Ukrajina

Excel2

#196576 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

dječak sa šibicama wrote: 09/03/2024 21:11 Nema sta Azov, dva puta porazeni, prvo u Mariupolju pa u Avdiivki, imaju valjda neke bolje od njih :D
Jebote cak ni Sucker ne vjeruje da ima nacizma u Ukrajini da bi se time opravdao rat, pa nije valjda da im vjerujes? Haj posteno ti nama, zbog cega ga bacas na Ruse?
dječak sa šibicama

#196577 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da je nacizam samo gorivo za potpaljivanje vatre, rat je sukob NATO pakta i Rusije.

Ima li nacizma u Ukrajini? naravno da ima. Treba li uopce o tome pisati.
Athlon64

#196578 Re: Ukrajina

Post by Athlon64 »

dječak sa šibicama wrote: 08/03/2024 09:11 Ako je artikal jeftiniji od ostalih, sto se mene tice mogao je nastati u tvornici Draza Mihailovic na Ravnoj gori.

Moje pare moj izbor, patriJoti da se nose u 3pm.
Mnoge stvari su jasnije. :D
zigzag

#196579 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Jel se u salonu pije rakija vikendom ili je džin, burbon.
Excel2

#196580 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

dječak sa šibicama wrote: 09/03/2024 21:19 Naravno da je nacizam samo gorivo za potpaljivanje vatre, rat je sukob NATO pakta i Rusije.

Nego kako opravdavas napad na drugu drzavu, gdje se lagalo da je to izmisljotina zapada, pa haman do minutu prije napada? Kazes da se zapadu ne moze vjerovati, ali kako vjerujes istoku? Nego sto ga bacas na Ruse? Da nisi ti ko i Seselj, sutra cemo sa tri svedoka ici dokazivati da si krsten?
dječak sa šibicama

#196581 Re: Ukrajina

Kad se nema argumenata ili su glupi, ostaje polupismeno etiketiranje.

Ukrajincima svu srecu zelim, trebace im :D
Excel2

#196582 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

dečak sa krstenicom wrote: 09/03/2024 21:23 Kad se nema argumenata ili su glupi, ostaje polupismeno etiketiranje.

Ukrajincima svu srecu zelim, trebace im :D
Svakako.
zigzag

#196583 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Rusima ne treba sreća. Oni se rukovode pametom :lol:
BiBi911

#196584 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

dječak sa šibicama wrote: 09/03/2024 20:07 Zajebali su ih ublehom koja traje jos od Majdana, da je Rusija slaba nemocna i da ce propasti.

Kijev je gurao Moskvi prst u oko, a nakon dvije godine rata valjda je ocigledno da Rusija nije izolirana i da zapad nije vise toliko jak kao prije 20-30 godina. Danas im huti u Jemenu rokaju brodove, prije 20 godina dosli bi avioni i poravnali Jemen. Sad to vise nije moguce, pokusali su preko Saudijske Arabije ukinuti iranske saveznike Hutije, SA dozivjela blamazu. Samo su uspjeli pobiti hiljade jemenske djece o cemu ni rijeci u zapadnim medijima, nema sazaljenja nema kajanja, nicega.

Rusija, Kina, Indija jake ko zemlja, ne mogu oni parirati ekonomiji zapada ali isto tako ne moze zapad vise njih pomnoziti sa nulom, pola Afrike je u rukama briksa, sjeverna Afrika skoro cijela pod sapom Rusije, istocna pod kontrolom Indije.
Na kraju se sva moc zapadne alijanse svela na zatiranje palestinske nejaci u Gazi. Iranu ne smiju nista, Moskvi ne mogu nista, od Kine trzaju cekaju sta ce biti na Tajvanu i cijeli globalni rat za moc i prestiz usao je u pozicije koje su danas realnost. Nema vise jednog gazde, postoji vise blokova i vrijeme je priznati cinjenice.
Ovo u Ukrajini mora prestati, kako god, Rusija ne moze biti porazena a Kijev iz dana u dan gubi i ekonomiju i ljude i teritorij. Jebo te Krim i Donbas, prihvati sta imas i cuvaj ljude dok jos imas koga sacuvati.

na trecij sam pivi pa sory za gramatiku

Kiev= Sarajevo moskva=zagreb/beograd po tebi je ok da zagreb/beograd odredjuje vlast u Bosni, ako mi u Bosni kazemo hocemo svi u PM ovi trebaju da posalju vojsku zbog toga ili je to nasa volja. Ti se slazes sa zivkovicem kada je rekao idemo u Nato kada servija odluci?

