Hanka Paldum
ja mislim da u Jugoslaviji nije niti bilo popularnosti danasnjeg tipa, jer je medijski bilo ograniceno na pjevaljke, glumice, dva tv kanala i radio, vise se o ljepoticama govorilo "u kuloarima".
Ako dobije naslovnicu u Venu, i dobro je. Stara mi je pricala price iz Vena, Vecernjaka, Asa, Hanku je progurao Muradif jer je bio jaran sa glavnim urednikom. Slicno je i sa Nedom Ukraden, ne znam ko je nju gurao i ko je njoj gurao ali i nju su dovodili u redakciju i trebala je samo da se smjeska. Par ljepotica sa nekakvih izbora za miss dobije poster ili duplericu, i manje vise nestanu jer nema medija, tadasnja medijska slika je bila siromasna. Dva tv kanala na kojima uglavnom Guzina i Sagolj laprdaju o zenickoj industriji, Oslobodjenje jedine dnevne novine uz beogradsku Borbu, Ekspres politiku i zagrebacki Vijesnik.
Tek sa Venom krece tabloidno novinarstvo i to uglavnom entuzijazmom Ahmeda Bosnica, kasnije Una, As, Orbis, Arka sto je vec Semir Osmanagic tog vremena
Nijedna se nije proslavila nekakvom karijerom na drzavnom nivou. Ili se ja ne sjecam nijedne. Vecinom su zavrsile u granapu Sedrenika gdje ih lokalni dripci pitaju lutko posto je pasteta