Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#22801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

Hakiz wrote: 08/03/2024 11:39 A ne izabereš samo najgore smeće, SDA, da prema njemu budeš loš, a prema ostalom smeću, samo zato što je manje, odnosiš se kao da nije smeće, kao da su dijamanti.
pogledas moje postove i vidis koliko sam kritican prema trenutnim vladarima. Opet, uvijek dodam disclamer da su kao takvi bolji 10x od prethodnih.

Dodam isto tako kada nabijemo trojkase nogom u dupe, to ne znaci da ce se sda vratiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

hakiz je legenda
totalitarizmi naci faši i komi mu nisu isti
ali vamo u političkim partijama svi su isti :D
palermo

#22803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

laserShow wrote: 08/03/2024 12:03
Hakiz wrote: 08/03/2024 11:39 A ne izabereš samo najgore smeće, SDA, da prema njemu budeš loš, a prema ostalom smeću, samo zato što je manje, odnosiš se kao da nije smeće, kao da su dijamanti.
pogledas moje postove i vidis koliko sam kritican prema trenutnim vladarima. Opet, uvijek dodam disclamer da su kao takvi bolji 10x od prethodnih.

Dodam isto tako kada nabijemo trojkase nogom u dupe, to ne znaci da ce se sda vratiti.
Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.

Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#22804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Vezano za komentare da je napravljen najveći pomak na evropskom putu BiH, Efendić kaže da nije saglasan s takvim izjavama.
Kazu da su formirali patriJotsku radnu grupu koja u svom sastavu ima po jednog clana iz sljedecih stranaka: sda, df, nes, sbih. Glavni zadatak te patriotske radne grupe je da na vrijeme informise europsku komisiju da bosna ne zasluzuje otvaranje pregovora
DonieBrasco

#22805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Efendić najavio da će SBiH i DF zajedno izaći na izbore
Bakirovi privjesci.
cija123

#22806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

Dzinna wrote: 08/03/2024 10:03 Pa kada cemo poceti dobivati lovu? Na kojem stepenu pregovora? Ili tek kad udjemo u EU?
Lovu dobijamo od cca 2000., prvo kroz PHARE, a onda od 2003 ili 2004 kroz IPAu.

Što se tiče otvaranja pregovora, nema tu extra love, sa otvranjem klastera/poglavlja, kada se dogovori kako uskladiti domaće zakonodavstvo sa acquiem, onda za to dobiješ pare da ojačaš sektor da bi mogao implementirati usvojeno zakodovastvo.

Za infrastrukturne projekte, pare dobijaš ako dokažeš apsorpcionu moć, imaš pripremljeno zakonodavstvo, idejni projekat, ToR, što se do sada dešavalo, samo, npr AP, ali do sada je dokazano da je apsorpciona moć BiH nikakva, i puno je EU para propalo.

Nemojte se mjeriti sa Srbijom, oni pare puno bolje troše, i uvijek su puno više dobijali kroz IPAu, i nema to puno veze sa otvaranjem pregovora, jer su kod njih pregovori u zastoju, a otvorili su ih prije više od decenije, a zatvorili 3 poglavlja.

Malo se metodlogija pregovaranja promijenila 2020, uvedeni su klasteri, ali koliko vidimo na primjeru Albanije i S Makedonije, nema tu olakšica, samo tehničke promjene.
DonieBrasco

#22807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa

https://n1info.ba/vijesti/transparency-international-upozorava-u-zadnji-cas-izmijenjene-bitne-odredbe-zakona-o-sprjecavanju-sukoba-interesa/
Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.

Koji ce nam vrag zakoni ako su mrtvo slovo na papiru.
tramvajtrojka

#22808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

DonieBrasco wrote: 08/03/2024 12:59
Transparency International upozorava: U zadnji čas izmijenjene bitne odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa

https://n1info.ba/vijesti/transparency-international-upozorava-u-zadnji-cas-izmijenjene-bitne-odredbe-zakona-o-sprjecavanju-sukoba-interesa/
Kako bi volio da ih EU odjebe radi ovoga, prilagodili sebi zakon da mogu nastaviti biti u sukobu interesa jer ta neka komisija koja ih treba istraziti ne moze aposlutno nista.

povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godina :-) :-) , ja mislim da bi njima najradije bilo da ovdje ostane zaostala mocvara da bude dno ispod dna samo da bi mogli musti strance :lol: :lol:

I meni je jako u svim ovim NVO vani se ljudi mijenjaju a kod nas isto kao da su državna služba po trideset godina na pozicijama isto samo jasi svi su stranci nasi :lol: :lol: :lol:
Lug

#22809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2024 12:22
Vezano za komentare da je napravljen najveći pomak na evropskom putu BiH, Efendić kaže da nije saglasan s takvim izjavama.
Kazu da su formirali patriJotsku radnu grupu koja u svom sastavu ima po jednog clana iz sljedecih stranaka: sda, df, nes, sbih. Glavni zadatak te patriotske radne grupe je da na vrijeme informise europsku komisiju da bosna ne zasluzuje otvaranje pregovora
:lol:
Officer Crabtree

#22810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Officer Crabtree »

Svako ko ima neku kritiku protiv Trojke je ubleha.

