Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
vee-jay

#22851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

ja sto se ljudi preseravaju i moralisu :-)

*beno govno od covjeka Fadil konjina Novalic je zajedno sa ostalim marionetama po mafijaskom organizovanju odlucilo da zaradi po koji milion na mukama umirucih ljudi Federacije BiH ... sve po zahtjevima osobe SEB koja je bila glava te organizacije
govnu od covjeka Fadilu konjini Novalicu zelimo da mu sve i jedan dan u zatvoru prodje onako kako su ljudi zivjeli na raspiratorima pred kojima se on oslikavao glumeci Marvelovog superheroja za uplasene mase
dok su ljudi u bolnicama sakrivali mobilne u svojim zadnjim zivotnim danima da bi svojim najdrazim napisali zadnje pozdrave, nadajuci se pomoci od strane Fadila konjine Novalica, on je brojao lovu koju je od tih ljudi pokrao za nabavku robe, koja ce kasnije te ljude ubijati

sada znamo zasto je Pecanin tako promijenio spiku i tesko je naci rijeci razocarenja a da nisu grublje prirode pa necu ni pokusavati
samo nek se zna, ne placa Novalic Pecanina nego gore pomenuta osoba po nadimku SEB
a kad se jednom upustis u dil sa vrhom organizacije, onda si definitvno presao na tu stranu
dakle, bye bye Pecaninu, od danas si samo advokat
Osmi Socrates

#22852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Naravno, sve to treba i dokazati na sudu, plus ispoštovati tehničke detalje due processa.

Ako tužilaštvo nije sposobno da uradi obje ove stvari, a Novalić je kriv, onda imate nesposobno tužilaštvo, i na pogrešnoj strani tražite krivce. Nije neki (bilo koji) advokat kriv što je tužilaštvo nesposobno. Ako je nesposobno. To će odlučiti Ustavni Sud.
sumirprimus

#22853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2024 18:14
_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 18:06
problemnatravunu wrote: 08/03/2024 17:49
Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti...
Djeco, bježite odavde i ne okrećite se.... :run:
Bas me cudi da advokat to prica :D
al koliko smo onaj dan bili popljuvani kad smo ga isprozivali :lol: :lol: jbt ljudi imali placeni opoziciju tridesetak godina lafo pljuj me al pazi sta govoris na kraju za ruku koja te placa, i kad je sve to palo tek sada vidimo istinske razmjere toga :roll: :roll: on, senad i avdo avdic, bursac i ostala bulumenta kvazi moralnih novinara
Dakle konacno pade snijeg i za ovu zvjerku.
Svi su oni sda, je jedina notorna istina.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
što meni :?

nije lik kojeg sam ikada gotivio...uvijek mi je draži kao novinar bio Senad Avdić, zbog zajebantskog duha
sumirprimus

#22855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Al jeste promijenio kurs zadnjih godina, bila je tu i posjeta azerbejzanu ko svojevrsna reklama.
Pritajeni haman
tramvajtrojka

#22856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 08/03/2024 19:56
tramvajtrojka wrote: 08/03/2024 18:14

al koliko smo onaj dan bili popljuvani kad smo ga isprozivali :lol: :lol: jbt ljudi imali placeni opoziciju tridesetak godina lafo pljuj me al pazi sta govoris na kraju za ruku koja te placa, i kad je sve to palo tek sada vidimo istinske razmjere toga :roll: :roll: on, senad i avdo avdic, bursac i ostala bulumenta kvazi moralnih novinara
Dakle konacno pade snijeg i za ovu zvjerku.
Svi su oni sda, je jedina notorna istina.
Nažalost ali je tako bukvalno smo zivjeli u paralelnom svijetu tridesetak godina ljudi su imali svoju poziciju i opoziciju, kriticare i analitičare zivjeli u mislju da ima neke kriticke svijesti a ono ona sva pokupovana, i tek nakon 10 mjeseci njihovog skidanja sa izvora vidimo obrise te stege koja je upravljala nasim životima :-) :-)
sumirprimus

#22857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Bili tu kao alternativa i kao rezerva, a u stvari sve bilo strogo kontrolisano. Jok predomislio se :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 08/03/2024 20:01
_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih

@JoseMujica

Eto ti Pecanina

nije lik kojeg sam ikada gotivio...uvijek mi je draži kao novinar bio Senad Avdić, zbog zajebantskog duha
Cini mi se da si ti nesto postavljo od njega kako kritikuje 3ku
Haris.ba

#22859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 19:31
Haris.ba wrote: 08/03/2024 19:29
Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 19:27

O čemu ti?

Osim što si me pogrešno citirao. Ja sam rekao da branitelj optuženog nije tu da bude moralan, a ne advokat koji nije preuzeo odbranu. Branitelju je, u normalnim državama, zabranjeno da javno iznosi razgovore sa svojim klijentom, pa čak i ako je ovaj priznao da je kriv.

