
Joined: 05/01/2008 05:08

#32225 Re: Danasnji "maskulinizam"

Post by piupiu »

AleksoMKD wrote: 22/02/2024 11:42 Dr Vinod Menon bas moli da ga canceliraju.
Mene, pak, zanima kakve veze ovakve teme imaju s feminizmom? Mozak je monomorfan (hardware je isti, software mahom voze hormoni, čini mi se da Dr Menon, njegov saradnik i robot nisu tu rekli ništa posebno novoga), decenijama ljudi već rade istraživanja na njemu i svako malo izadje neko 'revolucionarno' otkriće kojim bi trebalo opravdati eksploataciju? nasilje? to što nekome mama pere čarape u 40.-oj? šta?
Post Reply