Svako ko će imati neku kritiku protiv Trojke će biti ubleha.

Čak i kad Trojka bude Četvorka.

Osim kad ima kritiku na Nerku jer tu ne važi jednostavno čovjek je nesposoban.
Lug

#22811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2024 13:06

povrh svega al nema mi vecih ubleha od ovih iz TI na sta oni uzimaju i klepaju lovu zadnjih tridesetak godina :-) :-) , ja mislim da bi njima najradije bilo da ovdje ostane zaostala mocvara da bude dno ispod dna samo da bi mogli musti strance :lol: :lol:

I meni je jako u svim ovim NVO vani se ljudi mijenjaju a kod nas isto kao da su državna služba po trideset godina na pozicijama isto samo jasi svi su stranci nasi :lol: :lol: :lol:
dokle ide ovo UZP botovanje.. haj umi se malo. :zzzz:
oldtajmer

#22812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

Kojović o sukobu interesa: Mnogi će morati donijeti odluku da se bave politikom ili privatnim biznisom

vic godine :lol: :lol:
DonieBrasco

#22813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Dobro ali to ne mjenja cinjenicu da su zakoni nakardni i mrtvo slovo na papiru, samo ih jos vise ohrabrlje da rade sta hoce jer nema posljedica.
kakabanja213

#22814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Ovi muzu STRANCE, eto kazes, zadnjih 30 godina, ali vodje bilo koje stranke iz BiH muzu NAS sigurno zadnjih 15, vecina i duze.
upitan

#22815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

tramvajtrojka wrote: 06/03/2024 19:51 Bgt zar niste mogli skontati neku novu pricu za 1.5 godinu vec, sda je dala ali trojka je ......... :lol: :lol:
Trebalo bi da nam je drzava iznad stranki, vlast bude i prodje ali drzava ostaje.
Medjutim,Trojku to nece spasiti odgovornosti da je Sda kriva jer Trojka je sada vlast.
Kao sto sam vec rekao nastavila je Trojka gdje je Sda stala,evo sada je na redu Vukoja.
Cak i oni koji su javno podrzavali Trojku,vidimo u javnosti da ih kritikuju pa je otislo bilo toliko ocito popustanje da je Amerikanac morao reagovati i na kraju ce biti garant svi su oni Sda.
plavi_E

#22816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Bez obzira koliko se botovi uspinjali na zadnje noge ovo su dvije cinjenice

a)
Poznato kako je Vijeće ministara BiH u februaru preimenovalo Komisiju za NATO integracije
https://www.klix.ba/vijesti/bih/poznato-kako-je-vijece-ministara-bih-u-februaru-preimenovalo-komisiju-za-nato-integracije/210617043

b)
Image

Znaci izdajnici iz SDA su promjenili naziv komisije iz "integracije" u "saradnju", da bi potom izdajnici iz Trojke takodje zamjenili u programu rada "integracije" zamjenili sa "saradnja". Nepoznato je ostalo zbog cega je to uradjeno. Komsic kaze:
Komsic: "sve koje zanima zašto je promjenjen naziv Komisije upućujem na Američku ambasadu kao i na britansku ambasadu koji su u zadnjin tren insistrirali na promjeni naziva komisije nazivajući to samo “pitanjem semantike” dok je sadržaj ostao isti i BiH je aktivirala MAP."

To znaci da je iz nekih ambasada stigao "katil ferman" da je zavrsena cirkuska predstava pod nazivom "BiH ide u NATO" i da se mora vratiti realnom stanju na terenu. A to znaci da NATO nece primiti zemlju u clanstvo u kojoj Putin preko Covica i Dodika ima 2/3 vlasti. Ili Komsic laze i u pitanju je samo zajednicki izdajnicki poduhvat Trojka-SDA. SDA zapocela a Trojka zavrsila. Istinu vjerovatno nikad necemo saznati.
plavi_E

#22817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Zakon o odbrani BiH u kojem je onaj famozni clan 84 po kojem BiH treba uci u NATO je donesen 2005 godine. A izdajnici iz SDA su promijenili naziv komisije u "saradnju" 2021. godine. Znaci BiH je ulazila u NATO nekih 15-tak godina. Malo li je? Kud bi vise? :D
Jos samo da se vidi koliko ce godina BiH ulaziti u EU.
Haris.ba

#22818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

cija123 wrote: 08/03/2024 12:42
Dzinna wrote: 08/03/2024 10:03 Pa kada cemo poceti dobivati lovu? Na kojem stepenu pregovora? Ili tek kad udjemo u EU?
Lovu dobijamo od cca 2000., prvo kroz PHARE, a onda od 2003 ili 2004 kroz IPAu.

