BHTelecom
Moderator: Benq
-
bogata_sirotinja
#18601 Re: BHTelecom
Ma dajte, kakvo plaćanje popusta ako je BH Telekom odlučio da izmjeni uslove ugovora?
Korisnik je dužan samo platiti preostale rate za uređaj i može raskinuti ugovor.
Korisnik bi platio i popust koji je ostvario na uređaj da je korisnik zatražio raskid ugovora prije poskupljenja jer tada korisnik krši stavke ugovora.
Dovoljno je samo malo razmisliti...
Korisnik je dužan samo platiti preostale rate za uređaj i može raskinuti ugovor.
Korisnik bi platio i popust koji je ostvario na uređaj da je korisnik zatražio raskid ugovora prije poskupljenja jer tada korisnik krši stavke ugovora.
Dovoljno je samo malo razmisliti...
-
zippoo87
#18602 Re: BHTelecom
Sada nesto bas razmisljam...BHT je evo krenuo svake godine da dize cijene moja tv paketa...i ako bi ja sada potpisao ugovor na 2 godine i nadao se da cu koristiti ovo sto sam DANAS potpisao,oni ce opet za godinu dana dici cijene paketa i fakticki imam opciju prekinuti ugovor ili nastaviti placati im po vecim cijenama...dzaba ovaj ugovor koji smo danas potpisali na 2 godine. Tako da ti svake godine anuliraju i ovaj mizerni benefit koji inace daju...tipa da za isto novca imam Moja tv net M a placam Net S.
I covjek bi sada rekao,ok,evo 50 KM mjesecno za to sve i ne razmisljam vise 2 godine,ali ne lezi vraze,eto slijedece godine,kada ce opet dici cijenu
A za 2 godine po 50 KM,platim im 1200 KM. Svake godine isto...bilo koji operater da je u pitanju...zadnjih 5 godina...svake godine dizanje cijena i mijenjanje paketa koji su opet skuplji.
Jos je meni i dobro,imam optiku i deklarisane brzine neta...kako se tek osjecaju prevareno ljudi koji su na ADSLu...jbte brzine od prije 15 godina,iz proslosti a cijene iz buducnosti.
I covjek bi sada rekao,ok,evo 50 KM mjesecno za to sve i ne razmisljam vise 2 godine,ali ne lezi vraze,eto slijedece godine,kada ce opet dici cijenu
A za 2 godine po 50 KM,platim im 1200 KM. Svake godine isto...bilo koji operater da je u pitanju...zadnjih 5 godina...svake godine dizanje cijena i mijenjanje paketa koji su opet skuplji.
Jos je meni i dobro,imam optiku i deklarisane brzine neta...kako se tek osjecaju prevareno ljudi koji su na ADSLu...jbte brzine od prije 15 godina,iz proslosti a cijene iz buducnosti.
-
Rogie
#18603 Re: BHTelecom
@zippoo87, jesi potpisao ovo veci paket po cijeni manjeg? Trebao bih i ja otici, ali kontam bit ce uzaludno zbog neupucenosti radnika pa sacekati jos koji dan...
-
zippoo87
#18604 Re: BHTelecom
Nisam jos ali evo "razmisljam naglas" sta ce se desiti i ako potpisem ugovor...dakle max godinu dana mogu koristiti benefite a onda ide poskupljenje opet ili raskid ugovora ali znaju oni da nema smisla da svaku godinu dana idemo kod konkurencije,pa onda kada konkurencija poskupi,onda opet ici u BHT i tako a cijene i kod jednih i kod drugih otisle u nebesa a ne nude nista.
Ja samo kada udjem na moja web tv,ospem se sav od nerada i javasluka i debilizma u toj firmi,kada vidim ono smece na sta lici.
Dakle nije vise bitno ni "cija" je uprava,ista govna sve...od "noviteta" nam jedino znaju uvesti poskupljenja svake godine. A usluge...ma nije to za njih,kome trebaju usluge. Ocekujem sada i poskupljenje mobilnih paketa,jer im je dobar dio korisnika uzeo Novotel sada i Halo.
