pogledas moje postove i vidis koliko sam kritican prema trenutnim vladarima. Opet, uvijek dodam disclamer da su kao takvi bolji 10x od prethodnih.
Dodam isto tako kada nabijemo trojkase nogom u dupe, to ne znaci da ce se sda vratiti.
pogledas moje postove i vidis koliko sam kritican prema trenutnim vladarima. Opet, uvijek dodam disclamer da su kao takvi bolji 10x od prethodnih.
Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.
Kazu da su formirali patriJotsku radnu grupu koja u svom sastavu ima po jednog clana iz sljedecih stranaka: sda, df, nes, sbih. Glavni zadatak te patriotske radne grupe je da na vrijeme informise europsku komisiju da bosna ne zasluzuje otvaranje pregovoraVezano za komentare da je napravljen najveći pomak na evropskom putu BiH, Efendić kaže da nije saglasan s takvim izjavama.
Bakirovi privjesci.Efendić najavio da će SBiH i DF zajedno izaći na izbore
Lovu dobijamo od cca 2000., prvo kroz PHARE, a onda od 2003 ili 2004 kroz IPAu.
Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa
https://n1info.ba/vijesti/transparency-international-upozorava-u-zadnji-cas-izmijenjene-bitne-odredbe-zakona-o-sprjecavanju-sukoba-interesa/
povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godinaDonieBrasco wrote: ↑08/03/2024 12:59Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa
https://n1info.ba/vijesti/transparency-international-upozorava-u-zadnji-cas-izmijenjene-bitne-odredbe-zakona-o-sprjecavanju-sukoba-interesa/
Koji ce nam vrag zakoni ako su mrtvo slovo na papiru.
izvrsni direktor wrote: ↑08/03/2024 12:22Kazu da su formirali patriJotsku radnu grupu koja u svom sastavu ima po jednog clana iz sljedecih stranaka: sda, df, nes, sbih. Glavni zadatak te patriotske radne grupe je da na vrijeme informise europsku komisiju da bosna ne zasluzuje otvaranje pregovoraVezano za komentare da je napravljen najveći pomak na evropskom putu BiH, Efendić kaže da nije saglasan s takvim izjavama.
dokle ide ovo UZP botovanje.. haj umi se malo.tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2024 13:06povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godinaDonieBrasco wrote: ↑08/03/2024 12:59Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa
Koji ce nam vrag zakoni ako su mrtvo slovo na papiru.![]()
, ja mislim da bi njima najradije bilo da ovdje ostane zaostala mocvara da bude dno ispod dna samo da bi mogli musti strance
![]()
![]()
I meni je jako u svim ovim NVO vani se ljudi mijenjaju a kod nas isto kao da su državna služba po trideset godina na pozicijama isto samo jasi svi su stranci nasi![]()
![]()
![]()
Kojović o sukobu interesa: Mnogi će morati donijeti odluku da se bave politikom ili privatnim biznisom
Dobro ali to ne mjenja cinjenicu da su zakoni nakardni i mrtvo slovo na papiru, samo ih jos vise ohrabrlje da rade sta hoce jer nema posljedica.tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2024 13:06povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godinaDonieBrasco wrote: ↑08/03/2024 12:59Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa
, ja mislim da bi njima najradije bilo da ovdje ostane zaostala mocvara da bude dno ispod dna samo da bi mogli musti strance
![]()
![]()
I meni je jako u svim ovim NVO vani se ljudi mijenjaju a kod nas isto kao da su državna služba po trideset godina na pozicijama isto samo jasi svi su stranci nasi![]()
![]()
![]()
Ovi muzu STRANCE, eto kazes, zadnjih 30 godina, ali vodje bilo koje stranke iz BiH muzu NAS sigurno zadnjih 15, vecina i duze.tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2024 13:06povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godinaDonieBrasco wrote: ↑08/03/2024 12:59Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa
![]()
![]()
![]()
![]()
Trebalo bi da nam je drzava iznad stranki, vlast bude i prodje ali drzava ostaje.tramvajtrojka wrote: ↑06/03/2024 19:51 Bgt zar niste mogli skontati neku novu pricu za 1.5 godinu vec, sda je dala ali trojka je .........![]()
![]()

Ja mislio bice nekih vecih para.cija123 wrote: ↑08/03/2024 12:42Lovu dobijamo od cca 2000., prvo kroz PHARE, a onda od 2003 ili 2004 kroz IPAu.
Što se tiče otvaranja pregovora, nema tu extra love, sa otvranjem klastera/poglavlja, kada se dogovori kako uskladiti domaće zakonodavstvo sa acquiem, onda za to dobiješ pare da ojačaš sektor da bi mogao implementirati usvojeno zakodovastvo.
Za infrastrukturne projekte, pare dobijaš ako dokažeš apsorpcionu moć, imaš pripremljeno zakonodavstvo, idejni projekat, ToR, što se do sada dešavalo, samo, npr AP, ali do sada je dokazano da je apsorpciona moć BiH nikakva, i puno je EU para propalo.
Nemojte se mjeriti sa Srbijom, oni pare puno bolje troše, i uvijek su puno više dobijali kroz IPAu, i nema to puno veze sa otvaranjem pregovora, jer su kod njih pregovori u zastoju, a otvorili su ih prije više od decenije, a zatvorili 3 poglavlja.
Malo se metodlogija pregovaranja promijenila 2020, uvedeni su klasteri, ali koliko vidimo na primjeru Albanije i S Makedonije, nema tu olakšica, samo tehničke promjene.
Tebi su gori iz istog razloga iz kojeg su drugima bolji.palermo wrote: ↑08/03/2024 12:09Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.
Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti..._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih
@JoseMujica
Eto ti Pecanina
kako je ono islo pljuje se pecanin jer ima stav_BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih
@JoseMujica
Eto ti Pecanina
Ako hoćemo pravnu državu, ne možemo reći da se bježi iz države u kojoj nam se ne svidi presuda jer nam se ne sviđa okrivljeni.problemnatravunu wrote: ↑08/03/2024 17:49Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti..._BataZiv_0809 wrote: ↑08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih
@JoseMujica
Eto ti Pecanina
Djeco, bježite odavde i ne okrećite se....![]()