Kiev je htjeo slobodno trziste i sve sto dolazi sa zapada moskva je trazila apsolutnu kontrolu na Ukrainom. po tebi je to ok
ili jednostvanije Supruga te hoce da ostavi i po tebi je ok da je ubijes jer nece sa tobom.

kako bi ti reagovao da danas Amerika pocne ravnat Jemen, krenuli bi protesti, trazila bi se prava za te teroriste, izjednacavali bi se njihove teroristicke zelje sa nasim. postali smo preosjetljivi, preDobri. Previse brinemo za prava drugih
Mi nismo otisli u Jemen i pucali na njihove brodove sto vise AMerika i EU su za 10 godina poslali bezpovratne pomoci u vrijednosti preko 15 milijardi €, pogledaj projekte koje su dobili od nas gratis. Sta su nam dali u zamjenu( i ako ne trazimo nista)?

Te Africke zemlje koje su pod brics jedva cekaju neku pomoc od EU/USA i kada dodje pomoc sve pokradu, sto ljudi koji zive pod njima ne presele u indiju, kinu, brazil, rusiju vec dolaze u Italiju, Spaniju, Njemacku? Koliko je rusija primila imigranata iz Alzira kao clanice bricsa? manje od 8000 za 10 godina dok u mrsku Italiju dodje sedmicno 10k.

Koliko ljudi na mrskom zapadu zeli da odeli u iran, indiju, kinu, brazil a koliko ovih zeli kod nas a mi to kao nesto losi.

sta je kina, indija bez naseg trzista?
Evo ti primjer iz Firme gdje radim (FESTO) isti ventil proizveden u Njemackoj kosta 150€ u indiji 8€ ista kvaliteta istio sve. ti kao fabrika gdje ces prodavat?

Prije par dana budem na prezentaciji vijetnamskog auta vinfast dosli sa idejom da prodaju u EU i u DAT organizovali to neko desavanje i isti auto sve isto u vijetnamu kosta 27000€ dok isti u DE bez poreza i dodataka kosta 45000€(prevoz po autu je 450€). U vitenamu gdje se proizvodi zarada im je 8% + fabrika na svaki prodati auto do drzave dobije 5000€ i od grada 2000€(neka bezpovratna pomoc kroz porez) + vlasnik ima otpis poreza haos nesto puno. sto bi se reklo bez nas su kurac, sory na moj Svrakinski izraz.

zasto bi smo mi nesto trebali dokazivat Izraelu na njihov problem sa hamas teroristima. Izrael hoce sigurnost hamas je protiv toga. Muslimani u Izraelu su slobodni kao i svi ostali gradjani Izraela. upozno sam mnogo Muslimana Izraelaca koji su na haos visokim pozicijama( jedan od njih je u Intelu jebac i sam kaze da se hamas treba sjebat sto prije). meni je zao djece sto ispastaju zbog kretena roditelja. niko jos od palestinaca nije pokazao IDF-u gdje su hamas teroristi. vodja hamasa se krije u kataru sto se ne zrtvuje za svoj narod.

Iz ruske ekonomije izbaci gas, naftu koju im mi kupujemo sta im ostaje, djubrivo opet ga mi kupujemo, riba mi kupujemo, zeljezo, ugalj opet mi kupujemo. sta ostaje
,
Kina izbaci te proizvode koji mi kupujemo i ekomomija je u kolapsu jer nemaju domacu potrebu za time, sva frka oko Tajvana je sta ako nam to sto Tajvan proizvodi a rat pa ne moze do nas a nama treba. Mozes li ti bez Mobitela, Racunara? sjeti se panike kada se zaglavi onaj camac u Suetz kanalu.

