Bodkin wrote: ↑07/03/2024 20:54Ne znam, meni je jasno da mogu imati misljenje bez da se ocjecam napadnuto jer ti ne mislis tako. Smijesno mi je ato mislis da neko toliko shvati licno da pije apaurine

Smiješnije ti treba biti što opasku o apaurinima shvataš bukvalno, a ne figurativno, kao satirični osvrt koji ismijava nivo idolpoklonstva ili obožavanja prema nečemu ili nekome, toliko da ne može podnijeti ništa što ne podrazumijeva hvalospjeve o tome bez da se upali kao žiška.
Bodkin wrote: ↑07/03/2024 20:54Ja mogu shvatiti da neko u sloveniji kaze da je danas bolje. Ali neko u bosni ne mogu. Tj da je toliko grcevito protiv bivse drzave.
To šta možeš ili ne možeš shvatiti, objektivno, nije ničiji problem. Ni ja ne mogu shvatiti da neko u 50-tim i 60-tim godinama života nije još mentalno sazrio da prestani gajiti kult ličnosti prema nekome, pa takvih primjera koliko hoćeš i oko mene i na ovom forumu. Još manje je tačno da je neko ko kaže da je danas bolje ili da MU je danas bolje, automatski protiv nečega što je prošlo bila to Jugoslavija ili Kraljevina Bosna. Veći je tu, ipak, problem onih koji to shvataju kao atak na bivšu državu, a upravo se takvo shvatanje nadovezuje na ono gore o apaurinima.