Pa čak i ako je taj branitelj zaposlenik države, to jest branitelj po službenoj dužnosti.
A o cemu ti?

Gdje sam te citirao?
Pa čim si spomenuo "neovisno od morala", a ja sam prvi spomenuo moral branitelja na ovoj diskusiji, onda si me pogrešno citirao. Nije citat samo kad pritisneš dugme.
Ako si se pronasao, ok.
made_in_sarajevo

#22860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Hraces ih svakodnevno, onda okrenes na trojku preko noci i zavrsis da branis fadila kojeg si hrako na svakom koraku i stranku mu. Bravo pecanine, to je obraz. Sta trojk te nogirala za funkciju neku, pa se okreno drugoj strani.

Ma dobri nasi, sve obrazli i posteno
sumirprimus

#22861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Vala sve je osim obrazli, i to pod stare dane
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

ne znam stvarno koga iznenađuje činjenica da je Pećanin uzeo da brani Fadila.

pa čak i kada je u pravu lik je uvijek bio ljigavac.
Hakiz

#22863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Sutra će neka prodavnica biti napadnuta na forumu zbog toga što je neki sdaovac u njoj kupio kruh.

Forumaši su, fakat, posebna vrsta :lol:
atmel

#22864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by atmel »

problemnatravunu wrote: 08/03/2024 17:49

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti...
Djeco, bježite odavde i ne okrećite se.... :run:
Jest vala, jedva čekaju našu djecu...moj se je rodio u Sloveniji, poštuje sve zakone i Državu, pa mu opet kažu Čefur (izraz za Bosanca obučenog u trenerku i sa lancom oko vrata) a takvih je 1% među nama.
Branko Đurić je ovdje legenda, imaju ga za Slovenca ali sve dok nešto ne usere, jebo je onda mater samom sebi kao i svaki drugi došljo.
Onda počinju priče Bosanac sa Slovenskim putnim listom.
Pita ga voditeljica na državnoj televiziji.. Kako ste se osjećali kao Slovenac u bosanskom filmu (ničija zemlja).
Đuro gleda i ne može da vjeruje,
kaže joj Đuro ja sam Bosanac sa slovenskim putnim listom.
Last edited by atmel on 08/03/2024 21:24, edited 4 times in total.
Chmoljo

#22865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 18:40 Šta smrdi? Čovjek radi svoj posao. I pomaže stvaranju boljeg društva tako što radi svoj posao.

Posao branitelja nije da bude moralan. Čak i da zna da mu je klijent kriv, njegov posao nije da bude moralan. Njegov je posao da pokaže manjkavosti optužnice (u ovom slučaju presude) države i da izbori oslobađajuću presudu za svog klijenta. Ili najmanju moguću kaznu, ako ga proglase krivim.
nije sporan Pećanin advokat, sporan je Pećanin kolumnista i davalac mišljenja o dnevnopolitičkim dešavanjima.

jedno je posao i niko neće upirati prstom što se koristi raznim taktikama, pa čak i nekim nefer.

ovo drugo ipak traži da se nastupa sa određenog moralnog nivoa, prosto da bi ti ljudi povjerovali u to što pišeš. a on je u javnosti ipak poznatiji kao ovo drugo, ne ovo prvo.
giannibelif

#22866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by giannibelif »

Mene više čudi momentum. Ovo mora dobro novčano naplatiti jer od SDA više ništa čime će moći trgovati, trampiti i taliti se.
Chmoljo

#22867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

naravno da ima.

ima puno dužnika, firmi, crnih fondova. decenijama u vlasti, a da su ovisni samo u budžetu. jesu al u panjevima.

da im je teže, jeste, jer lakše je klepiti sa budžeta, nego tražiti lovu od "svojih" privatnika, ali naći će oni pare, ne bojim se ja za njih.
sumirprimus

#22868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 08/03/2024 21:12 ne znam stvarno koga iznenađuje činjenica da je Pećanin uzeo da brani Fadila.

pa čak i kada je u pravu lik je uvijek bio ljigavac.
Kad uvijek?
Osmi Socrates

#22869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Evo, recimo, šta je i veći problem od advokata/branitelja prelivode. Pa čak i Fadila Novalića.

Ali vi birate da to ne vidite.

Ako je istina da je optužnica podignuta na osnovu nepostojećeg zakona (tužilaštvo) i da je sudija (sudstvo, jel?) odlučio da ipak donese presudu, ili je u pitanju krajnja nekompetentnost i jednih i drugih ili je u pitanju udruženo djelovanje tužilaštva i sudstva da optuže i osude subjekta X (Novalića), mada nemaju pokriće u zakonu za to.

Država (tužilaštvo) nema nikakav specijalni status na sudu, samo je jedna od strana u sudskom procesu.

U svakom slučaju, ako je bilo koja od gorenavedenih tvrdnji tačna, problemi su mnogo veći nego politički ili bilo koji drugi stav nekog Pećanina.
Last edited by Osmi Socrates on 08/03/2024 21:51, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 20:53
JoseMujica wrote: 08/03/2024 20:01

@JoseMujica

Eto ti Pecanina

Cini mi se da si ti nesto postavljo od njega kako kritikuje 3ku
aaaaaaaa jesam jednom
basicm

#22871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by basicm »

made_in_sarajevo wrote: 08/03/2024 21:09 Hraces ih svakodnevno, onda okrenes na trojku preko noci i zavrsis da branis fadila kojeg si hrako na svakom koraku i stranku mu. Bravo pecanine, to je obraz. Sta trojk te nogirala za funkciju neku, pa se okreno drugoj strani.

Ma dobri nasi, sve obrazli i posteno
Znaci postoji crno i bijelo, i bira se samo jednom?
Kriticar je neko ko kritikuje konkretne slucajeve bez obzira odakle i ko to radi. Danas s tobom sutra protiv tebe.
Vi bi ono ili si s nama ili protiv nas.
Ja mislim da je on nanjusio priliku da prodrma sudsku vlast kroz propuste u ovom procesu.
Opet kazem nema veze sto je to u ovom slucaju. Ne moze se oprostiti pogresan proces zato sto navijamo da neko bude osudjen.
A_A_AKCIJA

#22872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 21:49 Evo, recimo, šta je i veći problem od advokata/branitelja prelivode. Pa čak i Fadila Novalića.

Ali vi birate da to ne vidite.

Ako je istina da je optužnica podignuta na osnovu nepostojećeg zakona (tužilaštvo) i da je sudija (sudstvo, jel?) odlučio da ipak donese presudu, ili je u pitanju krajnja nekompetentnost i jednih i drugih ili je u pitanju udruženo djelovanje tužilaštva i sudstva da optuže i osude subjekta X (Novalića), mada nemaju pokriće u zakonu za to.

Država (tužilaštvo) nema nikakav specijalni status na sudu, samo je jedna od strana u sudskom procesu.

U svakom slučaju, ako je bilo koja od gorenavedenih tvrdnji tačna, problemi su mnogo veći nego politički ili bilo koji drugi stav nekog Pećanina.
Pećanin kao advokat nije problem.

Fol je da javnost Pećanina poznaje kao kritičara SDA, koji se decenijama borio protiv njih kao novinar, politički analitičar i aktivista.

Ovo je 95% njegove ličnosti u BiH javnosti. Tek je kojim procentom advokat i to odnedavno.

I naravno da je skandalozno da neko napravi takav ideološki salto mortale i odjednom pređe na drugu stranu, bez nekog velikog povoda, osim velikog novca.

Jer Pećanin nije imao čime biti razočaran u protivnike SDA, niti je SDA postala bolja pa se opametio. Dapače.

SDA se raspada jer su se pretvorili u perverziju početne ideje, u gomilu neobrazovanih interesdžija, a protivnike SDA je i međunarodna zajednica priznala za partnere. Ista ta MZ koja je i finansirala Pećanina i Dane onomad.

Pokušaj zamisliti da se neko od normalnih američkih novinara, poput Amanpour, probudi kao Tucker Carlson I krene biti advokat Trumpu na suđenju.

Nadam se da kontaš o čemu se radi.
Dilibus

#22873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dilibus »

100% je legitimno da Senad P kao advokat brani i zastupa Fadila Novalica. To mu je profesija. Tako treba i biti. Isto tako je 100% legitimno se pos*ao na svoj obraz i obezvrijedio svoju rijec.Svaka njegova slijedeca kritika ili analiza ma bilo koga ili bilo kakve drustvene pojave je vrijedonosno ravna nuli.
Osmi Socrates

#22874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Meni se čini da je (vaš) problem što su vam advokati politički komentatori. De malo poradite na tome. :lol:

Ja se osvrćem na principijelne stvari, pitanja države, nezavisnog sudstva, prava onih koji su optuženi, itd. Sve je to važnije i od SDA i Trojke i svih ostalih političkih stranaka. Pa čak i Novalića.

A ovo oko novca, jbg, i svi ostali rade za pare. Šta sad, advokati bi trebali za havu raditi? Ili da idu graditi pruge neplaćeni, kao u doba Tite i partije?
Dilibus

#22875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dilibus »

Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 23:54 Meni se čini da je (vaš) problem što su vam advokati politički komentatori. De malo poradite na tome. :lol:

Ja se osvrćem na principijelne stvari, pitanja države, nezavisnog sudstva, prava onih koji su optuženi, itd. Sve je to važnije i od SDA i Trojke i svih ostalih političkih stranaka. Pa čak i Novalića.

A ovo oko novca, jbg, i svi ostali rade za pare. Šta sad, advokati bi trebali za havu raditi? Ili da idu graditi pruge neplaćeni, kao u doba Tite i partije?
"Ti se boriš da sačuvaš televizor dok se kuća ruši, mudro".
Locked