Rat u Ukrajini mora prestat al ne pod ruskim uvjetima. Neka se vatnik vrati u rusiju i rat staje odmah. nek oni poredaju svioje rakete uz granicu a nova clanica NATO-a Ukraina svoje rakete.
Finska ne bi nikada usla u NATO da rusija ne pravi sranja kakva pravi. jel treba da rausija napadne finsku jer su u NATO a rusija ih natejerala na to.
Ovo zvuci neko te istuce i ti kazes ja sam kriv hajd opet a ti samo prolazis tuda

Pitanje za blokove uticaja u svijetu, sta donese nama u Bosni taj NATO a sta brics? evo kako ja to vidim NATO=EU imas zapadno trziste i nase niske cijene proizvodnje garantuju ti Zapadne prodajne cijene. brics ti nudi njihovo trziste sta mi mozemo ponudit brazilu nista sta oni nama mogu ponudit? zamjeni brazil sa rusijom
izvozili smo im jabuke preko dodikovog sina, oni placali u rubljama koja je mijenjala vrijednost svake minute, racun bio u serviji otvoren pa te jabuke su proizvodjaci prodali za 50% cijene po kojoj su mogli prodat u DE.
vratimo se na medikamente koje im tusimo posto "bosnalijek i Medimpex" ne mogu da zadovolje neke standarde(citaj ne dopustaju da im knjige budu transparentne) izvoze te lijekove u rusiju. super nesto bar izvoze al da malo manje "kradu" zarada bi im bila haos veca ali nema hapanja.

da se dogovorima hapa se i na zapadu(svjedok sam tome svakodnevno) ali kada te uhvate hebo si jeza u ledja dok u brics i kod nas jbga mahni sda zastavom.

i pitanje za tebe da li bi ti zivio u rusiji ili recimo USA/UK/Njemacka sa svim pravilima iz tih drzava?
Labirint

#196585 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

dječak sa šibicama wrote: 09/03/2024 21:19 Naravno da je nacizam samo gorivo za potpaljivanje vatre, rat je sukob NATO pakta i Rusije.

Ne treba, o tome sve znamo, Solovljev razotkrio, prozbori koju o nacizmu u ruskim redovima ako znaš...
Čitalac

#196586 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Papa Franjo preporučuje Ukrajincima da pregovaraju i spreman je da posreduje. U iščekivanju reakcije Kijeva, komentari na portalima kreću se od "stari peder" do "satanista".
Ukrajina mora imati hrabrosti podići bijelu zastavu i započeti pregovore sa zemljom agresorom, izjavio je papa Franjo za švicarsku radioteleviziju RSI. Tekstualna verzija već je objavljena, a sam intervju bit će emitiran 20. ožujka, javlja Reuters.
"Mislim da je najjači onaj koji sagledava situaciju, misli na ljude i ima hrabrost (podizanja) bijele zastave i pregovara. Riječ 'pregovori' je hrabra riječ. Kada vidite da ste poraženi, da stvari idu loše, morate imati hrabrosti pregovarati", rekao je papa.
Franjo je dodao da se pregovori trebaju odvijati uz pomoć međunarodne zajednice.
"Možete se sramiti, ali koliko će (rat) smrti donijeti na kraju? (Potrebno je) pregovarati na vrijeme, pronaći zemlju koja može djelovati kao posrednik", rekao je Franjo, spomenuvši Tursku kao zemlju koja se ponudila. "Ne ustručavajte se pregovarati prije nego što stvari postanu još gore", dodao je papa. Upitan je li spreman posredovati, Franjo je odgovorio: “Ovdje sam”.
Glasnogovornik predsjednika Volodimira Zelenskog nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar Papinih izjava.
BiBi911

#196587 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

ima li nacizma u rusiji?
zigzag

#196588 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Pustite ba četnika. Nek se ispuca dok je vikenda.
dječak sa šibicama

#196589 Re: Ukrajina

Nacizam u Rusiji? svakako, i o tome svi sve znamo.

Kako sam i napisao, nacizam je samo gorivo za potpaljivanje. Sukob je druge prirode, NATO protiv Rusije ili obratno.
samoTEgledam

#196590 Re: Ukrajina

Post by samoTEgledam »

Neko lišće, kišnica, ...
Ko ono bi?
Zorge

#196591 Re: Ukrajina

Post by Zorge »

Pa ima nacizma i u Ukrajini
Zapadni dio Ukrajine ga ima podosta , nikada nisi ni pripadali pod ruskim uticajem
SSSR sa njima ganjao 5 godina posle drugog svetskog rata.
Peacean

#196592 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

:D
Image
dječak sa šibicama

#196593 Re: Ukrajina

Zorge wrote: 09/03/2024 21:39 Pa ima nacizma i u Ukrajini
Zapadni dio Ukrajine ga ima podosta , nikada nisi ni pripadali pod ruskim uticajem
Zapadna Ukrajina je specificna, galicijani su u velikom broju fasisti, Banderina ekipa. Krvave ruke do lakata. Ko imalo poznaje istoriju, zna sve o njima, o Lvovu, pokoljima nad Poljacima, Jevrejima.

I Rusi imaju svoje fasiste kroz istoriju, RONA i Kaminski, najzloglasniji koljaci Varsavskog ustanka.
zigzag

#196594 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

To, to... :mrgreen:
geoxx

#196595 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Zorge wrote: 09/03/2024 21:39 Pa ima nacizma i u Ukrajini
Druze nacizma ima svugdje. Ja sad izguglam dvije sekunde i izbaci mi analizu bukvalno najozbiljnijeg regionalnog portala Birna o nekakvoj bosnjackoj neonacistickoj skupini. Bas jako bitno. :roll:

Prije 30 godina cak je i u Izraelu, medju Jevrejima djelovao jedan nacisticki pokret.

Ima ih i u Ukrajini, Rusiji, Francuskoj i mahom drzavama koje su ratovale protiv nacisticke Njemacke. Negdje vise, negdje manje grupa. Medjutim, ja ne vidim niti u jednoj od svih pomenutih drzava da je nacizam ukorijenjen u vlast i da vlast pociva na nacizmu.

I to je jedino bitno. Sve ostalo je retardirano. Uostalom, na ovoj temi pravi rollercoastet ruskih povoda za rat, od Majdana, NATOA do evo sad nacista. Ne zna se ko koga tu.
zigzag

#196596 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

geoxx wrote: 09/03/2024 21:48 Uostalom, na ovoj temi pravi rollercoastet ruskih povoda za rat, od Majdana, NATOA do evo sad nacista. Ne zna se ko koga tu.
Ma zna se. Samo im daj prostora.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#196597 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

zao mu djece u jemenu i palestini i pati za njima(hau jes no) a ismijavao djecu u siriji koja su umirala od gladi i bojnih otrova

i kaze nije ćetnik i russista ...
zigzag

#196598 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Papa Franjo o ratu u Ukrajini: Ne stidite se pregovora i bijele zastave
Rusi jeste li čuli :mrgreen:
dječak sa šibicama

#196599 Re: Ukrajina

Ova godina ce sigurno dati neke odgovore, idu EU izbori u junu i americki predsjednicki u novembru.

Po anketama, Trump ima 4 do 5% prednosti pred Bidenom, a za Brisel ocekuje se jacanje radikalne desnice, Identity and Democracy bi sa sadasnjih 60 trebala skociti na 100 zastupnika.

Velika koalicija "pucana" odnosno "demokrscana" (HDZ i SDA su dio te ekipe, nominalno, HDZ direktno a SDA je samo pridruzeni clan jer nismo u EU), socijaldemokrata i liberala mogla bi pasti za desetak postotaka. Trenutno imaju 420 od 705 mjesta u parlamentu.

Uz euroskeptike ECR, ID bi mogao dogurati do 150 ruku, a onda im se i ovi prelivode iz "pucana" mogu pridruziti kao najjaca pojedinacna snaga i to je vec okret u desno.

Sta bi to znacilo za Ukrajinu, vidjecemo.
mishic

#196600 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Sav optimizam vezan za napredovanje Rusa istopi se istog sekunda kada se pogleda omjer stradanja i žive sile i opreme i naoružanja. Koliko god se činilo da Rusija ima neiscrpne izvore i zalihe kada se pogleda šta sve gube mjesečno i kakav omjer je tih gubitaka sa onim ukrajinskim onda postaje jasno zbog čega su ovako žestoko udarili. Shvatili su i matematika im to potvrđuje da vrijeme radi protiv njih, da dronovi sporo ali neprekidno odnose i živote i tehniku i da ako ne prisile ukrajince izravno na front ( u čemu, mora se priznati, ili opijatima ili manijakalnim mentalitetom i nebrigom za životima imaju uspjeha) ne raste samo enormno visoka cijena ovoga rata nego se gubi i bilo kakva nada za uspjeh.

Ukrajina će do konačnog zelenila i suhoga tla posložiti neke trenutno nedostajuće stvari, dronovi će izgrickati dosta i ljudi i tehnike pa će uslijediti kontra na ovu rusku ofanzivu.
Post Reply