I tu ce "struĆnaci" da se dosjete namiriti preko korisnickih ledja.
-
Rogie
#18605 Re: BHTelecom
Ma ja kao da sam totalno preskocio prvi dio tvog posta gdje je sve bilo jasno napisano...zippoo87 wrote: ↑08/03/2024 00:50 Nisam jos ali evo "razmisljam naglas" sta ce se desiti i ako potpisem ugovor...dakle max godinu dana mogu koristiti benefite a onda ide poskupljenje opet ili raskid ugovora ali znaju oni da nema smisla da svaku godinu dana idemo kod konkurencije,pa onda kada konkurencija poskupi,onda opet ici u BHT i tako a cijene i kod jednih i kod drugih otisle u nebesa a ne nude nista.
Ja samo kada udjem na moja web tv,ospem se sav od nerada i javasluka i debilizma u toj firmi,kada vidim ono smece na sta lici.
Dakle nije vise bitno ni "cija" je uprava,ista govna sve...od "noviteta" nam jedino znaju uvesti poskupljenja svake godine. A usluge...ma nije to za njih,kome trebaju usluge. Ocekujem sada i poskupljenje mobilnih paketa,jer im je dobar dio korisnika uzeo Novotel sada i Halo.
I tu ce "struĆnaci" da se dosjete namiriti preko korisnickih ledja.
Meni djeluje da su ovi sad haman jos gori od prethodnih, a imao sam neku nadu kad vidjeh da je onaj Faruk Hadzic ili Hodzic imenovan na neku poziciju, da ce nesto promijeniti nabolje. Samo sto iz pastete nije iskakao dok ne dodje na funkciju i djelovao je poprilicno uvjerljivo
-
jarobot
-
Suki46
#18607 Re: BHTelecom
Svi mogu raskinuti ugovore sem korisnika sa uređajima koji imaju , onda imaju penali popusta i preostale rate.
- -Chesterfield-
#18608 Re: BHTelecom
Nemojte ljudi raskidati ugovore. Možda ova uprava dobit usmjeri u infrastrukturu a ne u izgradnju tunela.
Ako dobit usmjeri u infrastrukturu i bakarni korisnici se mogu nadati da će nekada, barem za 60 godina, opaliti speedtest i izmjeriti više od 10 Mbps.
Ako dobit usmjeri u infrastrukturu i bakarni korisnici se mogu nadati da će nekada, barem za 60 godina, opaliti speedtest i izmjeriti više od 10 Mbps.
- oldtajmer
#18609 Re: BHTelecom
ma minoran broj ljudi raskida ugovor znaju to dobro i oni, dok je monopola lako je za njih
- Maharadza
#18610 Re: BHTelecom
Baš tako, pa koliko ima ljudi po ruralnim dijelovima koji bi davnih dana raskinuli i prešli kod drugog ISP-a ali kada istoga NEMA, odnosno samo ima ta bakarna žica koja je nekad prije mnogo decenija provučena kroz to selo i naselje...
- PlusSA
#18611 Re: BHTelecom
to je dovoljno za jednog "prosjecnog" korisnika.-Chesterfield- wrote: ↑08/03/2024 10:16 Nemojte ljudi raskidati ugovore. Možda ova uprava dobit usmjeri u infrastrukturu a ne u izgradnju tunela.
malo vrti yt malo novosti tako da taman ba
- Quaresma
#18612 Re: BHTelecom
jest, i za 60 godina ce govoriti kome treba 8g, i 6g je dovoljanPlusSA wrote: ↑08/03/2024 13:01to je dovoljno za jednog "prosjecnog" korisnika.-Chesterfield- wrote: ↑08/03/2024 10:16 Nemojte ljudi raskidati ugovore. Možda ova uprava dobit usmjeri u infrastrukturu a ne u izgradnju tunela.
malo vrti yt malo novosti tako da taman ba![]()
- Quaresma
#18613 Re: BHTelecom
Tako je. Kodnaske u Krajini bakarna infrastruktura je sveta BH telecomu, pa vjerovatno zbog toga i ne diraju, a nije i da imamo alternative.