Što se tiče otvaranja pregovora, nema tu extra love, sa otvranjem klastera/poglavlja, kada se dogovori kako uskladiti domaće zakonodavstvo sa acquiem, onda za to dobiješ pare da ojačaš sektor da bi mogao implementirati usvojeno zakodovastvo.

Za infrastrukturne projekte, pare dobijaš ako dokažeš apsorpcionu moć, imaš pripremljeno zakonodavstvo, idejni projekat, ToR, što se do sada dešavalo, samo, npr AP, ali do sada je dokazano da je apsorpciona moć BiH nikakva, i puno je EU para propalo.

Nemojte se mjeriti sa Srbijom, oni pare puno bolje troše, i uvijek su puno više dobijali kroz IPAu, i nema to puno veze sa otvaranjem pregovora, jer su kod njih pregovori u zastoju, a otvorili su ih prije više od decenije, a zatvorili 3 poglavlja.

Malo se metodlogija pregovaranja promijenila 2020, uvedeni su klasteri, ali koliko vidimo na primjeru Albanije i S Makedonije, nema tu olakšica, samo tehničke promjene.
Ja mislio bice nekih vecih para.

Infrastruktura ce svakako se praviti godinama i da nam poklone pare. Tu smo beznadezni.

Haj, mozda bude kakvih para da barem kakvu deponiju napravimo, prugu popravimo, cijevi vodovodne zamjenimo...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 08/03/2024 12:09
laserShow wrote: 08/03/2024 12:03

Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.

Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
Tebi su gori iz istog razloga iz kojeg su drugima bolji.
Maliodmene

#22820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Maliodmene »

Kazu zeleni uhljupi da je njihov zakon bio bolji, pa su zbog tog suzdrzani :lol:

Ala, ala, cestitke na novom usvojenom zakonu. Drzava BiH jaca iz dana u dan. :bih:
Hakiz

#22821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Evo sad na N1 sljedeća teza:

Dodik popušta za neke, uglavnom sitne, stvari na državnom nivou. U zamjenu za to popuštanje, dobija da mu se niko neće miješati na entitetskom nivou u razračunavanje sa medijima, civilnim sektorom itd. Da to riješi putinovskim metodama. Bliže se izbori i lokalni i opšti.

Pa, ne znam šta vi mislite, ali, kako je RS dio BiH, ako je stvarno to dogovor ili prešutni "dogovor", i to bi bila izdaja države.

Da li je trojka u saradnji sa međunarodnom zajednicom (SAD, Šmit, EU itd) napravila takav "džentlmenski" dogovor sa Dodikom. Eo vam na državnom nivou nešto malo, a zauzvrat ćete mi pomoći, ili mi barem nećete smetati (i nesmetanje je pomaganje), da ostanem na vlasti u RS.

Nije nemoguće. Vjerovatno? Pa, nije nevjerovatno. Da li je istina, to bi bilo interesantno otkriti. Uporediti šta je sve Dodik popustio na državnom nivou, a na šta mu se nije reagovalo na ozbiljan način na entitetskom nivou.

To bi baš bilo tipično SDA ponašanje, svađat ćemo se javno, ali nećemo se petljati jedni drugima u zonu interesa, nećemo jedni druge rušiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
problemnatravunu

#22823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by problemnatravunu »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti...
Djeco, bježite odavde i ne okrećite se.... :run:
tramvajtrojka

#22824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2024 17:43 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/890589/borba-da-ne-ide-u-zatvor-novalica-zastupaju-cak-cetiri-advokata-ovo-su-imena-novih

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
kako je ono islo pljuje se pecanin jer ima stav :oops: :oops: :lol: , bukvalno kupljena sinekura veoma jednostavno bilo za shvatiti :mrgreen:
Hakiz

#22825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

problemnatravunu wrote: 08/03/2024 17:49

@JoseMujica

Eto ti Pecanina
Sad ga slušao na N1, ali nije tu Pećanin problem, nego očito nesposobni, nekompetentni, možda i korumpirani Sud BiH, koji "nije sposoban" ispranvo provesti suđenje i napisati presudu bez manjkavosti....po Pećaninu, na Ustavnom sudu , presuda pada, i postupak će se morati ponoviti...
Djeco, bježite odavde i ne okrećite se.... :run:
Ako hoćemo pravnu državu, ne možemo reći da se bježi iz države u kojoj nam se ne svidi presuda jer nam se ne sviđa okrivljeni.

Ako je Ustavni sud dobar kada proglasi neustavnim neke datume i propise koji nam se ne sviđaju, onda i ako "oslobodi" Novalića mora nam biti dobar. Isti sud, iste sudije.

A Branko Perić će likovati "Jesam vam rekao" :wink:
Locked