-
niho92
#18614 Re: BHTelecom
Bakar je na cijeni, treba to cuvat za crne dane, neka ga pod zemljom
-
Skomo
#18615 Re: BHTelecom
Pozdrav ljudi, koliko sam upoznat Bh telecom koristi CGNAT da bi se uštedile ipv4 adrese. Međutim, imam želju da napravim manji server pa mi to pravi problem. Zvao sam support, kažu samo u poslovnim paketima interneta ima mogućnost posjedovanja statičke ip adrese ali to mi baš ne odgovara. Je li neko imao sličan problem kao ja i ako jeste kako ste ga riješili. Kakav je bh telecom sa ipv6 adresama?
-
cicagorio
#18616 Re: BHTelecom
Imao isti problem. Riješio ga tako što sam kupio server sa statickom IP i plaćam mjesečno 3.5€ za njega. U principu i statička IP adresa košta, plus trošak struje koji potroši server. Ako baš želiš da možeš pristupati lokalnoj mreži izvana, onda moraš imati i neki server kući koji bi se spajao VPN-om na server koji kupiš, i onda se ti spojiš na taj eksterni server odakle hoćeš i odmah si i u LAN-u.Skomo wrote: ↑08/03/2024 15:21 Pozdrav ljudi, koliko sam upoznat Bh telecom koristi CGNAT da bi se uštedile ipv4 adrese. Međutim, imam želju da napravim manji server pa mi to pravi problem. Zvao sam support, kažu samo u poslovnim paketima interneta ima mogućnost posjedovanja statičke ip adrese ali to mi baš ne odgovara. Je li neko imao sličan problem kao ja i ako jeste kako ste ga riješili. Kakav je bh telecom sa ipv6 adresama?
Ima malo zafrkancije da se sve podesi, ali imam isti setup sa wireguard VPN-om. Mislim da je igranje sa tim odlična prilika i da se nešto nauči.
- escobar__
#18617 Re: BHTelecom
Imaju li namjeru radit šta s IPv6 ili se jebat do iznemoglosti s IPv4?
-
edd_77
-
vanjki
#18619 Re: BHTelecom
Postoji li sansa otici i zaprijetiti raskidom dva prikljucka da bi se ponovo potpisali ugovor i dobili ovi popusti.Prije mjesec dana sam obnovio dva ugovora
- Benq
- Moderator
-
Rogie
#18622 Re: BHTelecom
Moji roditelji kad su odjavili uslugu koju su koristili od samog useljenja u taj objekat (20+ godina), kao razlog iskljucenja i prestanka koristenja iste navedeno "preseljenje u drugu drzavu".
I dan-danas imam xy mejlova komunikacije s njima, od kojih barem na 70% nista nije poduzeto.
-
probook
#18623 Re: BHTelecom
Ja sta god da odjavljujem kao razlog pisem "selim iz drzave" i onda te niko ne smara i ne ubjedjujeRogie wrote: ↑09/03/2024 11:24Moji roditelji kad su odjavili uslugu koju su koristili od samog useljenja u taj objekat (20+ godina), kao razlog iskljucenja i prestanka koristenja iste navedeno "preseljenje u drugu drzavu".![]()
I dan-danas imam xy mejlova komunikacije s njima, od kojih barem na 70% nista nije poduzeto.
- mc-twin
#18624 Re: BHTelecom
Oni poduzeli nesto ili ne dobiti ce svoju dobru "uhljebsku" platu. Cudno je kad naletis na nekog ko zaista zeli raditi...Rogie wrote: ↑09/03/2024 11:24Moji roditelji kad su odjavili uslugu koju su koristili od samog useljenja u taj objekat (20+ godina), kao razlog iskljucenja i prestanka koristenja iste navedeno "preseljenje u drugu drzavu".![]()
- crnivrag
#18625 Re: BHTelecom
Kakav je ovo scam, dođe mi SMS sa phishing linkom BH pošte: